Kal1mero Posted June 20, 2014 Report Share Posted June 20, 2014 Мени је клима годинама стајала изнад тв-а оног старог модела као и сада 2 године изнад лцд-а и опет ништа :) Quote Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpC Posted June 20, 2014 Report Share Posted June 20, 2014 E to je do jaja informacija! :D Meni bi klima bila bukvalno u cosku levo od tva (na tom zidu i gledala bi ka tvu), kao sto je na ovoj slici, ne znam da l' je tebi bilo blize ili dalje? Quote Ћирилизација интернета! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted June 20, 2014 Report Share Posted June 20, 2014 Мени је клима изнад тв-а :) Ја сам разуме да си ти под " клима дува изнад тв-а " мислио да је клима изнад тв-а. Тако да је то другачија прича у односу на твоју :) Quote Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpC Posted June 20, 2014 Report Share Posted June 20, 2014 Aha, ali svejedno si onda ti u gorem polozaju nego sto cu ja biti :D Quote Ћирилизација интернета! Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted June 20, 2014 Report Share Posted June 20, 2014 prvo, slobodno stavi klimu iznad TV ako ti nije velika vlažnost u stanu (<40%) jer tako nema šanse da se formira sneg, iako će dosta biti hladno kad radi klima. U Suprotnom (ako ti je u stanu vlažnost > 40% ), uzmi klimu sa sušačem vazduha i miran si 1 Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpC Posted June 20, 2014 Report Share Posted June 20, 2014 (edited) Sto je najgore ovo je jedini raspored :/ Desno od stola su stepenice koje idu ka gore i na taj zid ne moze da mi stane krevet. klima u sustini moze i preko puta tva, ali je ideja bila da duva iznad televizora da bi kol'ko tol'ko hladila i gornji sprat.. Edit : @fatso, kako da izmerim vlaznost vazduha u stanu pobogu? :D I zar nece da se hvata kondenz ako je topao tv a hladan vazduh ide oko njega? Mada, u svakom slucaju ce biti hladno oko njega, sludeo sam samog sebe :/ Edited June 20, 2014 by Шоми илити SpC Quote Ћирилизација интернета! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mncu Posted June 20, 2014 Report Share Posted June 20, 2014 ne moze nikako da hladi i gornji sprat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted June 20, 2014 Report Share Posted June 20, 2014 Sto je najgore ovo je jedini raspored :/ Desno od stola su stepenice koje idu ka gore i na taj zid ne moze da mi stane krevet. klima u sustini moze i preko puta tva, ali je ideja bila da duva iznad televizora da bi kol'ko tol'ko hladila i gornji sprat.. Edit : @fatso, kako da izmerim vlaznost vazduha u stanu pobogu? :D I zar nece da se hvata kondenz ako je topao tv a hladan vazduh ide oko njega? Mada, u svakom slucaju ce biti hladno oko njega, sludeo sam samog sebe :/ pa imas vlagomer da kupis na svakom koraku. Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpC Posted June 20, 2014 Report Share Posted June 20, 2014 Svestan sam ja da ne moze, ali bolje ista nego nista :/ Dojajno skroz za vlagomer :D Quote Ћирилизација интернета! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mncu Posted June 20, 2014 Report Share Posted June 20, 2014 meni klima duva u komp i u tv, i iskreno nikad nisam razmisljala da moze nesto da im se desi. za sada je sve ok, a tako je vec 6 godina. ali da, uvek mi je na tom susenju vazduha 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpC Posted June 20, 2014 Report Share Posted June 20, 2014 Vec vidim da ce klima preko puta tv-a a ventilator ispod stepenista da tera 'ladan vazduh gore :D Quote Ћирилизација интернета! Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted June 20, 2014 Report Share Posted June 20, 2014 Svestan sam ja da ne moze, ali bolje ista nego nista :/ Dojajno skroz za vlagomer :D Pa da, ako imaš paypal bez blama naruči http://www.amazon.com/AcuRite-00613A1-Indoor-Humidity-Monitor/dp/B0013BKDO8 Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpC Posted June 20, 2014 Report Share Posted June 20, 2014 (edited) Ma to garant ima i u onim "sve za 100" radnjama, mora da potrazim :) Edit : prvi put cujem za to, bacicu pogled kad dodjem kuci.. Msm, sumnjam da to navode kao tehnicku karakteristiku na internetu, a i tv model iz 2011e godine.. Edited June 20, 2014 by Шоми илити SpC Quote Ћирилизација интернета! Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted June 20, 2014 Report Share Posted June 20, 2014 to za ajfon je bio marketinški trik, ne može software da štiti od vode Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpC Posted June 20, 2014 Report Share Posted June 20, 2014 Msm, televizori na sebi imaju one resetkice gde se on hladi, kako moze da bude vodootporan ako nije hermeticki zatvoren sa svih strana? Quote Ћирилизација интернета! Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpC Posted June 20, 2014 Report Share Posted June 20, 2014 Ja na ovoj osakacenoj mobile verziji ne znam ni gde su ti plusici i minusi, tako da, nisam ja... Quote Ћирилизација интернета! Link to comment Share on other sites More sharing options...
qwert00 Posted June 21, 2014 Report Share Posted June 21, 2014 Ne razumem što si mi dao minus kada želim da ti pomognem, nije fer. Isključujem se iz rasprave. vracaj se u raspravu:) anulirao sam ti taj minus :) Quote C programmers never die. They are just cast into void. C# programmers don't die either. They get garbage collected Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted June 22, 2014 Report Share Posted June 22, 2014 i ja sam mu dao plus još danas, što znači da je imao 2 ( DVAA) minusa... e moj vićo kakav si to čovek imaš dva minusa... alo, DVA mimnusa!!!!1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpC Posted July 2, 2014 Report Share Posted July 2, 2014 Je l' ima neko iskustvo sa Daewoo klimama? Nabasao sam na dosta povoljan inverter, a kapiram da su Midea/Vox/Vivax/Galanz/Daewoo sve isti djavo? Quote Ћирилизација интернета! Link to comment Share on other sites More sharing options...
evgeniy Posted May 22, 2017 Report Share Posted May 22, 2017 /resurrect je l' i dalje stoji da su sve entry level klime manje-vise isti djavo sto se kvaliteta tice? budzet bi mi bio do 30k, kapiram da za te pare moze da se nadje nesto solidno (neka Midea, sta vec)? merci Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted May 22, 2017 Report Share Posted May 22, 2017 Ja sam prošle godine uzeo neku Gree jer su me nešto ubedili da je u toj najjeftinijoj klasi kao najbolja. U suštini lepo izgleda i radi kako treba. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 3, 2017 Report Share Posted June 3, 2017 On 22.5.2017. at 10:28 PM, digrejzo said: /resurrect je l' i dalje stoji da su sve entry level klime manje-vise isti djavo sto se kvaliteta tice? budzet bi mi bio do 30k, kapiram da za te pare moze da se nadje nesto solidno (neka Midea, sta vec)? merci resurrect na resurrect, ja uzeo neku za 25k pre tipa mesec dana, ne vidim nikakvu razliku u odnosu na sve te iz tog cenovnog ranga. sad, ako se pokvari za koji mesec videćemo :) ali iz iskustva sa drugim jeftinim klimama, mislim da je to sve isto sad i da će šljakati. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dick Warlock Posted June 28, 2019 Report Share Posted June 28, 2019 /revive Dajte predlog za 12icu sa krstenim daljinskim i ponasanjem. Imam neki AUX kojem skripi usmerivac i ciji daljinski radi tek na 1m, a koristio sam neku Teslu kojoj treba 4-5 puta pritisnuti dugme da se ugasi, svaki put. Znaci da gledam neki LG, Samsung, Galanz, Panasonic, Gree, Fujitsu,... iole neko ime u toj sferi, nista ovi rebrandirani kineski sljamovi. Cena oko 35000. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted June 29, 2019 Report Share Posted June 29, 2019 Jel zna neko neki provereni servis za klimu. Ciscenje i punjenje plx ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sanjicaa Posted February 28, 2023 Report Share Posted February 28, 2023 Klima uređaji dolaze u različitim izvedbama te cijene klima uređaja prije svega ovise o vrsti sustava za klimatizaciju. Njegova moć mora se prilagoditi veličini prostora. Okvirna cijena za "normalni" split klima uređaj s vanjskom jedinicom i jednom unutarnjom jedinicom s hlađenjem i grijanjem do 4 kW iznosi 450 EUR. Dodajte još 150 EUR za ugradnju. Za podne i stropne klime, izdvojit ćete od 1.100 EUR nadalje, a ugradnja je skuplja. Jednom u sezoni preporučljivo je ukloniti filtre i očistiti ih ako su uništeni, a također ih je potrebno zamijeniti. Preporučljivo je klima uređaj servisirati kod ovlaštenog servisera jednom godišnje. Cijene usluga kreću se od 50 EUR pa nadalje. Imaš i ovdje neke okvirne cijene .Malo napravi paralelu. Moji imaju Sharpovu, to je kvalitet, baš se isplatila, ne znam koliko godina je imaju, nit su servise neke radili. Tko hoće kvalitetno, preporučujem Sharpovu. A kod mene u stanu, gazde stavili Mideu, nije loša za 45 m2. Ne znam koliko će ona trajati, novu su uzeli. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts