Lucky Posted Monday at 07:36 AM Report Share Posted Monday at 07:36 AM On 3/22/2025 at 10:34 PM, mladenq said: ne znam da li je objektivno tako, ili je do mene, posto sam ih skroz drugacije odgledao, prvu sam u cugu, za tipa dan-dva, a ova se nesto razvlaci, em cekam sedam dana na epizodu em i kad je docekam, odgledam je tako sto prekinem 2-3x pa nastavim kad stignem, i stalno nesto kao da poradjaju scene, ili ja imam manje strpljenja nisam odgledao poslednju još uvek pa ne znam šta će da se desi ali razmišljao sam oko iste ove situacije i imam prilično slično shvatanje, a mislim da dolazi iz dva razloga. Prvi - postavka serije je dovoljno neobična da te vrlo brzo uvuče i nisi ni svestan šta se događa i onda prosto gledaš i čekaš još - odvojeni "mozgovi" za rad i kuću, sterilni retro-futurizam setup kancelarija, "sektaški" momenat organizacije i na kraju krajeva i ta dva velika reveala na kraju prve sezone. Čak i ako je neka epizoda sporija, mozak ti i dalje skenira sve, tipa u prvih 5 epizoda i dalje je zanimljivo da gledaš njihov "cubicle" i one kompove i čaše sa slikama itd. U drugoj sezoni to prosto nije više zabavno 🙂 Drugi - mislim da dosta zavisi i od toga da li prolazi prva sezona ili ne. I onda se iscimaju u prvoj, dobro prođe, već načelno dobiju greenlight za drugu i onda znaju da kad rade drugu verovatno će raditi i treću i četvrtu i onda kreću da razvlače scenario. Sad već u drugoj je jedno 2-3 epizode bilo filler epizoda ili makar su sve 3 mogle biti jedna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dick Warlock Posted Monday at 01:42 PM Report Share Posted Monday at 01:42 PM On 2/23/2025 at 12:06 PM, mladenq said: poceo i to! za sada samo jedna epizoda, ne moze se nista narocito zakljuciti ... osim da sugerisu gej incest u nastavku :DD Mladenq naslutio radnju, ali pogresio sezonu. Sta znam, s03 je nesto mlaka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mladenq Posted Monday at 09:00 PM Report Share Posted Monday at 09:00 PM kako pogresio, pa u ovoj se dohvatise jeste mlaka, i spora Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dick Warlock Posted Tuesday at 08:32 AM Report Share Posted Tuesday at 08:32 AM 11 hours ago, mladenq said: kako pogresio, pa u ovoj se dohvatise Ah, razumeo sam da si poceo da gledas seriju, a ne sezonu... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
millanče Posted Tuesday at 10:18 AM Report Share Posted Tuesday at 10:18 AM (edited) Severance S02 blago razočarala, daleko od toga da je loše, ali jeste lošije od S01 dosta. Već pomenute filer epizode (rekao bih sve od 4. do 8.?), čudno finale, Spoiler Milčik koji je po svemu što je doživeo trebalo pet puta do sad da izda Lumnon i uduži se se "inijima", a niti je to uradio, niti smo videli neki hint agende, plana, razloga zbog kog mora i dalje da dela kao verni vojnik Lumona. Edited yesterday at 06:42 AM by millanče Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
mladenq Posted Tuesday at 12:05 PM Report Share Posted Tuesday at 12:05 PM (edited) 22 hours ago, millanče said: Spoiler Milčik koji je po svemu što je doživeo trebalo pet puta do sad da izda Lumnon i uduži se se "inijima", a niti je to uradio, niti smo videli neki hint agende, plana, razloga zbog kog mora i dalje da dela kao verni vojnik Lumona. realno, nejasan arc skroz Edited yesterday at 08:25 AM by mladenq 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted Tuesday at 08:27 PM Report Share Posted Tuesday at 08:27 PM Pogledah i ja poslednju. Šta ga znam, nije mi toliko grdna poslednja epizoda jer su kao nešto ipak uradili razrešili nemam pojma, nije sve ostalo baš otvoreno, ali da, slažem se Spoiler ne vidim šta planiraju iniji sada u raspalom Lumonu plus praktično ovaj nikada ne bi smeo da izađe napolje jer je to gg nore jer čim outie provali da mu je žena napolju neće se više vraćati na posao. Tako da očekujem da naredna sezona onda bude to da su oni konstantno unutra, pa tipa Devon hoće da izvuče burazera napolje ali onda Lumon kaže nešto u fazonu "pa njegov je izbor da ostane niko ga ne drži, evo mi ćemo da ga pitamo da li želi da izađe, a on neće, ili tako neka glupost, ali sa druge strane Helena sigurno neće hteti da bude ini duže vremena tako da ostade Mark sam unutra 🙂 u svakom slučaju dosta glupo i bez neke strategije. 10 hours ago, millanče said: Već pomenute filer epizode (rekao bih sve od 4. do 8.?), čudno finale, Milčik koji je po svemu što je doživeo trebalo pet puta do sad da izda Lumnon i uduži se se "inijima", a niti je to uradio, niti smo videli neki hint agende, plana, razloga zbog kog mora i dalje da dela kao verni vojnik Lumona. pa ono, možda je moglo u spojler, ali ajde 🙂 ja sam doživeo Milčika kao "vojnika" Lumona koji očigledno i u spoljnem svetu nema neku drugačiju svrhu, njegov život je ta firma, njega pratimo isključivo kroz sve lumen poslove, i kad je napolju i kad je unutra, i onda nekako on više ima "konflikt" sa Dramondom, tu i tamo sa nekim ko predstavlja Kira na kraju itd, ali kao ne dovodi u pitanje samog Kira i šta propovedaju. Inače pitao sam se što su kastovali onolku Gvendolinu, međutim poslednja epizoda je i to razrešila :)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
millanče Posted yesterday at 06:50 AM Report Share Posted yesterday at 06:50 AM (edited) @mladenq @Lucky prebacio sam u spojler, moja greška skroz. Milčik je zanimljivo zamišljen, i onda još lepše postavljen za takav "arc", mislim da su negde usput odlučili da to ipak čuvaju za narednu sezonu, nemam drugo objašnjenje. Slažeme se da su i deveta i deseta epizoda dobre, ali do njih mi je bilo bukvalno "hang in there, baby" :) Edited yesterday at 06:51 AM by millanče Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted yesterday at 07:51 AM Report Share Posted yesterday at 07:51 AM 44 minutes ago, millanče said: @mladenq @Lucky prebacio sam u spojler, moja greška skroz. Milčik je zanimljivo zamišljen, i onda još lepše postavljen za takav "arc", mislim da su negde usput odlučili da to ipak čuvaju za narednu sezonu, nemam drugo objašnjenje. Slažeme se da su i deveta i deseta epizoda dobre, ali do njih mi je bilo bukvalno "hang in there, baby" 🙂 moram da kažem inače da mi je momenat sa dramondom i markom u liftu bio odičan, taman sam očekivao da će biti situacija da ga ovaj nekako ispali, kad ono! 🙂 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
millanče Posted yesterday at 10:31 AM Report Share Posted yesterday at 10:31 AM 2 hours ago, Lucky said: moram da kažem inače da mi je momenat sa dramondom i markom u liftu bio odičan, taman sam očekivao da će biti situacija da ga ovaj nekako ispali, kad ono! 🙂 Da, da, ima dobrih momenata, samo se nadam da sad ne postanu alavi i isplaniraju 6 sezona novog Lost-a, ovo ako lepo i pametno privedu kraju kroz još jednu sezonu, pun pogodak, sve ostalo sviranje kujcu :D Quote OPTIMIZADO PARA EL NERVIO ÓPTICO HUMANO Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted yesterday at 11:02 AM Report Share Posted yesterday at 11:02 AM 30 minutes ago, millanče said: Da, da, ima dobrih momenata, samo se nadam da sad ne postanu alavi i isplaniraju 6 sezona novog Lost-a, ovo ako lepo i pametno privedu kraju kroz još jednu sezonu, pun pogodak, sve ostalo sviranje kujcu 😄 mislim da sam negde pročitao da planiraju još 2 sezone, ne mogu da se setim gde. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts