Jump to content

Vesti iz sveta automobilizma

VELIKI KURAC

Recommended Posts

• Replies 6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

8 hours ago, dovlagsi said:

da katastrofica 😁 ali dobra je ta konzola ispod, gde je "menjač" 👍

osim što sam provalio da za razliku od manuelnih gde su se proizvođači usaglasili kako on izgleda i kako se menjaju brzine, za automatske je FFA priča pa ko ga kako doživi, kao dizajn EV vozila.

Ovde je ako dobro kapiram sliku postavljen ovaj "točak" koji ti onda okrećeš levo desno da bi menjao brzine, znači nije ni set dugmića, nije ni mali napred nazad, nego je levo desno, što je inače u gomili drugih kola zapravo neka kontrola infotainmenta 🙂 

već vidim zabavu!

2 hours ago, Zwerko said:

Ok, ali ima taj old school sistem sa ručkom iza volana, to imaju i Mercedesi. 

pa da, nemam problem sa tim, više se zezam na temu ručke.

meni taj sistem sa ručkom iza volana je zapravo i ok. logičan je, tu su ti ruke na volanu, malo pomeriš i menjaš brzine.

kao da imaš shifter sa obe strane (osim što je on malo beskoristan jer si u aktivnoj vožnji).

Nije baš tako lako se zajebati jer ručicu moraš da privučeš k sebi pa tek onda da pomeraš. A i sa druge strane je od migavaca obično. Jedino ako nešto ne istripujes da hoćeš mahnito da pereš stakla pa nekako pobrkaš :)

Meni je više što me nekako baš podseća na američki fazon, ne u dobrom smislu.

Heghlu'meH QaQ jajvam

3 minutes ago, Zwerko said:

Nije baš tako lako se zajebati jer ručicu moraš da privučeš k sebi pa tek onda da pomeraš. A i sa druge strane je od migavaca obično. Jedino ako nešto ne istripujes da hoćeš mahnito da pereš stakla pa nekako pobrkaš 🙂

Meni je više što me nekako baš podseća na američki fazon, ne u dobrom smislu.

čekaj ... sad skoro da moram da odem u svoj auto koliko mi je to automatska radnja, ali zar nisu brisači desno a migavci levo?

a menjač na mercedesu je takođe levo?

1 minute ago, Lucky said:

čekaj ... sad skoro da moram da odem u svoj auto koliko mi je to automatska radnja, ali zar nisu brisači desno a migavci levo?

a menjač na mercedesu je takođe levo?

op nije, moja greška, desno je 🙂

onda možeš da ga drkneš kad krene pljusak!

23 minutes ago, Zwerko said:

Ah, moja greška, izgleda da je na Mercedesu levo menjač. Na Australu je desno i sva američka kola imaju desno pa sam pretpostavio da je to default ali ne lezi vraže 🙂

ma nije, desno je, makar na ovoj slici što sam ja video na netu.

osim ako nije i levo i desno u zavisnosti od modela :))