Jump to content

zanimljivi video klipovi

Guest

Recommended Posts

• 2 weeks later...
1 minute ago, Dule_smor said:

Lol, pa lik je pravilno izgovorio, curka govori beogradskim naglaskom, plaaaanina fazon...retardi

ne pratiš fabulu, to je ovo što je linkovao mladen:

Лектори запослени у нашој кући руководе се својим професионалним знањем и нормативним приручницима, пре свега Правописом Матице српске и шестотомним Правописним речником Матице српске, који представљају „устав“ српског књижевног језика.

До тада, док институције, евентуално, ово питање не разреше, Радио-телевизија Србије ће наставити да се руководи акценaтским правилима која су још давно утемељили Ђуро Даничић и Вук Караџић.

Već jako dugo ljudi malo malo pa zezaju RTS zbog akcentovanja, recimo da je često na meti i Gorici i Draganu u jutarnjem programu čak, a i ovako drugima kad neko naleti na neku čudno akcentovanu reč. Međutim do sad se nije dogodila "prozivka" ovog tipa kao u linkovanom klipu 🙂

31 minutes ago, mladenq said:

Да је дошло до грешке или неправилне употребе акцената, реакција јавности би била разумљива - међутим, грешке нема.

Ovo držanje za pravila od pre hrista koja niko više ne poštuje mi je kao ono u Politici lektor kad ima 90 godina i sad on je zapamtio da se tamo neka reč piše ili izgovara tako još od 1945. kad se prvi put pojavila i iako se promenilo to jer su ljudi shvatili da je lakše-drugačije-ta-reč-to-ni-ne-znači itd, on i dalje fura svoje i onda niko više tako ne govori osim tog lektora i njegovih sa generacije sa filološkog, ko je još živ 🙂

1 minute ago, Dule_smor said:

Ja sam razumeo da oni u ovom saopstenju kazu da voditeljka nije napravila gresku u akcentovanju, sto nije tacno...al mozda sam pogresno skapirao

pa to i kazu, sad da l je tacno, ne bih znao, nisam srpski zavrsio, ali valjda nisu toliki retardi da tvrde javno ovako samouvereno da jeste ako nije

poenta, i da jeste 'stvarno tacno', ova curka je jeziva da ispravlja momka ovako za akcenat na reci, koji koristi tipa 98% populacije

13 minutes ago, Dule_smor said:

Ja sam razumeo da oni u ovom saopstenju kazu da voditeljka nije napravila gresku u akcentovanju, sto nije tacno...al mozda sam pogresno skapirao

oni kažu da ona nije pogrešila jer se oni drže pravopisa koji to tako akcentuje. I tako forsiraju sve voditelje da tako akcentuju i to oni i rade. Po tom pravoopisu kojeg se oni drže to nije nepravilno, ali po "praksi" tj. činjenici da 99% ljudi govori kao što je i takmičar izgovorio nisu u pravu. i naravno čak i da su oni u pravu a ovaj lik nije, nema razloga da ona njega ispravlja, nije to na njoj.