Shekk Posted November 24, 2011 Report Share Posted November 24, 2011 I šta, onda mountuješ image? Quote jebote, smorio si sa kukanjem vise :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted November 24, 2011 Report Share Posted November 24, 2011 da Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shekk Posted November 24, 2011 Report Share Posted November 24, 2011 I onda ti kad nisi kući umesto kompa sa optičkim uređajem treba komp sa virtuelnim optičkim uređajem i na flashu nosiš image i sptd instalaciju kad malo bolje razmislim ja nisam napravio image a iskopčao sam optiku pre metar dana jer je IDE govno, hmmm... Quote jebote, smorio si sa kukanjem vise :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted November 24, 2011 Report Share Posted November 24, 2011 ne, prosto kazem da moze kuci imam iso image na disku, izgubio sam naravno u medjuvremenu intesin cd Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickwood Posted November 24, 2011 Report Share Posted November 24, 2011 jbt, ingeniozno a tako jednostavno. idem da probam! Quote Ovdashnji P.S> nickwoode, zasto se ne "log_out"-ujes kad si na forumu sa mog kompa? DovlaGSI :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted November 25, 2011 Report Share Posted November 25, 2011 АЛЕРТ!!!! -услед скоре пропасти евра- норвешке круне нема више на тржишту. добио сам неповезану информацију из нестручног извора да је "влада Норвешке забранила извоз круне". не могу да проценим који је стварно механизам употребљен, али исти извор наводи да је премијер био забринут због тражње за круном, као и због ситуације да су остали без новца у оптицају. не знам које још чврсте валуте могу да се добаве на тржишту, али круне, дакле, више нема. остаје АУД. чекам реакцију Швајцарске на најновије претње из ЕМУ, највероватније је да у прво време неће желети да одфиксирају курс везан за евро. Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grdja Posted November 25, 2011 Report Share Posted November 25, 2011 Gde ste zavukli u ovaj topik, da mi nije linkovan nikad ga ne bih nasao. :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted November 25, 2011 Report Share Posted November 25, 2011 па нека Лале преименује топик, макар у опису...ово ће бити актуелно у наредних неколико месеци, можда да га стави са назнаком "важно". Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted November 25, 2011 Report Share Posted November 25, 2011 ja cu da prebacim sve eure u dolar. i to americki. Cista logika euro propada, dolar jaca Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted November 25, 2011 Report Share Posted November 25, 2011 имам и предлог. :) наслов: БАНКАРСКИ БУЉОБРИС опис: како спасити материјалне вредности у актуелној кризи ja cu da prebacim sve eure u dolar. i to americki. Cista logika euro propada, dolar jaca то је ок. само опет на кратак рок, годину, две... долар је у горем стању од евра, само зато што ће евро први да пропадне ће да продужи мало живот међународном долару. Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted November 25, 2011 Report Share Posted November 25, 2011 pa goidina dve su danas vecnost u kakvom sranju zivimo Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miki Posted November 25, 2011 Report Share Posted November 25, 2011 "Štednja neće propasti Čak i kad bi bila doneta odluka da se evro ukine kao zajednička valuta, stručnjaci ističu da to nikako ne znači da bi novac Evrope propao na štednim knjižicama. Nešto slično scenariju kao i kod uvođenja evra pre 12 godina, klijentima bi se novac jednostavno konvertovao u drugu valutu - nacionalnu, ili recimo dolar, švajcarski franak i slično. Jedina razlika je u tome što se štednja u markama ili francuskim francima automatski konvertovala u evro, dok bi se sad verovatno klijenti izjašnjavali." Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted November 25, 2011 Report Share Posted November 25, 2011 па наравно да неће да пропадне штедња, само ће да изгуби на вредности, по обичају. да не говоримо ако банке крену да падају. онда ћемо да имамо нову стару девизну штедњу, са државним обвезницама до 2036те или тако нешто... Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shekk Posted November 25, 2011 Report Share Posted November 25, 2011 A šta će biti sa evrima van banaka i država (bivših) članica EMU? Ko će da otkupljuje evre od budala koje su ga uvele kao sredstvo plaćanja? Nešto sumnjam da će neko hteti da 100000 evra pretvori u Lire i Drahme Quote jebote, smorio si sa kukanjem vise :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted November 25, 2011 Report Share Posted November 25, 2011 махом ће да конвертују евро у немачку марку. Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted November 25, 2011 Report Share Posted November 25, 2011 \o/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted November 25, 2011 Report Share Posted November 25, 2011 махом ће да конвертују евро у немачку марку. igore javi se Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AxisAdolf Posted November 25, 2011 Report Share Posted November 25, 2011 Još samo malo... Quote I do not see why man should not be just as cruel as nature. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvnityCker Posted November 25, 2011 Report Share Posted November 25, 2011 danska kruna, danci hoce vec godinu dve da zatvore granice btw Quote The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted November 25, 2011 Report Share Posted November 25, 2011 igore, trebalo je klaru shuman, a ne gausa! :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grdja Posted November 27, 2011 Report Share Posted November 27, 2011 Ok wajzgajz. U koju menjacnicu ja mogu da usetam i tek tako kupim par hiljada kruna svajcaraca i AUDa bez da me gledaju belo? Ili to mora u banci? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sting Posted November 27, 2011 Report Share Posted November 27, 2011 Mozda u najvecim menjacnicama (ali nije sigurno), a verovatnije je u banci nekoj. Quote We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Majstor bora Posted November 27, 2011 Report Share Posted November 27, 2011 то је ок. само опет на кратак рок, годину, две... долар је у горем стању од евра, само зато што ће евро први да пропадне ће да продужи мало живот међународном долару. Dolar je valuta broj jedan jos uvek a i bice sledecih 10 godina sigurno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted November 27, 2011 Report Share Posted November 27, 2011 opcija 1: znaš nekoga ko ima menjačnicu (komšija, prijatelj, nebitno), i zamoliš ga da ti ostavi nešto od tih valuta svaki put kad mu prođe kroz menjačnicu. opcija 2: otvoriš račun za štednju u toj valuti u banci, i na njega možeš da položiš bilo koju valutu uz lihvarsku proviziju prilikom konverzije. proverio sam na brzinu sajt komercijalne banke, avista štednja je moguća u EUR, AUD, CAD, DKK, JPY, NOK, SEK, CHF, GBP i USD. ako hoćeš da oročiš, nema nijedne od ovih stabilnih, samo evro, funte i us dolari. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted November 27, 2011 Report Share Posted November 27, 2011 Ok, a za štek para koje se neće trošiti sledeće 2-3 godine, štednja VAN BANKE, da li je bolji USD ili AUD? Po podacima ODAVDE, fluktuacija dolara je ogromna, ali se u proseku drži nekako Ok wajzgajz. U koju menjacnicu ja mogu da usetam i tek tako kupim par hiljada kruna svajcaraca i AUDa bez da me gledaju belo? Ili to mora u banci? Ortak hvali OVU Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts