Elvis J. Kurtovic Posted July 11 Report Share Posted July 11 Тршић Quote Naposletku ti si navek znala da sam svirac,brosic sto se tesko pribada,da me moze oduvati najblazi nemirac,da cu u po reci stati,da se necu osvrtati nikada... Link to comment Share on other sites More sharing options...
vix Posted July 11 Report Share Posted July 11 A imate li neku preporuku za aktivniji tip letovanja? Pod aktivnijim mislim na izlete i mogućnost obilaska atrakcija kako prirodnih tako i starih ili modernih građevina, muzeja, akvarijuma itd. Naravno, podrazumeva se i da može da se brčne u moru. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post killYg0r Posted July 11 Popular Post Report Share Posted July 11 (edited) 4 hours ago, manson said: Dajte neke vikend destinacije u Srbiji. Sve ovo sto je popularno je bukvlano prepuno vikendima, posebno sad kad su dosli prljavi gastosi Edited July 11 by killYg0r 7 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted July 11 Report Share Posted July 11 Sere ti se gastos u usta bas! :DDD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
reki Posted July 12 Report Share Posted July 12 (edited) 19 hours ago, vix said: A imate li neku preporuku za aktivniji tip letovanja? Pod aktivnijim mislim na izlete i mogućnost obilaska atrakcija kako prirodnih tako i starih ili modernih građevina, muzeja, akvarijuma itd. Naravno, podrazumeva se i da može da se brčne u moru. ja sam pre mesec dana bio sa planinarskom ekipom na kritu, bili smo smesteni u hanji i odatle smo svaki dan cepali renta carom do raznih kanjona/nacionalnih parkova i slicno, a cesto je i dan izgledao tako da u jednom danu ima i setanja/planinarenje a i kupanja. a bio sam i pre par godina solo malo istocnije blize heraklionu pa i tamo ima dobrih izleta, kao recimo na knosos, pa arheoloski muzej u heraklionu itd... krit je dosta divlji. uglavnom ako sve isplaniras unapred mozes sve to postici i bez agencije. pro tip: ne rentiraj mrtvu kiju pikanto od 60 konja 21 hours ago, manson said: Dajte neke vikend destinacije u Srbiji. kanjon reke gradac Edited July 12 by reki 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Јаша Томић Posted July 12 Report Share Posted July 12 Тамо где смо се Реки и ја први пут срели. ❤️ Фрушка Гора нпр, Врдник је ок. 1 Quote Eye of the Beholder Link to comment Share on other sites More sharing options...
reki Posted July 12 Report Share Posted July 12 secam se toga, kad smo se zarekli da cemo ocistiti forum od glibavizma ❤️ 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post sttevann Posted Monday at 12:16 PM Popular Post Report Share Posted Monday at 12:16 PM On 6/24/2025 at 2:49 PM, sttevann said: Idem na 7-8 dana za Siciliju sa porodicom, slecemo u Kataniju gde cemo biti smesteni 4 noci, a onda jos 3 noci u Arenellu. Dok smo u Kataniji pokusao bih da odemo na Etnu, da mozda skoknemo do Syracuse, i naravno da obidjemo sam grad Kataniju koliko moze. Da li je neko bio, i ima neke savete sta da se jos vidi tu u okolini ? Auto cu imati samo kada budem isao u Arenellu, a plan je da se po Kataniji snalazimo prevozom, za koji kazu da je ok organizovan. E pa vratio sam se, pa cisto da podelim ako nekog zanima, i planira uskoro put: Katanija je vrh, iako je na dosta mesta prljavo, guzva, ulice su izorane bas kao po nekom nasem manjem gradu. Kao grad mi je bas legao, i sama atmosfera, ljudi, hrana... Jedan dan smo isli do Taormine, koja mi je ok, ali ne wow. Bio sam u dosta slicnih mesta, eto i ovo je lepo, ali je prevelika guzva, ameri i englezi na sve strane. Peli smo se i na Etnu, ali zbog dece nismo mogli da idemo skroz gore na tu vecu turu, pa smo vise blejali i setali tamo na oko 2000m, isli u neku pecinu, itd, ali je svejedno odlicno iskustvo. Zena i ja vec pravimo planove da pobegnemo na vikend i odemo skroz gore bez njih, verovatno tamo negde u septembru. Svratili do Sirakuze jedan dan, i tamo je isto bilo lepo, posebno Ortigio, ali opet prevelika guzva, tako da mi isto nije bas nesto legla. Posebno obilazenje onih rimskih i grckih amfiteatara po najgorem suncu sa malom decom, dodatno je dodalo taj "gorak" ukus. Zatim ovo selo u kojem smo bili 3 dana, zbog plaze, Arenella - voda i plaze prelepe, ali bukvalno ima jednu prodavnicu, i 2 restorana, tako da kome to ne smeta - preporuka. Klopa je fenomenalna, posebno pizza u tom malom kucnom restoranu (iza prodavnice) gde baba i deda prave pizzu na drva, koja jebe kevu, najlepsa kora koju sam u zivotu pojeo. Na kraju smo poslednji dan iskoristili da skoknemo do gradica Noto, koji mi je bio najlepsi od svih, gomila istorije, prelepih zgrada, tako da preporucujem svakom ko ode na Siciliju da skokne tamo, nece zazaliti. Sve u svemu, Sicilija pun pogodak, iako je bilo bas vruce, sve ostalo (plaze, klopa, atmosfera) je bilo vrh! 3 Quote "Choose life..." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted yesterday at 03:00 PM Report Share Posted yesterday at 03:00 PM On 7/11/2025 at 9:43 AM, togFU said: Ja koliko znam, u Grčkoj ima to "indirektno" plaćanje - fazon moraš da platiš minimum jedno piće da bi dobio "free" ležaljku ovo zavisi od regiona Grčke iz mog iskustva, a ponekad i od plaže. U ovim severnijim mahom je ta prićča da je konzumacija dovoljna, negde samo bilo koje piće a negde imaš ono minimum 10 evra, 15, 30... A južnije je mahom istaknuta cena ležaljke bez obzira dal' ćeš ti tu nešto da uzimaš ili ne da piješ, pa plati ako hoćeš da si na ležaljci. Ali opet, ima izuzetaka, plus ima hotela da imaju svoje ležaljke na plaži itd. On 7/9/2025 at 7:26 PM, f4ts0 said: Ja sam trenutno u Mentolu, potpuna uzivancija, prethodne 2 god su zacementirale moju odluku da ne idem vise u grcku 😄 glavni "problem" drugih destinacija, makar iz mog iskustva je što u Grčkoj i dalje na relativno maloj površini imaš puno različitih plaža. gde god da odeš, osim možda Olimpijske regije buđave, ti na 20 min imaš i zeleno more i plavo i kamen i pesak i odmah duboko ili pola kilometra plitko. To sam donekle video samo na Majorci od ovih mesta gde sam bio, jer imaš one dugačke peščane plaže a opet ovamo na istoku one kale koje su najrazličitije plaže moguće. On 7/11/2025 at 11:15 AM, mladenq said: mislim da je vudu mislio, obzirom da su plaze javne, ne moras platiti lezaljku ako si na nekoj mozes leci na svoj peskir recimo! to je tačno, ali su grci tu problematični jer tipa nabije lik na plažu od 100 metara na 95 metara svoj kafić i ležaljke gde ti "ne smeš" a i nemaš ni gde i da hoćeš i onda 5 metara levo od toga je slobodan deo gde se nakrcaju svi živi. Zato ovo što kaže Stana a i Igor donekle je bolje u Španiji/Italiji jer imaš tačno predviđeno koliko može kafić da zauzme, koliko tih kafića može uopšte da bude na jednoj plaži, koji je slobodan prostor između dva kafića itd itd. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted 10 hours ago Report Share Posted 10 hours ago 16 hours ago, Lucky said: ovo zavisi od regiona Grčke iz mog iskustva, a ponekad i od plaže. U ovim severnijim mahom je ta prićča da je konzumacija dovoljna, negde samo bilo koje piće a negde imaš ono minimum 10 evra, 15, 30... A južnije je mahom istaknuta cena ležaljke bez obzira dal' ćeš ti tu nešto da uzimaš ili ne da piješ, pa plati ako hoćeš da si na ležaljci. Ali opet, ima izuzetaka, plus ima hotela da imaju svoje ležaljke na plaži itd. Moje iskustvo od prošle nedelje je da je različito bukvalno na 500 metara iste plaže: - Prvi kafić (fensi drvene ležaljke) - obavezna konzumacija 20 evra po osobi, dakle za nas troje 60 evra dnevno, lol 😄 - Drugi kafić (obične ležaljke) - popiješ piće, u proseku oko 5 evra po piću, to je to. Na primer ranije je kafa bila 2-3 evra, sad je 5, to su baš podigli - Treći kafić (iste ležaljke kao i prethodni samo imaju dodatno nabačen neki tapacirung) - prvi red 30 evra, ostali 15 evra dnevno, nije uključena konzumacija Uz dodatak da je između bila plaža hotela sa 5 zvezdica što deluje baš smejurija, kao ne bih mu dao više od 3, gde su naravno ležaljke za njihove goste, ali moram priznati da su napravili neki sistem sa kvadratnim suncobranima koji su tako lepo raspoređeni da je praktično cela plaža u hladu, stvarno dobro osmišljeno. I pritom hotel sa pet zvezdica ujutru pere terasu voda ide po ulici i sve to, regularna grčka posla 😄 16 hours ago, Lucky said: to je tačno, ali su grci tu problematični jer tipa nabije lik na plažu od 100 metara na 95 metara svoj kafić i ležaljke gde ti "ne smeš" a i nemaš ni gde i da hoćeš i onda 5 metara levo od toga je slobodan deo gde se nakrcaju svi živi. Čini mi se da su u poslednjih par godina to baš ozbiljno regulisali u smislu smanjenja prostora za kafiće da nigde nisam video da ima gužve na tom slobodnom delu. Tipa i vikendom kad dođu Grci iz okolnih gradova koji najčešće baš taj deo plaže koriste obično bude po 4-5 metara razmaka između peškira. U suštini meni je jedina "ozbiljna" zamerka za Grčku što u severnom delu ne smeš da bacaš toalet papir u šolju 😄 Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted 9 hours ago Report Share Posted 9 hours ago Ovde gde smo mi išli sam prvi put video pandure da mere širinu nekog "vodenog parka" na plaži, u smislu da li su ostavili dovoljno mesta oko sebe za slobodan deo plaže. Bukvalno kupamo se okolo, deca se dobacuju loptama, panduri u uniformi razvlače traku i mere. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted 9 hours ago Report Share Posted 9 hours ago 16 hours ago, Lucky said: glavni "problem" drugih destinacija, makar iz mog iskustva je što u Grčkoj i dalje na relativno maloj površini imaš puno različitih plaža. gde god da odeš, osim možda Olimpijske regije buđave, ti na 20 min imaš i zeleno more i plavo i kamen i pesak i odmah duboko ili pola kilometra plitko. To sam donekle video samo na Majorci od ovih mesta gde sam bio, jer imaš one dugačke peščane plaže a opet ovamo na istoku one kale koje su najrazličitije plaže moguće. Grcka, posebno ostrva imaju najlepse more sto sam do sad video od mora, nema tu mesta sumnji. 1 Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted 6 hours ago Report Share Posted 6 hours ago 3 hours ago, Zwerko said: Uz dodatak da je između bila plaža hotela sa 5 zvezdica što deluje baš smejurija, kao ne bih mu dao više od 3, gde su naravno ležaljke za njihove goste, ali moram priznati da su napravili neki sistem sa kvadratnim suncobranima koji su tako lepo raspoređeni da je praktično cela plaža u hladu, stvarno dobro osmišljeno. I pritom hotel sa pet zvezdica ujutru pere terasu voda ide po ulici i sve to, regularna grčka posla 😄 19 hours ago, Lucky said: grčki rejting sistem je oduvek bio "čudan" 🙂 posebno ako nisi na baš ovim mega fensi destinacijama. tako da iskreno ja sam uhvatio sebe da već godinama unazad uopšte ne gledam koliko hotel ima zvezdica jer nisam siguran da to išta više znači. a posebno što svaka zemlja propisuje neke svoje koncepte šta koliko zvezdica sa sobom nosi. zato ono gledaš slike, utiske, reviewove, poziciju na mapi etc pa se nadaš najboljem. 3 hours ago, Zwerko said: - Prvi kafić (fensi drvene ležaljke) - obavezna konzumacija 20 evra po osobi, dakle za nas troje 60 evra dnevno, lol 😄 ja sam gore na severu najčešće nailazio na te "konzumiraj X" i možeš da ležiš, gde je prosek bio oko 20ak evra ali kao daju ti i neke vode i salatu voćnu "gratis" i onda ovo preko uzimaš do tog nekog iznosa. Kad se setim davnih dana lepo kao čovek kupiš frape 2,5 evra sa uključenom ležaljkom i ceo dan si miran! 3 hours ago, f4ts0 said: Grcka, posebno ostrva imaju najlepse more sto sam do sad video od mora, nema tu mesta sumnji. definitivno, čak i dalje od evropskog mora vrlo je konkurentno sa nekim svetski poznatim, ali jbg onda naiđeš na nivo tipični grci i smoriš se :)) 3 hours ago, voodoo_ said: Ovde gde smo mi išli sam prvi put video pandure da mere širinu nekog "vodenog parka" na plaži, u smislu da li su ostavili dovoljno mesta oko sebe za slobodan deo plaže. to je zato što Janis vlasnik vodenog parka nije dao Dimitrisu lokalnom šefu policije 100 evri na početku meseca! :)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
reki Posted 2 hours ago Report Share Posted 2 hours ago 7 hours ago, f4ts0 said: Grcka, posebno ostrva imaju najlepse more sto sam do sad video od mora, nema tu mesta sumnji. bio sam ja na jednom moru koje je lepse 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts