Nemi187 Posted May 20, 2013 Report Share Posted May 20, 2013 da sa superiorne strategije kakva je bila DOW oni su presli na ovaj vise takticko-strateski nacin izvedbe sa max 10 jedinica.Za svakoga ko je igrao DOW je ovo veliko razocarenje i sami developeri su shvatili to i za DOW 3 su najavljivali grand armije a ne ove platuncice (ako je 10 jedinica Tyranida velika najezda onda stvarno i cak u tabletop verziji WH40k bi ovo mozda bila armija od najvise 1200-1500 poena sto nije mnogo ).Znaci u COHu je to bilo oke ali u WH40K gde trebaju armije protiv armija da se sukobljavaju ,ovo je smesno.Da ne kazem i jos i da pored toga sto pola frakcija nisu ubacili,i dalje je igra nebalansirana barem dok sam je ja igrao. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LaG Posted May 20, 2013 Report Share Posted May 20, 2013 (edited) da sa superiorne strategije kakva je bila DOW oni su presli na ovaj vise takticko-strateski nacin izvedbe sa max 10 jedinica.Za svakoga ko je igrao DOW je ovo veliko razocarenje i sami developeri su shvatili to i za DOW 3 su najavljivali grand armije a ne ove platuncice (ako je 10 jedinica Tyranida velika najezda onda stvarno i cak u tabletop verziji WH40k bi ovo mozda bila armija od najvise 1200-1500 poena sto nije mnogo ).Znaci u COHu je to bilo oke ali u WH40K gde trebaju armije protiv armija da se sukobljavaju ,ovo je smesno.Da ne kazem i jos i da pored toga sto pola frakcija nisu ubacili,i dalje je igra nebalansirana barem dok sam je ja igrao. Koliko god razumeo tvoje argumente (ELITE mod je malo pomogao svemu tome, tako da su sada NPR Tyranidci malo više swarmy i sl.) meni dvojka više stvara WH40k utisak nego kec. U kecu imaš prolongirane periode mira i izgradnje, dok je DoW2 TOTALNI carnage - all the time. Ako neka igra zaslužuje da se zove "total war", onda je to DoW2. To se zove taktika. knockback, povlacenje itd nije strategija nego taktika :) Takodje uzeo si interesantan primer jer ni SC nije cisto strateska igra vec i ona se uglavnom oslanja na taktiku. Mada ima strategije za razliku od DOW2 i COHa koje su opet cisto takticke igre. Slazem se da je i WC3 imao mnogo RPG elemenata, ja mislim da DOW2 je daleko vise RPGolik nego WC3 no dobro to je vec detaljisanje. Cisto da se razumemo ne nipodastavam taktiku kao disciplinu, cak sta vise za vecinu ljudi taktika je mnogo atraktivnija za gledanje i izvodjenje nego strategija koja je vise apstraktni pojam. Hocu da kazem da ljudi mesaju taktiku i strategiju :) No dobro na kraju krajeva to nije ni bitno vecina ce da mesa ;););) vazno je da se zabavljamo. Si, da ne dužimo priču - sve si rekao u poslednjoj rečenici. Edited May 20, 2013 by Lag Quote neka osoba glupak hehe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dark Voice Posted May 20, 2013 Report Share Posted May 20, 2013 (edited) Kako je moguce da vecina ljudi zaboravlja od cega je sve pocelo? Od Westwood-a. Kao vrhunac onoga sto su postigli, a i vrhunac fransize od koje je sve pocelo, naveo bih... Razlozi iz kojih je ovaj masterpiece ostao u senci su mi i danas vrlo fuzzy. Jedan moguc je cinjenica da se bez AMD Athlon Thunderbird-a ova igra nije mogla igrati kako treba. Kada se izuzme rekordno neoptimizovan engine (narocito pathfinding), verovatno silovan rokovima, krizom i teznjom da se u 3D izleti po svaku cenu, Emperor nema ni jedne druge mane (ima slabije superweapon-e za Westwood RTS, ali sam to upatch-ovao ). Ne postoji RTS na kome sam ubio vise sati i to u singleplayer-u, jer za multiplayer nije bilo mnogo prilika (mada je bas u tom periodu vecina igraonica, u kojima su se tradicionalno igrali Westwood-ovi RTS-ovi, popucala). Edited May 20, 2013 by Death Egg Quote MSc Link to comment Share on other sites More sharing options...
StormScion Posted May 20, 2013 Report Share Posted May 20, 2013 (edited) koliko sam zeleo to da igram ;( Kako je moguce da vecina ljudi zaboravlja od cega je sve pocelo? Od Westwood-a. Kao vrhunac onoga sto su postigli, a i vrhunac fransize od koje je sve pocelo, naveo bih... Razlozi iz kojih je ovaj masterpiece ostao u senci su mi i danas vrlo fuzzy. Jedan moguc je cinjenica da se bez AMD Athlon Thunderbird-a ova igra nije mogla igrati kako treba. Kada se izuzme rekordno neoptimizovan engine (narocito pathfinding), verovatno silovan rokovima, krizom i teznjom da se u 3D izleti po svaku cenu, Emperor nema ni jedne druge mane (ima slabije superweapon-e za Westwood RTS, ali sam to upatch-ovao ). Ne postoji RTS na kome sam ubio vise sati i to u singleplayer-u, jer za multiplayer nije bilo mnogo prilika (mada je bas u tom periodu vecina igraonica, u kojima su se tradicionalno igrali Westwood-ovi RTS-ovi, popucala). Evo jos jedna vrhunska igra koja mi pade na pamet , zaboravljena :( Battle Realms http://www.youtube.com/watch?v=o8rEwzsu5_s Edited May 20, 2013 by StormScion Quote Is the destiny of mankind controlled by some transcendental entity or law? Is it like the Hand of God hovering above? At least it is true that man has no control, even over his own will Link to comment Share on other sites More sharing options...
spo(ghost) Posted May 21, 2013 Report Share Posted May 21, 2013 Kako je moguce da vecina ljudi zaboravlja od cega je sve pocelo? Od Westwood-a. Kao vrhunac onoga sto su postigli, a i vrhunac fransize od koje je sve pocelo, naveo bih... pa naravno da nije uspeo kada je u slicno vreme izasao TA, koji je bio za 10 klasa iznad po optimizaciji, animaciji, gejmpleju, zvuku :) Quote Nije bitno da je velik, bitno je da je lep... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted May 21, 2013 Report Share Posted May 21, 2013 Da samo sto nemaju veze sa vezom te dve igre. Inace vise sam vremena proveo uz dune2 nego uz emperor battle for dune ... jednostavno se nije primila, a i ja nisam neki fan 3d-a. Inace najbolja strategija po meni, a mozda i najbolja igra, x-com 1 i 2. Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
StormScion Posted May 21, 2013 Report Share Posted May 21, 2013 Dark colony 1995 još jedna vrhunska strategija :-) Quote Is the destiny of mankind controlled by some transcendental entity or law? Is it like the Hand of God hovering above? At least it is true that man has no control, even over his own will Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nemi187 Posted May 21, 2013 Report Share Posted May 21, 2013 kad smo vec kod TA sto niko da kaze Supreme Commandera. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dark Voice Posted May 21, 2013 Report Share Posted May 21, 2013 (edited) Da samo sto nemaju veze sa vezom te dve igre. Bas nidje veze... Emperor je izasao 4 godine kasnije. Mozda je mislio na Dune 2k. Edited May 21, 2013 by Death Egg Quote MSc Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted May 21, 2013 Report Share Posted May 21, 2013 Kad smo već krenuli u nabrajanje praočeva strateškog žanra, moj ukus su definisali Nectaris i Battle Isle. Nepravedno sam zaboravio i Battle Bugs, fenomenalnu strategiju. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grotar2 Posted May 21, 2013 Report Share Posted May 21, 2013 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted May 22, 2013 Report Share Posted May 22, 2013 Battle isle mi je uvek bio cudan ali sam u tom periodu usled prevelike zelje za igrama igrao sve ukljucujuci i to. Stronghold car. Steta sto su mrezni deo uradili ocajno pa je bagovao do zla boga. Ispravili su to sa krusejdersima ali su ujedno i sjebali multiplejer sa mercenary kamp-om. Puknes poreze, kupis 7-8 cavalry archera i ides kod protivnika da mu ubijas seljake u prvih 3-4 minuta dok jos nije mogao nijedan zid da digne, a njih ne mozes da ubijes jer mogu da trce i pucaju i poz. Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted May 22, 2013 Report Share Posted May 22, 2013 hijao stronghold, potpuno sam zaboravio na to, carska igra:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted May 22, 2013 Report Share Posted May 22, 2013 (edited) CIV3, CIV4 i CIV5 (Sid Meier's Civilisation) ili Alpha Centauri, Heroes of Might and Magic 3 (4 i 5 nisu ni blizu ovog nastavka), Hearts of Iron 2, sve Blizardove strategije ikada objavljene, Total War bilo koji deo, Age of ... (bilo šta), Red Alert bilo koji deo ili ekspanzija, Homeworld (ako voliš 3d svemirsko jebanje), Caesar 3 ili Black and White ili Tropicco ili Dungeon Keeper (ako voliš upravljačke strategije)... ovde imaš da se igraš godinama samo da ih pređeš, pa od ovog širokog spektra odredi šta ti se najviše sviđa. my 2c... hijao stronghold, potpuno sam zaboravio na to, carska igra:) +11 Edited May 22, 2013 by Debeli Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LaG Posted May 22, 2013 Report Share Posted May 22, 2013 Alpha Centauri Ufffff... Quote neka osoba glupak hehe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Posted May 22, 2013 Report Share Posted May 22, 2013 TA se poklopio sa periodom kad sam se najvise lozio na strategije, imao komp koji moze da tera nove igre i imao ortake (foreveralone) koji su hteli da igraju strategije u multiplayeru. Infinite fun was had :( Jel se seca neko Dark Reigna? Meni je bila gotivna raznovrsnost jedinica, u periodu kad su igre bile C&C i njegovi klonovi, koji su imali fazon 5 jedinica sve ukupno Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LaG Posted May 22, 2013 Report Share Posted May 22, 2013 Dark Reign sam prao samo tako. Koji fleševi jbt. :) Quote neka osoba glupak hehe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted May 22, 2013 Report Share Posted May 22, 2013 'de si Maleni jeb'o te kurac 100 nedelja!!!! :) vidim da si svrteo i premijerni vinil, alal vera alal vera. š'a ima novo, kakoe? :) Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted May 22, 2013 Report Share Posted May 22, 2013 (edited) Battle Isle serijal + History Line, Civ serijal + Colonization, Genesia, Megalomania, Dune 1,2, Master of Orion serijal, Panzer General serijal ukljucujuci Fantasy, Age of Empires serijal, Warcraft pre trojke, X Com 1,2 itd... углавном су ми увек биле готивније потезне него real time, мада ни ове друге нисам заобилазио... некада... кад се добро јело, баш. Edited May 22, 2013 by brue Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted May 22, 2013 Report Share Posted May 22, 2013 "jao jao vidi!!! ovde se pravi seljak!!! znači možemo da imamo seljaka koliko hoćemo!?!?!?! jeeeeeeeeeeeaaaaaaaa" ah... koliko ima tome? 17 godina, jebote... Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted May 22, 2013 Report Share Posted May 22, 2013 Dark Reign mi je ostavljao utisak kao jako mračna verzija Starcrafta, which was good, dvojka mi je bila bezveze (iako možda objektivno nije). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ramirez Posted May 22, 2013 Report Share Posted May 22, 2013 Civilization serijal, sa sve Alfom, mi je pruzio najveci uzitak od svega sto sam ikada igrao, sto cini i najbolje strategije. Mada najveci deo devedesetih nisam imao svoj komp pa sam sve iz te ere igrao polovicno. Quote Spoiler http://www.slobodanjovanovic.org/author/vukasinmileusnic/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
StormScion Posted May 22, 2013 Report Share Posted May 22, 2013 secam se kada sam dobio wc2 battlenet edition ... na modemu tamo devedeset sedme :) btw age of mithology, homeworld and such :) Quote Is the destiny of mankind controlled by some transcendental entity or law? Is it like the Hand of God hovering above? At least it is true that man has no control, even over his own will Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted May 22, 2013 Report Share Posted May 22, 2013 ceasar 3 i homeworld carevi igara Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nemi187 Posted May 22, 2013 Report Share Posted May 22, 2013 a da napravimo neki poll ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts