Jump to content

Mass Effect 3

Slađan

Recommended Posts

super je što su u trojci ubacili dijaloge između squadmate-ova, nekako doprinosi atmosferi i dočarava činjenicu da su to likovi koji su prošli kroz sito i rešeto zajedno.

ulazim malopre u kokpit normandije, kad tamo džoker i garus pričaju first contact war viceve.

Garrus: Alright, my turn. What's the first order an Alliance commander gives at the start of battle?

Joker: Uh... I give up.

Garrus: Correct!

Joker: All right, big guy. What do you call it when a turian gets killed by a horrible spiky monster?

Garrus: Friendly fire. Come on, that one goes back to Shanxi.

OMG Romance spoiler

I KAIDAN JE PEDERCINA, hoce mog male Sheparda, mamicu im li jebem, mislio sam da sam bezbedan tako sto sam evadovao onog crnju Corteza, a sad me juri drugi gay =((((

Pocecu da zakljucavam captains cabin nocu.

Njega sam spasio u ME1 zato sto mi je bio gotivnjij, ne zato sto sam hteo da ga sprcam

Neko u Bioware tako prima kurcinu da je to sramota, hajde jedna, nego dve gej veze u igri....

Andjeo smrti spusti buktinju i s' njom ugasi se jadno bice moje.

haha ma oke to, ali glupav im je sistem, dal se mozda neprijatelji ne skaliraju prema importovanom liku ?

ili cu da izmaksujem lika na pola igre i da se smorim

borba sa novim likovima je daleko izazovnija (i tek sad shvatam kolika je glupost sto ne mozes da biras ishode iz prethodnih delova cak i kada kreces sa me3 sa sasvim novim likom)

fallout_table.gif

Nadjoh malo pre

The Mass Effect 3 ending details have been data mined due to leaks/early copies and the results are not good at all. The majority of the members on the bioware forums have gone up in flames and are outraged. It's not pretty.

How far can Bioware/EA go to completely alienate their fans?

For those who are fine with very vague spoilers, but don't want to know the actual details:

All of the possible endings are incredibly depressing and the sense of purpose from the two previous games are destroyed.

[:(]

Kao što rekoh, meni je kraj ok. Ne mogu da verujem koliki su ljudi whineri postali...

"Mamaaaa! Nisu završili moju omiljenu igricu onako kako bih ja hteo! Piši peticiju Obami da promene! Snif snif..."

Elem. Meni najviše smeta kod celog tog segmenta pred kraj to što je onako usput pomenuto da je Citadela zauzeta od strane Reapera i da su je premestili iznad Zemlje. Mislim WTF??

Šta se desilo sa milionima stanovnika Citadele? Kako su je bre premestili?

Drugo... uopšte mi nije bilo jasno zašto dovraga treba da se probijamo ka onom zraku koji se emituje sa površine. Nigde to nije objašnjeno ili sam ja propustio. Bio sam zapravo ubeđen da je to neki shield emitor kao u Star Wars ep VI i da treba da ga roknemo da bi moglo da se landuje na Citadelu. Iznenadih se kada me je teleportovao gore.

Treće... Illusive Man razrešenje je ultimativni let-down. On tu kao nešto palamudi, ja se kao grčim i koprcam i onda ga roknem... i to je to. Blah...

Četvrto... ona silna cimanja da bi navukao dovoljno snage za flotu deluju kao potpuno nepotrebna. Osim što se usput pomenu flote koje učestvuju u napadu i što vidiš glavne likove pred kraj, uopšte nemam utisak da sam nešto bitno uticao na poslednju bitku ako sam mrdnuo od one "minimum" linije. Negde pri sredini igre sam se čak ponadao da će biti neki kvazi-strateški deo, gde možeš da upravljaš snagama na galaktičkoj mapi i napadaš reapere, oslobađaš sektore i slično... ali ćorak :/

Edited by Dandy

Dandy [RUR]

umro mi je windows u sred igranja, izgleda da je ona win8 beta nešto brljala po win7 particiji. koji maler jebo te.

makar ništa pametno ne radim u windowsu, da nije tako ubio bih se ko siroče.

valjda nisu sjebani sejvovi.

Opet ending spoiler

Da bi se dobio "najbolji" zavrsetak, mora da se izabere destoy opcija (desno, crvena) i da se ima EMS > 5000 , onda Shepard prezivi - ali je i dalje odsecen od Normandy posade zato sto su se raspali Mass Relaysi + unistis gethove koje si malopre spasio.

Meni je EMS bio oko 3500 ( 50% od 7000 , zavrsio sve glavne questove na paragon sa importovanim saveom, uradio sve side questove a multi nisam igrao naravno)

Definitivno zavrseci jesu depresivni, toliko izbora moze da napravi u ME1 i ME2 i ME3, a da to nista ne znaci na kraju, ili ti dumre Shep na kraju ili dobijes neki bleak kraj.

Trebalo je da ubace makar jedan holivudski zavrsetak, da se raduje raja a nihilisti, kurve, licimuri i demoni da mogu da izaberu ove krs krajeve. =)

Mislim ubili su replay value celoj trilogiji, sta me bole kurac sad da se cimam opet sa igrama kad cu dumrem u svakom slucaju. Isto vazi i za romance opcije.

Verovatno ce da izbace neki DLC sa boljim krajevima, jbga.

Andjeo smrti spusti buktinju i s' njom ugasi se jadno bice moje.

Tip of the day: u poslednjoj misiji na zemlji, neće nigde dozvoljavati ručni sejv, odnosno samo će gaziti autosejvove jedan preko drugog pa nećete moći da uradite sejv blizu kraja i da probate više završetaka. Međutim, kad negde uradi autosejv, posle toga izađite iz igre, idite u Documents\BioWare\Mass Effect 3\Save\ImeProfila, iskopirajte AutoSave.pcsav u fajl koji će u imenu imati broj veći od poslednjeg ručnog sejva (npr ako je poslednji Save_0045.pcsav, kopiju autosejva nazovite Save_0046.pcsav). Tako ćete kad obrnete igru moći da učitate taj sejv u toku poslednje misije i nećete morati da prelazite ceo chapter ponovo (naporan je do jaja tbh, naročito sa onim maratonskim govorima).

Smorili su sa završetkom

Kraj je potpuno linearan, poslednji dijalog sa Ilusive Manom može da se razlikuje u eventualno par rečenica i svejedno se isto završava (tako što ga upucate), a onda imate kao neka tri izbora kako da okončate ratovanje, s tim što su sva tri napravili tako što su uzeli isti sinematik koji se u tri slučaja razlikuje u par boja i detalja :/

Mada ako ništa, bar se neću cimati sledeći put kad budem igrao, igraću ga kao linearan šuter sa dijalozima koji ne služe ničemu i poz voz