Jump to content

Dark Knight Rises


Recommended Posts

Ja sad došao sa premijere iz drugog pokušaja. Prvo su pustili film bez titla, sala se nije bunila i posle 20 minuta prekinu i aj kao ponovo. Stim što je ponovo bilo par minuta iza. Potom, posle minut, krenu ispočetka sa titlom. Savršen trenutak za još jednu kesu kokica! :tf:

Elem, oko filma, meni je jako jako jako dobar. Baš ono. Gledaću ponovo vrlo uskoro, em što vredi, em što traži. Stoji da je tempo sporiji, ali drži suspens, naročito poslednja trećina. Nisam strip džanki pa su me tvistovi prilično iznenadili.

Miranda Tejt najveći car zlikovaštva :)

U svakom slučaju, jebe kevu po meni, gledajte narode!

Ovdashnji

 

P.S> nickwoode, zasto se ne "log_out"-ujes kad si na forumu sa mog kompa? DovlaGSI

 

:)

Link to comment
Share on other sites

Daleko od toga da jebe kevu, ali je sasvim lepo uklopljen kraj trilogije. Sjajno izežiran. Drugi deo je ipak najbolji iako ovaj ima jedan deo priče koji je interesantna političko-ekonomska kritika društva.

Brutalna presuda najbogatijem sloju društva je odlično urađena i iako nemoguća, opominje i kao i u drugom delu, tema je vrlo aktuelna.

-----------------

nema vise zezanja

A.B.

Link to comment
Share on other sites

Daleko od toga da jebe kevu, ali je sasvim lepo uklopljen kraj trilogije. Sjajno izežiran. Drugi deo je ipak najbolji iako ovaj ima jedan deo priče koji je interesantna političko-ekonomska kritika društva.

Brutalna presuda najbogatijem sloju društva je odlično urađena i iako nemoguća, opominje i kao i u drugom delu, tema je vrlo aktuelna.

e da, to, zato treba gledati bar još ejdnom. Ne seti se čovek svih utisaka odmah :)

Ovdashnji

 

P.S> nickwoode, zasto se ne "log_out"-ujes kad si na forumu sa mog kompa? DovlaGSI

 

:)

Link to comment
Share on other sites

E sad, kad mi je malo sleglo, da se bolje izrazim... sve u spoiler za svaki slučaj.

Jeste na nivou i prvog i drugog filma ali drugačijeg senzibliteta. Kao sam film, nije bolji od drugog filma. Kao treći film i završetak trilogije, odličan je. Uprkos nekim glupostima koje u većoj slici stvari nisu ni bitne toliko, ovaj film u stvari donekle čini pun krug Brusa Vejna i Betmena u ovim filmovima. Od prvog filma, sa počecima, pomućenim motivima, razradi sopstvene ličnosti, preko drugog filma gde je sve to već preodređeno od starta i gde on deluje po tim odlukama iz prvog filma, do ovog sada, gde to stvarno postaje sve poljuljano i tera Brus Vejna da ponovo razmisli o svojima odlukama i izborima. Ima tu mnogo i podteksta, od toga da je recimo prvi film lična borba i veoma je jasan, drugi je strah i borba protiv nepoznatog kroz veoma haotičan i nelinearan svet i ovaj treći borba u društvu, kolaps svega do sada ustanovljenog radi ponovnog rezimiranja već utabanih vrednosti ali veoma linerano ispričano.

Sviđa mi se što se u filmu mnogo bolje vidi kolika je Bejn životinja fizički, nego na trejlerima i reklamama. Prosto je sila prirode, a opet veoma precizan kao instigator veoma kontrolisanog haosa. Ima tokom filma par umetnutih na silu tvistova, najbolniji taj na kraju kad se obznani ko je stvarno ko i neki klimavi motivi uz to pride. Takođe kad je ovaj na kraju rekao da proba po pravom imenu, očekivao da će reći Dik Grejson, a ne Robin... ali ista je poenta valjda, pa kao štagod :P

Gluma je solidna, doduše ima dosta trenutaka gde se prosto previše priča i izjavljuju neke bitne stvari, pa kontam da se tu malo pogube stilovi glume i izgleda onda čudno. Zaključili smo da su statisti dosta smešni, što kad razmislim je bilo slično i u prva dva filma samo možda manje primetno nego u ovom. Ovde je baš poplava ljudi u pitanju jer je ipak glavna podnit priče socijalni raskol na više nivoa u jednom ogromnom gradu koji je prošao kroz svašta u poslednjoj deceniji.

Ima tu dosta stvari da se sagleda, zato je potrebno više gledanja. Ja ovako posle prvog sam veoma zadovoljan i malo izbedačen, jer kao što rekoh, zadnjih 5 minuta filma su strašno optimistični da bi se ovaj Betmen završio tu. I zato taj naredni reboot, rimejk ili šta već planiraju da prave, sa kim god planiraju da prave, da bi ukupusili u Justice League film, me ne raduje. Realno, hoću nastavak ovoga. Iako to možda nije moguće, hoću da vidim Brusa Vejna u penziji ovaj put za stvarno, Džozefa Gordona kao Betmena, pa onda nekako da se nešto desi i da on postane Robin ili šta već. Da vidimo da je Talija preživela nekako na aparatima, da je čak i Bejn preživeo, ipak lik fura neki prezajebani bodi armor na stomaku gde je pogođen, itd, itd. A opet, znam da to nije ispravno.

Jebem ti sve :S

pljk!

Link to comment
Share on other sites

Sve u svemu, pre svega, videli smo drugare na premijeri, neki od njih su osvanuli i u novinama :)

262127_betmen-cineplexx-03-foto-p-markovic_f.jpg?ver=1343161050

A specijalno za nidžu, saznali smo i ko je vanbračno dete Marka Hermana i Vlade Dimitrijevića - http://www.kurir-info.rs/premijera-betmena-u-beogradu-clanak-334899 :))

enihuuu ...

Ovako što sam zaključio je:

1. Statisti užas majko moja, par scena je bukvalno kao da su stavili neke zbunjene ljude sa ulice i ništa im nisu objasnili i kao vi sad ste u filmu.

2. I gluma mi je u nekim trenucima bila bezveze.

3. Trejler za film mi je nagoveštavao mnogo mračniji film, nekako je sav mističan, težak, itd, a posle kad gledaš film, nekako ide očekivanim pravcem jednog akcionog filma. To sam jutros zaključio.

4. Betmobili i oni tenkovi i to deluju prejadno i "kartonski" u velikom broju scena.

Sve pored toga je generalno ok, to je taj betmen film, ja ga sigurno neću gledati ponovo jer se nisam toliko oduševio i možda bih više voleo da je

kraj ipak malo mračniji, da tu neko zgine, nešto se desi nepredviđeno, da ne bude baš hepi end kao romantična komedija

I meni En nije za Cat, jednostavno nema tu facu. Inače je gotivim ovako, skroz mi je simpatična.

Link to comment
Share on other sites

Super je, nisam ni malo razocaran. Film ima svoj unikatan vajb i atmosferu, kao sto su prethodna 2 dela imala. Sporiji je od The Dark Knight, al je nekako precizniji, ne moras da se zamaras da pohvatas sta se sve desava. OST je odlican. Ostalo necu da komentarisem, uzivajte :).

I jebena Ann Hathaway, JBJ

sine nikita, postao si nik kejv
 
Vagine 90 posto zena sveta su ti otvorene 
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...