Jump to content

pričajte

Guest

Recommended Posts

Paket od pravnog lica 50e, od fizickih 70e. I da u to se racuna shipping. Po pravilu.

U praksi sve se svodi na carinu, koja u neverovatnom broju slucajeva pojma nema sopstvena pravila, tako da ce se nekom desiti da mu ne ocarine posiljku od 80e+11e shipping. To sto se nekome jednom desilo ne znaci da je to reper.

1. Za maksimalnu sigurnost podeli pakete i ako mozes uklopi ih u 50e sa slanjem.

2. Trazi da naznace cenu na paketu obavezno, da ne upadnes u zamku slobodne procene.

3. Obavezno trazi slanje obicnom postom, izbegavaj sve express, airway, privatne carriere isl, jer ce svi posiljke slati preko zbirnih centara i moraces da radis spediciju bez realne potrebe. Cekas duze ali platis manje.

Ako je nesto poklon, to ne znaci da ne podleze carini.

ја пакете од физичких лица набављам за 5-10е, зависно од робе...

док цигани нпр. добијају пакете за џ, ево сад ће шеста година

Edited by алфа

Um caruje, Dundo Maroje!

OH TI! :D:D:D

edit: sto se tice house of fraser, imaju odlican live chat support i pitao sam ih da li su imali problema sa posiljkama za srbiju i da li bi eventualno mogli da obeleze posiljku kao gift i rekli su mi da nisu imali problema, ali da bi bilo prakticno nemoguce da specijalno za mene pronadju taj paket i obeleze ga jer preveliki broj bude poslat dnevno

jedino moram da ih pitam jos da li bi na racunu pisalo 55gbp + 6gbp shipping = 73e, ili samo cena robe koja je 62-3e, posto je ocigledno razlika ogromna

Edited by vlada_

"The horse ran away with the spoon, I wish I was on the moon, too"

aj da uletim.

kupio sam profešnal pek hitmen absolutiona, pre nekih 15 dana, treba da mi stigne paket sa knjižicom, cdovima nekim i to.

kapiram da imate iskustva s time, pa otprilike, koliko se čeka na to ?

Mislim da to zavisi od nekoliko faktora:

- odakle si kupio

- kako ti je poslato (preporučeno, ekspres, obično)

- u kojoj zabiti živiš (ako mora taljigama da ti se dovlači pošiljka u zemunicu u kojoj živiš)

Ali realno između 3 i 30 dana.

.: l@w
.: co-founder of kouteki

e samo da vam javim svima da ne brinete

ispostavilo se da na racunu nece pisati cena 55gbp nego 55gbp + 6gbp shipping, tako da bih dobio 30%, tako da je sve sranje, tako da cu da ispizdim i odem u madjarsku na kraju

e, sad mozete da spavate!

Da li si pokušao da ih kontaktiraš i da ih zamoliš da ti na fakturi piše nešto drugo, uz objašnjenje zašto to tražiš (carina kurve, pičke materine...)?

da da, cimao sam ih 2 puta na livechatu...prvi put da pitam da li moze kao gift, rekli su da imaju previse posiljki dnevno da bi specijalno moj obelezavali, drugi put sam smarao retardusu da pitam sta ce pisati na racunu, da li 'xx kosta 55gbp' bez shippinga koji bih unapred platio takodje...nije mogla da ukapira 10 puta sta je pitam da bi mi na kraju rekla da ce pisati 55gbp + 6gbp, sigh...inace 55gbp = 65eur, a 61 gbp = 73eur da priblizim svoju frustraciju

Edited by vlada_

Paket od pravnog lica 50e, od fizickih 70e. I da u to se racuna shipping. Po pravilu.

U praksi sve se svodi na carinu, koja u neverovatnom broju slucajeva pojma nema sopstvena pravila, tako da ce se nekom desiti da mu ne ocarine posiljku od 80e+11e shipping. To sto se nekome jednom desilo ne znaci da je to reper.

1. Za maksimalnu sigurnost podeli pakete i ako mozes uklopi ih u 50e sa slanjem.

2. Trazi da naznace cenu na paketu obavezno, da ne upadnes u zamku slobodne procene.

3. Obavezno trazi slanje obicnom postom, izbegavaj sve express, airway, privatne carriere isl, jer ce svi posiljke slati preko zbirnih centara i moraces da radis spediciju bez realne potrebe. Cekas duze ali platis manje.

Ako je nesto poklon, to ne znaci da ne podleze carini.

Ovo je najkompletniji post na ovu temu, pogotovo što je napisan od strane Demiana, koji radi špediciju ako se ne varam.

ALI, mala ispravka (na osnovu onoga što sam pročitao na linku koji je neko ostavio pre par strana), Demiana molim da nam ovo proveri.

recimo kupujem od pravnog lica (znači limit je 50e)

Ako je vrednost robe 40 evra (ispod 50e) + poštarina 30, onda je osnovica za carinjenje 40 (dakle, ne sabira se sa poštarinom)

Ako je vrednost robe 60 evra (prelazi limit od 50e) + poštarina 30, onda je osnovica za carinjenje 60+30=90 (sa poštarinom se raučna)

malo nelogično, ali tako piše na onom linku...

shit just got real

http://www.hnk.ffzg.hr/jthj/Laszlo.htm

У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. 
Радоје Домановић - "Страдија" 1902. -

Šta da se pojasnim, naleteo sam na ovo ''prilagođavanje'' informatičkih izraza hrvatskom jeziku, pa rekoh da podelim sa masom, da se smeje malo, Ja što se ne bavim informacionim tehnolgijama/programiranjem pa sam u neverici da je neko ovako ozbiljno pristupio ovome, mogu da zamislim kako ovo izgleda nekom kome je većina ovih izraza svakodnevnica na poslu/faksu.

У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. 

Pa u kontekstu ''ovi se ne zajebavaju jebo te''.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...