brue Posted November 14, 2012 Report Share Posted November 14, 2012 занима ме да ли је неко сусретао ове уређаје или га користи кући - дакле, као некадашњи видео рекордери или ДВД плејери, да може да чита све стандардне компресоване формате или оне у фулари блу реј рипове итд итд... знате на шта мислим. Нормално, да има подршку и за титлове. Нема потребе за комплетом са долби сураундом, пошто имам неке звучнике који су у том систему. пс. Молим вас, ако неко зна из личног искуства или ако је видео нешто у свом окружењу. Не требају ми савети са гугла. Хвала :) 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doca Posted November 14, 2012 Report Share Posted November 14, 2012 Ne treba ti to, sklopi/kupi neki HTPC. Quote Novi forum smrdi Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted November 14, 2012 Author Report Share Posted November 14, 2012 Треба ми. Имам овај комп - у другој је просторији у односу на повећи тв. Имам и лаптоп, али је од девојке, те је релативно заузет, а по Марфију - кад ми се гледа нешто. Плус, морам да се акам са повезивањем, а долби могу да сањам. Тако да хоћу неку варијанту да једноставно са даљинцем пустим нешто, одгледам, напустим просторију :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VELIKI KURAC Posted November 14, 2012 Report Share Posted November 14, 2012 (edited) ... Edited November 24, 2021 by VELIKI KURAC Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted November 14, 2012 Report Share Posted November 14, 2012 Koliko je daleko ta prostorija? Pošto je meni komp spojen sa TV-om putem jednog HDMI kabla od 10 metara (tuda idu i zvuk i slika) i sve radi normalno, a kvalitetu slike koju baca madVR renderer ne može da prismrdi nijedan standalone plejer. Tako da ako kabl može da ti završi posao, apsolutna preporuka za tu varijantu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZOLA Posted November 14, 2012 Report Share Posted November 14, 2012 Uzmi media player Quote There are 2 rules in a successful life: 1. Don't tell people everything you know Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Posted November 14, 2012 Report Share Posted November 14, 2012 vi sto imate kompove 10m od TVa, kako kontrolisete komp? Nisam siguran da li ce RF tastatura/mis da mi zavrsi posao. Ili da se cimam sa nekim VNC za telefon (mada to nije bas user friendly)? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted November 14, 2012 Report Share Posted November 14, 2012 Uzmi media player Ја сам мојима узо неки мали медија плејер и мени оно до јаја фазон. Quote brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
darko m Posted November 14, 2012 Report Share Posted November 14, 2012 Koliko ti je budzet? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted November 15, 2012 Report Share Posted November 15, 2012 vi sto imate kompove 10m od TVa, kako kontrolisete komp? Nisam siguran da li ce RF tastatura/mis da mi zavrsi posao. Ili da se cimam sa nekim VNC za telefon (mada to nije bas user friendly)? imaš više varijanti za kontrolu kompa preko mobilnog koje ne podrazumevaju vnc (kako si uopšte mislio da kontrolišeš fullhd desktop sa ~4" touch uređajem u ruci?), recimo xbmc i njegov daljinac za android (verovatno ima i za taj vaš los), al sve je to u suštini poluupotrebljivo jer je nezgodno sklanjati pogled sa televizora, otključavati telefon i pipkati po ekranu svaki put kad hoćeš da pauziraš film ili pojačaš ton. ja sam za svoj htpc kupio neki daljinski od 700 dinara, služi me već godinama. mada, imaju i te aplikacije za mobilni svojih prednosti, npr. kada hoćeš da ukucaš neki tekst ili praviš plejlistu... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted November 15, 2012 Author Report Share Posted November 15, 2012 Koliko ti je budzet? Па онај 3д кућни биоскоп са звучницима и наочарима је око 900 евра. Контам да је ово што ми треба далеко испод тога, тако да бих дао нешто око 200 евра. Можда ме квалитет уређаја убеди и за више. Pa kupi ovo sto ima Zwerko. не ради линк. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted November 15, 2012 Report Share Posted November 15, 2012 Link vodi na temu na forumu, malo ispod ove http://forum.klanrur.rs/index.php?showtopic=234926852 Sustina je da je i po mom misljenju najbolje uzeti media plejer koji radi preko mreze, sa usb-ovima i koji garantovano cita sve formate i sva nasa slova (vec vise od godinu dana ga koristim i nisam nasao nista sto nije procitao ili nije procitao kako valja). Realno ko ce se vise baktati sa narezivanjem cdova, dvdova i slicnih stvari... Jedino sto ne radi na dobrom media plejeru je 3d u punoj rezoluciji, ali je opet pitanje da li ti je to potrebno. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted November 15, 2012 Author Report Share Posted November 15, 2012 Да, да, то је то. Јбга, нисам видео претходни топик, тј не бих ни провалио према имену да је то у питању. закључајте ово, селим се тамо. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted November 15, 2012 Report Share Posted November 15, 2012 Ček bre, pa za 200 evra možeš da uzmeš HTPC, šta ste se primili na te media plejere :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted November 15, 2012 Author Report Share Posted November 15, 2012 Не знам на који ХТПЦ мислиш, али већ сам објаснио горе. Треба ми нешто што не заузима простор, што могу да рњам преко даљинског, нешто што упалим на дугме и одмах ради, а на све то да чита све живо и да могу да га прикачим на мрежу. пс. кад ликови баце по пар стотина евра на јебени мобилни телефон, ово и да је 200 ми је супер. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted November 15, 2012 Report Share Posted November 15, 2012 Upravo to, pritom ovaj WD bez harda kosta negde mislim oko 120-130 evra, a zauzima tipa kao tri naslagane kutije za cd, dakle bas je sitan. Sa druge strane i lakoca koriscenja je velika prednost, upravo ovo sto je Brue rekao, uzmes daljinski, kliknes on se odmah upali, odaberes koji oces fajl, pustis play, sveukupno 5-6 sekundi... I to sve samo radi. Samo da napomenem da je meni na isti taj tv na koji je prikacen media player prikacen i komp sa HDMI kablom, ali koristim plejer iz prostog razloga sto je jednostavnije :) Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Posted November 15, 2012 Report Share Posted November 15, 2012 ja sam za svoj htpc kupio neki daljinski od 700 dinara, služi me već godinama. IR daljinski? Meni je komp u drugoj sobi, tako da jedino nesto sto je WiFi ili *eventualno* RF bi zavrsilo posao ja ga cenim. Ili da instaliram sistem ogledala po zidovima :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted November 15, 2012 Author Report Share Posted November 15, 2012 Е Зверко, а какав је што се учитавања титлова тиче? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted November 15, 2012 Report Share Posted November 15, 2012 imas i wd live tv hub sa hardom (oko 170 eur), nema wi-fi ali mozes mu nabacis za sitne pare i usb dongle neki (ima lista kompatibilnih tplink i asus krajnje dostupni i kod nas) i to je to... meni stize wifi dongle uskoro pa cu da ga podesim Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted November 15, 2012 Author Report Share Posted November 15, 2012 не, немам потребе за бежичним срањима. Стан је у питању и већ сам развукао каблове, а рутер, тј адсл тачније, налази се тик уз телевизор и потенцијално ову занимљиву справицу. Тај тв хаб је интересантан исто, само не знам да ли да узимам ову голу варијанту и да купим усб фиоку са неким хардом, те за мало разлике добијем већу мобилност. Или најбоље да узмем обоје и да одговорим Вудију сa - ИМА СЕ, МОЖЕ СЕ, ХААААААР :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted November 15, 2012 Report Share Posted November 15, 2012 ako imas usb hard, mozda ti i ne treba ovaj, ali opet ti pricas o varijanti da sednes i upalis film ako nemas hub sa hardom ipak moras da upalis komp pre gledanja filma ili da ustekas usb pre nego se zavalis... cisto eto sa te strane komfor koji pruza hard u media plejeru, skines film smestis ga preko mreze na wd hard (zicne ili bezicne svejedno) i caos zdravos Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted November 15, 2012 Report Share Posted November 15, 2012 Sto se titlova tice sve radi super - nasa slova, cirilica, ja nisam nijedan problem imao do sad a gledao sam bas dosta toga. Pritom ima i mogucnost pomeranja titlova direktno iz njegovog softvera, ono tipa ako malo kasni ili zuri pa ga malo siftujes, povecavas/smanjujes font titla i sl, kul je oko toga. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted November 15, 2012 Author Report Share Posted November 15, 2012 Екстра, то је онда то. Ту д прокјурмент-мобил. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted November 15, 2012 Report Share Posted November 15, 2012 IR daljinski? Meni je komp u drugoj sobi, tako da jedino nesto sto je WiFi ili *eventualno* RF bi zavrsilo posao ja ga cenim. Ili da instaliram sistem ogledala po zidovima :) ir daljinski, zato što imam dedicated htpc koji stoji pored tv-a :) kakav si ti bre geek, trupsi, kad nemaš htpc/kućni server? ili xbox, ako moraš strogo korporativno Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Posted November 15, 2012 Report Share Posted November 15, 2012 imao sam ranije, ali kad sam se razvodio od cimera to je njemu ostalo mada sam ja u razvodu dobio zvucnike i lazy bagove Inace taj komp koji mi stoji sad u spavacoj sobi ne sluzi manje vise nicemu, ali se ni malo ne bi uklapao u dnevnu sobu da ga tu prebacim. Imam xbox, ali nesto nisam siguran da na njemu mogu da imam takvu slobodu kakvu bih imao sa jednim PCjem (Youtube, strimovanje flash contenta, random codeci/subtitlovi, etc ...)? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts