Jump to content

Serije koje pratite


Recommended Posts

Mislio sam da ce da ce razraditi malo tu temu, a u stvari zbrzali kraj i namignuli tek toliko da potpire vatru za sledecu sezonu.

 

pa to sam i mislio kad sam rekao da moraju malo da razvuku i razrade likove time jer realno su uz brži tempo mogli sve da ispričaju i odrade u jednoj sezoni.

 

Meni ovaj kraj nije toliko namig koliko malo pojačani klifhenger tj. postavka za narednu sezonu kada Brona postaje Nevesta, Čendler je otvoreno postao vukodlak, kontam da će i ono klanje one porodice iz prve epizode da mu prišiju ubrzo. A tu je i Drakula kojeg ćemo valjda skontati isto tu negde. Jedino mi i dalje nije baš najjasnija pozicija Greja, pa ovaj odjeb na kraju ove epizode me navodi da će možda da postane negativac. Sumnjam da će ostati ovako marginalan i neutralan kao do sada. I još me bocka šta će još novo da dodaju, tu su realno većina tih klasika. Možda mumija, nevidljivi čovek? :D

Edited by CheighLee

pljk!

Link to comment
Share on other sites

Staznam, ocekivao sam vise od serije. Glumacka postava je jaka, pa sam mislio da ce da budu konkretniji sto se tice radnje, scenarija. A tamo blago, nejasno, anemicno.

Grej... koja je njegova funkcija? Lik cak nije ni iz klasicnog horora, vise je triler. Vampire ubijaju pistoljem i obicnim hladnim oruzjem, a dr Van Helsing je odmah mrtav :S. I kako to nalaze vampire, na osnovu kojih informacija? Osim broda, nijedna dojava nije bila (koliko sam video). Cendeler vukodlak, Brona Nevesta Frankestajna, znalo se to odma, a cekali celu sezonu za 3 sekunde CGI. Sembene je kao neka misterija, cenim da nece ni da diraju tu nit. Prva je sezona, ali mnogo kratka, sa nedovoljno sadrzaja.

Edited by Mawtchie
Link to comment
Share on other sites

nije me nešto dojmio ovaj Leftovers baš. Ima stvari koje mi se sviđaju, a ima stvari koje mi se i ne sviđaju. 

 

Ono što mi se svidelo je:

 

- gotivim Džastina Terua, ne znam zašto ali mi je nekako carast i uvek je odličan izbor za lika koji možda gubi razum.

 

- SPOILER za ovu epizodu: kul mi je što glavni likovi tj. Džastinov lik, nije nikog direktno izgubio (kliše, ženu i dete) povodom tog događaja već indirektno se raspala porodica ali su svi tu i dalje. Tu bih dodao da možda i jesu izgubili, fazon ova bila trudna sa trećim detetom, dete nestalo iz stomaka ali to nagađam.

 

- ovi nihilisti, sektaši u belom što puše su mi jako interesantni iako sam ih veći deo epizode poistovetio sa Westboro Baptistima koji idu po sahranama i slično pa kenjaju ali izgleda nije ipak to.

 

- ovaj lik što ubija kučiće i taj delić priče.

 

- što se serija ne bavi direktno tim događajem već izgleda ljudima u svetu posle.

 

- Eklston je uvek plus.

 

 

Ono što mi se nije svidelo:

 

- ok, znamo da su tinejdžeri retardi, američki najverovatnije još više ali ovde ceo onaj deo sa masne fote, drkanjem i jebanjem izgleda preglupo i nebitno za seriju sem da eto pokažu "jao, izgubljena omladina, samo pravi gluposti" ili šta već. I imao sam neki generalni utisak da su svi tinjedžeri koji su prikazani neki kliše tinejdž retardi.

 

- onaj deo oko onog Vejna i to, ne znam, deluje mi nekako bezveznjikavo i nebitno, ali videću kako se dalje razvija taj deo. Za sada mi je bezveze.

 

- oni blizanci mi idu na kurac.

 

- plašim da je ceo taj koncept serije neki glupi gimmick i da nema nečeg preko, bitnijeg i kompleksnijeg, ipak je Lindelof prevarant i šarlatan te mu ne verujem ništa. Ostaje da se vidi, kao i ostale epizode. Za sada mi je balansirano i neutralno, može da postane dobro, a i ne mora.

Edited by CheighLee

pljk!

Link to comment
Share on other sites

ahahahah


a da, baš danas gledam tu novu epizodue Defiancea i razmišljam koliko je realno malo epizoda izašlo, a dosta se izdešavalo. Samo taj CGI moraju da poboljšaju, to mi sve više upada u oči koliko je buđav na trenutke. Recimo Falling Skies ima mnogo bolje efekte od skora i praktične efekte ali je zato serija totalni idiotizam, ova poslednja epizoda me toliko smorila da sam u fazonu da batalim i to.

pljk!

Link to comment
Share on other sites

uzeo sam da gledam wilfreda posle svega što sam pročitao ovde. 

 

wilfred je odličan, glumac je odličan i lik je kvalitetno napisan. do jaja mi leži taj humor. 

i epizode su dobro koncipirane. produkcija je na nivou. i komšinica mi se dopada. 

 

ali ono što ne mogu da svarim je prokleti elijah wood. ne mogu više te glumce koji uvek i u svakoj situaciji glume jednog te istog lika, pogotovo kad je taj lik socijalno pogubljeni retard. 

njegove linije su zapravo dobro napisane, ali on ih katastrofalno izvodi. ima tako kritično loših momenata da je to strašno. mislim da se ni jednom nisam njemu nasmejao. bukvalno sam popizdeo od njega negde na osmoj epizodi prve sezone. 

 

ostaviću je za neki drugi put, kad budem rasterećeniji i kad me ne budu pogađale gluposti kao ukočena faca ilajdža vuda, možda mi se više dopadne. 

Link to comment
Share on other sites

Meni je odličan Wilfred jer evo, poslednja sezona i tebi i dalje nije baš totalno jasno šta se tu dešava. Ilajdža mi je super jer je sav fin i korektan, sisičav, a u stvari je govnar sebični i Vilfred mu redovno ili očita bukvicu zbog toga ili češće, mu pruži praktičnu lekciju da mu pokaže kako niko nije kriv za njegova sranja u životu do njega samog. A scenario je odlično napisan, kao što Stija reče.

 

Inače, definitivno sam prestao da gledam Dominion, a prestajem da gledam i Falling Skies, jebeš to sranje. Mnogo je neutralna serija bez ikakvih uloga, a šteta jer ima sve bolju produkciju i praktične efekte. Samo još kada bi imala zanimljive likove i dešavanja i neki emotvini naboj, a ne kliše do klišea i situacije koje se razreše brzo i bezbolno. Jako mi je žao što sam uopšte utrošio toliko vremena prateći seriju jer nema neke isplate sem vrtenja u krug. Ne pamtim kada sam gledao neku seriju sa očiglednom dobrim budžetom da se ovoliko zenta da išta promeni, napreduje, a evo četvrta sezona.

pljk!

Link to comment
Share on other sites

Mene je serija vala bockala još od prve sezone ali sam bio u fazonu da će se razviti, svašta izdešavati... i izdešavalo se svašta, samo ništa bitno. Ta serija kao de nema scenaristu nego onaj ko režira i producenti nešto sklepaju na licu mesta. 


Mislim jebote, niko bitan nije umro od početka serije, a serija se dešava kada je istrebljeno 99.99% čovečanstva i onaj ostatak je u ratu nadmoćnijim neprijateljem. Umiru samo neki rendom i nebitni likovi, a od glavnih likova, kojih ima fazon 15, niko. Čak je ona riba izlečena od raka, onaj prohodao, itd, itd. I još se samo dodaju likovi, ovo njihovo hibridno dete sada, omg ima neke moći, nikad ne bih pogodio, kako je zgodno što je ćerka glavnog lika, itd. A svi likovi su zarobljeni u par klišea i samo se vrte u krug.

pljk!

Link to comment
Share on other sites

Extant - http://www.imdb.com/title/tt3155320/

 

Sad je bila prva epizoda pre dan, dva. Hale Beri, Goran Višnjić u glavnim ulogama i još gomila poznatih glumaca.

 

Nije loše, zaintrigiran sam, a produkcija je top. Efekti 10/10, stvarno sa vizuelne strane nemam zamerke, i cela stvar produkcijski ne odaje prosečan TV kvalitet već filmski utisak. Priča nije baš totalno jasna ali se polako razmotava misterija. Hale Beri glumi astronautkinju koja se vratila sa 13-omesečne solo misije u svemirskoj stanici i priča prati nju i dešavanja u sadašnjosti i na stanici u flešbekovima. Goran Višnjić glumi njenog muža, a onaj mali iz Loopera glumi njihovog "sina". Ne bih nešto dalje kvario detalje pilota, prepouručujem da pogledate i sami procenite, ja mislim da će ovo biti jako zanimljiva serija.

pljk!

Link to comment
Share on other sites

NBC ON THE STRUGGLE TO GET A MAINSTREAM AUDIENCE FOR HANNIBAL

 

The show is on the bubble. Hannibal simply does not have the ratings to be considered viable for an extended life on a network. To their credit, the executives at NBC see the value of the series and are making attempts to find an audience and allow it to have a life.

 

http://www.ign.com/articles/2014/07/13/nbc-on-the-struggle-to-get-a-main-stream-audience-for-hannibal?utm_campaign=fbposts&utm_source=facebook

Link to comment
Share on other sites

Odlična karakterno-razvojna epizoda Halt and Catch Fire. Svi glavni likovi su dobili mesta za ekspoziciju, taman toliko da bude zanimljivo i dalje ali da se oseti neki napredak.

Gordon odlepio ftw, Džo je ipak čovek, a ne PR mašina, Kameron nije toliko tough za koliko se izdaje, Gordonova žena i razvod u najavi ili - Gordon odlepio, a ona će da ga slepi nazad. Džon trpi stvari muški.

 

Nije loša ni nova epizoda Leftoversa, Eklston sabijač. Odlična epizoda štaviše.

 

The Last Ship, drži pažnju i dalje, videćemo dokle.

 

Tu je takođe i prva epizoda The Strain-a. Giljermo del Toro, vampiri, zezanje. Ne znam, deluje interesantno ali ne vidi se baš smer serije u ovoj prvoj epizodi. Dosta interesantnih detalja, malo čizinesa, gluma štagod, efekti onako, originalnost - ništa novo ali ništa novo sa tvistom na staro. 

pljk!

Link to comment
Share on other sites

Ja trenutno gledam Pretty Little Liars.

      http://www.imdb.com/title/tt1578873/

Na pocetku mi je serija bila zanimljiva, kad jedna od 5 cura nestane, pa tu nastane zbrka, ali kako se serija odvija sve je dosadnije i dosadnije. Gledao prve 3 sezone i pauzirao do 5. Boring now. 

 

The Mentalist mi je najbolja serija koju sam gledao, iako ih nema puno, gledao sam je prije i sad poceo ponovo kad ima na RTL-u.

Pak'o brate.

Guccimist.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...