Jump to content

vozhnja automobila sa stranim tablicama

Recommended Posts

уколико такво лице користи возило у власништву стране фирме, о томе мора поседовати одговарајући уговор о запошљавању закључен са том фирмом, којим се предвиђа да може користити возило те фирме. Напомињемо да лица која су власници фирме, а нису запослена у тој фирми, не могу управљати овим возилима уколико не испуњавају неке од других наведених услова;

imam potvrdu da sam kontraktor, ali predpostavljam da to nije dovoljno.

neka osoba glupak hehe

Мој ортак је рођен у Сиднеју, па има двојно држављанство, а вози ауто италијанских таблица. Ретко кад га цимају, паркира где хоће, кад хоће, никад му није стигла казна. Али како је издејствовао то, појма немам.

Mislim da sam frustriran zbog svega od navedenog, kako si me procitao, ciganmala frojdovac.

moj ortak, rodjen u americi (a srbin!!!), ima dvojno drzavljanstvo i vozio je svuda po srbiji bez problema. jednom prilikom su mu panduri trazili osiguranje, na koje im je on pokazao papir od americkog zdravstvenog osiguranja (koje je pritom isteklo). prosao je bez ikakvih problema. to je bilo u bg-u, kao jedna u nizu slicnih situacija.

prilikom tezeg udesa koji je imao, u blizini uzica, pandur je u zapisnik upisao ime osiguravajuce kuce kao "Expiry date". :))) nije jedna od urbanih legendi, video sam iz prve ruke.

tako da, ako ti nije problem da se povremeno cimas sa pandurima i ostavis koju crvenu po porebi, vozi bez brige. sa druge strane, neces imati problema sa parkingom i zutom trakom. :)

Bjukenon Mitch

OK, a sada jedno drugo pitanje - ako su kola kupljena u inostranstvu i registrovana na zenu (koja je nije drzavljanka Srbije), da li ja mogu da vozim ta kola sa njenim ovlashenjem u Srbiji? (naravno, kola su sa stranim tablicama)

А в чем сила, брат?

I ja imam jedno pitanje: Drugarica je strankinja koja poseduje auto sa srpskim tablicama. Šta je potrebno njenom dečku (takođe strancu) da ga vozi? Da li može jednostavno da ode u opštinu u kojoj je prijavljena i izvadi ovlašćenje?

Edited by cali

Koje kombinacije, za ovo treba neki pravi poznavalac :)

A ovo za osiguranja i druge papire, kapiram da je taj segment toliko neuređen da bukvalno panduru ponudiš bilo koji papir za ono što ti on traži i ok si. Posebno ako još dolaziš iz recimo Holandije a ne engleske, kao engleski možda i poneko zna :)

A u slučaju stranca kod nas, predpostavljam da ako ima međunarodnu vozačku može da vozi na ovlašćenje. Posebno što kad se radi ovlašćenje ima stavka ko snosi troškove. Znači ako je riba ok sa tim da tamo stavi da ona kao državljanka srbije snosi troškove udesa itd, onda kapiram da ima još manje prepreka da on izvadi ovlašćenje. Ovo je ono za calija.

Za Srbu nemam pojma :)

pa fora je shto sam ga dobio na korishcenje na dve nedelje od chega cu imati vremena triput da sednem u njega, ali bi mi svakako bilo zhao da sednem u njega i da se onda brinem, tj da mi briga pokvari iskustvo. zato sam hteo da se raspitam shta i kako. na kraju ce mi firma chiji je auto izdati neku potvrdu da sam zaposlen tamo koja je kurac ali mi je makar malo olakshala zhivot.

enivej, mene boli penis za to shto je to porshe (kada su automobili u pitanju lozhim se na americhke shiroke nadrkane, aute-za-chike-sa-malim-pishama kako ih ja zovem) ali me raduje shto mogu da obradujem drugara ili dva da sednu u njega i da se provozamo "u krug" po kvartu.

van novog sada ga necu voziti. ko je up for it - iscimajte me slobodno

neka osoba glupak hehe