Jump to content

Torte/Kolachi/Slatkishi slatke zanimacije:)


Recommended Posts

hi to all ppl:) (and rur'vci)

davno nisam napravio topik, a sad me uhvatila trenutna inspiracija (zhderem tortu i primetih manjak topika:)) )

Ime torte: Moskva Shit (Schnitte)

Lokacija: Hotel Moskva, Terazije 20, Beograd

Cena: 1kg/1600din

moskva-snit.jpg

Koji vam je omiljeni slatkish (kolach, torta, sladoled itd itd)

Gde ga nabavljate/kako ga pravite (poslasticarnica, hotel, restoran...)

Koja je cena (din,eur,usd, u naturi) :))

i shta god smislite, ma slobodno i offtopikujte:)

( [;)] )...

Edited by asGiM
Link to comment
Share on other sites

Od kolaca obozavam Rafaelo kuglice, mogu da ih pojedem na tone. A sto se tice torti nemam neku omiljenu ali imam princip :D Sto manje kore a sto vise fila. Red fila, red pudinga, red nekog random kremastog materjala sa dodatcima nekog voca tipa jagode kupine/maline .Ili eventualno moze kora ako je neka plazma ili pishkote. Ova sa slike izgleda bas u tom fazonu.

"U dresu Redzi Millera idem do svog dilera, vutre puna kesa al' ost'o sam bez dresa"

Link to comment
Share on other sites

generalno ne volim slatko, ali sam bas juce kod strica jeo do jaja kolac, ne znam kako se zove, ali se pravi iz tri sloja, piskote > puding ili rucno pravljeni krem jos bolje > iseckane banane/jagode/neko drugo voce

dakle isti princip kao i ovo sto je moyo rekao :)

Edited by reiser
Link to comment
Share on other sites

torta moje pokojne bakute, ne znam kako se zove, mislim da je neka njena izmisljotina. rolovana mekana kora sa orasima, fil sa leshnikom i sitno iseckanim zeleom, i cela banana kroz sve to.

Don't think of understanding as a 'mental process' at all. Rather ask yourself: in what kind of case, under what circumstances do we say "now i can go on".

fUS165

kWcQcwQpf9Dedwp8ic

Link to comment
Share on other sites

Od sitnih kolača volim kod Kokija da kupujem, čak imaju i sajt, nisam ni znao - http://kokikafa.rs/nasi_slatkisi.html. Jesu malo skuplji, ali su zato zaista vrh.

Onda obožavam štrudlu sa makom, ako se to važi za ovaj topic, a mogu i štrudle sa sirom slatkim. Ne volim sa orasima, nešto mi tu ne štima. Kad ne napravi baba, što je najbolja verzija, onda ili kod Trpka, može i kod Rankovića, a sjajnu varijantu imaju u jednoj pekari na Đeram pijaci.

Moskva šnit iz Moskve može uvek, odlična je torta, a iz domaće radionice volim Markizu.

torta-markiza3.jpg

Jednostavna, sa gomilom tog fila, baš kako treba. Zapravo gotivim te jednostavne kombinacije sa fil varijantama, kao što je recimo Pesak torta:

IMG_2773.jpg_thumb.jpg

Od nekih naprednijih gotivim Španski vetar (saznao sam da ga neko zove još i tipa japanski vetar ili tako nešto)

9.jpg

Volim i Čiz kejk baš dosta, gotivim Profiterole, ali samo ako imaju puno "umaka" i generalno volim kombinacije kolača sa jogurtom, sirom, tako te šeme. Recimo ima onaj mega prost recept ili torta-kolač, kako god već, što ide smrznuto voće i pavlaka i valjda je to to, nešto mi fali ne mogu da se setim ali baš prosto. I onda to u frižider ide. Meni je to najbolje nešto, onako pavlaka "kiselkasta" malo plus to voće, vrh. A lagano.

Ali nasuprot tome što sam sve ovde napisao, nisam neki preveliki fan slatkog, mogu sve ovo napisano da ne jedem mesecima i da mi ne fali, niti mi traži organizam slatko recimo posle klope ili tako nešto. Nikad mi ne padne napamet ono "e idem u poslastičarnicu", šta ga znam.

Link to comment
Share on other sites

Na rodjendanima sam stvarno probao svakakve torte, ali ne znam ime nijednoj. U principu, sto vise cokolade, i to je pobeda za mene. A ovo sto je reiser rekao je najjednostavniji kolac koji postoji, i mozda jedini koji moja keva zna da pravi. A kad se to desi, onda uzmem pleh, kasiku i udri! :))

2ch4bup.jpg

Link to comment
Share on other sites

Najbolja poslastica na svetu je "domaća torta sa jabukom" u restoranu Campo de Fiori.

Podloga kao od mlevene plazme, malo krema, prodinstane jabuke, suvo grožđe, preliv od čokolade i mrvica cimeta.

I naravno onaj default bakin/kevin najprostiji kolač sa višnjama.

Edited by shw.

Lyesmith kept his orange-blond hair pretty much shaved. You could see the lines of his skull. "Tell you what, though. This country started going to bell when they stopped hanging folks. No gallows dirt. No gallows deals."

Link to comment
Share on other sites

SRNECA LEDJA, za mene kralj kolaca/torti. Ranije su bila bas odlicna na zelenjaku u poslasticarnici, ali nisam dugo jeo tamo, moram da priznam, cak sam kupovao i u maxiju, bila su do jaja, ali su ih odjednom nesto pokvarili. Inace keva kad napravi markizu, nisam siguran da se tako zove, ako je to ova sto je Laki spomenuo, sa piskotama, cokoladom, bananom, tu se davim :D

Kad se rodimo, tad placemo, jer smo na veliku pozornicu budala stupili. - W. Shakespeare

Link to comment
Share on other sites

kada su u pitanju torte,i ja sam u tom fazonu laganini,znaci piskote,sto kila krema i seckanog voca...ne volim cokoladne torte...volim strudlu sa makom,sa puno mleka,ali tacno znam gde da je hasam...mada realno prozdrljiv sam i zeljan do jaja,sve gotivim,samo nesto vise od drugog:))))

 

gruja novi alen

ko bi, po vama, trebalo da bude poznat i javna ličnost, a nije, iz ovog ili onog razloga?

evo, ja ću za početak navesti dvojicu: kojot i gruja.

 

Link to comment
Share on other sites

COKOLADA = BOG.

Znaci cokoladne torte za pocetak, ali samo one PROFI, 4 vrste cokolade, jedna bolja od druge, tanka kora bogat fil i ubistvena glazura, retko gde nadjem bas tako po volji, poslasticarnica "DJ" kod trga cvetitja je jedno od mesta gde mogu ponesto dobro da nabodem. Kod njih takodje one sitne kolace ubijam, one shnitice bele, od marcipana su ti kolacici a tu je i ta cokoladna torta koju sam gore opisao sa dodatkom marcipana na sve ono...

Osim toga takodje sam u fazonu prethodno opisanij "lakih" torti, puno slaga/fila i sl, ciz kejk varjante su ok ali samo ako su kvalitetne, rafaelo kuglice su ubistvo al opet 80% ponude je cisto DJUBRE. Od ostalih torti volim Kapri tortu koju moja keva pravi, ista ko da je od olova, ima 100 kila a tacna se savija do pucanja pod njom. Takodje volim one vocne varjante, puno seckanog votja uz puno slaga/fula od vanile i sl....

Od torti sa mnogo kora volim (opet ako je bas kvalitetno napravljena) i Dobosh tortu a tu je i neizostavna Med torta koju je moja baka pravila nenadjebivo dobro (nesto fazon 12 kora, tankih ko papir i bilestan fil na bazi meda i sl izmedju...).

I da, na kraju da ne zaboravim ono na cemu sam odrastao: PLAZMA TORTA........... Na zalost, nikada vise necu jesti ONAKVE plazma torte kakve smo svi voleli kao klinci jer su govna ubice licimuri uspeli pored svih ostalih prepoznatljivih olskul brendova da UPROPASTE I OVAJ PROIZVOD, RIP PLAZMA! <O

Od ostalih "slatkisa" volim da se DAVIM u pudingu i naravno da se pred spavanje dotuchem sa ogromnom palacinkom filovanom nutelom, pudingom vanile, kikirikijem i karamel-topingom....

[:p]

Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије!

Link to comment
Share on other sites

eo bas se davim u ovoj vec opisanoj najobicnijoj torti sa bananama. Inace ne volim mnogo slatko i od recimo jedne rafaelo kuglice mi bude muka. Cizkejk mi je recimo najbolja mera jacine ukusa, i kontam da mogu da ga jedem bez prestanka jedno par sati. Ima tu i jafa kolac, pa onda onaj car na dar kako se vec zove, izmesan kornflejks sa cokoladom margarinom i medom i jos brdo toga. Taman me ova tema podsetila da odavno nisam smarao kevu za brdo kolaca ^^

Link to comment
Share on other sites

oh joj, kakav topik.

keva mi je master što se torti i kolača tiče i prosto ne znam šta više volim.

od torti čiz kejk, ludlab torta (piškota i fil su od čokolade, a u filu gomila celih višanja) i ledena torta (pojma nemam kako se pravi. odlično je)

od kolača pita s višnjama, čokoladni mafini, bilo šta s kokosom i princes krofne.

totalno se ne razumem u torte po poslastičarnicama i kako se koja zove, niti šta valja. uvek idem na što više čokolade u takvim situacijama.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...