strokan Posted May 14, 2012 Report Share Posted May 14, 2012 Немој да бринеш за цркавање мотора. Уз редовно одржавање и колико толико нормалну вожњу, ови нови мотори могу да пређу сигурно преко 250.000км без отварања. А потрошње што се тиче од тог фокуса не бих очекивао да троши испод 10литри по граду, док на отвореном верујем да може да троши око 7л без проблема. Мој ћале је нпр. купио нову астру 1.4 турбо бензинца, са шест брзина. При брзини од 140кмх потрошња 6,5л, док се по граду креће око 10л нормалне вожње. Мислим да је то ок, с обзиром на то да је ауто поприлично тежак и има фелне од 18 инчи. Кад би мој ауто могао да троши тако мало по граду, већ бих спремао свадбу Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted May 14, 2012 Report Share Posted May 14, 2012 I ovde Opel ima ozbiljnih problema. Dobro se zna da je ovde jedini ozbiljan auto, nemački auto :) Doduše i Fokus se pravi u Nemačkoj pa da mu se oprosti nekako :) A sto se ove price sa topika tice, sve pozitivno za Fokusa naravno, al on je meni bas ruzan. :/ Bas mi se nikako ne dopada. Inače, da se požalim na jednu potpunu glupost, ali čisto kako sve može da bude idiotski napravljeno. Rikne meni pre neki dan zadnje poziciono svetlo tj sijalica, i kao pogledam u uputstvu šta treba da se uradi, nije problem zameniti, odem tu prekoputa u bloku ima radnja koja drži orđinal Ford delove. I kao dođem kod ovog lika, on da, nije problem, sijalica je 100 dindži i daje mi sijalicu. I ja kao skontam da mi on daje belu, a da je ova moja crvena. I on kao pa ajde mi donesi da vidim, ja skinem, donesem i on kao u fazonu nikad nisam video ovakvu (ista je samo crvena). I krenemo zajedno da listamo po njegovoj onoj nekoj aplikaciji gde pretražuje delove i dođemo do zaključka da je specijalna sijalica za restilizovanu drugu generaciju Fokusa. Pošto je bila subota, on kao ne zna cenu, ali može da mu stigne za 7 dana, ali kao da skoknem do Granda da vidim, verovatno imaju. I ne budem ja lenj, skoknem do Granda - sijalica košta 1.250 dinara! Jebem mu miša :) Naravno to se ne odnosi na novog sad Fokusa, ali je prosto neverovatno koliko proizvođači danas prave neke specifične gluposti i koliko deru za to. Pritom je najjače što kao treba da imaš set rezervnih sijalica, što znači da verovatno moram da imam sve originalne Ford sijalice isključivo za moj auto?! Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted May 14, 2012 Report Share Posted May 14, 2012 posle svih prici me zanima, da li postoji bilo koji auto koji trosi manje po gradu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted May 14, 2012 Report Share Posted May 14, 2012 posle svih prici me zanima, da li postoji bilo koji auto koji trosi manje po gradu? Šta ti znači manje? Moj realno troši oko 8-8.2 dizela po gradu, normalne vožnje. Mada ako ćeš da gledaš potrošnju u sitna crevca uzmeš benzinca i staviš plin, jedino se to baš isplati, ali naravno ima i to negativnih strana. Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted May 14, 2012 Report Share Posted May 14, 2012 prici grammarmobile hehehehe Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted May 14, 2012 Report Share Posted May 14, 2012 svi pominju cifru od oko 10 l i to sa kolima koja imaju 1400 kubika kad smo kod plina. pala je cena ugradnje u poslednje vreme zar ne jel imao neko iskustva Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
strokan Posted May 14, 2012 Report Share Posted May 14, 2012 Код нас тешко да ће ти трошити мало као што пише код њих на папирима, јер је квалитет нашег горива очајан Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted May 14, 2012 Report Share Posted May 14, 2012 to je to, zajebo sam se sto sam bilo sta napisao na topiku o kolima apsolutno svako ima potpuno drugaciju pricu i sve teorije nikad nece postojati bilo kakva logika i nesto sto stvarno vazi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted May 14, 2012 Report Share Posted May 14, 2012 pa prosto je, ne razumem sta nije jasno? po gradu uvek auto vise trosi, plus nam je "lose gorivo" korsa ova mala trotaktna malo trosi, megan malo trosi, i tako Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
strokan Posted May 14, 2012 Report Share Posted May 14, 2012 Потрошња зависи од много фактора, почев од самог мотора и одржавања истог, преко тежине аутомобила, величине точкова, мењача, до стила вожње и бензинских станица на којима се сипа гориво. Свако има другачију причу јер свако вози другачији ауто и на другачији начин. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Junkie Posted May 14, 2012 Report Share Posted May 14, 2012 meni 1.4 trosi oko 7l gradske voznje :P @topic.. nov civic je izgubio scifi appeal.. tako da mozes i taj focus da uzmes kad bas mora taj izbor ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
strokan Posted May 14, 2012 Report Share Posted May 14, 2012 У ком граду, и који ауто? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Junkie Posted May 14, 2012 Report Share Posted May 14, 2012 beogradu, golf 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grb1tj Posted May 14, 2012 Report Share Posted May 14, 2012 Moj (caletov) Megan 1.5 prosecno 4.5L, u gradu 5.5-6L, na otvoreno ga balnsira oko 4L i uvek nalazi mericu :) Dok burazerov fokus 1.8 trosi vise od 7L u gradu :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
strokan Posted May 14, 2012 Report Share Posted May 14, 2012 Не знам, мени ћалетова астра троши око 6,5л на отвореном, а у граду се мота око 10л. Док мој кадет на отвореном троши око 7л, а у граду неће испод 15л. Али ме је одушевио ортаков Лупо 1.2 зелено ТДИ, који у граду не може преко 7л колико га год газио, а на отвореном он каже да му је трошио и испод 3л Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Junkie Posted May 14, 2012 Report Share Posted May 14, 2012 ja da sam na trupsijevom mestu.. a ovde cu pretpostaviti par stvari.. da vozi 99% vremena po gradu, hoce da zapali na more/odmor/kod matoraca par puta godisnje i da hoce nov auto.. gledao bih novi megan/clio 1.5dCI ili polo 1.2TDI ... sve je oko 14k novo sa dizel varijantom. pa za razliku od 5k odi jednom mesecno na karting recimo i izduvaj se ili rentacar.. whatever.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted May 14, 2012 Report Share Posted May 14, 2012 trotaktna sad ti se šef iz IMR-a okreće pod stolom! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted May 14, 2012 Report Share Posted May 14, 2012 Moj troshi 14.4 l na 100 km :) Dodushe, pitanje je koliko je to voznja, a koliko stajanje... A kada nije stajanje, onda mora malo da se zvekne po gasu da se ne bi smorio, tako da je 14.4 josh i dobro. Na otvorenom putu zaista troshi malo - jedno 7-8 litara. Mnogo je dobar fazon kada krenesh da vozish negde dalje, a on ti sve vreme pokazuje da mozesh da predjesh onoliko koliko ti je pokazivao kada si sipao benzin Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted May 14, 2012 Report Share Posted May 14, 2012 6l po gradu ovde, 1600cc, 115KS. Na otvorenom putu 4l. Ljubav za sve. Koja su kola i koji tačno motor? I jel očitavanje na osnovu kompa ili ono procena "toliko sam sipao i toliko prešao"? Mislim po gradu 6L mi je baš nerealno malo bez obzira na motor, osim ako nije tipa 1.3cdti Corsa sa Start-Stop sistemom ili tako nešto... A i otvoren put je relativan pojam, meni kad vozim 90km/h troši 3.8L, na 160km/h troši 13L :) Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted May 14, 2012 Report Share Posted May 14, 2012 ^ moguce je, Vitja cepa Ceed sa 1,6 CRDi 115 KS, meni je na testu trosio tako oko 6 lit jos odavno. Meni trosi oko 8,5- 9 lit u gradu (1,6 benz 126 KS, 225 tockovi), mada u poslednje vreme bas ekonomicno vozim. Pre mesec dana sam isao u ns starim putem, sa namerom da smanjim max potrosnju. Prosecno je trosio 5,3 lit ;) Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
sekira Posted May 14, 2012 Report Share Posted May 14, 2012 KOLKO TROSI TOPIC Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Posted May 14, 2012 Author Report Share Posted May 14, 2012 (edited) gle Focus ima i TDCi 2.0 varijantu od 163bph, to ladno nema u katalogu. Edited May 14, 2012 by bogs Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitch Posted May 15, 2012 Report Share Posted May 15, 2012 trups, uzmi u obzir i chevrolet cruze 2.0 dizel, 163ks, dobro opremljen (senzori, alu felne, kozni volan, menjac, etc..) za ispod 16000 eur. od skora vozim i taj auto i prezadovoljan sam za sada. doduse, jeste presao 1500km tek, ali stvarno je odlican paket za te pare. zakazi test voznju slobodno, pa vidi da li ti odgovara. a inace kod benzinaca potrosnja dosta varira i zavisi od stila voznja.. kod 2.0 npr moze da skoci sa 9,10 prosecno u gradu, na 15l kad se podivlja.. moj klio (koji doduse ima 197ks) trosi 12l relativno normalne voznje, dok kad se ocepi gas oce da ode i na 16,17 :) kod dizela iste kubikaze ta razlika je dosta manja, cak i kada se vozi brze. ja bar nisam video dizela od 2000 kubika, koji trosi 15l u gradu (prosecno). Quote Bjukenon Mitch Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted May 15, 2012 Report Share Posted May 15, 2012 sad ti se šef iz IMR-a okreće pod stolom! Majko moja, what da misteka to meka! Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted May 15, 2012 Report Share Posted May 15, 2012 trups sta ce ti auto sa toliko konja, to nemas gde da stisnes u srbiji, bolje potrosi te pare na nesto drugo u autu, opremu, gume, felne, parking senzore... a ujedno ces i manje trositi goriva :)) ako kupujes za voznju u srbiji... veruj mi da posle pocetnog odusevljenja koliko i kako auto moze da ide i kada ti to postane sasvim normlana stvar, samo gledas koliko trosis i kako da vozis :) iako mi potrosnja goriva nije pitanje opstanka, zasto ciganima u srbiji da dajemo tolike pare za najgore gorivo na svetu... dizel je kod nas katatrofalniji od benzina, i jbg koliko sam ja citao noviji dizeli su daleko osetljiviji na kvalitet goriva... sa prakticne strane to ne znam, jer vozim benzin ali ovi oko mene samo kukaju na kvalitet goriva i kakve probleme sve imaju zbog toga Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts