Jump to content

Tablet, e-reader


RaveN

Recommended Posts

pozić,

treba mi preporuka oko nekog uređaja koji bi bio pogodan za čitanje pdf i sličnih fajlova

bitno mi je da je ekran dovoljno velik da mogu da čitam pdf u boji bez prevelikog naprezanja

nije mi tolko bitno da ima wifi i te stvari, samo usb

kolko sam skontao postoje tableti ( ovi što sam video po SK-u imaju android ) i neki ebook readeri

i bitno je da ne bude skup, do nekih 12-13k a najbolje ispod 10k ako radi poso :)\

hvala!

  • Upvote (+1) 1
Link to comment
Share on other sites

Fire će biti 299$, i prodavaće se samo u americi u startu, tako da nema ništa od toga, barem još neko vreme.

ebook readeri ti ne igraju jer su oni "crno-beli", ali su najbolji za oči, to je definitivno.

Pošto je budžet bitan, možda da razmisliš o nekim tabletima koje valja tipa Telenor na one rate, to ne deluje kao loša kupovina, osim što izuzev ovog novog Tab-a ja lično nisam zadovoljan Android tabletima.

Link to comment
Share on other sites

Trupsi moja greška, ne znam otkud mi 299 kad znam da je 199, ali to i dalje ispada iz budžeta plus je USA only. Iako jeste dobar uređaj.

viš nisam znao da su ebook readeri samo crno beli, onda to otpada pošto planiram da čitam stvari koje su vezane za dizajn i sl.

Pa to je i fora, koriste eInk odnosno mastilo. Mislim, u suštini se i ti kolor vode kao eReaderi, tipa Nook Color, ali je i on generalno Android, ali kad ljudi pomenu eReader/eBook obično misle na eInk readere.

Od Telenorovih je svakako najbolji ali i najskuplji Tab 10.1. Mislim da ima forumaša koji ga poseduju pa mogu da daju pokoji komentar, a možda se i mogu naći preko oglasa nešto povoljnije, mada ovako dobiješ i Internet koji ti "neće škoditi". I naravno gledaš sa Android 3.0 koji je pravljen za Tablete, ove konverzije "telefonskog" Androida za tablet format su užas.

Link to comment
Share on other sites

mohi me ne voli :(

[mohi]Ti si dement.[/mohi]

1jfug.png

Učio sam na 10-inčnom netbooku i čitanje pdfova u vertikali je ok, ali je netbook polovično rešenje - nedovoljno je mali za svakodnevno nošenje, nedovoljno je velik da služi kao glavna mašina, a osetno je slabiji od regularnih laptopova u svom cenovnom rangu.

Link to comment
Share on other sites

Pazi, ako je cena ova koju si naveo onda ti jedino kao varijante ostaju ovi 7"-8" Prestigio, Bluberry i sl tableti koji najčešće imaju Android 2.1 ili 2.2. Ima za 15k dinara onaj neki Prestigio sa 8" ekranom, taj deluje najbolji za čitanje (doduše nisam ga video uživo, te ne znam kakav je kvalitet ekrana, treba pogledati). Da se razumemo, ako je čitanje PDF-a jedino što te interesuje i stariji Android i slabe karakteristike nisu nikakva prepreka, sasvim je dovoljno.

Svaki eReader sa karakteristikama koje si naveo (pre svega u boji), je minimum 200$ napolju, što u praksi znači bar 250-300evra u Srbiji... Ako oćeš da daš mnogo više para moja preporuka je eeePad Transformer sa tastaturom za oko 500e, ali to je uređaj koji radi mnogo više od osnovnog zahteva.

Heghlu'meH QaQ jajvam

Link to comment
Share on other sites

bedak što mora da bude u boji, jer su ovi e-ink displeji stvarno jako dobri za tekst. kada sam prvi put video kindle, mislio sam da je maketa sa odštampanom nalepnicom preko ekrana. stvarno mnogo dobro izgleda tekst na tome.

Link to comment
Share on other sites

Kindle je meni vrh, ima ortak, čitao sam malo čisto da bih isprobao, svaka preporuka

03:34 ( MiGsa ) da budem iskren

03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki

 

22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah

 

13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare

 

[16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know

 

[21:00] <vudu> jebacemo svi

Link to comment
Share on other sites

Meni je Kindle jedna od najboljih investicija u proteklom periodu, naravno iz Amerike poručen i sve, pa ispada oko 90 evra. Ekran je zaista kao papir i apsolutno svi reaguju kao Ivke kada vide prvi put, posebno kada je onaj screensaver uključen. Na fazon "Što nisi skinuo zaštitnu nalepnicu" ili "Pa ti ga još nisi ni pokrenuo" i tako to :) Može da se čita koliko god hoćeš, koliko bi inače mogao da čitaš papirnu knjigu. Ako je u "pravom" formatu, možeš da podešavaš font, prored, margine, da namestiš za čitanje baš onako kako voliš. Baterija traje mesec dana, ima i MP3 plejer što je da kažemo ok dodatak (tada baterija ne traje tako dugo naravno) i u krajnjoj liniji ima i prilično funkcionalni web browser, a pošto ima WiFi, ako baš ustreba možeš da proveriš mailove i tako to (iako za to nije predviđen) ali zato na primer Wikipedia je super jer otvara mobilnu Wikipediu i tako.

Mislio sam da napišem neki tekstić za svoju dušu, pa ako me ne bude mrzelo to ću i da uradim :)

@ cali - koliko ja znam ne. Poslednje što sam čitao je da se nešto kao radi na tome, ali konkretnih rezultata nema, izuzev ponekog "prototipa", nekih "kineskih" rešenja itd. Ima i nekog smisla da za sada to ne bude toliko dostupno.

Link to comment
Share on other sites

big_prs505lc_open.jpg?w=450&h=340

sony prs-505 sve najbolje imam da kazhem za ovaj ebook, elegantan pouzdan i izdrzljiv. Posle dve il tri godine (vishe zaboravih kad sam ga uzeo:) ) sam mu nashao granicu izdrzljivosti;/ pao mi na pod pod loshim uglom i ode ekran, tj josh uvek radi ekran al samo polovina.

je li citao neko knjigu sa njih ?:D kakva su iskustva ?:D

jednostavan za korishcenje, elegantan, praktichan, jednom sam cak i pushkice nabacio na ovo chudo:D kad profani nisu tech savvy:)

bilo da skinesh pdf sa neta, ili napravish ti svoj word, txt fajl citace ti. uzivancija je citati knjige na njemu, ne osecam da mi se ochi uopshte naprezhu i da chitam nekoliko sati, necu osetiti umor.

sad kad pogledam, ushtedeo sam silan novac, sobziorm da u protekle 2 godine nisam kupio nijednu knjigu, vec sve piratski pdf. otplatih ebook tri puta:)

stavish ga u dzep od jakne il gde vec i kad si u nekom redu/busu/pritvoru izvadish i voila

kindle za 79.99$ ovaj lepo izgleda (jes da je kindle) al sad nemam pojma kakav je kvalitet.

btw. sad kod svih ebookòva je dobar respons time, tj. kako kliknesh na next page, ocekuj da ti odma prebaci na drugu stranicu, kod mog se cekalo 0.5-1.5 sec mada to je zavisilo u kom je formatu text.

e-ink nema u boji?

mislim da ima, B&N (barnes and nobles) je izbacio NookColor samo pokushavam da nadjem dal je e-ink il neshto drugo.

od kad sma uzeo mog sonija prestadoh da se informishem na temu ebookova, sad sve neki touch ekrani, sa wi`fiom (mislim koja je poenta toga koji djavo sem laksheg prebacivanja fajlova, zamisli nema potrebe da povezujesh usb, bah i kao mozesh da surfujesh netom... pa sad skoro sa svakim mobom mozesh to da radish), onaj kindle sa onolikom tastaturom ko da cesh da pishesh knjige a ne da ih citash (jedan od razloga shto ne gotivim kindle)

razmishljam se dal da uzimam ponovo isti ko moj, il da apgrejdujem na PRS-650

e da, baterija ludacki dugo traje.

( [;)] )...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...