Lucky Posted May 22, 2013 Report Share Posted May 22, 2013 znam da zezaš, ali zapravo tri OS-a :) od čega jedan windows :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Posted May 22, 2013 Report Share Posted May 22, 2013 (edited) ako sam ja dobro skapirao, imace ne jedan, ne dva, već tri OSa. Proprietary OS na kome će da trče igre, Windows za aplikacije kao što su internet explorer i to, i onda treći koji je verovatno na fazon nekog micro-kernela koji će biti veza između druga dva edit: fuk u lycku Edited May 22, 2013 by trooper Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shekk Posted May 22, 2013 Report Share Posted May 22, 2013 Zvuči komplikovanije od autofelacija "Proprietary OS" će da bude neki linux() ili XBoX OS portovan na X86 ? Ili su zapravo sprcali R&D pare da budu Različiti i naprave još jedan OS? :) Quote jebote, smorio si sa kukanjem vise :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted May 22, 2013 Report Share Posted May 22, 2013 nego hoce li biti normalna podrska za mis i tast :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bahamut Posted May 22, 2013 Report Share Posted May 22, 2013 (edited) iskreno te pitam :) nemoj da skaces na bandwagon MS-hejta samo zato sto je to in. Ja stvarno pokusavam da se setim sta je revolucionarno uveo Sony, Microsoft ili bilo ko na svoje konzole u zadnjih X. A to sto tebi nisu vidljive MS inovacije, ne znaci da ne postoje. MS zaposljava ogroman research tim i mislim da ima veci broj doktora nauka od svih svojih konkurenata zajedno, ali oni uglavnom rade na random projektima koji ne zanimaju uvek gaming populaciju (algoritmi masinskog ucenja, prepoznavanje govora i rukopisa, computer vision, itd, itd). A na scenu konzola su uleteli kao poslednji i najkasnije od svih i trenutno je situacija da imaju veći market share od Sonija (ne i od Nintenda, MS nema odgovor na handheld tržištu), ako cemo vec da merimo njihove pišice :) Iskreno cu ti i odgovoriti onda, probacu da objasnim svoj stav sto bolje, ne hejtujem bez razloga. A inace se slazem sa tobom da je danas popularno hejtovati MS, bukvalno ce ti danas svako na ulici (ko inace nema blage veze sa kompovima) reci da je MS sranje - a zasto? Zato sto je cuo od svog komsija Mike da MS ne valja itd a da ne zna stvarno da li je to tacno ili ne. Sjajno je sto imaju dobar RD tim ali poenta je sto oni ne donose odluke kako ce se te tehnologije iskoristiti vec to radi menadzment. Taj menadzment ce i doneti odluku da eto konzole moraju da budu "always online", da ne mozes da prodas svoju koriscenu igru itd. A da li to donosi neku korist samom korisniku? U principu ne. Zato sve te tehnologije koje RD tim smisli koriste se uglavnom da MS poboljsa svoju poziciju a ne poziciju korisnika a to samo po sebi u meni izaziva gejmerski hejt =) Primeri tih "revolucionarih inovacija" su D3 i SimCity gde znamo kako su gejmeri prosli. I vidim da MS polako krece tom putanjom. Sem toga deo hejta dolazi od toga sto vidim da MS stalno "upada" na formirana trzista sa nekim svojim proizvodima koji su bukvalno kopija tudjeg proizvoda koja ne nudi nista novo. Tuga je sto na kraju uspeju i da se proguraju na ta trzista (po meni) samo zbog masovnih finansijskih rezervi zbog kojih su u mogucnosti da sa krs proizvodima opstanu. Primeri gde je MS upao na trziste a da nista novo i korisno nije ponudio (sa leve strane su im glavni konkurenti) : Ipod izadje 2001, MS vidi da je tu lova i lansira svoj Zune 2006. I 5 godina kasnije? MS prestaje da proizovdi te MP3 playere i nije ostvario nikakav market share. Playstation 2 - Xbox Google - Bing IPhone i Android telefoni - Windows Phone IPad i Android tableti - Windows RT - pa ovo niko zivi ne koristi, traznja je ocajna Primer tog ubacivanja na trziste i upumpavanja novca je npr: http://www.wpcentral.com/microsoft-offering-developers-100-new-apps Au koji WoT Edited May 22, 2013 by Bahamut Quote Andjeo smrti spusti buktinju i s' njom ugasi se jadno bice moje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted May 22, 2013 Author Report Share Posted May 22, 2013 (edited) MS ima dosta projekata koji ne završe tako brzo ili lako /ako uopšte) na mejnstrim tržištu ali se bave gomilom novih tehnologija. Nažalost, jer gledaju da rizikuju što manje, kada nešto stigne na mejnstrim tržište, to je uglavnom nešto provereno, a retko kad super inovativno. Sa biznis strane to ima svake logike. Gugl za razliku od njih recimo pušta više noviteta u javnost. Jeste da MS već godinama igra na sigurno i to je jadno za strane (vidnog) napretka. Novi XBox je ružan, to što ima šta ima od hardvera nije bitno u poređenju sa bilo čim, već što su konceptualno neke stvari mogli da reše bolje. Sada ako kupiš polovnu igru, moraćeš da platiš (i to izgleda punu cenu igre, što je glupo) da bi je aktivirao na drugoj konzoli. I dalje potenciraju igre na diskovima prvenstveno, umesto da dobar deo prebace na cloud, kao recimo što SONY radi. Onda bi veoma lakše opravdali ovaj kvazialways online. Pokušavaju da proture home media centar, a sa te strane nova konzola nema apsolutno ništa pretererano bolje da ponudi od trenutnog xboxa sem lepšeg interfejsa i možda malo multitaskinga. Opet, ono što meni najviše bode oči, a to je od kad je najavljena Ouya i STEAM Box tj. Piston je što prodaju muda za bubrege. Sve te konzole postaju modularnije, mogu se više kastomizirati, i da bi sada imali sa xboxom bukvalno PC, koji fura Win ali je eto, veoma zatvoren sistem, sa apsolutno lošim i opstruktivnim načinima na kojima se rukuje istim da bi svako normalan rekao "A ako ja na ovome ne mogu da igram igre po fazonu plug n play, zašto ne bih onda kupio PC i da imam onda beskrajno mnogo izbora.". Ovo je očajan stepenik unazad u odnosi na xbox 360, gde je bilo - kupiš igru, ubaciš igru, igraš. Ovde je kupiš igru, ubaciš igru, prikačiš net ako nema, validiraš igru (ako nema neta, jebi se), skida se dodatni sadržaj ili neko sranje, dok ti uredno gledaš MS spam i reklame za to vreme, opet validira igru, pokreneš igru, možda opet validira, igraš, mooožda ti posle recimo 10 sati traži da opet validiraš igru, nastaviš da igraš. U svakom slučaju, komplikovano je i nije više konzola i ono što konzole treba da budu, a to je uređaj koji se lako i brzo koristi za igranje igara. Nego je neki subpar PC koji se izdaje za konzolu. Ovde su imali toliko prilika, plus što SONY nije predstavio realno konzolu, da izazovu WOW efekat ili tako nešto, sem muljavog "meh", tu priliku su propustili. Sad je red na Soniju da iskoristi drugu šansu i pokupi pare. i da - http://www.gamespot.com/twitter-battle/xbox-vs-ps4/ Edited May 22, 2013 by CheighLee Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted May 22, 2013 Author Report Share Posted May 22, 2013 zar možeš da preprodaš legalno muziku i knjigu? Ja mislim da ne možeš već da tu prosto nisu smislili dobar drm iako svi veći izdavači imaju vlažne snove o tome da svako mora da kupi nov disk, knjigu. Igra se sad preproda ali ne možeš da je aktiviraš bez novog seriala na tvojoj konzoli, a nove xbox igre su vezane za konzolu, ne nalog ili osobu. Tako da na jednoj konzoli, može više naloga da igra jednu igru. Ako ode kod ortaka sa tim diskom, moraš da platiš za novi serial, koji će navodno koštati isto kao igra. Što je smrt za preprodaju igara jer se onda više isplati kupiti svoj disk, nov. Paori. Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Posted May 22, 2013 Report Share Posted May 22, 2013 Au koji WoT slazem se sa vecinom stvari (ne slazem se npr sa delom gde si postavio XBox kao gubitnika i kopiju PS2 konzole), ali moram jos jednom da primetim sledece: U svom prvom postu si kritikovao kako MS sa novom XBox One konzolom ne donosi nikakvu inovaciju, pa ja jos jednom moram da pitam koja druga konzola je uvela bilo kakvu inovaciju u zadnjih 6-7, a mozda i 10 godina? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Posted May 22, 2013 Report Share Posted May 22, 2013 "Proprietary OS" će da bude neki linux( ) ili XBoX OS portovan na X86 ? Ili su zapravo sprcali R&D pare da budu Različiti i naprave još jedan OS? :) Ja mislim da ce sve sad ici u native x86 modu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted May 22, 2013 Report Share Posted May 22, 2013 Ja mislim da je to sa tri OS-a marketing žvaka i da će sve ići na Windowsu, eventualno će možda nešto biti virtuelizovano. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted May 22, 2013 Author Report Share Posted May 22, 2013 evo detaljno - http://www.computerandvideogames.com/408230/xbox-one-all-the-facts/ Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pekarman Posted May 22, 2013 Report Share Posted May 22, 2013 Ovo je takav samoubilacki potez da bi manje stete nastalo da se stvarno neko razneo na pozornici. Quote Ljudi se dele na optimiste i one koji znaju bolje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted May 22, 2013 Author Report Share Posted May 22, 2013 Laki aj prebaci ove postove u onaj oficijelni topik, podelila se priča na dva dela bez potrebe :S Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Posted May 22, 2013 Report Share Posted May 22, 2013 Ovo je takav samoubilacki potez da bi manje stete nastalo da se stvarno neko razneo na pozornici. Pekar iskusni entertainment market analyst, rado vidjen govornik na svim board meetingsima Sony, Nintendo i Microsoft chiefs of staff osoblja. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted May 22, 2013 Report Share Posted May 22, 2013 Pa dobro, čovek ima pravo na svoje mišljenje, svi mi nešto prdimo ovde. Ja mislim da konzola izgleda kao Aiwa video rekorder, Srba misli da će moći da se ishakuju igre da rade sa jednog sistema na drugom, Pekar misli da je ovo loš potez. Ja recimo isto tako mislim da su četvorka i one doneli skoro pa nikakve novitete i evoluciju i da po tom pitanju nisu ništa prikazali. Mislim isto tako da PS3 i X360 jesu bili korak napred veći nego što su PS4 i One. Što se tiče ove instalacije igre na samo jednom sistemu, mislim da je to opipavanje tržišta i da će zasigurno biti promenjeno do izlaska. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bahamut Posted May 22, 2013 Report Share Posted May 22, 2013 slazem se sa vecinom stvari (ne slazem se npr sa delom gde si postavio XBox kao gubitnika i kopiju PS2 konzole), ali moram jos jednom da primetim sledece: U svom prvom postu si kritikovao kako MS sa novom XBox One konzolom ne donosi nikakvu inovaciju, pa ja jos jednom moram da pitam koja druga konzola je uvela bilo kakvu inovaciju u zadnjih 6-7, a mozda i 10 godina? Pitanje nije na mestu jer se ne prica o tome vec o MSu i sta on radi sa svojom novom konzolom. Odgovor ce ti mozda dati Sony kada se vidi da li ce PS4 uneti ikakve inovacije na trziste. Ovo sto je MS izveo sa polovnim igrama je suprotno od inovacije, nije ni stagnacija vec cista degeneracija . "Forward in technology, bacwards in logic" Quote Andjeo smrti spusti buktinju i s' njom ugasi se jadno bice moje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pekarman Posted May 22, 2013 Report Share Posted May 22, 2013 (edited) Pazi ovog opasnog :D oces kavgu a? Procitao sam sve, ocigledno imas neki problem pa napadas svakog ko kaze bilo sta negativno povodom ovog a nije kao da nema nista negativno pa smo mi samo budale sto se javljamo i treba da cutimo a ne da prdimo jer tako ispada po tvom ponasanju. Jel konzola "lepa" ? Ruznije govno nisam video. Izgleda kao hipsterski gramofon. Jel novi Kinect neupadljiv ? Izgleda kao tumor ali Svevidece Oko je tesko sakriti. Jel najavljenih 12 naslova od kojih su 4 stare fransize a ostalo nove indikacija isplativosti kupovine ili potrebe za kupovinom? Jedino ako je 6 od tih osam novih teska ekskluziva. Jel "moras da budes prikljucen na net makar jednom u 24h" pametan potez jer samim tim su odjebali svakog ko nema mogucnost da to uradi, ljudi po vojnim bazama i slicno? Jel pretvaranje konzole u sistem za preprodaju igara gde si ti samo jedan kupac a fizikalna kopija igre koju si platio samo reklamni medium jer niti ona zadrzava ikakvu vrednost posle kupovine jer fakticki je samo reklama za igru i prenosnik instalacije dok za igranje svaki nalog mora da plati igru u iznosu pune ili snizene cene a cena zavisi od .... dobre volje ? MS poena? Kako oni odrede? Mozes ti da mases tom zastavom i da stojis hrabro protiv horde ali garantujem ti da ces da zavrsis sa istom u guzici jer je ovo samoubistvo i defakto izlazak iz trke za next gen konzolu. Citam po netu, ima likova koji su "Strava!!!" ali svi do jednog nisu igraci vec ih privlaci multitasking ili TV remote. E, news flash!! To radi i moj PC od pre isusa hrista. Edited May 22, 2013 by Pekarman Quote Ljudi se dele na optimiste i one koji znaju bolje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted May 22, 2013 Report Share Posted May 22, 2013 meni je konzola ali najozbiljnije prelepa. podseca me uzasno na detinjstvo i kada sam sa caletom potapao bakarne ploce u sonu kiselinu, kada je pravio (pokusavao) kompjuter i kada smo nešto sklepali, ne znam šta. dakle meni ovaj dizajn pogadja neku žicu, šta da radim, svidja mi se Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted May 22, 2013 Report Share Posted May 22, 2013 meni je konzola ali najozbiljnije prelepa. podseca me uzasno na detinjstvo i kada sam sa caletom potapao bakarne ploce u sonu kiselinu, kada je pravio (pokusavao) kompjuter i kada smo nešto sklepali, ne znam šta. dakle meni ovaj dizajn pogadja neku žicu, šta da radim, svidja mi se Sviđa se i boletu tako da očigledno dobro gađaju tu 40+ grupu :)) Pazi ovog opasnog :D oces kavgu a? Procitao sam sve, ocigledno imas neki problem pa napadas svakog ko kaze bilo sta negativno povodom ovog a nije kao da nema nista negativno pa smo mi samo budale sto se javljamo i treba da cutimo a ne da prdimo jer tako ispada po tvom ponasanju. Jel "moras da budes prikljucen na net makar jednom u 24h" pametan potez jer samim tim su odjebali svakog ko nema mogucnost da to uradi, ljudi po vojnim bazama i slicno? Tradicionalno "kažnjavaju" igrače koji žele da pikaju legalno. 'akeri će već naći nači da se konzola javlja "microsoft serveru" koji je ustvari drugi komp u istoj mreži ili neka adresa u rusiji, dok će ovi što žele legalno da pate kada im jednom u tih 24h Verzion zabode "reparaciju mreže" u tom trenutku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Posted May 22, 2013 Report Share Posted May 22, 2013 (edited) Pazi ovog opasnog :D oces kavgu a? Procitao sam sve, ocigledno imas neki problem pa napadas svakog ko kaze bilo sta negativno povodom ovog a nije kao da nema nista negativno pa smo mi samo budale sto se javljamo i treba da cutimo a ne da prdimo jer tako ispada po tvom ponasanju. Zabavan mi je bio nacin na koji si to rekao, tako samouvereno da prosto cim zazmuris vidis kako sledece godine u ovo vreme Microsoft zatvara svoju XBox diviziju a PS4 stoji trijumfalno na pobednickom postolju :) Ne branim nigde slepo novi XBox, napisao sam tamo negde da se slazem sa vecinom kritika, al me uzasava taj fatalisticki i crno-beli pogled na stvari gde je nesto ili "potpuno do jaja, ovu konzolu cu da stavim na kristalni svarovski pijedestal u dnevnoj sobi i lizacu je svaki dan" ili je "najvece govno ikada proizvedeno, samo ce retard ovo da koristi". Al to je od vajkada tako u gejming svetu, mozda treba da prestanem da se cimam oko toga toliko, nego kapiram kao ovde smo svi matori ljudi, nismo tinejdzeri od 14 godina koji fanaticki pristupaju svemu. Jel "moras da budes prikljucen na net makar jednom u 24h" pametan potez jer samim tim su odjebali svakog ko nema mogucnost da to uradi, ljudi po vojnim bazama i slicno? Voleo bih da prestanu ljudi da drame oko ovoga, jer kapiram da ce svaka next-gen konzola imati implementiran anti-piracy na ovaj ili onaj nacin. Moracemo da kupujemo igre. Buhu, get over it. I btw, danas ljudi imaju internet u svemirskoj stanici, prekookeanskom letu, i na antartiku, a ima ga i 95% trenutnih vlasnika konzola, including ljude po vojnim bazama. Snacice se gejmeri nekako za svoj net, siguran sam. ima likova koji su "Strava!!!" ali svi do jednog nisu igraci vec ih privlaci multitasking ili TV remote. E, news flash!! To radi i moj PC od pre isusa hrista. News flash! Ti vise nisi deo target consumer marketa za next-gen konzolu! To su sad Average Joe i Average Jane koji rade po 12 sati dnevno, uvece dodju umorni gajbi i sve sto zele je da malo odigraju svoj Bejeweled, gledaju NFL i šurakove fotke sa letovanja. Da li je to dobro za nas gejmere? Naravno da ne. Da li to znaci da ce XBox da propadne? Vrlo verovatno ne. Edited May 22, 2013 by trooper Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grotar2 Posted May 22, 2013 Report Share Posted May 22, 2013 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Posted May 22, 2013 Report Share Posted May 22, 2013 (edited) slažem se. Mada možda smo i mi omatorili, videli takve kvalitativne skokove kakvi su biliTetris za poneti -> Game Boy,Televizor -> TV sa nakačenom konzolom,Mega Drive -> PS1pa sad ocekujemo neki show, a zapravo je sve postala samo opasna industrija za pravljenje keša i na dalje će praviti samo sitne inkrementalne korake evolucije. Edited May 22, 2013 by trooper Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted May 22, 2013 Author Report Share Posted May 22, 2013 Jel pretvaranje konzole u sistem za preprodaju igara gde si ti samo jedan kupac a fizikalna kopija igre koju si platio samo reklamni medium jer niti ona zadrzava ikakvu vrednost posle kupovine jer fakticki je samo reklama za igru i prenosnik instalacije dok za igranje svaki nalog mora da plati igru u iznosu pune ili snizene cene a cena zavisi od .... dobre volje ? MS poena? Kako oni odrede? Ovo je pekar lepo objasnio. I to jeste problem koji eskalira već godinama, da ti za te silne pare koje daješ, sve manje sadržaja imaš, a nije ni tvoje već bukvalno kupuješ licencu, ne prozivod. Sviđa se i boletu tako da očigledno dobro gađaju tu 40+ grupu :)) lol Voleo bih da prestanu ljudi da drame oko ovoga, jer kapiram da ce svaka next-gen konzola imati implementiran anti-piracy na ovaj ili onaj nacin. Moracemo da kupujemo igre. Buhu, get over it. I btw, danas ljudi imaju internet u svemirskoj stanici, prekookeanskom letu, i na antartiku, a ima ga i 95% trenutnih vlasnika konzola, including ljude po vojnim bazama. Snacice se gejmeri nekako za svoj net, siguran sam. Mislim da je najvećo problem u celoj priči ne toliko u tehničkim detaljima već u razočarenju igrača da će dobiti nešto next gen i tako dalje. A dobili smo mali pomak napred i to je to i onda se postavlja pitanje da li taj mali korak vredi toliko para koliko će koštati i svega ostalog. ne vidim u ovim konzolama nikakav kvalitativan napredak, cekam mobilni telefon sa nvidia titanom i 16 giga rama koji cu po potrebi da guram u slot na monitoru, tabletu, televizoru i frizideru i tako ih koristim. Mislim da je to realn moguće za dve godine od sada ali najverovatnije ne kao mass konzumerski proizvod, tako da nema ništa od toga :D Ali tome bi trebalo da se stremi. pa sad ocekujemo neki show, a zapravo je sve postala samo opasna industrija za pravljenje keša i na dalje će praviti samo sitne inkrementalne korake evolucije. Upravo Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doca Posted May 22, 2013 Report Share Posted May 22, 2013 trpy pls 1 Quote Novi forum smrdi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted May 22, 2013 Author Report Share Posted May 22, 2013 Ja mislim da konzola izgleda kao Aiwa video rekorder pa ono, znaš kako... Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts