drndara Posted June 23, 2012 Report Share Posted June 23, 2012 Pocetak filma je obecavao a kraj me je razocarao. Dzaba sam dolazio u Kolosej da ga gledam u 3D, bacene pare. Bolje da sam skinuo pirata, manje bih se iznervirao ... Quote There is nothing either good or bad, thinking make it so. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted June 24, 2012 Report Share Posted June 24, 2012 Nisam ni ja zadovoljan filmom, sve ste već napisali, zaboravili ste poneko pitanje oko prisutnih nelogičnosti ali nekako ako hoćeš da ostaviš misterije, to možeš da uradiš ali da ima smisla, a ne kao "ne znam ni sam kako ću ovo da rešim, pa neću ni rešiti, pa neka se tripuju da je misterija ijao uuuu vau". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sinister Posted September 10, 2012 Report Share Posted September 10, 2012 stvarno nije neki horor, al slobodno možeš i da ne daš 500 dinara za ovo nego da sačekaš bluray rip hvala ti. vece djubre davno nisam gledao Quote Bring It Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted September 11, 2012 Report Share Posted September 11, 2012 just keep doing what you do best :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreadnought Posted September 11, 2012 Report Share Posted September 11, 2012 E tako mi i treba kad ne slusham. Docheko sam konachno dvdrip i reko ajde, ne moz' da bude toliko sranje,,, Nisam previshe ni ochekivao, u najgorem sluchaju brainless bloodfest za ubijanje vremena. Ovde nit neke zdrave akcije, nit i grama logike i razuma u filozofiranju u koje se pricha bezvezno pretvara, a ni normalne veze sa AvP univerzumom (onim iz knjiga, koji meni nekako sasvim ok i prilichno smislen). Nameravam da u interesu svog mentalnog zdravlja ubudutje zaobilazim sve ovakve holivudske kretenizme vezane (ili "vezane") za AvP tematiku. Isto preporuchujem i svima ostalima. Quote ... ukusi su razlichiti... reche djavo i sede u trnje... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikola kralj Posted September 11, 2012 Report Share Posted September 11, 2012 ha ja upravo pochinjem da gledam :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
E jebes baku Posted September 12, 2012 Report Share Posted September 12, 2012 slab film, ocekivao sam vise Quote fml Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikola kralj Posted September 12, 2012 Report Share Posted September 12, 2012 koje djubre od filma Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohr Posted September 12, 2012 Report Share Posted September 12, 2012 kao sto su se svi slozili da je intouchables sjajan film,tako i za ovog prometeja,uzaludno bacenih 2 h zivota na ovo djubre Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted September 12, 2012 Report Share Posted September 12, 2012 Pristupio sam gledanju sa stavom "ma nemoguće da je toliko sranje", kad ono jeste :c Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ramirez Posted September 12, 2012 Report Share Posted September 12, 2012 Meni je bio dobar. Nisam ocekivao niti elijene niti predatore tako da me nedostatak istih nije ni malo razocarao. Nisam ocekivao akciju vec sf triler misteri i dobio sam bas to. Atmosfera odgovara zanru, plotu i scenografiji. Efekti su sjajni. Prica nije losa, ali ima svojih manjih ili vecih rupa. Gluma je na nivou. Sve u svemu ok, ne znam otkud taj hejt.. Bolji je od insheepshona u svakom slucaju.. :D Quote Spoiler http://www.slobodanjovanovic.org/author/vukasinmileusnic/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slađan Posted September 12, 2012 Report Share Posted September 12, 2012 ti si našao plot, care! :D Quote pljk! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ramirez Posted September 12, 2012 Report Share Posted September 12, 2012 Pa ima plota, kako nema. Sta vise, svi filmovi iz tog "univerzuma", pa i ovaj, daju jednu dobru osnovu za filozofsku raspravu oko buducnosti covecanstva. Pritom ne mislim na onaj deo price koji se bavi "inzenjerima", nasim pocetcima i tako to, vec na cinjenicu da je prvi brod koji je tako nesto otkrio u dubokom svemiru brod najvece korporacije sa Zemlje. Ja sam tu recimo razmisljao u dva pravca. Jedan, da mi nikada necemo otici u svemir ako korporacije budu vodile show, osim ako se nekad ne namesti da neki od naslednog niza vlasnika takve korporacije ne odluci da bas to zeli, posto je sve drugo vec uradio. Sto nas dovodi do drugog pravca, cak i da se tka onesto desi, jao covecanstvu ako privatne korporacije budu te koje ce skupljati informacije i tehnologije koje bi mogle da sustinski promene tok ljudske istorije. Tako da ono, ovaj film ima vise plota od pola no brainera koji Holivud stancuje, ukljucujuci i neke na sve strane izvikane naslove. Quote Spoiler http://www.slobodanjovanovic.org/author/vukasinmileusnic/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted September 12, 2012 Report Share Posted September 12, 2012 mislim da je kompanija koja je svetska vlada tipican sf/distopijanski klise, nego sto je prometheus imao neku skrivenu poruku ili filozofiju o buducnosti covecanstva Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ramirez Posted September 12, 2012 Report Share Posted September 12, 2012 Ne pricamo o sf zanru kao takvom, nego o filmskom opusu sf-a. Tu se ne snima mnogo o korporacijama kao nosiocima razvoja (nauke, istrazivanja, cega god). Ima tu i tamo poneki naslov i uglavnom su medjusobno razdvojeni godinama. Drugo, mislim da taj motiv nije toliko slucajno u filmu koliko se cini. A ostali filmovi/igrice iz serijala samo potvrdjuju tu tezu. Mislim ono, Vejlend korporacija je primer zle organizacije koja se bavi potencijalno katastroficnim istrazivanjima i razvojem. I to katastroficnim u smislu da proizilazi iz zelje da taj korporaciji ostvari prednost u odnosu na ostatak covecanstva, ili bilo koga drugog u svemiru, jelte. Na kraju krajeva, cak i da film nema tu skrivenu poruku, ili da ona nije tu sa predumisljajem, to ne znaci da film kao gotov proizvod nije zahvalan i zbog kolateralnog postojanja i takvog motiva. A mi kao ovde cenimo taj gotov proizvod i sta nam on nudi, a ne motiv stvaraoca ili neku pocetnu zamisao iza svega. Tako da ostajem da ovaj film cak i na tom filozofskom planu nudi mnogo vise od omg izvikanih filmova koji su pretendovali da se ozbiljno bave filozofijom, pa su opako fejlovali. Quote Spoiler http://www.slobodanjovanovic.org/author/vukasinmileusnic/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted September 12, 2012 Report Share Posted September 12, 2012 Ne pricamo o sf zanru kao takvom, nego o filmskom opusu sf-a. sta ti znaci ova recenica? vidi ti si sad u tripu borca protiv liberalnog kapitalizma i korporacija, i nalazis takve poruke gde ih nema, i to je ok. u alienu 1 i 2 imamo taj motiv, a ovde je ubacen eto radi konzistentnosti priče. ja kao ljubitelj aliena 1 i 2 i 4 (iskreno, samo zbog ženea), mogu samo da kažem da je ridli izdao sf :) Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ramirez Posted September 12, 2012 Report Share Posted September 12, 2012 Ta recenica je znacila da ne pricamo o ukupnom zanru sf-a, vec o ostvarenjima sf-u u filmskoj umetnosti. Mislim, sta je drugo mogla da znaci ta recenica... Ja vrlo dobro znam da je to isti motiv i iz eliejn serijala i kao takvog ga i posmatram. U igricama se isto vidi i kroz dodatne sporedne informacije, kroz triviju. Vejlend je jedan od kultnih primera zle korporacije, i to ne u mojoj interpretaciji. Ja sam ipak nesto mladji od cika Igora, pa sam do tog zakljucka dosao istrazujuci pricu na netu, po diskusijama fanova, itd. Mislim, korp koji otme ljudski transport da bi iskoristio putnike u kriosnu kao domacine za eliejne... Ne treba znati visu matematiku da bi se otkrila priroda te korporacije. Dakle, prica o zloj korporaciji koja je avangarda ljudskog istrazivanja i napretka u svemiru je prisutna u celom serijalu. To sigurno nije slucajnost. Ne mora da znaci da je motiv scenarista ili rezisera bio da kritikuje neoliberalizam ili korporativnu buducnost sveta. Mozda je motiv nadjen u odlicnom "dramskom" potencijalu tog motiva svemocne zle korporacije. Nije ni vazno, koliko je vazno da se jedan od glavnih oslonaca price u celom serijalu nalazi bas u takvom motivu. Zahvalno je za publiku. A to sto vas ima toliko mnogo razocaranih zato sto ste ocekivali novog eliejna, posle onih AVP fejlova je vise vas problem nego Ridlijev. Prevazidjite sebe fazon. Inace, nije da ja nemam zamerke na film i na samu reziju i scenario (inzenjer koji ne ulazi u neki drugi, od svih tih brodova u okolini, nego ide u escape pod prometeja da se obracuna sa pjuni naucnicom, rajt), ali citajuci sve ove kritike, rekoh da probam malo da izbalansiram dozivljaj. Quote Spoiler http://www.slobodanjovanovic.org/author/vukasinmileusnic/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
~JungleBoY~ Posted September 13, 2012 Author Report Share Posted September 13, 2012 realno, i ja sam mislio da glumim djavoljeg advokata, ali kad sam video komentare ovde (sta li su tek oni filmovi koji stvarno jesu prava "djubrad" holivuda, za njih ima jos neka niza kategorija?), prosto mi nije jasno s kime bih se i raspravljao ovde, pa reko da ne gubim vreme. jes da film nije ni prineti svojim predcima (ololo), i da i meni nije bilo svasta po meri dok sam ga gledao, ali "djubre od filma", po meni, apsolutno nije. Quote :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted September 13, 2012 Report Share Posted September 13, 2012 a sto vam je to kao toliko los film ? ok slabo razvijeni likovi zbog plitkih dijaloga je razlog zasto nema "onog" u filmu, i realno retko losih pocetak filma gori je samo zavrsni "tvist"... kakve su to silne rupe o kojima pricate ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sinister Posted September 13, 2012 Report Share Posted September 13, 2012 koliko samo nebuloza u filmu jebote :))))) scenario smisljen preko noci 2 Quote Bring It Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mire93 Posted September 13, 2012 Report Share Posted September 13, 2012 pogledajte film,prica je kao sto je neko vec pomenuo nastanak aliena :D mesanjem gliste koja naraste u cudoviste sa pipcima i nasih predaka koji su nas stvorili !!! pogledajte da ne pricam dalje,dobar je !!! Quote Budi GOVEDO,zaposli se preko veze !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted September 13, 2012 Report Share Posted September 13, 2012 nastanak aliena? pa što ne kažeš odmah?! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted September 17, 2012 Report Share Posted September 17, 2012 velika vecina toga nije plothole vec ideje scenariste koje su klishei ili ideje koje se ne svidjaju doticnom ko ih je skupio... na kraju je i plothole sto film ima dodirnih tacaka sa alienom po radnji (kao sto je obecano), sto ima nekoliko scena snimljenih u alien fazonu (sto su svi i zeleli dok se film iscekivao), pa je dalje mana sto film nije alien iako je receno da nije prequel alieana vec je u tom nekom univerzumu... i tako dalje i tako blize... mislim zaboga ljudi nisu skapirali ni zasto je david zarazio carlija... zasto su se oni dvojica izgubili i nisu se vratili na brod, na pocetku filma... u jbt naravno film nije klasik, ali je sasvim dobar i sasvim pristojan, trebao je biti bolji al jbga nije ... a link je promasio 90% stvari Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ramirez Posted September 17, 2012 Report Share Posted September 17, 2012 Da, nisam hteo da se cimam ni da odgovaram na te satro "rupe". Sto Dzi kaze, nisam mogao da verujem da je nekome rupa i to sto nije shvatio zasto su se ovi izgubili ili zasto je Dejvid uradio sve sto je uradio, pa i zasto je zarazio Carlija. Cak je i ova moja zamerka (da mi je nelogicno da se inzenjer iscima da ode u eskejp pod Prometeja da bi ubio jedinu preostalu naucnicu, umesto da udje u bilo koji drugi inzenjerski brod na planeti i "zavrsi misiju") na granici toga, posto nije nemoguc bas takav razvoj situacije. Rupom bi eventualno moglo da se smatra ono sto je Debeli pominjao, kako je moguce da onaj stvor kojim je Carli zarazio naucnicu, posto je Dejvid njega zarazio, posto ga riba izvadi iz sebe, poraste jedno 1000 puta za par sati? Aj na stranu metabolizam, nego, na osnovu koje energije, hrane je on porastao tako brzo? Quote Spoiler http://www.slobodanjovanovic.org/author/vukasinmileusnic/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
iguana Posted September 17, 2012 Report Share Posted September 17, 2012 i ja se slazem sa ramijem oko rupa - ova sa enormnim rastom parazita mi je najveca. Jedino ako neko od posade nije slucajno zalutao u onaj pod. elem, meni ovaj film uopste nije losh, ako ga gledam samo kao pocetak nove trilogije, chije nastavke necu morati previshe da cekam. A sve mi se chini, zbog lose zarade, da ih nece biti Quote It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts