Lucky Posted June 18 Report Share Posted June 18 On 6/17/2025 at 4:06 PM, dovlagsi said: pa ne, tu je fora kao taj novi drive by wire, nikad ne okrećeš volan više od 90 stepeni.. video si možda klipove od Teslinog sajbergovneta možda, on ima to. aha, nisam ispratio ovaj momenat uopšte, skapirao sam da ima manji hod da bi napravio šta i normalni volan iz više okretaja. sad tu ostaje pitanje privikavanja što možda nije neki veliki problem ali zahteva određeno prilagođavanje, možda je ovako vizuelno nešto bliži na primer držanju volana motora i skretanju tu i tamo. a onda ima i ovaj momenat koji džanki pominje, možda sam ja taj selja koji drži volan ili skroz gore a češće zapravo skroz dole na "šest sati". 10 hours ago, dovlagsi said: čudno je, niko nije dao pravo objašnjenje zvanično. a svaki auto koji se nov pojavi da je EV - ubrzanje fazon 3 sekunde do 100 a max je 180 kmh. (ili ID:Buzz kojem je 145 kmh :))) ma neka kombinacija sigurnosti + pravila koja će EU da uvede sto posto + to da pežo verovatno nije "napravljen" da ide 200 na sat dugo vremena, a sa standardnim motorom to retko kad da bi sa njim mogao da postigneš, dok je kod EV ta granica očigledno lakše dostigljiva i onda sad ispada da svaki auto pa čak i mali gradski koji nije baš najveći car na autoputu može da ide 200 što ne bi trebalo da može. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted June 19 Report Share Posted June 19 Chevy Corvette ZR1X svi su očekivali da se zove Zora, po tom nekom njihovom glavnom tehničaru iz šezdesetih, ali dobili smo ovo bzvz uglavnom turili su još malo elektromotora na onu već suludu ZR korvetu od pre par meseci, pa sad mesto 1064 konja imamo svih 1250 1,9 sek do 100 kmh 0-402m 8,8 sek s obzirom da je GM očekujem spektakularne eksplozije na track day dešavanjima :)))) 1 Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 19 Report Share Posted June 19 3 hours ago, dovlagsi said: Chevy Corvette ZR1X svi su očekivali da se zove Zora, po tom nekom njihovom glavnom tehničaru iz šezdesetih, ali dobili smo ovo bzvz uglavnom turili su još malo elektromotora na onu već suludu ZR korvetu od pre par meseci, pa sad mesto 1064 konja imamo svih 1250 1,9 sek do 100 kmh 0-402m 8,8 sek s obzirom da je GM očekujem spektakularne eksplozije na track day dešavanjima :)))) pazi, ako ništa lepo izgleda, što je u današnje vreme uspeh. ima ove nindža kornjača propuste za vazduh napred, ali na to smo nekako navikli. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manson Posted June 19 Report Share Posted June 19 ccc, evo ih ovi, izmišljaju točak a BMW https://unn.ua/en/news/new-bmw-cars-will-have-automatic-turn-signal-activation Quote The BMW iX3 has received a driver assistance system with automatic turn signal activation. The crossover has a range of up to 640 km and fast charging, which adds 320 km in 10 minutes. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 19 Report Share Posted June 19 5 minutes ago, manson said: a BMW ljudi skapirali da bmw vozači ionako ni ne koriste migavce! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manson Posted June 23 Report Share Posted June 23 (edited) https://wccftech.com/tesla-robotaxi-service-officially-goes-live-in-austin-with-teleoperators-and-physical-attendants/ Quote For added safety, a Tesla employee - a physical attendant of sorts - will be seated in the front passenger seat, with easy access to the "emergency stop" and "pull over" commands via the bespoke robotaxi UI. to je verovatno zbog ovoga 🙂 https://wccftech.com/watch-as-a-tesla-robotaxi-repeatedly-tries-to-swerve-into-the-wrong-lane/ A oni i dalje samo kamere koriste, nema radara i ostalih senzora. poredjenja sa Waymo. i sav taj AI, i opet morali da zaposle Indijca da vozi 🙂 Edited June 23 by manson 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dick Warlock Posted June 23 Report Share Posted June 23 (edited) Putnici u robotaksiju za to vreme Edited June 23 by Dick Warlock 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 23 Report Share Posted June 23 1 hour ago, manson said: Quote For added safety, a Tesla employee - a physical attendant of sorts - will be seated in the front passenger seat, with easy access to the "emergency stop" and "pull over" commands via the bespoke robotaxi UI. ako dobro razumem, i dalje postoji osoba u taksiju, osim što nije na mestu vozača nego suvozača koji opet ima kontrole ali samo da stane? 🙂 ono sounds like a driver with the additional steps :)) 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manson Posted June 23 Report Share Posted June 23 (edited) Novi mejl od toll4all Kaže: Quote Обавештавамо Вас да можете да користите свој ТАГ уређај за ЕНП и за наплату путарине у Хрватској, тј. за проласке деоницама: Аутопут Београд - Загреб (А3 Деоница Загреб исток - Липовац) Аутопут Загреб - Љубљана (А3 Деоница Загреб - Брегана) Аутопут од Загреба ка Мађарској (А4 Деоница Света Хелена - Горичан) Аутопут А1 Загреб - Сплит - Дубровник Аутопут А5 Бели Манастир - Осијек - Граница са БиХ (НП Судараж – Свилај) Аутоцеста А6: Загреб – Ријека Аутоцеста А7: Рупа Аутоцеста А11: Загреб – Сисак Како би извршили активацију ТАГ уређаја за коришћење у Хрватској потребно је да на свом корисничком налогу повежете платну картицу. To je sada i ostatak autoputeva? edit: sada proverio i na toll4all sajtu, ne, izgleda ono što je i bilo već Quote Korišćenje srpskog TAG uređaja u Hrvatskoj Srpski TAG uređaj u Republici Hrvatskoj možete korisiti isključivo na deonicama autoputeva koje su u nadležnosti kompanije Hrvatske autoceste d.o.o Zagreb: Autoput A1: Zagreb - Split - Dubrovnik Autoput A3: Zagreb istok - Lipovac i Zagreb - Bregana Autoput A4: Zagreb Sveta Helena - Goričan Autoput A5: Beli Manastir - Osijek - Svilaj Autoput A6: Zagreb – Rijeka Autoput A7: Rupa Autoput A11: Zagreb – Sisak Prilikom registracije TAG uređaja na HAC portalu unosite stvarnu registarsku oznaku vozila u kome ćete koristiti TAG uređaj. možda samo poslali mejl kao podsetnik pred odmore 🙂 jesi registrovao tag @reki ? 🙂 Edited June 23 by manson Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 23 Report Share Posted June 23 21 minutes ago, manson said: To je sada i ostatak autoputeva? ma jok, to su sve isti. ja sam isto guglao da vidim šta pokriva, evo ima mapa ovde za one koji se ne snalaze sa gradovima u srbiji :)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted June 25 Report Share Posted June 25 ako BMW može da napravi onaj izuzetni xM, mi u Nissanu ćemo da napravimo nešto slično! ...samo što nam je ostao ozbiljan stok 3,5 V6 twin-turbo motora od GT-Ra pa moramo da ih se rešimo 🙂 3,5 V6 TT 430 KS (btw sviđa mi se baš ova komandna tabla though) Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 25 Report Share Posted June 25 NISMO zainteresovani 27 minutes ago, dovlagsi said: (btw sviđa mi se baš ova komandna tabla though) šta pod tim podrazumevaš, ovo između sedišta sa dugmićima ili ekrane? mene više zanima šta je ovo iznad start dugmeta što deluje kao držač za mnogo mali mobilni 🙂 i ovo do njega? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted June 25 Report Share Posted June 25 5 hours ago, Lucky said: šta pod tim podrazumevaš, ovo između sedišta sa dugmićima ili ekrane? ekrane sa tim layout-om na dole, a i volan mi je lep (osim touch tastera naravno)... naravno pošto je Patrol, volan je tiltovan na gore malo ko na kamionu al ajde 🙂 5 hours ago, Lucky said: mene više zanima šta je ovo iznad start dugmeta što deluje kao držač za mnogo mali mobilni 🙂 i ovo do njega? zamimljiv opažaj, ne znam... štoperica? 🙂 Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted June 26 Report Share Posted June 26 madrfakin tojota 😤 Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted June 27 Report Share Posted June 27 Ajde Toyota, to sam nekako i navikao, ali po ovome u ukupnom broju najprodavanijih modela je čak 30% automobila EV? To mi deluje baš dosta? Ok, ovaj BYD piše da ima i EV i Plug-in, ne znam kako se tačno računa pa sam ga stavio kao EV, ali je svakako poslednji na listi. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 27 Report Share Posted June 27 Најновији статистички подаци у вези извоза јапанских возила у САД указују на то да су произвођачи Земље излазећег сунца драстично редуковали цене својих аутомобила и тако практично на себе преузели трошак који намећу нове Трампове царине од 25 одсто. Јапански медији у данима након састанка Г7 у Канади (15-17 јун) једногласно изражавају разочарање исходом разговора између премијера Шигеру Ишибе и председника Доналда Трампа одржаног на маргинама конференције лидера седам индустријски развијених земаља колективног Запада у Алберти. On 6/25/2025 at 3:23 PM, dovlagsi said: zamimljiv opažaj, ne znam... štoperica? 🙂 jedino što meni pada napamet, pošto je blizu dugmeta za start, je da mu dođe neki holder za ključ za ulazak u auto a ovaj mali meni levo je na primer da biraš profil vozača koji vozi. verovatno lupam, ali nešto mi tako deluje da može biti, osim ako nije prostor da staviš osveživač vazduha onaj fabrički što ima u kolima sad da kupuješ patrone baš za taj auto. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted June 27 Report Share Posted June 27 5 hours ago, Zwerko said: u ukupnom broju najprodavanijih modela je čak 30% automobila EV pa taj broj je samo Tesla nakon Elonovih ispada, ovo će nadalje da (drastično) opada Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted June 28 Report Share Posted June 28 xiaomi su7 300.000 preordera u prva 3 sata online prodaje Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted June 28 Report Share Posted June 28 Makar je cena normalna, iako je ruzan :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted June 28 Report Share Posted June 28 Ljudi zaista zele auto za te pare a da nudi tehnologiju. Ne znam kad ce i da li ce ikad skapirati ostali proizvodjaci Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 29 Report Share Posted June 29 2 hours ago, Dule_smor said: Makar je cena normalna, iako je ruzan 😄 Boja je bas grdna moguće da u nekoj normalnoj ne deluje toliko loše. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted June 30 Report Share Posted June 30 On 6/29/2025 at 12:06 AM, Dule_smor said: Makar je cena normalna, iako je ruzan 😄 On 6/29/2025 at 2:09 AM, Lucky said: Boja je bas grdna moguće da u nekoj normalnoj ne deluje toliko loše. ovo je sad među lepšim na tržištu, ne znam dal pratite? 🙂 boja jest čudna, ali ima drugih normalnih imamo još jedan novi EV - Merc nastavlja da šizi i ovo će biti naslednik sportskog kupea AMG GT: Ni M od Mercedesa u dizajnu... kao išli su na hertitage kartu sa modelom C111, otud i narandžasta boja... al opet... koja je EV ustvari prevara ka kupcu, najbolje pokazuje osnova + pogonski sklop ovog modela, brt, nema ništa tu da košta tolko :)))) btw, 1400 konja ima i simulator zvuka V8 motora - SPOLJA!!! :))))) Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 30 Report Share Posted June 30 6 minutes ago, dovlagsi said: ovo je sad među lepšim na tržištu, ne znam dal pratite? 🙂 boja jest čudna, ali ima drugih normalnih pa ne pratim, ali ako je ovo trenutni hajp na tržištu onda smo pored dizajnova automobila koji su otišli u tri lepe došli i do toga da su boje krš :)) ovo je ona nijansa kad kinez ne ume da ubode neku normalnu boju i onda napravi ovakvu, slično kao oni jeftini enterijeri ili tehnika sa onim specifičnim rezedo i crvenim bojama. ovde kinez ne mislim da je ovo xiaomi pa kao kinez nego generalno govorim o tome kad kinezi maše boju 🙂 7 minutes ago, dovlagsi said: imamo još jedan novi EV - Merc nastavlja da šizi i ovo će biti naslednik sportskog kupea AMG GT: vidiš da je ovo neki render k'o iz need for speeda 🙂 možda zapravo uživo izgleda i ružnije kad ga zapravo naprave :)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manson Posted June 30 Report Share Posted June 30 (edited) Ovakvi automobili trebaju Istočnoj Evropi https://www.b92.net/automobili/zanimljivosti/142012/honda-jeftinija-od-dacije-moguce-je-ali-ne-kod-nas/vest Honda za Indiju, od 9k EUR do 12k EUR (sa CVT menjačem). 1,2 i-VTEC sa 90ks Nema brdo sigurnosnih sistema verovatno, ali i koji će nam 🙂 Edited June 30 by manson 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
reki Posted June 30 Report Share Posted June 30 eto sta je honda, cak i kad napravi auto za subhumane kao sto su indijci, to ne izgleda toliko lose a sig. sistemi ni ne trebaju, sto ih vise izgine to bolje ❤️ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts