Jump to content

MikacNS

The X
  • Posts

    392
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Everything posted by MikacNS

  1. Prvih par godina sam igrao bar 3-4 dana u nedelji po nekoliko sati u cugu. Poslednjih par godina se manje vise igram po pola sata-sat, ne duze...Osim ako se ne navucem na nesto, onda bude duzi period od mesec dana dok se ne smorim 🙂 greje se graficka i malo bude bucna ali fercera OK. Iskreno, vise mi se greje SSD nego graficka. Koristim ga svakodnevno za rad (ne igranje), ako ti to nesto znaci.
  2. +1 za Legion seriju. Uzeo sam Y520 pre ~5-6 godina, jos uvek fercera bez problema (svakodnevni rad, povremeno gejming). Dodao mu u startu jos rama i SSD, i to je to.
  3. Super, to me je interesovalo. Hvala!
  4. Nisam u toku uopste, koji Android vredi uzeti oko 100-150EU za matorce? Bukvalno mu treba za osnovne funkcije, nista fensi. Neki Redmi ili?
  5. Okvirno, ako iznajmljujes stan i zivis sa partnerom, moze se ziveti OK sa ~1500-2000 eura.
  6. Mali offtopic (?), da li moram da radim RT-PCR test pre ulaska u Srbiju ako imam Covid passport (2x Pfizer) izdat od vlade Tajlanda, gde zivim? Nisam se "odjavio" iz Srbije, ako to nesto znaci. Preuzeto sa mfa.gov.rs : 2) Sertifikat o potpunoj vakcinaciji koju izdaje nadležna zdravstvena ustanova Republike Srbije, odnosno nadležni organ strane države u kojoj se lice vakcinisalo; Pretpostavljam da nema potrebe raditi i test, ali cisto da proverim ako je neko vec dolazio u SR iz inostranstva u poslednje vreme.
  7. Lekara (kao i u svakoj drugoj profesiji) ima i ovakvih i onakvih, zato treba gledati peer-reviewed studies umesto traziti lekara koji potvrdjuje nase stavove. Pro ili anti-vax 🙂 Ne verujem da je u svim slucajevima u pitanju neka agenda, ljudi jednostavno grese ili imaju mentalnih problema. Case in point, transfuziolog i imunolog, Radmila Smiljanic - https://www.novosti.rs/vesti/drustvo/1047843/premiula-radmila-smiljanic A fejsbuk profil pun teorija zavere, anti-vax, chemtrails...uh - https://www.facebook.com/profile.php?id=100002089409136
  8. Mislim da je graf malo izvucen iz konteksta i moze delovati cudno na prvi pogled. A mozda nisam skapirao sta si hteo da kazes 🙂 U tekstu kaze: 1. This report does not cover deaths "due to" vaccination but is for all deaths by vaccination status. 2. Some deaths are expected in vaccinated individuals as the number of people who are vaccinated is high and no vaccine is 100% effective. Between 2 January and 2 July 2021, there were 640 deaths involving COVID-19 in people who had received both vaccine doses, which is 1.2% of all deaths involving COVID-19 in that period (51,281 deaths). There were 458 deaths involving COVID-19 in people who received their second dose at least 21 days before the date of death. Deaths involving COVID-19 accounted for 0.8% of all deaths in this group, compared with 37.4% in unvaccinated individuals. 3. The risk of a new infection following vaccination is highest during the first 21 days after the first vaccination, as shown by analysis of the COVID-19 Infections Survey. Koliko sam ispratio, full-vaccinated se racunaju kada prodje 2 nedelje od druge vakcine, a procenat umrlih od kovida kao uzroka smrti je svega 0.8% nakon druge doze vakcine, i procentualno opada sto smo blize tom periodu od 2-3 nedelje nakon druge vakcine.
  9. Uzasan video, prvih 15 minuta je gledljivo i to je to. I am not a doctor, ali deluje da se nalupetala za medalju sa sve "Virus nije izolovan, vakcina ne postoji" stavom. Interesantno da si stekao utisak kako je ona morala da se nadglasava sa Vesicem, a on je zapravo svo vreme cutao i pustio je da prica sto se ne moze bas reci za nju 😕
  10. Jose je lepo objasnio kako funkcionise, a posto zivim u gradu u Aziji gde je jedan mesec godisnje pakao sa zagadjenjem - takodje sam dobro upoznat sa materijom. Ako uredjaj nema aktivni ugalj, "miris" ce se i dalje osetiti iako je vazduh cistiji. Razliku u zdravlju realno neces primetiti ako nisi u osetljivoj grupi (astma, alergija, bolesti pluca itd) ili ako je zagadjenje PM2.5 cestica preko 200 mg/Nm. Nekima pomaze kod alergije/astme - nekima ne, ali ono na sta sigurno ima efekta je dugorocno zdravlje pluca, ako se koristi redovno u mesecima kad je zagadjenje povecano (pretezno zimski meseci u Srbiji). Da ne duzim sad, ovde su informacije o PM2.5 cesticama - https://www.vazduh.info/sta-su-pm2-5-cestice/ i to je ono na sta treba obratiti paznju. Slican fazon kao i pusenje - ako si izlozen godinama i redovno (sto svi i jesu jel, samim tim sto udisu zagadjen vazduh), moze biti posledica. Sto Lucky kaze "tamo nekih cifara sto pokazuje preciscivac", te cifre su zapravo veoma precizne kod Huawei modela i lako je proverljivo sa eksternim uredjajima koji mere zagadjenje, tipa https://www.amazon.com/Huma-i-Advanced-Portable-Measures-Temperature/dp/B07RKYLMTD Aplikacije za pracenje zagadjenje: Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.airvisual&hl=en&gl=US Mac: https://apps.apple.com/th/app/airvisual-air-quality-forecast/id1048912974 Ako je AQI ispod 50 u aplikaciji (sto je ~12 PM2.5) , prakticno nema svrhe paliti precisivac osim ako nisi bas bas osetljiv. Huawei preciscivaci pokazuju PM2.5 vrednosti na displeju, tako da spram toga treba podesavati mod ( AQI to PM2.5 konvertor - https://www.airnow.gov/aqi/aqi-calculator/ )
  11. Koji si mod koristio? Imam dva Xiaomi preciscivaca (2S i PRO) i oba rade odlican posao za kvadraturu za koju su namenjeni. Jedino je problem sto mora da se ukljuci Manual mod ako je zagadjenje u crvenom. Auto mod je djubre.
  12. Qft. Mene je lumbalni deo boleo mesecima svako jutro i prestalo za par meseci nakon redovnih treninga snage. To je bilo pre ~4 godine i od tada nisam vise imao tih problema (i dalje vezbam doduse).
  13. Realno to sto preporucuju je MINIMUM koji je potreban organizmu, tako da vecinu stvari treba uzimati preko toga...Ovde se (imo*) ne radi o tome da ce se neko razboleti jer ne unosi minimalnu potrebnu kolicinu, vec da bi doslo do nekog poboljsanja. Meni taj D3 pomaze da me manje drma depra tokom zime, a uzimam oko 5000 jedinica 1-2x nedeljno. Kontam da je oko 2000 dnevno OK doza. *Pre nego što počnete da uzimate neki lek, posavetujte se sa svojim lekarom ili farmaceutom
  14. Zvuci kao ulnarni nerv sto kaze Thunderstorm (inb4 svi smo doktori). Generalno sta je meni pomoglo za to su pauze na svakih pola sata provedenih za kompom, teretana da ojacas misice generalno i masaze sa vremena na vreme. Bilo bi super i da ti neko pokaze vezbe za vrat, jer uglavnom se tu kljesti dosta stvari. I ovakva podloga za misa je meni zakon, koristim od kad sam imao te probleme pre 4-5 godina.
  15. Hvala! Sve provereno i sljaka kako treba, jedino je bedak sto nisam skapirao da je Alti kupio i Emmi tako da je retardluk "odnesite u zvanicni servis da vam ugrade disk, iako ste sve kupili kod nas" presao i na njih. Verovatno je to tako vec godinama, ali nisam nista uzimao skoro kod njih pa ne znam.
  16. Uzeo bih ovaj laptop, ali ne znam koji SSD of 250gb+ da ubacim. Da li ima smisla uzimati tipa Corsair Force MP500 ili se ne primeti razlika u brzini naspram recimo ovog Sandisk Sata 3? Lap bi pretezno sluzio za multi tasking sa browserima/tabelama/photoshop, a ponekad bih i odigrao nesto.
  17. Sta uzeti za oko 250eu? Nisam neki zahtevan korisnik, jedino sto mi je bitno su kamera i baterija. Trenutno imam Lumiu 640 i kontao sam da me nece smarati nedostatak aplikacija, ali sam se zajebao. Honor 7 mi je zapao za oko.
  18. Pozdrav, doslo vreme da se resim viska hardvera koji mi tako stoji i ne sluzi nicemu. 1. Memorija prodata Kupljena nova u Januaru ove godine , negde sam zagubio racun. Dajem radnu garanciju 7 dana. 2. Urbanista San Francisco Black bubice - 1000 dinara Kupljene u Julu 2015, jos pod garancijom. Velicina mi nije odgovarala (velike su mi), tako da stoje u kutiji od tada. Dolaze u original kutiji i sa garancijom/racunom. 3. Intex 10/100Mbps Ethernet Card - dzaba za RuR drugare (ili besplatno uz kupovinu jednog od prva dva artikla) Obicna LAN kartica, visak. Nema garanciju/racun, ali je bukvalno nekoriscenja, jednom probana. Preuzimanje ovog artikla u NS-u. Kontakt PM.
  19. Bice da sam uzeo ovo drugo...a jel moze ova varijanta ?
  20. Jedva nadjoh produzni napojni kabl, medjutim deo koji ulazu u graficku karticu nije bas kompatibilan. Naime, plastika je zaobljena na pogresnim delovima na produznom, tako da fizicki nije moguce ugurati ga (hehe) u graficku. Da li da secem plastiku skalpelom da bih mogao da ga utaknem ili je to fazon + - pa cu sprziti nesto? :D
  21. Crnjak je sto imam HDMI kabel od ranije kad sam povezivao komp sa TV-om, ali nisam skapirao da ima i izlaz iz monitora...Evo prikljucio sam i radi na staroj kartici :D Hvala za iscrpan info svima!
×
×
  • Create New...