Recommended Posts

Mislim da bi bilo korisno da imamo jedan topik ovog tipa, koji bi se bavio sveukupnom tematikom prodaje igara preko raznih online servisa. I samim tim da ustanovimo neke osnovne informacije o tim servisima na jednom mestu. Pa za početak bih pomenuo nekoliko sajtova koji se bave digitalnom prodajom, koje vrste plaćanja postoje, kako dobijate igru, dal ima npr. Steam ili Origin serial ili direktan dl sa tog servisa. Za neke znam neke stvari, za neke ne. Ako ste probali ili imate neki savet ili ispravku, slobodno dodajte ispod pa ću dopuniti ovde.

 

 

 

||| LEGENDA |||
 
Servisi obeleženi:
 
Zelenim su lično provereni sa moje strane ili dobra većina ljudi tvrdi da su ok 100% i skroz legit.
 
Žutim su oni što ih nisam nikada koristio ali znam da su ok i generalno su na dobrom su glasu.
 
Crvenim oni koje nisam proverio niti sam upoznat sa njihovom legitimnošću. Sve je podložno promeni, pa ako ste koristili neki servis, dajte utisak, detalje, da dopunim ovde gore ako već nisam. Naravno, ako imate neke dodatne sajtove, takođe uz ove neke osnovne detalje, bilo bi poželjno da postujete.
 
Na dnu posta, posle online prodavnica se i nalazi lista veoma korisnih sajtova, linkova i slično, pa obavezno i to pogledajte.
 

 

 

 

- STEAM - http://store.steampowered.com
Nema šta novo da se kaže, sve igre se downloaduju, dosta igara možete aktivirati na njemu, sem Ubisoft igara (a od skorije izgleda može i to, nije 100% provereno ali na Amazonu postoje "Steam serijski brojevi" za neke UPlay naslove), a neke igre koje imate na Steamu, ako ste dobili serial, možete ih aktivirati i na nekim drugim servisima (npr. EA igre na originu). Detaljnije na STEAM oficijelnom topiku.
 

PLAĆANJE: Platne kartice, PayPal, valjda sve.

 

IGRE: Neke igre mogu (moraju) da se aktiviraju na drugim servisima, tipa Origin, Desura, UPlay. Po kupovini, igre su vam odmah dostupne za download (sem ako ste preorderovali, onda kad se pojavi zvanično igra).

Takođe, postoji oficijelni spisak igara koje se mogu aktivirati na Steamu.

Tu je i spisak besplatnih naslova na Steam-u.

 
 
 
GreenManGaming - http://www.greenmangaming.com
Klasičan servis za digitalnu prodaju, podseća na Steam. Uglavnom sadrži sve aktuelne naslove, a redovno imaju neke popuste po sistemu vaučera koji ako je recimo igra na popustu već nekih 60% i košta recimo 5$, a imate vaučer za popust od 25%, on će vam skinuti i tih dodatnih 25% sa tih 5$.
 

PLAĆANJE: PayPal, VISA, MasterCard i još neki. I oni imaju neku CashBack foru, da kada kupite određene naslove dobijate određenu sumu na vašem GMG nalogu sa kojom možete da kupujete igre ili smanjite cenu neke igre.

 

IGRE: Možete većinu igara skinuti direktno sa sajta ili kroz GMG klijenta, mada se većina igara može aktivirati na Steam-u i Originu. Uglavnom piše na strani igre da je potreban 3rd party DRM pa STEAM ili ORIGIN. Nije loša opcija za neke naslove koji su regionski zaključani na Steamu kao npr. Batman: Arkham City, koji potom možete aktivirati upravo na Steamu putem serijskog broja, iako igra nije dostupna za kupovinu kod nas. Po kupovini, igre su dostupne za dalju aktivaciju ili dl.

 
 
 
- Origin - www.origin.com
Isto kao i Steam, samo od EA, dosta siromašnije i neuslužnije. Takođe, možete da imate problema pri plaćanju ako ste iz Srbije, ne mora da znači, ali se dešavalo. Za detalje čekirati oficijelni Origin topik. Neretko se mogu iskopati vaučeri i kodovi za dodatne popuste na neke igre.
 

PLAĆANJE: Platne internet kartice, PayPal.

 

IGRE: Sve novije EA igre se moraju aktivirati kroz Origin da bi se igrale. Neke Ne-EA igre se isto kao i na Steam-u mogu aktivirati i na drugim servisima, pa čak i na samom Steam-u. Takođe se većina retail tj. kupovnih EA igara u omotu, a da su posle 2009-e mogu aktivirati na Originu. Po kupovini, igre su vam odmah dostupne za download (sem ako ste preorderovali, onda kad se pojavi zvanično igra).

 
 
 
Kinguin - http://www.kinguin.net
Sve transakcije i sve se radi preko Kinguina iako kupujete sa raznih drugih sajtova. Sve popularniji servis, imaju odlične popuste i dosta izbora.
 

PLAĆANJE: PayPal, VISA, itd.

 

IGRE: Ima svega, Steam, Origin, UPlay ključeva. Takođe možete kupiti i Steam giftove, koji su uglavnom malo skuplji. Podrška je takođe uslužna ako vam iskrsne neki problem. Obično najjeftinije varijante igara su RU verzije tj. ruske varijante, tu morate da se zezate sa VPN-om. Lično ne preporučujem da kupujete ruske varijante igara jer je razlika u ceni uglavnom mala, a ume da bude cimanje pri aktivaciji.

 

 

 

- the Humble Bundle - http://www.humblebundle.com

Plaćate koliko želite, određujete od te sume koliko ide sajtu, developerima i u dobrotvorne svrhe. Akcije se pojavljuju uglavnom na par nedelja i traju nekoliko dana, u poslednje vreme na nedelju dana i svaka traje isto toliko mada ima uglavnom po više rasprodaja u isto vreme. Pored osnovne ponude, ako pređete određeni limit pri plaćanju, dobijate i dodatne igre, saundtrekove i slične bonuse koji se otključavaju do kraja akcije, a ponekad i mesecima posle.

 

PLAĆANJE: Proksi fazon tj. PayPal, Amazon Payment ili u našem slučaju ovde što radi - Google Checkout ili PayPal, koji morate uvezati sa vašom internet karticom. Čekirajte NAPOMENE u dnu strane u vezi ovoga.

 

IGRE: Igre se uglavnom mogu sve aktivirati na Steamu, neretko i na Desuri i sličnim servisima, a tu je i direktan DRM-Free fazon ako vam se ne bakće sa gaming klijentima pa možete odmah skidati igru po kupovini putem linka koji dobijate na vašem nalogu. Po kupovini, igre su vam odmah dostupne za download, dobijate mejl potvrde kupovine sa unikatnim linkom za aktivaciju naslova putem kojeg vidite vaše igre u Humble Bundle bazi, a tu i možete birati način downloada ili aktivacije na Steam-u i slično.

NAPOMENA: više ne dobijate kodove i seriale igara već morate vaš Humble nalog uvezati sa vašim Steam-om i tako aktivirati igru direktno na Steam-u. A ako hoćete da poklonite igru, dobijate gift URL, ne serial igre kao pre ali u suštini mu dođe isto samo je malo komplikovaniji proces aktivacije jer morate da se ulogujete u Humble bundle, pa potvrdite gift, itd.

 
 
 
- Indie Royale - http://www.indieroyale.comhttp://www.dailyroyale.com/
Klon the Humble Bundle-a, radi po sličnom principu, sem što ne plaćate koliko želite već postoji određeni minimum koji se menja u odnosu na broj kupaca i izvršene uplate. Takođe imaju i Daily royale gde je jedna igra na popustu sa ograničenim brojem ključeva u prodaji.
 

PLAĆANJE: PayPal, VISA, MasterCard.

 

IGRE: Apsolutno isti fazon kao i Humble Bundle. Doduše, u oba slučaja, neke igre ne postoje na Steam-u pa ih ne možete ni aktivirati tamo, već ili direktan dl ili na recimo Desuri. Po kupovini, igre su vam odmah dostupne za download, dobijate mejl potvrde kupovine.

 
 
 
- Desura - http://www.desura.com
Sličan fazon kao Steam i Orgin, samo jednostavnije. Uglavnom možete naći indi naslove i neke ne toliko poznate igre. Poseduje i klijenta a-la Steam, kojeg možete, a i ne morate instalirati. Nalog možete napraviti ručno ili se logovati putem Steam, Twitter, Facebook ili Google+ naloga.
 

PLAĆANJE: PayPal, VISA, MasterCard.

 

IGRE: Većina igara koje postoje na Steamu se mogu aktivirati i tamo i obrnuto. Većina igara u Indie Royale bundleovima se može aktivirati ovde. Postoji takođe dosta oficijelnih i neoficijelnih modova za razne igre koje možete uglavnom besplatno igrati. Po kupovini ili aktivaciji, igre su dostupne za dl.

 
 
 
- GoG - http://www.gog.com
Veoma unikatan servis koji neguje neke olskul naslove i sve igre koje prodaje stižu bez DRM-a. Znači, skinete, instalirate i piči. Ima i novijih naslova u poslednje vreme ali zato neke starije igre ćete naći samo ovde. Redovno imaju svakakve popuste i akcije.
 

PLAĆANJE: PayPal, VISA, MasterCard. Postoje i promo kodovi koji se mogu zameniti za određene igre, uglavnom ne skuplje od 9.99$.

 

IGRE: Standarno po kupovini dobijate odmah igre za dl. Pri kupovini se dobija i razni promo materijal, priručnici i OST (zavisno od igre). GoG ne daje Steam ključeve - indie developeri sami na svom sajtu obično nude bundle GoG installera i Steam ključ. Sav materijal se može neograničeno puta skidati. Sve igre su DRM free.

 
 
 
- Amazon - www.amazon.com / www.amazon.co.uk
Mislim - Amazon. Imaju i oni svoju digitalnu distribuciju, imaju redovne akcije i ponekad nerealne popuste.
 

PLAĆANJE: VISA, MasterCard, (valjda) PayPal, Amazon Payment.

 

IGRE: Zavisno od izdavača ali postoje razne opcije, da kupite STEAM ključeve ili drmfree verziju ili za Origin. Pri kupovini ima jasno prikazano koje su vam opcije dostupne za kupovinu. Igre po kupovini su odmah smeštene u vaš Amazon Game Library i tu možete da čekirate serijske brojeve, skinete direktno igru i slično. Obavezno pri kupovini čekirajte kakvu verziju kupujete, npr. Steam Keys ili Mixed DRM ili retail kopiju igre, a da ne pominjem za pogrešnu platformu i slično. Update: ako kupujete sa Amazon.com morate navesti neku USA adresu stanovanja i podatke, pogledajte u dnu ovog posta i potražite sajt Real US address za to. Ostali podaci oko kartice i plaćanja su standardni.

 
 
 
- GameHolds - http://www.gameholds.com
Ovo je jedan od onih sajtova koji ima neke mnogo manje cene ali dobijate samo serial igre koji možete aktivirati na Steamu ili Originu. Sve je lepo izlistano i jasno.
 

PLAĆANJE: Samo PayPal i PaySAFE Card.

 

IGRE: Uglavnom ima većinu EA/Origin naslova i nekolicinu hit igara koje se prodaju na Steamu. Cilj je ovde naravno kupovina serijskog broja igre koji aktivirate na Steam-u ili Originu. Nije ogroman izbor ali je solidan i smenjuje se redovno. Nisam siguran kako se radi isporuka kodova niti koliko traje.

 
 
 
- GetGames - http://www.getgamesgo.com
Sličan fazon kao i GameHolds.
 

PLAĆANJE: VISA, ostale platne kartice i PayPal.

 

IGRE: Ovde ima slabo EA naslova, uglavnom Ubisoft i Generalno Steam igre. Rade i retail igre inače. Dobijaju se kodovi za igre i to ne ono fotka iz kutije, već legit fazon i možete čak skinuti igre direktno sa sajta.

 
 
 
- World of CD keys - http://www.worldofcdkeys.com
Isti fazon kao prethodna dva, uglavnom se bavi Steam i Origin kodovima.
 

PLAĆANJE: Izgleda da je samo PayPal.

 

IGRE: Kao što sam rekao, uglavnom Steam i Origin seriali. Ne znam kako isporučuju niti koliko traje.

 
 
 
- GamersGate - http://www.gamersgate.co.uk
Poznati Britanski servis. Ima svašta od naslova, i EA i Steam igara.
 

PLAĆANJE: PayPal, Moneybookers, Skrill. Obratite pažnju da ima i .com varijanta gde su cene u dolarima.

 

IGRE: Nisam siguran kako ovde rade stvari, nisam nikad kupovao pa ne znam. Znam da se dobijaju neki novčići pri svakoj kupovini koji se posle mogu iskoristiti za kupovinu neke igre. Mislim da bi trebalo da može većina igara da se aktivira na steamu ili Originu. Ostale detalje ne znam trenutno. Takođe postoji oficijelni spisak igara koje mogu da se aktiviraju na Steamu.

 
 
 
- GameStop - http://www.impulsedriven.com
Impluse Driven je Gamestopov servis za digitalnu distribuciju igara. Zahteva njiihov DL klijent.
 

PLAĆANJE: Nemam pojma.

 

IGRE: Takođe nemam pojma, znam da im igre zahtevaju klijenta, ali ne znam da li se dobija kod koji se može aktivirati dalje. Takođe jedan od problema je što igra na kaciji su uglavnom rezervisane za USA/Kanadu. Tako da ako vam se ne cima sa VPN-ovima i čime već, otpišite ovo u startu.

 
 
 
- UPlay - http://uplay.ubi.com
Ubisoftov odgovor na Steam i Origin. Možete kupovati igre i skidati igre putem servisa.
 

PLAĆANJE: VISA, MasterCard, za ostalo ne znam.

 

IGRE: U principu, ovde se nalaze sve Ubisoft igre (a i nekoliko igara drugih izdavača), većina novijih Ubisoft naslova zahteva da imate UPlay instaliran (gde god da ste ih kupili, bilo Steam ili neki levi sajt), a kroz njega možete apdejtovati igru ili je skinuti. Neke igre po instalaciji naprave odvojenu instancu UPlay programa koju morate pokrenuti odvojeno od glavnog klijenta da bi igrali. Nije baš user friendly niti su igre jeftine, sem kada su imali rasprodaju od 1€ za neke igre. Takođe, Ubisoft igre ne možete aktivirati na drugim servisima kao što su Steam i slični (za sada ali se to menja izgleda), samo obrnuto. Sve Ubisoft igre morate aktivirati na UPlay-u (ima izuzetaka - Rayman Legends npr.). Od skora se igre mogu aktivirati direktno sa serijskoim brojem igre, a imate i opciju dodavanja specijalnih kodova za 100% popusta pa tako kupujete igru za džabe.

 
 
 
- CD Keys Discount - http://www.cdkeysdiscount.com
Klasičan primer prodaje serijskih brojeva iz retail kutija. Znam da su neki ljudi kupovali Battlefield 3 svojevremeno ovde i da je sve bilo ok. Isporuka ponekad ume da potraje duže nego što je najavljeno ali svi dobijaju svoje ključeve na kraju. Imaju solidne cene ponekad, a nekad je razlika minimalna u odnosu na standardnu verziju na oficijelnim servisima.
 

PLAĆANJE: PayPal, a navodno može i preko računa nekog lika koji drži ili radi na sajtu.

 

IGRE: Na mail dobijate kod igre koji aktivirate na Steam-u ili Originu. Pored svake igre i stoji na kojim se sve servisima može aktivirati. Mogući su i preorderi, a neretko se dešava da slanje ključeva kasni u odnosu na prethodnu najavu.

 
 
 
- Prepaid Game Cards - http://www.prepaidgamecards.com
Isti fazon kao i CD Keys Discount, mada manje popularan. Sajt su malo došmekali pa radi lepo ali ne postoji FAQ već samo da ih direktno kontaktirate ako vam treba dodatni info.
 

PLAĆANJE: PayPal, a navodno piše na njemu da može i platnim karticama ali kada se stigne do čekauta, ima samo PayPal dok ne postoji opcija da se logujete na sajt, pravite profil itd. Sve je u Guest Checkout maniru.

 

IGRE: Uglavnom ih nema puno, a u pitanju su oko 40ak STEAM igara, 15ak Origin naslova i još po nešto pride. Ne znam kako radi ali bi u teoriji trebalo da dobijete serial igre na mail koji onda registrujete dalje na Steamu, Originu i gde već sve. Isto piše pored svake igre na kojem se servisu može/mora aktivirati. Treba dodati da na ovakvim sajtovima i kao što je CD Keys Discount postoje i ruske verzije igara, koje su nekad skuplje, nekad jeftinije od "normalnih", a postoji mogućnost da ako kupite rusku varijantu ne možete da je uredno aktivirate kod nas na Steamu, pa gledajte dok pazarite dal je igra region free.

 
 
 
- YuPlay.ru - http://yuplay.ru
Isto sajt za kupovinu Steam i Orgin ključeva i još ponečega. Imaju odlične cene ali je ceo sajt na ruskom sa veoma lošom podrškom za engleski da čak nekad i google translate cele strane ne pomaže. Ali je uglavnom jasno šta i kako.
 

PLAĆANJE: Primaju sve živo, bilo paypal ili platne kartice tipa VISA i MasterCard (PayPal je trenutno nefunkcionalan, kažu da se nadaju da će uskoro biti vraćen). Doduše, sve su cene u rubljama (rubljima?) ali navodno pri čekautu vama uredno skida evre sa računa tj. preračuna i skine evre, samo se lepo vi preračunajte, najlakše preko gugla kucate npr. "500 RUR in EURO" i odmah dobijate trenutni kurs. Vidim da i oni imaju neki CashBack fazon kao GmG od 5% izgleda.

 

IGRE: E ovde leži začkoljica, ima dosta igara za rusko tržište i koje pride možda ne mogu da se aktiviraju na Steam-u ili Originu bez nekog VPN-a, a možda ni tada. Tu su takođe izdanja samo na ruskom jeziku, pa nemate engleski. U tom slučaju možete da skidate jezički peč ako postoji za igru negde ili prosto da dodate iz neke "druge" verzije. Nažalost, sajt je malo pretrpan, pa treba dobro gledati gde šta piše i možda još bitnije - šta ne piše. Ima i Steam verzija i Origin verzija i svega, samo nema nekih igara na engleskom i slično. Taj info obično stoji pri vrhu strane neke igre, pored slike. Update: ako niste sigurni da li ćete moći da aktivirate igru u određenom regionu ili koji ćete jezik dobiti, možete komotno da im pošaljete mail i pitate šta vas zanima. Ljubazno i relativno brzo odgovaraju, samo obavezno navedite koje igre, sa URL-om i odakle ste, tj. koja zemlja, koji vas jezik zanima. itd.

 
 
 
- 365Games - https://www.365games.co.uk
Ovo je klasičan retail sajt. Šalje igre na kuću, sem toga i da ima ponekad ok popuste, ne znam ništa. Ni za koliko stiže ni da li stiže ni da li ima poštarine i kolika je. Pored igara ima i raznih drugih džidžabidža.
 

PLAĆANJE: PayPal i platne kartice, VISA, Master, itd. Takođe se dobijaju neki bonus poeni koji se mogu menjati za neke naslove i slično.

 

IGRE: Kao što je pomenuto, retail je u pitanju, ima za sve platforme, a koliko vidim - kažu da ako ima te zemlje na listi kad se pravi nalog, onda u nju i šalju. Srbije ima, tako da bi trebalo da bude ok sa te strane. Ne znam da li se dobijaju kodovi koji mogu da se aktiviraju negde, sem onih što stižu sa diskom. Nisam takođe primetio da imaju digitalnu distribuciju.

 
 
 
- ShopTo - http://www.shopto.net
Deluje serial biznis sve, isto retail kao i 365Games, imaju ponekad dobre cene. Šalju koliko vidim i u Srbiju.
 

PLAĆANJE: PayPal i platna internet kartica - VISA, MasterCard, klasika. Plaća se inače u funtama, nisam primetio da može da se promeni ali kontam da skida šta god da imate na računu od popularnih valuta.

 

IGRE: Ima svega, ne piše nigde da ima digitalni download, niti da li su Steam ili Origin redeemable igre. Ako je neko kupovao ovde, nek da neke utiske da dopunim.

 
 
 
- Beam Dog - http://www.beamdog.com
Slučajno sam naleteo na ovaj sajt, deluje lgit, uglavnom ima neke nemejnstrim naslove i indi naslove malo ozbiljnijeg karaktera.
 

PLAĆANJE: Nemam pojma, piše u FAQ credit card, ali nisam pravio nalog da čekiram dalje.

 

IGRE: Kao što piše iznad, malo ambiciozniji indi naslovi ili igre nekih manjih izdavača. Ima zanimljivih stvari, kao na primer Baldur's Gate Enhanced Edition i slično. Mislim da je pitanju striktno digitalni download, a da ako igre ima na recimo Steamu, dobijate i serial za aktivaciju tamo. Naravno, ovo je sve neprovereno.

 
 
 
- DotEmu - http://www.dotemu.com
Sve isto važi kao i za Beamdog iznad.
 

PLAĆANJE: PayPal ali nisam video da ima nešto više od toga. Plaća se u evrima.

 

IGRE: Sličan fazon kao Beamdog plus igre za mobilne telefone.

 
 
 
- Games Planet - http://uk.gamesplanet.com
Legit sajt za prodaju igara, cene nisu možda baš najveselije čak i kad je rasprodaja.
 

PLAĆANJE: VISA, Master, PayPal, sve to prolazi. Takođe skautujte za kupone i vaučere koji dodatno skidaju cenu.

 

IGRE: Ima svašta ali neke igre se ne mogu aktivirati na Steamu, mada bi za većinu trebalo da može. Obično je navedeno u SPECIFIC NOTE polju da li zahteva Steam ili ne.

 
 
 
- Simply Games - http://www.simplygames.com
Ista priča kao i Games Planet sem što rade i retail prodaju igara za sve platforme plus konzole i razni gejming dodaci.
 

PLAĆANJE: VISA, Master, PayPal, itd.

 

IGRE: Ima sve, ima i retail ali ne znam kako stoje sa slanjem u Srbiju, a ima i PC CD key igre koji odmah dobijate po kupovini i onda je možete aktivirati na Steam-u ili gde već. Te detalje gde možete ili da li možete aktivirati igru možete čekirati u opisu igre.

 
 
 
- DL Gamer - http://www.dlgamer.eu
Nisam probao ali vidim da je preporučen na par sajtova. Ne znam zašto pošto im cene i nisu baš da se oduševite. Deluje legit u svakom slučaju.
 

PLAĆANJE: Vidim da ima VISA i MasterCard.

 

IGRE: Dobijate standardno ključeve za igre i uz svaku igru piše jasno da li je potreban Steam ili šta već za aktivaciju. Kada kupite nešto, dobijate i određeni broj poena koje možete pretpostavljam iskoristiti za neke dalje popuste i kupovine. Cene igara nisu baš nešto manje od Steam-a i popularnih servisa te vrste mada ume da se iskopa nešto zanimljivo ponekad. Svi ključevi su vam dostupni na vašem profilu kada se ulogujete.

 
 
 
- Eplati - http://nova.eplati.com
Regionska/domaća varijanta servisa za prodaju seriala, keyeva i slično. Cene su korektne, neke super, neke standardne, ima svega. Ovo je sad powered by Kinguin tj. pretvorio se inače ceo sajt u Kinguin, tako da sva pravila plaćanja, itd. važe kao i za Kinguin.
 

PLAĆANJE: PayPal, VISA, itd.

 

IGRE: Ima svega, Steam, Origin, UPlay ključeva. Takođe možete kupiti i Steam giftove, koji su uglavnom malo skuplji. Podrška je takođe uslužna ako vam iskrsne neki problem. Obično najjeftinije varijante igara su RU verzije tj. ruske varijante, tu morate da se zezate sa VPN-om. Lično ne preporučujem da kupujete ruske varijante igara jer je razlika u ceni uglavnom mala, a ume da bude cimanje pri aktivaciji.

 
 
 
- G2PLAY - http://www.g2play.net
Klasični onlajn key shop. Ima Steam, Origin, UPlay, itd. Imaju i gotivne popuste.
 

PLAĆANJE: Piše da primaju sve, od PayPal-a, Skrill-a preko VISA i Mastera.

 

IGRE: Ima svačega, Steam, Origin, UPlay ključeva. U opisima igara uvek imate da li stiže odmah, da li je digitalni download i koji vam program treba za aktivaciju.

 
 
 
Inexus - http://inexus.us/
Neki nasumčni sajt za prodaju, ponekad imaju dobre dilove ali sem toga ne znam ništa pametno o njemu da kažem.
 

PLAĆANJE: PayPal, VISA, i gomila drugih varijanti plaćanja.

 

IGRE: Steam, Origin, UPlay ključevi. Sem toga, ne znam ni šta ni kako radi, niti sam probao.

 
 
 
Game4U India - http://www.game4u.com/index.php
Egzotika, i to iz Indije. Navodno je sajt dosta popularan ali ga nisam probao. Imaju gotivne akcije, pa ako vas zanima čekirajte.
 

PLAĆANJE: VISA, Mastercard. Nisam kupovao ali pri plaćanju vam skida koju god valutu da imate (€ ili $) na računu.

 

IGRE: Steam, Origin, UPlay ključevi. Takođe ima i konzola, XBox, PS i Nintendo igara. Naravno, PC igre su najjeftinije i najisplativije.

 
 
 
Nuuvem http://www.nuuvem.com.br/
Egzotika isto, i to iz Brazila. Zbog sumanutih popusta, Nuuvem je trenutno baš popularan ako vam se štede pare. Legit je.
 

PLAĆANJE: PayPal i taj sličan fazon, razne kartice, VISA, itd. Pri plaćanju vam skida koju god valutu da imate (€ ili $) na računu iako su cene u R$ (realima).

 

IGRE: Steam, Origin, UPlay ključevi. Ima gomila igara i skoro redovno neke baš dobre popuste. Ključ dobijate u listi vaših igara na sajtu pa aktivirate dalje gde vam duša ište.

 
 
 
- Go2Arena - http://www.go2arena.com/
Na fazon onih G2Play itd radnji. Nisam probao, a ovaj i G2A, naredni sajt uglavnom izlaze među prvima na sajtovima kao što su Kinguin. Nalog može da se napravi sa Fejsbuk ili Google nalogom.
 

PLAĆANJE: Nemam pojma, piše PayPal i DotPay.

 

IGRE: Steam, Origin, UPlay, XBox 360 ključevi, a ima i Symantec softvera i još ponešto.

 
 
 
G2A - http://www.g2a.com/
U pitanju je isti fazon, najverovatnije skoro 100% ista firma kao i Go2Arena iznad.
 

PLAĆANJE: Ovde kada se otvori igra ima i checkout with paypal, za ovo ostalo ne znam. Ima slički raznih platnih kartica ali to u 90% slučajeva kod ovakvih sajtova znači PayPay i te kartice kroz PP.

 

IGRE: Steam, Origin, UPlay, XBox 360 ključevi, a ima i Symantec softvera i još ponešto.

 
 
 
- Humble Storehttp://calvein.github.io/humble-games ili http://humblestore.webs.com/store
Sigurno ste čuli za Humble Bundlove, e pa sigurno niste znali da imaju i Humble Store u kojem možete kupiti većinu igara koje su bili na Humble Bundleu samo sada pojedinčano i za veće pare. Nažalost Humble Store nije dostupan direktno kroz Humble Bundle sajt već mora ovako kroz druge sajtove ali i to radi super, ovaj prvi pogotovo.
 

PLAĆANJE: PayPal. Amazon Payment, Google Wallet. Isto kao i kod Humble Bundlea.

 

IGRE: Ima Steam, Origin, Desura, DRMFree naslova i šta već. Jedna stvar je kada ovo kupite za baš presitne pare dok je neki humble bundle ali ovako pojedinačno, neke igre su nerealno skupe tako da ćete uglavnom većinu naslova naći drugde, a za manje pare. Ima ovde i nekih rasprodajica tako da može i van Humble Bundlea da se ubode nešto isplativo ali teško, bar za sada.

 
 
 
- Zaavi - http://www.zavvi.com/games.dept
Jedan od poznatijih retail sajtova na kojem možete kupiti igre za konzole i PC po malo povoljnijim cenama, u pitanju su igre u omotu, ne digitalna izdanja ili cd keyevi. Šalju u Srbiju, lično nisam probao ali znam ljude koji su kupovali i nemaju nikakve zamerke.
 

PLAĆANJE: PayPal, razne kartice.

 

IGRE: Ima ih za razne konzole - PS2, PS3, PS4, XBox 360, PSP, Wii, Wii U, a ima i samih konzola i dodataka za njih. Naravno tu su i PC naslovi, a pored igara ima i filmova, dvdjeva i još gomila gluposti da se kupi.

 
 
 
NotOnSteam - http://notonsteam.com/
Kontra Steam Indi bandl sajt, ovde su izlistane indi igre koje nisu dostupne na Steam-u (ne trenutno bar), ali je većina njih na Steam Greenlight-u.
 

PLAĆANJE: PayPal. Amazon Payment, Google Wallet, zavisi odakle se prodaje igra. Sajt koristi module za svaku igru sa različitih, matičnih sajtova gde se prodaje ta igra. Primera radi tu je i HumbleStore widget, tako da je sličan fazon kao HumbleStore sajt.

 

IGRE: Ima svačega, sve igre koje su u Greenlight procesu su označene Greenlight logoom. Za te igre koje su u Greenlight-u dobijate i Steam key koji će aktivirati igru kada ona bude dostupna i tamo, a inače dobijate standardne načine skidanja ili aktiviranja igara

 
 
 
GamesRocket - http://www.gamesrocket.com/
Sajt sa digitalnim downloadom. dobijate kodove.
 

PLAĆANJE: Sve, od kartica do PayPala.

 

IGRE: Ima svega ali i nisu neke cene. Nisam kupovao lično ali sudeći po onom Sleeping Dogs fijasku gde je igra koštala 1 i kusur evro i svi su pokupovali, zaključujem da je legit skroz.

 

 

 

- GameKeys4All http://www.gamekeys4all.com
Standardni sajt na kom dobijate seriale. Nisam probao pa ne znam koliko je legit i kako radi.

 

PLAĆANJE: Piše da primaju PayPal

 

IGRE: Ima Steam i Origin naslova, moguć je i preorder, cene i nisu loše.

 

 

 

- FireFlower Games - http://fireflowergames.com

Sajt sa gomilom igara, poznatih i manje poznatih ali bez DRM-a. Prelistati FAQ za detaljniji opis, uglavnom se trude da podrže indi developere i njihove igre, što prodajom, što novčano.

 

PLAĆANJE: Podržava PayPal, Google Wallet, a izgleda da su podržane i web kartice.

 

IGRE: Kao što sam napisao, DRM-Free naslovi, neke imate i na Steamu ili drugde, samo ovde nemaju DRM, sličan koncept kao GOG. 

 

 

 

 

KORISNI LINKOVI - Takođe bih dodao par sajtova koji se bave raznim popustima, giftovima i trejdovima, pa se i tu može naći ponešto korisno:

 

 

- Savy Gamer - http://savygamer.co.uk
Veoma koristan sajt, prati razne popuste i akcije širom interneta. Ima i popusta i vaučera.

- Steam Deals - http://forums.steamp...ad.php?t=518670
Oficijelni Steam topik koji se bavi aktuelnim popustima i akcijama.

- Steam Prices - http://www.steamprices.com
Upoređivač cena iz raznih regiona, takođe izlistava akcije, popuste i slično.

- Retail me Not Origin - http://www.retailmen...tore.origin.com
Sajt koji se bavi kuponima i vaučerima, koristan za Origin i većinu sajtova koji koriste vaučere, nebitno šta prodaju.

- Retail me Not STEAM - http://www.retailmen...teampowered.com
Isto samo za Steam.

- Steam Trades - http://www.steamtrades.com
Za raznorazna trejdovanja Steam igara i ajtema.

- Steam Sales - http://www.steamgamesales.com
Prati rasprodaje, popuste i akcije na nekoliko bitnih sajtova pored Steam-a, kao što su GoG, Desura i slični.

- Steam Gifts - http://www.steamgifts.com
Korisnici dele besplatno Steam igre i slično. Za sva ova tri sajta - Steam Gifts, Sales i Trades se morate registrovati kroz Steam da bi ih koristili.

- Real USA Address - http://www.realusaaddress.com
Dešavalo se u nekoliko slučajeva da pri plaćanju i muljanju vam zatreba neka RL adresa, poštanski broj i slično u USA, recimo kada kupujete sa Amazona digitalno, svejedno vam traži neku USA adresu. Pa ovde imate sve, od imena, prezimena, telefona, adrese, grada, države i slično.

- Indie Game Bundles - http://www.indiegamebundles.com
Sajt koji prati sve aktuelne Indie bandlove.

- Indie Bundles - http://indiebundles.com
Isto sajt za praćenje raznih Indie Bundle sajtova i akcija.

- Indie Bundle Tracker - http://steamcommunit...ieBundleTracker
Grupa na Steam-u koja je možda ažurnija od prethodna dva sajta po praćenju indie rasprodaja i bandlova.

- Cheap Shark - http://www.cheapshark.com
Sličan fazon kao SavyGamer samo malo organizovanije i sa dilovima po određenim sajtovima, mada nema nekih opskurnijih dilova sem mejnstrim prodaja kao što su Steam, Amazon, GmG i slično.

- Core Online - http://beta.coreonline.com - UGAŠENO!
Square Enixov cloud gaming sajt, možete igrati neke starije, a i relativno novije igre iz samog brauzera za džabe, samo na svakih 20min morate da istrpite reklamu. Sajt je zvanično ugašen početkom 2014.

- IsThereAnyDeal - http://isthereanydeal.com
Još jedan sajt preko kojeg možete da pratite popuste za razne sajtove. Valja pomenuti da i ovde i na Cheap Shark, a i na samom Steam-u možete staviti da vam stiže mail kada se pojavi određena igra na sniženju ili ispod određene cene.

- DL Compare - http://www.dlcompare.com
Upoređivač cena na raznim sajtovima, slične fore kao i Cheap Shark i slični samo obratite pažnju na valutu/region.

- All Key Shop - http://www.allkeyshop.com/blog
Apsolutno isti fazon kao i DL Compare.

- Honey - http://joinhoney.com
Jednostavno i genijalno i važi za gomilu drugih sajtova koji se bave prodajom bilo čega. C/P ću objašnjenje sa sajta jer je tako najjasnije: "Honey automatically finds the best coupon codes and gives you the best savings" ... u pitanju je ekstenzija/plagin za Chrome.
 
- PC Gaming Wiki - http://pcgamingwiki.com/wiki/Home
Naziv govori sve, neki carevi su rešili da naprave ovo i skupe što više korisnog infoa oko igara, dlcova, problema i slično. Tako da ako imate neku matoru igru koja neće da radi na Win7 ili treba neki peč ili šta već, nije nemoguće da ćete rešenje naći upravo ovde. To je naravno samo delić priče pošto je ceo sajt jako koristan i ljudi se trude da bude što ažurniji povodom svih, najnovijih i starijih naslova. Stvarno ima sve što može da vam zatreba oko neke igre.
 
- Steam Signature - http://steamsignature.com/
Ako vam treba lepa Steam signa :D
 
- Cheap Ass Gamer - http://www.cheapassgamer.com/ i http://bit.ly/1a8o6wt
Ovde se možete baš pogubiti dok razgledate, ceo sajt i forum su posvećeni raznim gejmerskim popustima, od konzola, periferija do samih igara.
 
- Raptr - http://raptr.com/
Raptr je platforma koja uvezuje vaše Steam, XBOX, PSN, WoW, itd naloge i meri razne statistike, vreme igranja i upoređuje sa drugim igračima. Takođe se integriše sa Fejsbukom i postuje umesto vas razne ačivmente i slične detalje.
 
- Steam Playtime - http://steamplaytime.appspot.com/
Računa vam koliko čega imate od igara na Steamu i koliko vam treba da odigrate sve i koliko ste već odigrali.
 
- Steam ID finder - http://steamidfinder.com/
Možda znate, možda ne, ali kada napravite profil na Steamu, vaš url ima više varijanti i oznaka. Username se menja ali ID nikada, pa to sve možete saznati ovde.
 
- Game release dates: Eurogamer - http://www.eurogamer.net/releases.php
Eurogamer to lepo prati, pa možete videti šta i kad izlazi.
 
- Steamrep - http://steamrep.com/
Ovo je uglavnom korisno ako trejdujete sa nekim koga ne znate, ovde putem njegovog urla možete proveriti da li je scammer ili ne.
 
- GetLoaded - http://getloadedgo.com/
Ovo je akcijski sajt od GetGamesa, i na njemu ponekad ima super dilova gde za recimo 10$ možete kupiti dve popularne igre koje inače koštaju po 40$ i više.
 
- Tiggit - http://tiggit.net/
Sličan fazon kao Steam, samo za besplatne igre i indi naslove. I naravno izgleda dosta socijalnije ali radi. Ima oko 500 naslova trenutno.
 
- Steam Trading Card/Emoticons/Backgrounds Prices - http://ehsankia.com/steam/ i http://ehsankia.com/steam/cards
Ako vas smara da ručno upoređujete i filtrirate cene sa Steam Marketa, ovo je prava stvar za vas. Sama pretraga na Steam Marketu je veoma bazična i minimalna, bez ikakvog filtriranja i samim tim - jadna. Ovde možete pogledati prosek cena za određene karte kao i cene celih setova kartica. Možete menjati valute, tu su svi bitni linkovi, a možete se ulogovati i sa Steam nalogom da čekirate inventare prijatelja na Steamu. Takođe ako pogledate gore desno, videćete linkove na isti kalup samo za emotikone i pozadine. Veoma praktično, jednostavno i jasno.
 
- Amazon Discount Finder - http://www.moneysavingexpert.com/shopping/cheap-amazon-loopholes
Naslov sve govori, moguće je malo i filtriranje toga što vas zanima, a ima i po koji savet kako naći najjeftinju i najisplativiju varijantu na Amazonu.
 
- From GWFL to STEAM - http://pcgamingwiki.com/wiki/The_Big_List_of_3rd_Party_DRM_on_Steam#Games_for_Windows_Live
Ozloglašeni Majkrosoftov servis GFWL (Games For Windows LIVE) se najzad gasi 1. Jula 2014. Nažalost, ostaje pitanje šta će se desiti sa svim igrama koje traže GFWL kao što su Fallout 3, Batman naslovi, Street Fighter IV i slični. I dalje detalji nisu poznati ali PC Gaming Wiki prati to ažurno pa možete ispratiti tu status određenih igara. Neki izdavači su već krenuli da testiraju zamene svojih naslova iz GFWL verzija u Steamworks. BioShock 2 je već zamenjen, a dodat je i Minerva's Den DLC besplatno za sve koji već imaju igru na Steamu. Batman Arkham Asylum i Arkham City su takođe zamenjeni. U svim naslovima koji će biti zamenjeni ako ste imali neki savegame, ačivmente i slično, možete da zaboravite na to jer se sve resetuje na nulu.  Postoje šanse takođe da će neke igre posto postati neigrive i da će morati da se kupe opet nažalost ali ti detalji će biti poznatiji najverovantije pred samo gašenje servisa.
 
- Enhanced Steam - http://www.enhancedsteam.com/
U pitanju je plagin/ekstenzija za Google Chrome koja ume da bude veoma korisna za one koji koriste Steam iz browsera. Ekstenzija dodaje gomilu logičnih informacija i detalja koji umnogome olakšavaju pregledanje i kupovinu na Steam-u.
 
- STEAM Requested Functional Updates by Community - http://steamcommunity.com/discussions/forum/10/828934089572067933/
Oficijelni topik na Steam Community forumu u kojem možete predlagati nove funkcije, prijavljivati bagove i slično. Tu takođe postoji i lista predloženih i aktuelnih promena i funkcija, a nju možete naći OVDE.
 
- Objective Game Reviews - http://www.objectivegamereviews.com
Ako niste fan Metakritika, interesantan sajt sa ciljem da opiše igre što objektivnije.
 
- Steam Sales - http://steamsales.rhekua.com
Naslov govori sve, šta je trenutno na rasprodaji na Steam-u sa najnižom cenom do sada za upoređivanje.
 
- Slick Deals - http://slickdeals.net
Tu mogu da se nađu razne rasprodaje, ne samo za igre. Malo je i haotičan sajt pa zahteva i malo truda da se ljudski isprati ali ponekad se isplati.
 
- EA Aktivacija starijih igara - https://activate.ea.com/activategame.do
Ovde teoretski možete aktivirati neke starije EA (retail) naslove, a koji ne mogu da se aktiviraju na Originu direktno. Naravno, oni posle postaju dostupni i na Originu, samo se aktivacija vrši ovde. A "teoretski" znači da je velika šansa da u praksi nećete uspeti da aktivirate sve igre iz prve jer je potrebno da vam EA dodeli "entitlement". Plus, morate imati "EA Classics" nalog koji je uvezan sa vašim Origin/EA nalogom. Zajebancija. Zato ako vam ne šljaka iz prve, najpametnije je da cimate EA/Origin podršku pa će vam oni tamo srediti to već nekako.
 
- Steam Screenshots Downloader - http://www.reddit.com/r/Steam/comments/1os6js/release_steam_screenshot_downloader
Mirror Link 1: http://sharesend.com/mn99lbqj
Mirror Link 2: http://bit.ly/1fLXoNT
Ako vam neki slučajem zatrebaju vaši (ili tuđi!) skrinšotovi sa Steama, a odavno ste aninstalirali tu igru, formatirali hdd ili šta već, Steam ne nudi bulk/batch download opciju već bi morali sve skrinšotove jedan po jedan da skidate. Neki car je napravio zato ovaj programčić koji downloaduje sve skrinšotove sa naloga. Ne može da se bira samo određena igra i slično, skida sve skrinšotove koje imate na nalogu, nije baš ni brzo ali radi posao. Inače, mislim da vam profil mora biti namešten na Public na Steamu da bi ovo radilo.
 
- Is Steam Down? - http://www.issteamdown.com
Naslov govori sve, ako posumnjate da je Steam nešto riknuo, da rade maintenance ili je prosto nešto prslo kod njih, ovaj sajt će vam kratko i jasno reći.
 
- Steam Status - http://steamstat.us
Slično kao i IsSteamDown samo malo detaljnije pa možete videti koliko je ljudi onlajn, da li je Steam dostupan u SAD i EU, da li radi komjuniti, store, itd.

 

- Steam Sales Tracker - http://steamdb.info/sales/

Naziv govori sve.

 

 

 

 

NAPOMENE:
 
- Pazite kako koristite Google Checkout nalog, iako je lak za korišćenje, ima jednu veoma kretensku foru. Sad sam izvalio da ako na računu nema dovoljno para, normalnom karticom nećete uspeti da kupite ali ako povežete to sa Google Checkoutom i kupite, a niste svesni da nemate dovoljne sredstava na računu, Google Checkout će vas oterati u minus sa devizama (ne uvek ali ume da se desi). Pa ono, obratite pažnju na to da ne bude "kupio sam, sve kul" a onda vas dve nedelje kasnije zovu iz banke da vam kažu da im dugujete 2€ :D

- Neki sajtovi (npr. Steam Gifts) podržavaju login kroz Steam i ni jedan drugi način pravljenja naloga. To je ok jer oni nemaju pristup vašem nalogu niti vašim login podacima pošto je to Steam-ova oficijelna aplikacija za konekciju na druge sajtove, sem ako nije phishing sajt u pitanju naravno. Zato gledajte na kom sajtu to koristite i ako klikćete na samom sajtu to dugme/link za login kroz Steam, obratite pažnju da li u novom prozoru koji se otvori gde treba da uneste vaše steam podatke pojavljuje HTTPS u adres baru i sam brauzer pokazuje da je sajt SECURE (npr. u Chromeu je to zelenom naznačeno da je siguran link, u drugim brauzerima su možda neke druge boje). Ako URL na koji se logujete nema HTTPS, onda je neka prevara.
Ako planirate da se ulogujete u neki servis ovako, najpametnije je da se prvo ulogujete sami na Steam direktno preko https://store.steampowered.com/login i onda kliknete na kojem sajtu već hoćete da se logujete na to Sign in with Steam. Onda bi trebalo samo da vas pita da li želite da potvrdite sajt/login bez da unosite vaše podatke.
 
- Imajte na umu da ako naručujete neke igre ili bilo šta iz inostranstva što treba fizički da vam stigne na kućnu adresu, postoji velika šansa da vam na carini to otvore, zatvore, ocarine i naplate PDV 20%, što ćete morati dodatno da platite pri preuzimanju igre/predmeta. Ovo je nažalost praksa od skorije i dolaska PayPal-a u Srbiju, pa tamo na carini ne znaju di teraju. Predmet možete odbiti da preuzmete i osporiti carinjenje ali se navodno to plaća nekoliko stotina dinara tako da se u najvećem broju slučajeva više isplati da preuzmete predmet, pa onda sa računom sa sajta i papirima od carine odete kod njih da im se žalite i tražite refund ako mislite da imate osnova. Više o ovoj tužnoj zavrzlami, paypalu, carinjenju i problemima sa istim, obavezno čekirajte OVAJ TOPIK.
 
 

 
 
Zahvalnica svima sa ovog topika koji su doprineli informacijama i detaljima koji su upotpunili ovaj prvi kilometarski post :D

Edited by CheighLee
  • Upvote 8

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dodao bih cdkeysdiscount, prodaje kljuceve, pazario više puta, sve ok.

Za naše ljude može i uplata u banci na račun.

edit.

je l' probao neko get games? ima do jaja popust za fm13, najjeftinije tu, pa samo da znam koliko je ok.

Edited by baltam0s

Forum neprikladan za signaturu!

:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

- GoG - http://www.gog.com

Veoma unikatan servis koji neguje neke olskul naslove i sve igre koje prodaje stižu bez DRM-a. Znači, skinete, instalirate i piči. Ima i novijih naslova u poslednje vreme ali zato neke starije naslove ćete naći samo ovde. Redovno imaju svakakve popuste i akcije.

PLAĆANJE:
PayPal, VISA, MasterCard. Postoje i promo kodovi koji se mogu zameniti za određene igre, uglavnom ne skuplje od 9.99$.

IGRE:
Standarno po kupovini dobijate odmah igre za dl. Nisam siguran da li se uz neke naslove dobijaju ključevi niti da li se mogu registrovati na neke druge servise. Takođe je postojala priča o određenom broju download-a koje možete izvršiti po igri, to takođe ne bih znao da kažem da li je tako ili ne.

Pri kupovini se dobija i razni promo materijal, priručnici i OST (zavisno od igre). GoG ne daje Steam ključeve - indie developeri sami na svom sajtu obično nude bundle GoG installera i Steam ključ. Sav materijal se može neograničeno puta skidati. Sve igre su DRM free.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@baltam0s: Jes, na cdkey discount sam zaboravio, više ljudi znam koji su tu kupovali BF3 kad je bilo "in". Doduše nisam znao da može preko računa da se plaća za to? Zar to nije išlo preko nekog lika domaćeg?

GetGames tvrde da su legit prodavnica tj. digitalni distributeri i da imaju licence za prodaju svih igara ali nisam probao kod njih ništa.

@cali: super, sad ću da prepravim i realno da ga pozelenim, mislim normalan je servis :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

kul, a reci mi,

1. Kontam da to što piše REGION je koje je tržište, e sad vidim da na nekim igrama nema toga, što znači da je region free?

2. A opet, negde piše da je Россия, СНГ. Šta je SNG? Drugim rečima, hoću reći, kako izgleda igra koja nije region free i ona koja jeste?

3. Takođe, primetio sam da na svim naslovima piše da je ruski jezik. Jel to znači da su igre sve na ruskom čak i kad su region free ili to oni listaju samo da kao igra ima i ruski ali nisu naveli ostale jezike?

To nisam baš skapirao jer svaka igra ima svoj neki fazon tamo.

Edited by CheighLee

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evo vam kod za GMG 25% discount, ne obuhvata neke preordere ali vecinu igri obuhvata.

GMG25-UAAHK-6AI9S

Share this post


Link to post
Share on other sites

Besplatni Max Payne Bundle, Bioshock 2, Borderlands prvi i Midnight Club 2.

http://uk.gamesplane...-2-1756-38.html

http://uk.gamesplane...ds-1588-38.html

http://uk.gamesplane...ck-2039-13.html

http://uk.gamesplane...-2-1997-13.html

PS: važi do 26-og ili dok im ne ponestane kodova, šta god to značilo. Zabada im sajt pri čekautu, sa greškom da nisam uneo payment podatke :S Ali!!! Stigla mi je potvrda na mail za jednu igru nekako ... inače, ne može da se ridimuje na steamu koliko sam razumeo, a nisam probao na GFWL.

Edited by CheighLee

Share this post


Link to post
Share on other sites

GoG bundle - pet igara za 10$

http://www.gog.com/pick_5_pay_10

Bira se pet igara sa spiska:

Resonance

Botanicula

To the Moon

Gemini Rue

Alan Wakes American Nightmare

Blackwell Bundle

Torchlight

Uplink: Hacker Elite

Geneforge 1-5

Machinarium: CE

Spacechem

Defcon

Trine

Darwinia

Multiwinia

Mutant Mudds

Anomaly Warzone Earth

Symphony

Unmechanical

The Ball

Share this post


Link to post
Share on other sites

da udenem još jedan koristan sajt

http://www.cheapshark.com/

CheapShark is all about finding the best prices on digital game downloads for PC. We keep track of game prices on a number of stores such as Steam, Gamer's Gate, and Amazon. Whether you want to view the top deals, search for a specific game, sign up for email alerts, or just browse, CheapShark has just what you're looking for. If you are looking to compare digital game download prices, you came to the right site!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.