Jump to content

Istok Pavlović - Kako zaraditi na tom internetu

nickwood

Recommended Posts

Kili troluje, trebalo bi da dobije warn. U potpunosti se slazem sa De1jem i Duljom, i mene nervira taj trip sto ljudi misle da to treba biti neka uber tajna.

Ono sto mene zanima je kolike su bruto/neto plate u MS-u. Ako trupi vidi nek se javi. Jedan lik ovde me ubedjuje da hoce da ide iz Ciriha za BG jer "ima drugi koji je tek poceo da radi u MSu i zaradjuje 2500 eura".

nama je recimo corporate policy da ne diskutujemo o visinama plata javno. Zavisi gde u MS inace. Ali Daki lepo sam ti rekao da treba da dodjes kod nas, taman imamo ove nedelje hiring round, mogao sam da te preporucim kao mladog i perspektivnog akademskog gradjanina koji se u slobodno vreme bavi uzgojem pecuraka :)

Pa onda bih radio kod caleta i govorio kako imam svoju firmu i direktor sam.

Хахах а бре бре све време се шалим :) Ја знам да се лоше изражавам пишући али нисам знао да сам толико лош :)))

Нема  будућности без истине.

ovo sto je truper rekao, negde je prosto zabranjeno da siris bilo kakve informacije a pogotovu plate a i sam smatram da je retardirano da neko ide i prica za koliko radi, sto je ekvivalentno pitanju iste stvari

Па опет имам исту информацију коју сам имао и пре - да је ретардирано и то је то. Зашто је ретардирано? Не тролујем, озбиљно питам. Зашто је баш питање за плату трип, причамо овде и ко шта вози, чак и ко шта јебе лол... зато ми није јасно...

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

То сам скапирао, то причаш за забрањеност:)

Али ако би ти мене питао колко сам зарадио за нешто, не би ми се тригерово трип ''ох, а шта ме то питаш јој'' нити бих нешто имо трип да ти не одговорим или шта год. А знам да људи имају тај трип око плата неки посебан.

pa "ovako kada mi pricamo" je nadskup od "u okviru firme", ne kapiram? :)

Који надскуп, па немамо никакав пословни однос, нити купујемо заједно чамац, па да будем у фазону да даш 2/3 за чамац јер ти ''боље иде него мени'':)

Мислим, некако бих сад могао то да аплајујем на сва жива питања и сфере...

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

brate ovo je javni deo foruma, gde pritom bar jedna osoba pored mene ima direktan kontakt sa firmom u kojoj radim, i ko zna jos koliko njih indirektno ili su u nekom lurk mode-u. Pricam o skupovima u smislu protoka informacija :) Ako budemo sedeli ti i ja u kafani, to je druga prica, i to opet pod pretpostavkom da si dovoljno uvidjajan da, ako ikada odlucis da siris dalje pricu iz te kafane, ne koristis licna imena u pricama.

Mislim kapiras da mogu da dobijem otkaz zbog toga, jer je to politika firme, koliko god ja to odobravao ili ne :)

• Upvote (+1) 1

procitaj prvu recenicu duljovog posta :)

znam da ljudi ne vole da pricaju o platama zbog predrasuda, al to mi se ne uklapa u rur. ni meni nije jasno pricanje o kolima a izbegavanje cifara, zar to nije skoro ista stvar?

takodje sam cuo da je u nemackoj bas izrazen taj trip, skoro vise nego za godine

Управо. Значи заборави себе, фирму, отказ. Питам зато што људи имају трип са тим невезано за те ствари о којима ти причаш. Као неки прећутни бонтон, не знам. Али ме занима шта је узрок том ''бонтону''. И то не само типа на журци смо па не знам пола људи, него оно, познаници. Оно

''одрадио сам један добар пројекат, екстра''

''у, до јаја, колко пара''

''е сад колко пара''

мислим втф. Ја кажем увек људима ако ме питају, мислим, кажем ти, не тригерује ми се никакав трип, не видим контекст за тригер.