Jump to content

Serije koje pratite

Recommended Posts

odgledah sklucajno jednu epizodu tvrdjave, i ono mi deluje bolje od 90% novijih stvari koje se u nas snimaju

e sad, ne znam kako su celu temu obradili posot je takva kakva je, i mucna i teska i komplikovana

Edited by G!!!

fallout_table.gif

20 hours ago, G!!! said:

odgledah sklucajno jednu epizodu tvrdjave, i ono mi deluje bolje od 90% novijih stvari koje se u nas snimaju

e sad, ne znam kako su celu temu obradili posot je takva kakva je, i mucna i teska i komplikovana

ako sam dobro ispratio, seriju je kreirao neki lik kojem je ovo bukvalno prva serija.

inače je neki veteran domaće filmske scene, ali nikad do sad nije radio serije ili tako nešto.

• 2 weeks later...
On 12/13/2025 at 11:16 AM, Lucky said:

I ništa, dolazi Dekster u Nju Jork, Harison ubija nekog lika i panduri su mu za petama, a Dekster juri prvog masovnog ubicu - koji je inače onaj lik Marc Menchaca i koji realno treba da glumi samo negativce, za drugo nije 🙂 No, nije to sad samo po sebi problem koliko ceo setup likova koji je komedija. Dvoje pandura, ona je pandurka bez emocija tj. sa nekim poremećajem, kad radi sluša samo Staying alive, partner joj je tipični "priglupi" pajkan, Dexter odmah upoznaje nekog vozača taksija iz Nju Jorka koji ga zove na svoju gajbu i pomaže u svemu bez ikakvog razloga, saznajemo vrlo brzo da postoji i neko "udruženje" masovnih ubica koje menadžeriše Uma Turman :)) Ne znam, možda se nešto magično dogodi nadalje pa me iznenadi, ali ovo je komedija. Čak i nema više "attention to detail" makar u bazičnoj formi pa da piju vodu stvari, nego ono ovaj uhvati lika u po bela dana, isecka ga, ubacuje u neku peć, otkud ta peć, kako ga niko nije video u nju jorku, pojma nemamo.

završio sam celu sezonu ... 

ima komičnih elemenata i na tome im uvek treba čestitati i Dekster monolozi su kao i uvek odlični. 

Ovo sve drugo je "dekster recept" na steroidima, tj. koliko se uvek izvlačio iz glupih situacija ovde se izvlači duplo više, i naravno svi drugi likovi su na isti fazon u skladu sa prilikom, Uma Turman je cold-blooded ubica ali onda naravno uradi tri glupe vezane stvari u kritičnim trenucima, a druge masovne ubice su "vikend ubice" u odnosu na Dekstera naravno. Harison (Deksterov sin) uvek za dlaku izbegava da ga panduri uhapse (tj. ova pandurka bez emocija) a koliko god da na prvu deluje neugodna situacija za Dekstera i klif henger jedne epizode u drugoj se na početku odmah izvuče.

Tipa dolazi na kraju epizode glavni negativac Deksteru i kao "Zdravo, moramo da popričamo" i sad ti misliš kraj, kad u narednoj ga pita "Jel misliš da je bolje da kupim belo ili crno vino za proslavu večeras". 

Ovaj Piter Dinklidž je zapravo dosta dobar ovde, iako ima sad blagog prezasićenja time što glumi u svemu živome, ali deluje da mu je dobro legao ovaj lik i samom pojavom nekako obeleži scenu u kojoj je, dok je Uma horor film. Nije baš Kristen Stjuart ali ide tim putem 🙂

Vidim da ima i naredna sezona i ok je jer nije klif henger pa kome se nije ovo previše dopalo ne mora da čeka narednu.

On 12/19/2025 at 11:06 AM, Dick Warlock said:

Tnx, ChatGPT. I dalje, da nisi napisao ove, a ja procitao, umro bih i ne bih znao za seriju...

Zavrsio se "IT: Welcome to Derry - Chapter One". Predobra! Ko ce da saceka 2027. za nastavak, bre...?

Pogledah i ja do kraja Welcome to Derry.

Moram da priznam da se poboljšala serija pred kraj u poslednje 2-3 epizode, i što se tiče horor scena i što se tiče same radnje a pre svega bih rekao i brzine tj. potrudili su se da ubace znatno više unutar jedne epizode tako da ne smore ljude. I dalje pati od prekomplikovanosti radnje, otišli su u tri lepe i gde treba i gde nema potrebe i uopšte nema nikakvog smisla da seriju ovoliko komplikuju posebno ako se zna da je svaka sezona za sebe i da imaju X epizoda da ispričaju sve šta treba.

Dobre su trivie i paralele sa filmovima a na kraju krajeva i ostalim Kingovim delima, kraj je isto odličan i što se tiče babe i ove druge, da ne spojlujem 🙂 sa druge strane ja nisam preveliki fan pa da jurim greške itd, siguran sam da mnogi koji jesu bi našli milion rupa u tome kako su stvari postavljene.

Klinci su odlično odglumili do kraja, stvarno nisu loši, ovi matorani so-so i zavisi kako ko. kod klinaca je veći problem kako su napisani, malo su jednodimenzionalni, više nego u stranger things :))