beep Posted July 7, 2011 Report Share Posted July 7, 2011 Evo nam ga još jedan Exit! Juče sam čitao da je neki taksista napao promoterku Exita na aerodromu, zato što je Exit organizovao prevoz stranaca do Novog Sada, pa ovi ne mogu da ih klepaju. Tj. to je najverovatnije razlog, ne znamo. Naravno, tu su i povišene cene svih usluga u Novom Sadu, sklanjanje cenovnika i slično. Ni ne čudi samim tim da novosađani, nenaviknuti na ovakvu situaciju, najčešće vole da (ako mogu) pobegnu iz Novog Sada na tih nekoliko dana. Međutim, bila bi super akcija da se neko odavde organizuje, ponese neku torbu kao sa stvarima, a može da je napuni recimo novinama, i onda krene u šaranje po taksijima, kafićima, restoranima, glumeći stranca. Naravno, taj neki mora biti potpuno besposlen i zaludan da bi tako nešto hteo da uradi, ali je u biti zanimljiva akcija. Naravno, sve vreme snima kamerom šta se događa. Prethodno, normalno, bez torbe, kao Srbin odnosno žitelj Srbije, da budem korektniji sedne u taksi, ode u kafić, ode u restoran, i sve zabeleži. Onda sutradan sa pomenutom torbom, i nekim naočarima i kapom, da ga baš ne prepoznaju, ode u isti taj kafić i restoran, i onda beleži koliko zapravo ovi hoće da ga oderu. Sad, najpravednije bi bilo da kad dobije račun tri puta veći on uzme štanglu i umlati ih, ali to ne može da se radi, naravno, pa bi na primer bilo ok da im baci suzavac u objekat i ode. Ali pošto ni to ne može, onda je najbolje da ništa ne plati, i besplatno jede i pije, uz povike “Kako vas nije sramota da tako varate narod!!!”. Eto načina da besplatno jedete i pijete, čak i ako vas skroz zabole za Exit. Kažem vam, dobar dokumentarac može od toga da se napravi! Šalji dalje!Pogledajte ceo članak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sting Posted July 7, 2011 Report Share Posted July 7, 2011 (edited) Hocesh da kazesh da su vlasnici STR objekata u Novom Sadu olosh koji pokushava da iskoristi strance naplacujuci im previsko svoje usluge? To nije moguce, sav olosh se nalazi iskljucivo u Beogradu, a pogotovo olosh koji ima radnje i slicne STR objekte. Sigurno je da oni migriraju iz Beograda za Novi Sad u vreme EXIT-a. Oshtro protestvujem zbog tvog lazljivog teksta! Edited July 7, 2011 by Sting Quote We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted July 7, 2011 Report Share Posted July 7, 2011 PRAVDA ZA TAKSISTE Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted July 7, 2011 Report Share Posted July 7, 2011 realno ni ne treba više od 100 evrića da se finansira akcija + neka dovoljno mala kamera da može da se negde sakrije :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted July 13, 2011 Report Share Posted July 13, 2011 ne razumem pa to se svuda u svetu radi... to "dranje" i onako nista ne znaci strancu... dal je pivo 1 eur ili 3 svejedno mu je... generalno gde god da se razvija nekakav turizam, kada dolaze englezi svi se trude da ih oderu... zato je to lose.. nije lose uopste a i to se radi na exitu godinama vec, nije bas da su se toga setili 2011. godine Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted July 13, 2011 Report Share Posted July 13, 2011 Niko nije ni rekao da su se setili 2011. godine :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LaG Posted July 13, 2011 Report Share Posted July 13, 2011 Hocesh da kazesh da su vlasnici STR objekata u Novom Sadu olosh koji pokushava da iskoristi strance naplacujuci im previsko svoje usluge? To nije moguce, sav olosh se nalazi iskljucivo u Beogradu, a pogotovo olosh koji ima radnje i slicne STR objekte. Sigurno je da oni migriraju iz Beograda za Novi Sad u vreme EXIT-a. Oshtro protestvujem zbog tvog lazljivog teksta! meni je fascinantno samo koliko je narod srbije zavadjen. podelice se srbija do opshtina u roku od 20 godina, tako mi se chini... Quote neka osoba glupak hehe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sting Posted July 13, 2011 Report Share Posted July 13, 2011 (edited) I meni je fascinantno. Poshto mi drugar zivi u NS redovno idem tamo i toliko sam se naslushao u Novom Sadu prica kako su Beogradjani sve najgore a u Novom Sadu cveta cvece da cu se uskoro ispovracati. Nazalost kada sam pricao o timskom radu i tome da treba napraviti adekvatne saobracajnice kojima bi NS i BG bili povezani da bi doshlo do brzeg i boljeg razvoja svi ti njegovi novi drugari su me bledo gledali. Pokushali su da mi objasne da smo mi nekulturni u Beogradu a da su oni neshto fini. A kod nekih bash zadrtih ljudi culi su se i komentari "shta cemo mi sa vama turcima?". Nisam bash najbolje to razumeo u pocetku, ali kasnije su mi objasnili da smo "mi" ispod Dunava turci jer smo se meshali sa turcima dok smo bili pod njihovom vlascu. Veoma cudno. Mozda sam samo uleteo u pricu sa pogreshnim ljudima, ali post koji su quote-ova je bio rezultat moje frustracije koja je rezultat tih nebuloznih rasprava "mi i oni" koji, ne znam zashto, pocinju ti ljudi iz NS-a ocekujuci da cu ja to da precutim kao shto vecina i radi verovatno. Da ne bi bilo nekakvih nesporazuma, ja volim Novi Sad. Super mi je grad i ljudi u njemu. A Lag mi je jedan od omiljenih stanovnika NS-a! Ziveo Lag! Edited July 13, 2011 by Sting Quote We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atelas Posted July 13, 2011 Report Share Posted July 13, 2011 Ni meni nije jasno cemu sve to. Mislim da bi neki ljudi bili najsrecniji da od svog grada naprave drzavu, onda bi trazili i da se deo grada odvoji a onda i ulica njihova da bude samostalna!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Posted July 13, 2011 Report Share Posted July 13, 2011 svuda je tako. Kada se vratim dole u Nis u zavicaj slusam 24/7 kako su u Beogradu svi "razmazena govna koja zive od srbije", kada se vratim ovde ima ljudi koji su u fazonu "nis, to bese ono selo na moravi?" itd ... sjebali su nas skroz, al to je vec tema za UPT Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sting Posted July 13, 2011 Report Share Posted July 13, 2011 Ja se vec neko vreme zalazem za Republiku Bezanijsku Kosu! Imacemo vishe stanovnika od Crne Gore fak jea! Quote We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted July 13, 2011 Report Share Posted July 13, 2011 Ja se vec neko vreme zalazem za Republiku Bezanijsku Kosu! Imacemo vishe stanovnika od Crne Gore fak jea! Eventualno da Ujedinjenim Blokovima budete AP - da negde gajimo stočni fond :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
[BMF]Psycho Posted July 13, 2011 Report Share Posted July 13, 2011 rivalstvo izmedju bg i ns traje ohoho, definitivno pre nego stu sranja i ratovi poceli, tako da ne vidim cemu cudjenje. ovo za turke i ja cujem prvi put. realno, zivelo bi se u ns mnogo bolje bez bg, uglavnom zbog politicara iz bg, ne ljudi koji zive u bg. dalja rasprava na ovu temu je besmislena/upt :) Quote "A forgotten virtue like honesty is worth at least twenty credits." -JC Denton Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ramirez Posted July 13, 2011 Report Share Posted July 13, 2011 (edited) meni je fascinantno samo koliko je narod srbije zavadjen. podelice se srbija do opshtina u roku od 20 godina, tako mi se chini... Cuvene srpske podele, za neverovati... Napisao je o tome i Dusan Kovacevic jednu zanimljivu knjizicu. Meni je zanimljivo i to sto se tako cinilo i u BiH, pre rata. Ima ona epizoda nadrealista kada idu kroz Sarajevo prolazeci kroz milion granicnih prelaza. Hevi, i dosta uporedivo ako se ona situacija posmatra kroz perspektivu jednog Jugoslovena, a ova aktuelna kroz perspektivu Srbina, ili gradjana Srbije kako ti kazes. Edited July 13, 2011 by Ramirez Quote Spoiler http://www.slobodanjovanovic.org/author/vukasinmileusnic/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted July 14, 2011 Report Share Posted July 14, 2011 umesto sve te razlike da nas spajaju, jer zaboga nema nista interesantnije nego upoznati ekipu sa drugog kraja srbije, mi bezimo jedni od drugih ko govnima da smo namazani... ali to je sve problem elite... novosadska elita koja novosadjanima ne smatra nikog ko nema tri groba u novom sadu, beogradjanska elita od bogatih predradnih porodica mrko gleda sve koji su dosli u bg, do seoske elite lal! elitu na kolje! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted July 14, 2011 Report Share Posted July 14, 2011 Ja sam iz Beograda, i često se naježim od "pravih" Beograđana koji misle da su povukli Boga za muda samo zato što su se rodili tu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fushi.ryuu Posted July 14, 2011 Report Share Posted July 14, 2011 Pa ne kaže se kod nas džabe "Da komšiji crkne krava". :) Uvek je neko drugi kriv, uvek mora neko da se mrzi, uvek se zbog sebične stoke i novca raspadne svaki pokušaj zajedničkog rada... Zbog tog mentaliteta je Jugoslavija prsla, a i ne samo Jugoslavija. Quote .: l@w.: co-founder of kouteki Link to comment Share on other sites More sharing options...
[BMF]Psycho Posted July 14, 2011 Report Share Posted July 14, 2011 Da budem iskren, svi narodi i sve zemlje su takve. Uvek ima tog "da i komsiji umre krava", malogradjanstine, zavisti i mrznje. Kod nas je to bustovano samo zato sto mi u stvari nemamo drzavu, niti pravu vlast i vladu. Na zapadu je sve to pod konac, zna se ko traktor vozi a ko kapiju otvara, panduri i vojska cvrsti, pa se ne osecaju one stvari sto sam nabrao gore toliko. Ali se sve to vidi i ovde, nikakve razlike nema. Pa i u 70tim u Jugi su se svi voleli dok su uzivali u pozajmljenom novcu i svi bili zaposleni, zimovanje, letovanje bla bla. Pogresno je reci da je to nase, to je isto u svim ljudima. Jos je Srpski narod nevin i zlatan naspram sveta. Mi smo stvarno ko Indijanci iz Amerike, nesposobni da uopste zamislimo koliko ljudi mogu biti zli i podli. Zato i nasedamo tako svih ovih godina na svaki trik. Quote "A forgotten virtue like honesty is worth at least twenty credits." -JC Denton Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts