Jump to content

Pričajte šta ste gledali u poslednje vreme

Recommended Posts

ma ne, mi smo sad idioti, koji, ako jasno ne vidimo taj jaz (da ne kažem provaliju), onda stvarno nema poente pričati sa nama.

ja sad isto mogu reći za tebe, bionic, sa moje tačke gledišta: ako ti vidiš toliku razliku između daunija i depa, onda nema poente pričati sa tobom, očigledno nemaš pojma.

ali ja to neću reći jer

a) nema razloga da pokrećem ad hominem argumente u normalnoj diskusiji.

b) ne doprinosi ničemu, i dalje je i moje i tvoje viđenje potpuno validno (za svakog od nas, respektivno).

c) bezobrazno je, i može da povredi nekoga.

tako da, aj, kad naučiš da razgovaraš normalno ti se vrati, do tad zdravo.

Edited by Mr. Nobody

:-)

Space Battleship Yamato

ZdVEd.jpg

Dečja serija iz sedamdesetih pretočena u visokobudžetnu akcionu dramu. Osim dobrih efekata film nema ničim da se pohvali. Grozan scenario (i to ne gotivno grozan) pun rupa i nelogičnosti, jadna gluma, i i veliki potezi dosade između akcionih scena.

Posle ovoga mi je poraslo mišljenje o Majkl Beju, jer koliko god da je usrao transformerse, i dalje su tri klase iznad ovoga.

da je dauni tipski glumac (kao sto je uostalom, i mnogo drugih) pa često ostavlja isti utisak pri različitim filmovima, jeste, ali reći da je loš glumac per se, pored kiss kiss bang banga, scaner darklya, pa i ironmana je nešto s čim se već ne mogu složiti.

vadi se na harizmu, i to je to, možeš da ga hejtuješ zbog toga, i to je ok, samo što nama koji gotivimo njegov fazon to jednostavno ne smeta, pa nas nemoj hejtovati zbog toga :D

Sve je pitanje licnog ukusa Dule, ne mozes napraviti cisto naucnu diskusiju od ovog. Evo kad pogledas ovaj post gore, covek je priznao da Dauni uvek isto radi, i kako pored brojnih, njemu kao fanu, losih filmova, on i dalje smatra kako je on dobar glumac jer mu je gotivna njegova harizma (licni ukus). Jos mi je malo ironicno kako je zavrsio post, a posle krene da hejtuje nekog kome se Dauni ne svidja.

@dauni slucaj

ne znam, meni je on fantastican glumac, al bas ono, odskace od gomile drugih, nesto ko dzoni dep ili cale i sin todorovici:)

Ni ti ovde nisi obrazlozio zasto je on sjajan glumac, vec si samo dao iskaz baziran na tvom licnom ukusu. Meni je samo zasmetalo poredjenje sa Depom, jer me po mom ukusu, on neuporedivo bolji glumac (pravi glumac, koji se potpuno transformise za svaku ulogu i ne fura uvek isti fazon, sto je i poenta glume, da je svaka uloga drugacija).

Sad mi objasni zasto ja moram da elaboriram svoje izjave?

Ja jesam slikovito opisao svoj stav, ali sto se objekivnosti tice, potpuno isti sa vama dvojicom.

I kad pokusam da zatvorim dalju diskusiju vi se nadjete prozvanim i krenete dalje u prozivku, on cak ide korak dalje i stavlja mi reci u usta, kako vas nazivam idiotima itd. Cela poenta recenice je da su, ocigledno, nasi ukusi previse razliciti da bi se dalje vodila bilo kakva smislena diskusija koja je to begin with bazirana na licnom ukusu.

"A forgotten virtue like honesty is worth at least twenty credits." -JC Denton

ček bre

1) gde sam ja naveo njegove loše filmove? (štaviše, ja ne mislim da je on imao loše filmove do sad; imao je po meni nekoliko mlakih kao npr. the soloist, no ni to nije bio preterano loš film, samo meni nije uopšte legao)

1) daj leba ti quote gde sam ja hejtovao ikoga :S

samo da se razumemo, što se mene tiče, ja stvarno nemam ništa protiv što imamo različite ukuse, štaviše, to mi je baš super, samo je jako diskutabilan taj tvoj način closure-a daljih diskusija, aka 'ja volim to i to, a vi ne, i ja baš mislim da je on kreten i neznalica, a vi ne, ma ja nemam šta da pričam sa vama *jao ming faca*'.

možda ti ne želiš nas da nazoveš idiotima, ali tako (indirektno) ispadne, te onda bar bolje iskonstruiši te tvoje closure-e.

takođe, možda je dep baš ispao super primer, jer ti očigledno ceniš to što se on jako trudi da scenografski potpuno promeni svoj imidž za svaki film, a ja baš ne cenim to što, i pored potpuno različitog outfita u svakom filmu (što je za svaku pohvalu), on glumi džeka speroua sa sličnim tikovima i mimikama u novijim filmovima, regardless od uloge (posle turiste sam rekao sebi da ću da oladim filmove s njim, bar na neko vreme).

tako da, to je to, the truth is in the eye of the beholder :D

Edited by Mr. Nobody

vote definitivno ide Deppu

tumblr_l760b4kt9W1qzdhvpo1_500.jpg#Johnny%20Depp%20Roles

Smarate sa postovima kako bi trebalo moralno objektivno da debatujemo ;) we get it - its a forum.

A doolio je tu zato sto je Bio naprzio downey-a pa sa jednog ad hominum na drugi - ajde bre :)

Svakoj drama queen svoje

Gledao the The Way Back

MV5BMTg5MTc5MTM3Ml5BMl5BanBnXkFtZTcwMDI2NzgwNA@@._V1._SY317_.jpg

Lepo mi je legao. Ne znam d ali mi se ne svidja to sto je malo duzi, ili me se upravo to svidja zato sto utisne toliko KOLIKO su oni prepeshachiili.

Kraj je totalno heartmelting - pogotovo ako se zaista desilo.

I svidja mi se kako ima razlicitih percepcija CCCPa i generalno uloga Farrella

Recommended

fali slika iz ranga, tu je postao i gušter jebote!!1

i meni je do sad bila zanimljiva diskusija, i nisam primetio da iko smara.

slika je dojajna, doduše, i sad kad pogledam (sa izuzecima edvarda, paranoje u vegasu i možda ed wooda), većina njegovih uloga mi potpada u dve kategorije: šmeker i luckasta budalica.

e sad, to će nekome upadati u oči a nekom ne, i neću se sad sigurno začuđavati nonšalantno i indirektno stompovati one koji misle drugačije.

ja npr. mislim da je to sasvim ok dijapazon za jednog glumca, jebiga, nije svako geri oldman. jedino mi smeta, kao što rekoh pre, što imam utisak da previše forsira luckasti fazon u poslednjih nekoliko godina.

in all fairness, probao je i treći trip, nespretnog učenjaka (kao u turisti npr.), al' mi je to takav fejl da se pravim da to nikad nisam video :D

Ni ti ovde nisi obrazlozio zasto je on sjajan glumac, vec si samo dao iskaz baziran na tvom licnom ukusu

jel tebi dobro brate covece? pa NARAVNO da sam to uradio, u tome je cela poenta! ja sam izneo SVOJ LICNI UKUS. onda si dosao ti i NISI IZNEO SVOJ LICNI UKUS nego si nama KOJI NEMAMO ISTI UKUS KAO I TI rekao da NE VIDIMO JAZ, a ne da IMAMO DRUGACIJE MISLJENJE, jer to tvoje ocigledno NIJE MISLJENJE VEC BOLJA PERCEPCIJA JER TI VIDIS JAZ. i to ti seremo i ja i nobody, al tebi i dalje nije jasno.

Sad mi objasni zasto ja moram da elaboriram svoje izjave?

zato sto si indirektno napusio kurcem one koji ne misle kao ti, i ne, nije bitno dal si hteo. pogledaj topic, i drugi ljudi su pisali da je dauni smarac, pa nisam nikom nista rekao. kad ces shvatiti da konstantno to radis i da dauni UOPSTE nije bitan, ne bih ja tebe kritikovao za stav, mozes da mislis da je dauni pedofil, sta ja znam. nije mi on burazer, pa da se cimam, niti smatram da sam ja nepogresiv. ali ne mogu da predjem preko ubermensch nastupa jer je to fundamentalno nepostovanje drugih.

samo da se razumemo, što se mene tiče, ja stvarno nemam ništa protiv što imamo različite ukuse, štaviše, to mi je baš super, samo je jako diskutabilan taj tvoj način closure-a daljih diskusija, aka 'ja volim to i to, a vi ne, i ja baš mislim da je on kreten i neznalica, a vi ne, ma ja nemam šta da pričam sa vama *jao ming faca*'.

možda ti ne želiš nas da nazoveš idiotima, ali tako (indirektno) ispadne, te onda bar bolje iskonstruiši te tvoje closure-e.

ne idiotima, ali manje perceptivnima u najmanju ruku. kako god da se konstruise njegov closure ispada isto, cita se sustina, a ne forma.

napisao sam ovaj post, a da nisam procitao noubadijev:0

jebote, cak sam napisao "indirektno", to je ekstra retka rec u mojim postovima.

eto, znaci nisam lud, ili je barem jos jedan lik lud na isti nacin ko i ja.

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

haha za sliku :)

Skinucu da pogledam film definitivino jedino sto me naziv filma asocira na moderno vreme a definitivno ne na staru Kinu. Sumnjam da su koristili rec detektiv tada, mada mozda gresim :)

Edited by helloBantu

jel detektiv (sudija) di onaj lik iz stripa? onaj sto ide po matoroj kini i resava slucajeve u poaro fazonu?

sto se tice slike rofl, pa mene je taj lik tolko nervirao u filmu da to nije normalno:) ah, the more you gaze into the abyss... [:D]

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

Gledao sam konačno Tvrdjavu Brest, strašan film, jako, jako kvalitetno ostvarenje. Snažan film koji inspiriše i rastužuje. Zadnjih dvadesetak minuta filma bio sam na ivici suza, nije me sramota da kažem, naprotiv.

Edited by śavke

У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. 
Радоје Домановић - "Страдија" 1902. -

THE NEXT THREE DAYS

watch-the-next-three-days.jpg

Iznenađujuće dobar, čak sam i očekivao da bude sranje na osnovu premise i trejlera. Jes' da s vremena na vreme odrade nešto što je rastegljivo plauzabilno i nerealno, ali ni jednog trenutka se cela stvar ne pretvara u crtani film, iako se svo vreme očekuje upravo to (čak je i postavka da najobičniji profesor sa koledža u stanju da odradi sve ovo u većoj meri svarljiva). Svi potencijalni propusti dodatno su zamaskirani odličnom glumom svih involviranih (naročito ovaj crnja detektiv, deluje vrlo uverljivo), kvalitetnom režijom i ozbiljnim tonom koji ni jednog trenutka ne popušta sve do kraja. Nije nikakav masterpis dramo-triler, ali je vidljivo par kopalja iznad ovakvog tipa filmova koji se ni ne trude mnogo (Law Abiding Citizen prvi pada na pamet zbog slične radnje, koji je looney toons u poređenju sa ovim).

"You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"

"By my deeds I honour him, V8."

Iskreno ne znam ni sam. Znam da ga necu gledati ponovo. Ima odlicnu glumu i cinematografiju, brutalan je na trenutke al je hronoloski haotican (jos sam ja imao neki krsh prevod). Ne znam sta je pisac hteo da kaze.

edit: Film kao film nije los, ali je meni pretezak za gledanje bio. Naterao sam sebe na silu da odgledam bio koji film posto nemam koncentracije zadnjih mesec dana i bas sam uspeo na ovo da naletim :tf:

Edited by nikita_

sine nikita, postao si nik kejv

Vagine 90 posto zena sveta su ti otvorene 

DUE DATE

due_date_poster11.jpg

Sranje "komedija", mada nije da nema par smešnih momenata. Najveći problem je uparivanje dva ekstrema, preozbiljnog i uštogljenog Daunija i raspojasnog i retardiranog Galafinakisa, što je verovatno delovalo zanimljivo na papiru, ali slabo funkcioniše na filmu (najviše zbog nekih retardiranih neupućenosti debelog, koje su kao trebale da budu izvor smijeha & zabave). Čak i Dauni u većini scena izgleda kao da gleda iza kamere u svog agenta i očima ga pita "el mi stvarno treba ovo blamiranje sa ovim bradatim kretenom, mislim, stvarno...Ja sam Robert Dauni Junior damnit, sob, sob..."

"You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"

a pip, ja da tebe pitam, zanima me skroz, kad ti nađeš vremena da gledaš filmove? Ako se ne varam imaš decu, ženu, posao (predpostavljam), a igraš i igre, a bogami i dosta filmova pogledaš? Jedino ako nemaš posao :)) onda uspevam da uklavirim sve to, ovako nemam pojma, pa me skroz interesuje.

Lol, pa kad uspavam decu, žena i ja sednemo i odgledamo jedan per veče (ili nekad gledam sam nešto što znam da ona ne bi gledala, tipa Hobo with a Shotgun, ili neki Anime). A igram se ostatak dana :))))

Najgore od svega što možda okačim ovde 30-40% svih filmova što pogledam, nekad me mrzi, nekad nemam inspiracije (a nekad ih i prokomentarišem par nedelja kasnije kad mi nije mrsko da se iscimam :))

Taj rad, u braku s decom, samo noc je na raspolaganju - ili sex ili gledanje filmova/igranje igrica [;)]

Ne znam kada Pipova deca lezu da spavaju, ali ove moje mozesh da poshaljesh na spavanje tek posle 23:00, inache se ujutru bude u 6-7...

Edited by ZerBah

А в чем сила, брат?

Spartanska disciplina: u 21.00 večera, pa kupanje i do 22.00 su u lalalendu (i to po komandi, nema priča, kmee ne spava mi se, ovo, ono, sami ulete u krevet i posle gašenja svetla k'o da ne postoje). Ujutru se ne cimam sa njima (obično žena), il kad žena radi prvu/treću, sami siđu, puste crtane i znaju da ne smeju da galame da me ne bi probudili (a ako me iznerviraju, nema Zvončice/Starcraft 2 za taj dan, sistem funkcioniše ko podmazan) :)))

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...