Unknown user 234 Posted June 2, 2017 Report Share Posted June 2, 2017 /ressurect @Debeli Tvoji saveti su uvek bili dobrodošli prilikom vaganja i donošenja odluka :) Imam jedno pitanje... Možemo li da do kraja godine očekujemo jačanje američkog dolara prema evru, u svetlu najave povećanja kamatnih stopa od strane FED-a u 2017.? Gledam USD/EUR odnos u poslednjih 6 meseci, peak USD ka EUR je bio još u decembru prošle godine na ~0.96, od tada je USD u padu da bi se sada vrteo oko ~0.89... Neophodno je da sa delom sredstava uđem u jednu od ove 2 valute, ali nakon par meseci planiram izlaz... Interesuje me isljučivo kraći rok, do kraja 2017. godine - ne duže. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted June 2, 2017 Report Share Posted June 2, 2017 evro nema osnova na kratak rok da ojača prema dolaru, štaviše, očekuje se stabilan do jači dolar prema evru, upravo zbog razlike u kamatnim stopama na dolar i evro. mada je sve to prilično neizvesno, jer možemo uvek da očekujemo neke eksterne šokove (nafta, zlato, rat, sankcije), koji mogu preko noći da promene igru. ja bih ušao u dolar do kraja 2017te. Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gruja Posted July 26, 2017 Report Share Posted July 26, 2017 Drale molim te udji u evro, you are killing me bro :D Quote gruja novi alenko bi, po vama, trebalo da bude poznat i javna ličnost, a nije, iz ovog ili onog razloga?evo, ja ću za početak navesti dvojicu: kojot i gruja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
killYg0r Posted July 26, 2017 Report Share Posted July 26, 2017 :DD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MikacNS Posted July 27, 2017 Report Share Posted July 27, 2017 (edited) Potrosio ustedjevinu u evrima i sad imam proklete dolare, gg Edited July 27, 2017 by MikacNS Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted July 27, 2017 Report Share Posted July 27, 2017 brate skoči evro ka dolaru za jedan cent i odmah frka panika. ja sam mislio da vi, kocoši, imate tvrđe živce. Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted July 27, 2017 Report Share Posted July 27, 2017 a mi mislili da ti znaš nešto Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted July 27, 2017 Report Share Posted July 27, 2017 (edited) rekao sam do kraja godine. za ultrashort trgovanje se obratite Ciganki sa kuglom. i da kažem još jednom, mislim da nisam u poslednjih par godina: dolar i evro (funta, franak, ...) ZAJEDNO propadaju - kupujte zemlju, zlato, srebro. možete da kupite i državne dužničke papire. nemojte da mešetarite, ne budite budale. evo istorijskog dijagrama vidite da je relativno stabilan odnos. nekoliko procenata ne igra ništa na dugi rok. nemojte paničiti. ponavljam, dolaru rastu kamate, EMU je u minusu sa kamatama. to bi trebalo da održi dolar stabilnim ili jačim. međutim, sasvim je moguće da će neko potopiti dolar (Rusija, Kina, S, Arabija, Japan, EU), ali to su eksterni šokovi. Amerima raste balon duga i čeka se kolaps. ali vidite 2008mu na dijagramu. posle kolapsa berze dolar je naglo ojačao. to i jeste suština samouravnotežujećeg proseca. možda ovog puta stvarno pukne kako je trebalo i prošlog, pa dolar bude toalet papir, ali možda postane ekstremno jak uz 30% nezaposlenih u SAD... može svašta da bude. za mesec, dva, pet. već 10 godina (20, 30, 40?) ništa ne radi po pravilima ekonomskih zakona. štednja u papirima je besmislena. Edited July 27, 2017 by Debeli Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alfa Posted July 28, 2017 Report Share Posted July 28, 2017 Debeli daje najjace savete na forumu, posto znas da se nece desiti ono sto pise/predvidja Quote Um caruje, Dundo Maroje! Link to comment Share on other sites More sharing options...
reki Posted July 28, 2017 Report Share Posted July 28, 2017 : D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts