Jump to content

pričajte

Guest

Recommended Posts

to za kvacilo je klasican primer dlake u jajetu koju traze da te obore iz prve. mene su prvi put oborili zato sto se nisam pomerio dovoljno udesno u ulici s jednom trakom, dok sam cekao da se prikljucim u glavni put, ka desno

Taj klasican primer dlake u jajetu kvacila u krivini ce ti spasiti zivot ako si imao imalo mozga da ga poslusas kad ti je to govorio.

Car pandur sto obraca paznju na tako nesto.

OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVE

BEST VIEWED WITH A MONITOR

Ја сам исто из прве положио (олол и ја сам цар исто), али небитно, падни због нечег нормалног, па научи следећи пут, зајеби нешто, па нек те пандур пусти ако процени да је то што си зајебо релативно океј, ал брате, кад сам видео како људи падају и шта раде, био сам у фазону да треба забранити аутомобиле на планети...

И још све то кад се узме у обзир какав је код нас возачки (возиш дес минута по лол местима), па ко учи да вози да би возио од гајбе до проџе у следећем блоку у подне... Ја бих увео већу толеранцију на лол грешке (оне које су књишке, али у пракси нису толико битне), али би се возило по славијама и курцима бар пола сата.

Звучим ко нека баба, али вожња машине од тону и по шездес на сат у простору у којима има других аутомобила, као и пешака и свега осталог, која притом захтева мултитаскинг, рутину, рацио и увежбаност није исто што и ''професоре пустите ме из биоса, имам све петице''.

Овај пост ником конкретно није намењен, да се не истрипују људи да хејтујем неке рурце:)

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

Glupi daki, možeš da hvataš više tipova exceptiona u lancu catch-ova, uhvatiš odmah generički na kraju čisto da te ništa ne iznenadi, a ispred njega po potrebi ređaš konkretne!

Pa nisi to na prvom mestu rekao :)

Mada u praksi nije ni to dobro. Tamo gde se baca exception mora da se hvata, a sa low-level apstrakcije, ako vec zelis generalizuj i baci exception u higher level. Pogotovo ako baratas sa guijem i long running aplikacijama, ni ne zelim da objasnjavam koliko je ovo bitno

Edited by samir^b

"Odvajali se mi ili ne, mi smo vec odvojeni!" - Dj. Balasevic

Ако радите уљем, можете а ла прима или са лазурама да градите. Ако радите а ла прима, најбоље да узмете неки споросушећи медијум, рецимо 1/1 ланено уље и терпентин, ако радите лазурама, онда по потреби, ако вам се жури, узмете кобалтов брзосушећи медијум, са њим се уље понаша готово као акрил, али цела палета иде на плаву. Сикатив квалитетни је најбоље решење, ако вам се не жури толико онда узмете ликвин, за лазуре онај у гелу, а за прављење медијума онај течни. Само узмите квалитетан јер неквалитетни жуте палету. Ако се одлучите за лазурни метод са споросушећим медијумом, важно је да у сваки слој иде више ланеног уља него терпентина, да би се слика равномерно сушила, да се не појаве пукотине. Кад радите праве лазуре (глејзинг), стави се много медијума и малкице боје, обично иде боја комплементарна овој испод (зависи шта хоћете, да ли илузију дубине - рецимо ако сликате око, па хоћете да је зеница ''испод'' површине ока, или само да обогатите површину), кад се осуши, иде ретуш-лак преко да би се појачао контраст и сатурација.

Могу и ја да серем струковно, видите сад како то изгледа у друштву!

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

aaaaaaaa :) ova recenica koja je dosla POSLE je vec objasnila stvari!

pa ovo je geek forum, povela se prica o exceptionima, pa reko da drugari programeri ne zive u zabludi, moraju da znaju 2 osnovna principa, a to su exception translating i exception chaining. ignorisanje exceptiona praznim ili generickim catch blokom je "komsijin mali" programiranje.

Edited by samir^b

"Odvajali se mi ili ne, mi smo vec odvojeni!" - Dj. Balasevic

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...