Lucky Posted July 26, 2011 Report Share Posted July 26, 2011 Poz drugari, Pitanje u vezi vozačke dozvole, tj. dva su: 1. Da li neko ko ima staru vozačku može da ode u Ljermontovu i traži da dobije novu, i da li mu onda ona traje do isteka stare, ili se "resetuje" trajanje itd? 2. I još važnije od tog - ako sve prođe kako treba, eto meni A dozvole uskoro, koja bi trebalo da bude na novoj vozačkoj. Sa druge strane, ja imam staru koja traje još 4 godine ja mislim, i sad, jel ću morati da nosim dve vozačke, staru i novu, ili mogu nekako pred izdavanje te A da kažem "e ali ja imam B još 3 godine, pa upišite to" ili tako nešto? Jer u obrnutom smeru verujem da ću kroz 3 godine kad mi istekne B verovatno dobiti upis na ovu novu A koju ću da pokupim, pa ne znam što ne bi radilo i kontra. Ali nemam info iz prve ruke. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted July 26, 2011 Report Share Posted July 26, 2011 a sto ti je to bitno? :) Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted July 26, 2011 Author Report Share Posted July 26, 2011 Poenta je da neću da nosim dva dokumenta sa sobom kad sve sa njega može biti na jednom, koji je još pritom manjih dimenzija, a ne da nosim onaj roze pamflet. Posebno sad kad je saobraćajna isto smanjena na format kreditne. Potpuno izbacujem potrebu da nosim i onaj "blok" za vozačku i saobraćajnu, već sve lepo stane u novčanik. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted July 26, 2011 Report Share Posted July 26, 2011 Quote Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted July 26, 2011 Report Share Posted July 26, 2011 Quote Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted July 26, 2011 Author Report Share Posted July 26, 2011 what? jel sam napisao nešto smešno? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vićsa Posted July 26, 2011 Report Share Posted July 26, 2011 What Kru said... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Posted July 26, 2011 Report Share Posted July 26, 2011 Poenta je da neću da nosim dva dokumenta sa sobom kad sve sa njega može biti na jednom whitepeopleproblems.com Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted July 26, 2011 Author Report Share Posted July 26, 2011 haha, ne zezajte sad i vi. Zar nije lakše da imaš vozačku i saobraćajnu u vidu "kreditne" kartice u novčaniku, nego u odvojenom "novčaniku" saobraćajnu i vozačku većih formata, koji ne staju u ovaj "običan" novčanik? X puta mi se desilo da taj drugi zaboravim. OK, postoji rizik da ako izgubiš novčanik ode sve, ali to je ono "ako sutra bude smak sveta, daj da ni ne vadim tu vozačku". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted July 26, 2011 Report Share Posted July 26, 2011 ja treba da menjam prebivaliste u vozackoj...ali posto mi istice sledece godine dali su mi da platim one uplatnice, pretpostavljam da ce novu da mi izdaju...nadam se da je procedura skracena kad imas novu licnu kartu...mada mi pomenu neki "vozacki dosije", koji treba da posalju iz prethodnog mesta prebivalista, tj bg-a...samo da ne zagube nesto usput i otegnu proceduru Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted July 26, 2011 Report Share Posted July 26, 2011 Koliko ja znam novu vozačku možeš da vadiš tek 30 dana pre nego ti ističe, pre toga ne možeš ni zahtev da podneseš. E sad, ako dobijaš novu kategoriju moguće je da onda i menjaš dozvolu bez obzira na to ograničenje. A koliko ja znam ista ti je dozvola sad i za A i za B, tj imaš samo jednu i verovatno to znači da možeš da dobiješ novu što tebe i interesuje :) Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted July 26, 2011 Report Share Posted July 26, 2011 Meni su izdali novu vozacku kad sam polozio a kategoriju. Samo su me zajebali pa mi skratili b kategoriju jer sam na zdravstvenom za a dobio proveru vida za 5 godina. Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted July 27, 2011 Author Report Share Posted July 27, 2011 A koliko ja znam ista ti je dozvola sad i za A i za B, tj imaš samo jednu i verovatno to znači da možeš da dobiješ novu što tebe i interesuje :) video sam nove vozačke kod nekoliko ljudi, bukvalno je ista napred samo pozadi imaš sve žive kategorije vozila i piše ti do kada koja važi, tako da da, to me i interesuje! :) Ništa, juriću onda na licu mesta, kao na kraju krajeva i za sve drugo. Mada ovo mohijevo zapravo možda znači da je to to. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted July 27, 2011 Report Share Posted July 27, 2011 Brate ista je dozvola uvek bila za sve kategorije, samo si pre imao pecat pored kategorije koju imas, a sad imas pored slicice datum valjda. Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted July 27, 2011 Author Report Share Posted July 27, 2011 tako je, to je jasno kao dan, mene je samo zanimalo da li sad kad uzmem A mogu da očekujem da mi prepišu i B u tu novu "karticu" i da ne moram da nosim dve dozvole u isto vreme. Ako se ne varam, ti si to i napisao, tako da je sve ok. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted July 27, 2011 Report Share Posted July 27, 2011 Pa da, samo u mom slucaju zbog zdravstvenog pregleda za a kategoriju koji me je ogranicio na 5 godina su mi smanjili trajanje b kategorije na isti taj period pa sam dobio jednu vozacku koja traje 5 godina od tog trenutka. Kod tebe ne znam sta ce uraditi, dal ce ti produziti b kategoriju ili imaju foru da ti pisu razliciti datumi za razlicite kategorije ali mi je to glupo itd itd. Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vićsa Posted July 27, 2011 Report Share Posted July 27, 2011 Ništa nije nemoguće kad su oni u pitanju... Ja npr. ne razumem zašto u saobraćajnoj piše adresa stanovanja... Dok je na vozačkoj npr. nema. Šta se dešava kad se preselim? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted July 27, 2011 Report Share Posted July 27, 2011 Pa glupo mi zvuci jer onda kad bude trebao da produzi recimo b kategoriju sta se desava? Ne mogu preko tog datuma da upisu drugi? Onda mu izdaju novu na kojoj je produzena b kategorija ali za a kategoriju mu ostalo jos godinu dve recimo i onda za godinu dve opet mora da menja vozacku da bi produzio a kategoriju itd itd. Logicnije mi je da mu produze trajanje b kategorije jer je jedina poenta produzavanja vozacke ta zdravstvena provera sposobnosti voznje i ako je od ovog trenutka za a kategoriju sposoban 10 godina onda je i za b sposoban 10 godina itd itd. Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vićsa Posted July 27, 2011 Report Share Posted July 27, 2011 Pa glupo mi zvuci jer onda kad bude trebao da produzi recimo b kategoriju sta se desava? Ne mogu preko tog datuma da upisu drugi? Onda mu izdaju novu na kojoj je produzena b kategorija ali za a kategoriju mu ostalo jos godinu dve recimo i onda za godinu dve opet mora da menja vozacku da bi produzio a kategoriju itd itd. Logicnije mi je da mu produze trajanje b kategorije jer je jedina poenta produzavanja vozacke ta zdravstvena provera sposobnosti voznje i ako je od ovog trenutka za a kategoriju sposoban 10 godina onda je i za b sposoban 10 godina itd itd. Magic word. Verujem ja tebi i nadam se da je tako. Imaćemo i uvid iz prve ruke, jel' tako Laki? :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted July 27, 2011 Author Report Share Posted July 27, 2011 Pa glupo mi zvuci jer onda kad bude trebao da produzi recimo b kategoriju sta se desava? Ne mogu preko tog datuma da upisu drugi? Onda mu izdaju novu na kojoj je produzena b kategorija ali za a kategoriju mu ostalo jos godinu dve recimo i onda za godinu dve opet mora da menja vozacku da bi produzio a kategoriju itd itd. skroz se slažem, jer je i meni odmah pao napamet taj raskorak između vozačkih i ta zamena na X godina jedne pa druge. Mada me ne bi čudilo da zapravo skrate A na trajanje B (iako je to mega suludo) samo da bi posle mogli ranije da mi uzmu opet pare :)) A ima smisla da produže B koliko traje i A, ali lekarsko je eksplicitno pisalo da je za A, reći će oni u panduraciji, te ne važi i za B :)) @ Doca - Tako je Doco, ali ne pre nego što se vrnem sa kojekakvih puteva :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted July 27, 2011 Report Share Posted July 27, 2011 Koliko ja znam novu vozačku možeš da vadiš tek 30 dana pre nego ti ističe, pre toga ne možeš ni zahtev da podneseš. cekaj, a sto je onda meni dala da uplatim sve one takse za novu dozvolu kad mi istice tek sledece godine...a lepo sam rekao samo za promenu prebivalista Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted July 27, 2011 Report Share Posted July 27, 2011 skroz se slažem, jer je i meni odmah pao napamet taj raskorak između vozačkih i ta zamena na X godina jedne pa druge. Mada me ne bi čudilo da zapravo skrate A na trajanje B (iako je to mega suludo) samo da bi posle mogli ranije da mi uzmu opet pare :)) A ima smisla da produže B koliko traje i A, ali lekarsko je eksplicitno pisalo da je za A, reći će oni u panduraciji, te ne važi i za B :)) @ Doca - Tako je Doco, ali ne pre nego što se vrnem sa kojekakvih puteva :) Pa jeste eksplicitno za a ali radio si sve iste provere kao za b i koristio si isti formular kao za b. Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted July 27, 2011 Author Report Share Posted July 27, 2011 ma što je najcrnje radi i se i više ... ja se ne sećam da sam za B radio ono sa refleksima i pritiskanjem dugmića, ili sam zaboravio. plus se ne sećam onog pregleda kod lekara opšte prakse ili šta god da je kao uvati desnu nogu levom rukom, sad stani na prste sad kolenom pipni čelo i te šeme :)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted July 27, 2011 Report Share Posted July 27, 2011 Radi se sve to i za b. Quote OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickwood Posted July 27, 2011 Report Share Posted July 27, 2011 Vrh je bio taj lekar sto nas je vatao :) Quote Ovdashnji P.S> nickwoode, zasto se ne "log_out"-ujes kad si na forumu sa mog kompa? DovlaGSI :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts