f4ts0 Posted July 29, 2012 Report Share Posted July 29, 2012 Ukratko : Izlazi mi na FB vec par dana slika neka sto sam slikao gajbi i pise "this picture looks like it is taken at cafe club olimp" Kafe klub olim pje kafic u prizemlju Kako su oni dosli do toga da ja zivim na toj adresi i da je kafic pored? Na FB nemam takve podatke. Jedino sto mi pada na pamet je sledece : Par puta sanm sa ipada proveravao automatsko trzenje lokacije (to smo vec saznali kako radi preko polozaja najblize wireless stanice ili narodski ap-a kome je zavedena lokacija). Tako da, kada ja se divim kako me ipad nalazi samo preko wifia bez GPS, ako sam u pravu, ocito da i negde drugde ode moja lokacija. Ako niej ovako, ima li iko ideju kako je nadjeno? Slika za koju ovo izlazi nicim nije tagovana, kao ni album sto bi pomoglo da se vidi lokacija..Kako su ffs povezali kafic na mojoj adresi sa slikom moje dnevne sobe? Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted July 29, 2012 Report Share Posted July 29, 2012 ja sam postao paranoican zbog svih tih sranja...jebao ih fejs na kome ne mozes da izbrises nalog i sva ta syncovanja preko smartphona, prokleta ozna:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pekarman Posted July 29, 2012 Report Share Posted July 29, 2012 Kako nije tagovana? Tagovana je tobom tj. ti si tag. A ti imas adresu, telefon, ostale slike, navike, zelje, omiljene stvari, stvari koje ti nisu drage, ip adresu i drugare koji imaju isto to. Sve je povezano. Sve mozes da nadjes preko neceg/nekog drugog. Neko je sa istog IP-a tagovao lokaciju tog kafica a posto si i ti na toj lokaciji, onda su oni sabrali i dosli do toga da si u kaficu. Igor zivi u kafani, pravi boem :D Quote Ljudi se dele na optimiste i one koji znaju bolje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted July 29, 2012 Author Report Share Posted July 29, 2012 nije isti ip, jer idem preko svoje sbb linije. takodje ne krade mi niko iz kafica net. takodje na fb nema ni jednog licnog podatka. Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted July 29, 2012 Report Share Posted July 29, 2012 to ti mislis :D Quote Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted July 29, 2012 Author Report Share Posted July 29, 2012 pa nema sta da mislim, nije ostavljen. Kazem zanima me iz cega to cede, ovo za povezivanje sa kaficem mi jedino pada na pamet preko google earth/maps jer tamo sam dopustio location services. Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astora Posted July 29, 2012 Report Share Posted July 29, 2012 Zuckerberg te prati..najeb'o si :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted July 29, 2012 Report Share Posted July 29, 2012 Meni u sponsored ads na fejsu iskaču laptopovi i tegovi, a ne sećam se da sam ih lajkovao ikada, tako da razmenjuju informacije sa third partijima sve u šesnes, vidi se Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astora Posted July 29, 2012 Report Share Posted July 29, 2012 (edited) Salu na stranu ne moze to samo od sebe da izadje gde si fotku napravio..Sam si rekao da je olimp u prizemlju sto znaci da si na spratu i sigurno si stavio na fejsbuku lokaciju tog kafice u favorite i neki put ti se dogodi prosto da ti fejsbuk sam kaze tipa .......Blizu mame u boji ..u stvari u tvom slucaju blizu lokacija Olimp itd itd.. Izvini ali hteo sam da kazem "dodaj na mapu" i vrlo verovatno si dodao kafic u mapu i desava se da sam fejsbuk izbaci da si ti blizu te lokacije.. Edited July 29, 2012 by Astora Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted July 29, 2012 Report Share Posted July 29, 2012 ako si slikao telefonom ili ipad-om, onda je zabeležena i lokacija fotke u EXIF tagu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted July 29, 2012 Author Report Share Posted July 29, 2012 Salu na stranu ne moze to samo od sebe da izadje gde si fotku napravio..Sam si rekao da je olimp u prizemlju sto znaci da si na spratu i sigurno si stavio na fejsbuku lokaciju tog kafice u favorite i neki put ti se dogodi prosto da ti fejsbuk sam kaze tipa .......Blizu mame u boji ..u stvari u tvom slucaju blizu lokacija Olimp itd itd.. Izvini ali hteo sam da kazem "dodaj na mapu" i vrlo verovatno si dodao kafic u mapu i desava se da sam fejsbuk izbaci da si ti blizu te lokacije.. ne, kafic je odvratan i voleo bih da se zatvori. ocito da se razmenjuju informacije izmedju google i applea. slike su slikane androidom. sponsored ads su mi ok skapirao sam da na osnovu mail akaunta to cepaju. Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted July 29, 2012 Report Share Posted July 29, 2012 slike su slikane androidom. ako si slikao telefonom ili ipad-om, onda je zabeležena i lokacija fotke u EXIF tagu. http://en.wikipedia.org/wiki/Geotagging Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted July 29, 2012 Author Report Share Posted July 29, 2012 da da hvala, ocito je geotaging sa jedne strane ( inace bas retko skoro nikada ne ukljucujem gps na telefonu) i apple location services odradio posao. ludilo Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted July 29, 2012 Report Share Posted July 29, 2012 Ovo je jedan od mojih omiljenih Dilberta u poslenjih pola godine - godinu, a definitivno se dobro uklapa u Igorovu situaciju :)) Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted August 10, 2012 Report Share Posted August 10, 2012 i meni je odradio ovo sto je igor rekao, i to za slike koje sam slikao kad sam isao do dubocke pecine (okacio sam onu jednu iz pecine na forum:))...al meni je tad bio ukljucen gps tako da je to verovatno to, jebeni geotagging Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pekarman Posted August 10, 2012 Report Share Posted August 10, 2012 Duletov geotag istorija: Kuca, poso, kafana, poso, kafana, kuca, kafana, kafana, kuca. :D Quote Ljudi se dele na optimiste i one koji znaju bolje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Posted August 10, 2012 Report Share Posted August 10, 2012 (edited) kafana, kafana izaso je iz kafane i onda se vratio jer je zaboravio stetoskop unutra? Edited August 10, 2012 by trooper Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted August 10, 2012 Report Share Posted August 10, 2012 Hteo je da naruči duplu, ali nije hteo da ostavi utisak alkosa koji pije duple pa je pio iz dvaput Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corey Posted August 10, 2012 Report Share Posted August 10, 2012 Па две различите кафане, шта се чудите. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shekk Posted August 10, 2012 Report Share Posted August 10, 2012 Kud Dule prođe nikne nova Skadarlija Quote jebote, smorio si sa kukanjem vise :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted August 10, 2012 Report Share Posted August 10, 2012 HIJAO IDEMO UDRI LOMI GAZI! :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BarcaS take 2 Posted August 11, 2012 Report Share Posted August 11, 2012 HIJAO IDEMO UDRI LOMI GAZI! :D Lomi case? Quote https://www.g2a.com/r/barcas Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted August 11, 2012 Report Share Posted August 11, 2012 Mrzi me da citam sve ali ako je fotkano sa smartphona nekog, oni dodaju geolokaciju u header slike. Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted October 4, 2012 Author Report Share Posted October 4, 2012 Ajmo novo pitanje : Facebook mi je za frenda predlozio osobu A 1) Ja sam se sa tom osobom druzio recimo od 1992-1999. I to je bila deo ekipa koja je stalno izlazila, nismo direktno imali recimo razmenjene telefone. 2) Nismo se druzili u periodu emaila i mobilnih 3) sad nemamo ni jednog zaj frenda 4) Ta ekipa sto se tad druzila, samo nas dvoje troje imamo fb. 5) cak, ovo uopste nije moj nego zenin fb nalog. Na koju jebenu foru nas je vezao FB?? Nismo isli ni u istu srednju, ni na faks. otkud facebok zna da smomi bili u kontaktu devedesetih?? Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doca Posted October 4, 2012 Report Share Posted October 4, 2012 kapiram da ukršta zajedničke stvari i onda lupi predlog. ne znam, na fb vam stoji da ste išli u istu školu/faks i isto ste godište, kapiram da je to dovoljno u ovom slučaju. Quote Novi forum smrdi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts