Jump to content

Pitalice iz Igrica

dvnityCker

Recommended Posts

Pa ništa, ajde ovako ... iako je Bliss-ovo pitanje ok i odgovor Katsu-a tačan, ako bismo da budemo pravi true poznavaoci MK franšize, onda moramo da kažemo da je pitanje neprecizno, jer Sub Zero u MK1 nije imao samo jedan fatality, već više njih.

Koji su to fatality potezi i koja je njihova "priča"?

U redu, ubio sam topic evidentno.

Fora je da je specifično Sub Zero fatality iz MK1 smatran nasilnim i za razliku od svih drugih koji su bili "ok" (mada ne znam kako je Kanoovo čupanje srca "prošlo") i morali su da ga promene. Zbog toga je Subov fatality u GameBoy verziji MK bio neki debilni slajd udarac u grudi, a na SNES varijanti je imao nešto više smisla - zaledi protivnika, skoči do njega udari ga i ovaj se raspadne, ostanu samo noge da mu stoje. I ono što ni ja nisam znao do skoro, jeste da je taj "Spine rip" ujedno bio i jedini fatality kojeg su morali da izbace iz MK vs DC zbog toga što su igru targetovali za nešto mlađe uzraste. Nikad mi neće biti jasno kako izmišljaju te standarde šta može a šta ne :)

Pa pošto sam sam sebi odgovorio na pitanje, sam ću i da postavim!

- Pošto sam već u nekom Commander Keen fazonu, navedite najmanje tri igre (a može i više, ja bih lično voleo recimo pet igara) u kojima se pojavljuje Commander Keen, a da nije Commander Keen serijal, naravno. Prihvatam sve opcije i varijacije na temu, tj. da učinim još lakšim - ne mora on nužno da bude kao karakter prisutan, može biti i samo pomenut.

Doom 2, nivo sa gomilom obešenih Keenova. :(

Guild Wars - titula Keen Commander. :)

Apogee je stalno gurao Keen reference u ostale svoje igre, pa sigurno ima nešto i u Duke Nukemu (ne 3D), a ne mogu da se setim kako im se zovu ostale igre u ovom trenutku. :P

FushiSigb.thumb.jpg.f75f13b0202c1af84974

Dobro je Lukić, posebno me raduje ovo za Guild Wars!

Što se tiče drugih igara, ja znam za recimo:

BioMenace (to je Apogee, predpostavljam da si na to mislio)

Wolfenstein RPG (ovo nisam igrao, ali sam čitao vest da se pojavljuje pošto je igra relativno nova)

Wolfenstein 3D

Gomila Apogee igara inače ima Keen-a u default high score listama... i tako.

Sve u svemu, ajde Zlatiću!

edit: Ah da, Epicov Jill of the Jungle proziva gomilu sličnih igara (Mario itd) pa između ostalog i Commander Keen-a.

Evo pošto Laki i ja suznih očiju pričamo o Keenu preko MSN-a, da dodam još jednu vrh foru.

Commander Keen je unuk BJ Blazkowicza iz Wolf 3D-a.

Koji lik iz Commander Keen igara se pojavljuje kao easter egg u prva tri Quakea i još gomili igara (novi Deus Ex na primer)? Takođe, navedite još tri igre u kojima se pojavljuje (a možete i 5 da Laki bude srećan).

Edited by fushi.ryuu

.: l@w
.: co-founder of kouteki

Bavio se čitanjem pitanja do kraja.

Znam da Dopefish ima u Maks Pejnu i grafit u Djuku.

Lyesmith kept his orange-blond hair pretty much shaved. You could see the lines of his skull. "Tell you what, though. This country started going to bell when they stopped hanging folks. No gallows dirt. No gallows deals."

Mario je, kažu, bio stolar.

Da dopunim Dopefisha malo.

Wacky Wheels

Hitman 2 (lutkica na stolu)

Anachronox (na Rictusovom brodu) + za Anachronox - jedan apartman pripada stanovitom B. Blaze-u (što je, jelte, opet Commander Keen).

Alan Wake (isti poster kao u Max Payneu)

Rage

Bonus pitanje za Pavla, pošto je zaslužio:

Oleg će se uskoro obući u benkicu na kojoj je koji "lik" iz Portala 2?

a) Portal Gun

b) Companion Cube

c) Sentry Turret

[:0]

FushiSigb.thumb.jpg.f75f13b0202c1af84974

!!! pod b!!

Ali ako budem morao još da ga nosam može da dobije samo Glados suit - potato edition.

Lyesmith kept his orange-blond hair pretty much shaved. You could see the lines of his skull. "Tell you what, though. This country started going to bell when they stopped hanging folks. No gallows dirt. No gallows deals."

Dobro je Lukić, nisi loš, postavljaj!

Leisure Suit Larry in the Land of the Lounge Lizards

Leisure Suit Larry 2: Goes Looking for Love

Leisure Suit Larry 3: Passionate Patti in Pursuit of the Pulsating Pectoral

Leisure Suit Larry 4: The Missing Floppies

Leisure Suit Larry 5: Passionate Patti Does a Little Undercover Work

Leisure Suit Larry 6: Shape Up or Slip Out

Leisure Suit Larry 7: Love for Sail!