Jump to content

Novo vs polovno

Trooper

Recommended Posts

Ispada da se lizing uvek isplati dokle god si siguran da ces imati kesa da isteras do kraja akciju?

Ovo za opremu i to sam vec cuo a i nekako je skroz u njihovom duhu sa fine-printom i ostalo :) Inace jel ima kod nas onih akcija sa "cenkanjem"? Npr znam da u US kad udjes u salon i kazes "ja doso da kupim auto" da oni krecu da se utrkuju ko ce ti dati bolju ponudu i slicno...

Argh, moram da se iskuliram jedno mesec dana pa da onda porazmislim o tome sta mi je ciniti

• Replies 98
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ispada da se lizing uvek isplati dokle god si siguran da ces imati kesa da isteras do kraja akciju?

Ovo je osnova svega, barem po mom misljenju. Dakle, da.

Ima dosta kola koja se danas mogu kupiti na popustu, sve zavisi sta tacno oces.

facebook.com/speed.rs

Inace jel ima kod nas onih akcija sa "cenkanjem"? Npr znam da u US kad udjes u salon i kazes "ja doso da kupim auto" da oni krecu da se utrkuju ko ce ti dati bolju ponudu i slicno...

U suštini sve zavisi i od kuće gde kupuješ ali načelno ima. Ne očekuj da ćeš se cenkati npr za i30 koji košta 11k evra, ali ako kupuješ model sa opremom i motorom koji košta 14-15k tu verovatno ima prostora za neko spuštanje cene. Meni je poznanik pričao kako je uspeo da spusti neki Reno Senik koji je koštao tipa 25k na 22k eur, e sad da li me ložio nisam siguran ne znam ga toliko dobro. Sa druge strane i ako ne uspeš da spustiš samu cenu bar se malo nećkaj dobićeš sigurno neki poklončić, tipa - evo vam besplatne original patosnice (rofl, da, to ne ide uz solidan broj novih automobila, a tipa kod njih u radnji koštaju 50 evra).

Takođe nije isključeno da ti "nađu" neki model na specijalnom popustu, recimo još 2004. godine kad sam kupovao Fabiu sam se tamo nešto prenemagao i onda je lik "izvadio" ponudu da mu doplatim u kešu 500 evra i dobijem model sa klimom, ABS-om, el podizačima i putnim kompjuterom, samo na konto toga sam kad sam ga prodavao uzeo bar 700-800 evra više nego da nije imao to. Kad sam kupovao drugi auto sam otišao u nekoliko salona, provozao kola (kad sam kupovao Fabiu još nisam znao dobro da vozim :) i onda rekao tipa dajte mi ponudu za nešto što može odmah da se dobije (Fabiu sam prodao brže nego što sam očekivao pa sam navrat-nanos kupovao nova kola) i oni me zvali/slali na mail, nešto što se meni učinilo ok sam otišao i pazario.

Heghlu'meH QaQ jajvam

za lizing se secam da je bio neki trip u sluchaju da ti ukradu auto, gde banka dobija kesh od kaska a onda tebi isplacuje razliku koja je ostala kad oni namire svoje potrebe.. secam se da je bio neki uzhasan trip gde si bacio masu para, pa ako neko zna neka objasni i to :)

Mogu da preporucim Megan 2, poslednju seriju iz 2008me godine, 1.9dci motor obavezno,

vecina takvih ima fazon alu felne, 16inch gume, unutra full oprema... Naravno i tu se

razlikuje od vozila do vozila koje je u kakvom stanju, najbitnije je da je motor u

dobrom stanju... E sad, moj auto je iz 2004te (kraj godine) i pregazio je 180k km

ali posto sam ga temeljno servisirao u dva navrata mogu da uzivam u voznji kako

po gradu tako i van grada kad ukljucim tempomat na 170kmh i plivam auto putem.....

Potrosnja je takodje plus ovim modelima... Navedeni auto moze da se nadje u do jaja stanju

za 5 k jura ili za 4k jura pa da se ulozi jos soma u servise... BTW, dizel striktno tocim na EKO-u...

Edited by fatboy

Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије!

Ја бих дизеле обилазио у широком луку.

Два разлога:

1. ЕД је скупљи од бензина, а да сипаш ложак у нов ауто штета је

2. скупље је одржавање дизел мотора од бензинских

za lizing se secam da je bio neki trip u sluchaju da ti ukradu auto, gde banka dobija kesh od kaska a onda tebi isplacuje razliku koja je ostala kad oni namire svoje potrebe.. secam se da je bio neki uzhasan trip gde si bacio masu para, pa ako neko zna neka objasni i to :)

Kalkulacija je vrlo jednostavna i odnosi se i na totalnu štetu i na ukraden automobil. Uzmimo da tvoj auto na početku otplate vredi 12k eur, da si dao jedno 30% učešća i da ga otplaćuješ na pet godina, rata ti je npr 167 evra mesečno. I recimo da se momenat totalne štete desi u trenutku posle godinu dana, tj 12 meseci. Osiguravajuća kuća u tom momentu ceni taj auto na recimo 8k evra i toliko isplaćuje banci. Ti si do tada uplatio 167*12=2004 eur. Ono što većina ljudi doduše ne kapira jeste da u prvoj godini ti se rata sastoji tipa 50% od glavnice duga i 50% od kamate, pa se to progresivno povećava u korist glavnice ka kraju perioda otplate. Dakle to znači da si ti banci do tada otplatio ugrubo 1100 evra glavnice. Dakle oni su u tom momentu dobili para = učešće + otplata glavnice + od osiguranja = 4000+1100+8000=13.100 eur (kamatu ne računaju u to). Što znači da će oni tebi da vrate tipa 1.100 eur i "ćao, doviđenja", a ti si im dotad već uplatio 6004 evra. Nekako kontaš da su te zajebali za 5k evra :) kalkulacija je malo povoljnija kako se ide pri kraju perioda otplate, ali u svakom slučaju ne znam zasad da se neko ovajdio od takvih aranžmana, osim ako nije tipa sam sebi ukrao kola :)

Heghlu'meH QaQ jajvam

skuplji je, ali trosi manje.. ja bi zaobisao matore dizele zbog problema zimi, novima nista ne fali. megan ima kretenske cene delova za mali/veliki servis, sve im je nesto posebno.. pricam za dvojku. 1.5dci isto ide jako fino i trosi ispod 5l po autoputu.. given da vozis 120-140 kolko je i limit :tf:

moj ortak je prekjuce uzeo kola, reno lagunu 2003. godiste za 3150 jura...enivej,da ja sad ne prdim mnogo posto sam nobina,meni nije jasno kako taj auto kosta toliko posto mnogo mocno izgleda,a ono sto je meni veliki plus kod njegove kupovine jeste to sto ga niko nije vozio u Srbiji :)))) Uvezen je iz Holandije,i navodno presao 140 soma (sto je jelte,pandan voznji 50.000 kilometara na nasim putevima),mada ici ce kod nekog lika da to proveri da li je stelovano...majstor sa kojim je isao mu je rekao da nece pogresiti ako uzme tu djuntu,i da mu je veliki servis oko 20 hiljada,tako da ce za skoro 3500 uspeti i da sredi sta jos treba,kao i da ga registruje...on planira da mu ubaci sekventni plin,ali otom potom:)mislim,mozda ja gresim,ali meni to deluje ekstra povoljno,okacicu i slike kad ga bude slikao,ako ce to nesto trupsi da ti pomogne:)

gruja novi alen

ko bi, po vama, trebalo da bude poznat i javna ličnost, a nije, iz ovog ili onog razloga?

evo, ja ću za početak navesti dvojicu: kojot i gruja.

moj ortak je prekjuce uzeo kola, reno lagunu 2003. godiste za 3150 jura...enivej,da ja sad ne prdim mnogo posto sam nobina,meni nije jasno kako taj auto kosta toliko posto mnogo mocno izgleda,a ono sto je meni veliki plus kod njegove kupovine jeste to sto ga niko nije vozio u Srbiji :)))) Uvezen je iz Holandije,i navodno presao 140 soma (sto je jelte,pandan voznji 50.000 kilometara na nasim putevima),mada ici ce kod nekog lika da to proveri da li je stelovano...majstor sa kojim je isao mu je rekao da nece pogresiti ako uzme tu djuntu,i da mu je veliki servis oko 20 hiljada,tako da ce za skoro 3500 uspeti i da sredi sta jos treba,kao i da ga registruje...on planira da mu ubaci sekventni plin,ali otom potom:)mislim,mozda ja gresim,ali meni to deluje ekstra povoljno,okacicu i slike kad ga bude slikao,ako ce to nesto trupsi da ti pomogne:)

sigurno će da mu pomogne, pošto on gleda auto od 15k evra :tf:

03:34 ( MiGsa ) da budem iskren

03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki

22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah

13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare

[16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know

[21:00] <vudu> jebacemo svi

Isto ti je i na kreditu, ukoliko ti je uslov za kredit kasko :)

ja kad sam dizao kredit za svoj auto (tj. moj ochuh) nigde nije bio kasko uslov za kredit :) a i svakako se vishe isplacivalo u sluchaju kradje automobila, al' ne secam se konkretno koje su cifre bile :)

ja bi zaobisao matore dizele zbog problema zimi

Kojih problema?

Imam astru f dizel 1.7 sa isuzuovim motorom, 1997.god.

Jednom se desilo da nije mogao da upali i to kad je bilo -24, vec sledece jutro na -20 je upalio bez problema.

o/

People don't stop playing because they get old, they get old because they stop playing.

sigurno će da mu pomogne, pošto on gleda auto od 15k evra :tf:

ma postovao sam na konto Igorovog posta da moze za 3-4k da se kupi solidan auto :)

gruja novi alen

ko bi, po vama, trebalo da bude poznat i javna ličnost, a nije, iz ovog ili onog razloga?

evo, ja ću za početak navesti dvojicu: kojot i gruja.

Nisi procito moj post lepo, svih onih dana kad je bio zajeban minus je palio, jedan dan sam kad je bilo -24 (najniza temp. ove zime kod mene u zemunu) nije hteo da upali.

People don't stop playing because they get old, they get old because they stop playing.

Hocu da kazem da je taj problem za neke zone gde je hladnije nego prosecno kod nas, poslednji put kad je bilo ovako hladno kod nas je bilo pre xx godina.

Uglavnom je to nesto do -15, ili gresim?

Nemam svoja kola, ali kad god sam vozio službene dizele, nikad nisam imao problema oko paljenja zimi....niti bilo kakvih drugih problema oko dizela.....

E sad, za tu Lagunu sam čuo da je zajebana zbog gomile elektronike koju ima i koja zna da se kvarucka i zajebava.

Osim toga, Lagunu ljudi hvale kao jako udoban automobil i isplativ, pogotovu 1.9 dci motor, koji navede Crnja.

Shto se tiche Francuza, oni definitivno nisu spremni za ljute zime - kada je u Moskvi -20 i nize, svi Pezoi, Citroeni i Renoi stoje na parkingu zakopani u snegu. Japanci rade uvek, Nemci u principu isto, ali deshavaju se ekscesi...

Josh jedna stvar koja je smaranje kod Francuza su unikalna reshenja svega i svachega pa ti je onda servis skuplji zato shto ne mozesh sam da promenish lampu u faru (ima chak i ona zajebancija u 5th Gear-u za tu foru).

A po povodu kupovine novih kola, ako se uzima bilo koja bolja oprema moze slobodno da se traze pokloni ili popust. Meni su poklonili svu dodatnu opremu (alarm, zashtitu kartera, gumene "patosnice" i svakakve pakete prve pomoci, aparat za gashenje pozara i sl.) i josh mi dali popust od 4000 dolara zato shto sam uzimao jachu opremu i motor. Da ne pricham da me sada "maze i paze" i pishu mi sms-ove o akcijama u servisu, besplatno mi daju shlep do servisa ako se neshto desi, Ford mi chestita rodjendan, pishu mi kada treba da prodjem sledeci servis, itd, itd. Toga, naprimer, nije bilo kada sam imao Suzuki :)

А в чем сила, брат?

Generalno, Francuzi nisu skuplji za odrzavanje samo sto kaze Srba, imaju takve neke gluposti koje nigde niko nikada nije stavio. Menjanje sijalice, menjanje pumpice ss, metlice brisaca sa unikatnim kacenjem za koje se mora dati par hiljada, neke degenski resene elektricne zajebancije itd itd. A sto se dizel-benzinac odrzavanja tice, nije neka razlika u ceni odrzavanja, sem recimo dizni koje umeju da budu problem jer su papreno skupe kod novijih masina :) A ljudi su bas nahvalili zimske aditive za dizel ove zime, i jos nisu skupi uopste, tako da i to kapiram da nije TOLIKI problem :) Ako treba neki info o cenama servisa/delova etc iz prve ruke, pisi ovde!

2j0fiuw.gif

Ja sam na prvom casu ekonomije na prvoj lekciji saznao da 80% milionera kupuje polovna vozila. Nov auto cim ga izvezes iz prodavnice gubi 30%, a mudrom kupovinom dobrog NEMCA za 2 god mozes prodati za skoro isto para. Meni (tj caletu) se desilo pre 6-7 god da je kupio golfa cetvorku, vozio 2 god i prodao za vise para :O

"Odvajali se mi ili ne, mi smo vec odvojeni!" - Dj. Balasevic