Jump to content

facebook pitanje

f4ts0

Recommended Posts

Ukratko :

Izlazi mi na FB vec par dana slika neka sto sam slikao gajbi i pise "this picture looks like it is taken at cafe club olimp"

Kafe klub olim pje kafic u prizemlju

Kako su oni dosli do toga da ja zivim na toj adresi i da je kafic pored? Na FB nemam takve podatke.

Jedino sto mi pada na pamet je sledece :

Par puta sanm sa ipada proveravao automatsko trzenje lokacije (to smo vec saznali kako radi preko polozaja najblize wireless stanice ili narodski ap-a kome je zavedena lokacija). Tako da, kada ja se divim kako me ipad nalazi samo preko wifia bez GPS, ako sam u pravu, ocito da i negde drugde ode moja lokacija.

Ako niej ovako, ima li iko ideju kako je nadjeno? Slika za koju ovo izlazi nicim nije tagovana, kao ni album sto bi pomoglo da se vidi lokacija..Kako su ffs povezali kafic na mojoj adresi sa slikom moje dnevne sobe?

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

Kako nije tagovana? Tagovana je tobom tj. ti si tag. A ti imas adresu, telefon, ostale slike, navike, zelje, omiljene stvari, stvari koje ti nisu drage, ip adresu i drugare koji imaju isto to. Sve je povezano. Sve mozes da nadjes preko neceg/nekog drugog.

Neko je sa istog IP-a tagovao lokaciju tog kafica a posto si i ti na toj lokaciji, onda su oni sabrali i dosli do toga da si u kaficu. Igor zivi u kafani, pravi boem :D

Ljudi se dele na optimiste i one koji znaju bolje.

nije isti ip, jer idem preko svoje sbb linije. takodje ne krade mi niko iz kafica net. takodje na fb nema ni jednog licnog podatka.

You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy

pa nema sta da mislim, nije ostavljen. Kazem zanima me iz cega to cede, ovo za povezivanje sa kaficem mi jedino pada na pamet preko google earth/maps jer tamo sam dopustio location services.

Salu na stranu ne moze to samo od sebe da izadje gde si fotku napravio..Sam si rekao da je olimp u prizemlju sto znaci da si na spratu i sigurno si stavio na fejsbuku lokaciju tog kafice u favorite i neki put ti se dogodi prosto da ti fejsbuk sam kaze tipa .......Blizu mame u boji ..u stvari u tvom slucaju blizu lokacija Olimp itd itd..

Izvini ali hteo sam da kazem "dodaj na mapu" i vrlo verovatno si dodao kafic u mapu i desava se da sam fejsbuk izbaci da si ti blizu te lokacije..

Edited by Astora

Salu na stranu ne moze to samo od sebe da izadje gde si fotku napravio..Sam si rekao da je olimp u prizemlju sto znaci da si na spratu i sigurno si stavio na fejsbuku lokaciju tog kafice u favorite i neki put ti se dogodi prosto da ti fejsbuk sam kaze tipa .......Blizu mame u boji ..u stvari u tvom slucaju blizu lokacija Olimp itd itd..

Izvini ali hteo sam da kazem "dodaj na mapu" i vrlo verovatno si dodao kafic u mapu i desava se da sam fejsbuk izbaci da si ti blizu te lokacije..

ne, kafic je odvratan i voleo bih da se zatvori.

ocito da se razmenjuju informacije izmedju google i applea. slike su slikane androidom.

sponsored ads su mi ok skapirao sam da na osnovu mail akaunta to cepaju.

da da hvala, ocito je geotaging sa jedne strane ( inace bas retko skoro nikada ne ukljucujem gps na telefonu) i apple location services odradio posao. ludilo

• 2 weeks later...
  • 1 month later...

Ajmo novo pitanje :

Facebook mi je za frenda predlozio osobu A

1) Ja sam se sa tom osobom druzio recimo od 1992-1999. I to je bila deo ekipa koja je stalno izlazila, nismo direktno imali recimo razmenjene telefone.

2) Nismo se druzili u periodu emaila i mobilnih

3) sad nemamo ni jednog zaj frenda

4) Ta ekipa sto se tad druzila, samo nas dvoje troje imamo fb.

5) cak, ovo uopste nije moj nego zenin fb nalog.

Na koju jebenu foru nas je vezao FB?? Nismo isli ni u istu srednju, ni na faks. otkud facebok zna da smomi bili u kontaktu devedesetih??