alfa Posted September 29, 2012 Report Share Posted September 29, 2012 pa to je, pa to je... KOSMIČKA PRAVDA konjska mast je super. ima fora, da u kadi tuširaš baš vrućom vodom (nemoj da se ispečeš lol), dok mrdaš zglob do granice bola, 2-3 puta dnevno. značajno skraćuje vreme oporavka samo sam te cekao :> inace dosta mi je bolje, ne mogu jos nagle pokrete DA IZVRSAVAM LOL, ali mogu normalno da hodam e i ovo sa toplom vodom mi bas prija! hvala i ostalim drugarima na savetima, stvarno swe poxwale :* Quote Um caruje, Dundo Maroje! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbds Posted October 3, 2012 Report Share Posted October 3, 2012 Dule, el ima leka stecenoj intoleranciji? Izgleda da sam izgubila toleranciju na laktozu (i mozda jos par stvari, treba ovih dana da uradim test). Quote i'm not fat, i'm just easy to see.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted October 3, 2012 Report Share Posted October 3, 2012 ne znam za stecenu intoleranciju stvarno, pitaj kad te budu testirali Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted October 3, 2012 Report Share Posted October 3, 2012 Dule, imam problem. Više mi ne leži pivo, al' mi leži rakija. Šta da radim? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diego Posted October 3, 2012 Report Share Posted October 3, 2012 za ispijanje rakije ti treba neko da cesto nazdravljate :D Quote I see by your outfit, that you are a cowboy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted October 3, 2012 Report Share Posted October 3, 2012 predji na vinjak HEEE rakija je zdravija od piva! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astora Posted October 4, 2012 Report Share Posted October 4, 2012 Predji na 'ladan spricer...Sabija :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corey Posted October 4, 2012 Report Share Posted October 4, 2012 Рбдс јеси ли ти споменула животни век масних ћелија у поређењу са можданим? Питам јер сам негде налетео на то да масне ћелије само смање свој волумен, тј. не ослобађаш их се већ издуваваш, и зато је повраћај изузетно лак када их створиш много : ) вероватно лупам, па зато питам. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbds Posted October 6, 2012 Report Share Posted October 6, 2012 Da, bila je slika u Zanimljivim slikama. Ima smisla to za masne celije. Inace, jos nisam isla da ispitam svoju situaciju, kontam da to rade na imunologiji, ponedeljak je dan d. Quote i'm not fat, i'm just easy to see.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corey Posted October 6, 2012 Report Share Posted October 6, 2012 Лол, па нисам желео потврду ко је окачио слику, већ образложење тога што пише, а "има смисла" не бих рачунао у то. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rbds Posted October 6, 2012 Report Share Posted October 6, 2012 Citologiju sam slusala davne 2004, a polagala 2005. Za broj celija ne znam, uzela sam skripte i knjigu i nisam nigde nasla podatak. Verovatno je novijeg datuma. Postoje dve vrste masnih tkiva (sastavljena od masnih celija, "kapi ili tela"): 1. Bela masna tkiva: uzrok gojaznosti i predstavlja energetski depo. 2. Mrka masna tkiva: imaju ulogu u zastiti organizama od hladnoce. Nakon trece godine se povlaci i smesta se u okviru belog masnog tkiva. Takodje ucestvuju u regulaciji telesne tezine, sagoreva visak kalorija. Uvek je organizam u nekoj homeostazi tj u ravnotezi. Ako narusimo (sedentarni nacin zivota, brza hrana, visoko kaloricna..) mrka masna tkiva nece biti u mogucnosti da obavljaju svoju funkciju, i nas organizam se brani povecanim belim masnim tkivom. Quote i'm not fat, i'm just easy to see.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post zuzilinjo Posted October 6, 2012 Popular Post Report Share Posted October 6, 2012 (edited) Лол, па нисам желео потврду ко је окачио слику, већ образложење тога што пише, а "има смисла" не бих рачунао у то. Nije toliko prost odgovor, posto se idalje nista ne zna sa sigurnoscu. Sve se vrti oko dva procesa: hiperplazije (deljenja celija) i apoptoze (programirano odumiranje celija usled nepotrebnosti). Prvobitno se mislilo da kod celija masnog tkiva ne dolazi ni do jednog od ta dva procesa, vec samo do hipertrofije (rasta celije). Nakon toga je sa sigurnoscu dokazano da do hiperplazije dolazi, ali onda se postavilo pitanje da li je moguca apoptoza i, ako je moguca, da li ce ici samo do prvobitnog broja masnih celija, ili je moguce ici i ispod tog nivoa. Cinjenica je da do apoptoze moze doci u ekstremnim situacijama (hemoterapija), ali se provlaci i prica da EGCG (Epigallocatechin gallate) koji se nalazi u zelenom caju utice direktno na smanjivanje broja celija masnog tkiva. Nisam nasao nikakva istrazivanja koja to dokazuju. Uglavnom, trenutno se misli da je apoptoza masnih celija moguca, ali u izuzetno ogranicenom broju. Cak i kod uzoraka koji su izgubili desetine kilograma nije se pokazala velika razlika u konacom broju masnih celija. Bukvalno se nivo masti u telu mora znacajno promeniti, i drzati na tom nizem nivou godinama, da bi telo konacno odlucilo da unisti taj visak celija. Druga opcija je liposukcija... :) Evo neki najobicniji sazetak svedskog istrazivanja na tu temu, ako ti je bas potrebno mogu da se iscimam pa da nadjem jos neka koja sam citao. Samo da napomenem, sve ovo sam saznao u licnoj reziji, citajuci istrazivacke radove i clanke na tu temu, nisam ni u kakvoj skoli ucio, tako da uzmi sa dozom skepticizma... Edited October 6, 2012 by zuzilinjo 4 Quote How long will this last, this delicious feeling of being alive, of having penetrated the veil which hides beauty and the wonders of celestial vistas? It doesn't matter, as there can be nothing but gratitude for even a glimpse of what exists for those who can become open to it. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted October 12, 2012 Report Share Posted October 12, 2012 tako je, uglavnom je broj masnih celija isti i odredjen je vec u ranom detinjstvu...kasnije povecanje/smanjenje masnoce u telu ide skoro iskljucivo na hipertrofiju samih celija, tj. povecanje masnih vakuola u kojima se skladiste masnoce Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted October 12, 2012 Report Share Posted October 12, 2012 Ne daj mu šarene pilule! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted October 12, 2012 Report Share Posted October 12, 2012 doktore bolujem od rejva, sta da radim? oženi se Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shekk Posted October 12, 2012 Report Share Posted October 12, 2012 Nemoj odma citostatike! Quote jebote, smorio si sa kukanjem vise :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted October 12, 2012 Report Share Posted October 12, 2012 otvori art galeriju i počni da voziš skejt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted October 12, 2012 Report Share Posted October 12, 2012 Ne daj mu šarene pilule! nek uzme roze pilule kao ceca! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlada_ Posted October 12, 2012 Report Share Posted October 12, 2012 (edited) otvori art galeriju i počni da voziš skejt hahahahaha kruko rackovic Edited October 12, 2012 by vlada_ Quote "The horse ran away with the spoon, I wish I was on the moon, too" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted October 13, 2012 Report Share Posted October 13, 2012 vidi vladu što se podučio beogradskim urbanim facama :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRA Posted October 15, 2012 Report Share Posted October 15, 2012 (edited) probudih se sa bolom u levoj strani vrata, to je preraslo u situaciju gde mogu samo da držim glavu okrenutu na desno, ako probam i samo da ispravim vrat, boli užasno. mazala sam fastum i brufen i kad će to da deluje? i ima li potrebe da se vučem do lekara? i desno rame se spontano polako podiže, još malo pa će mi glava ležati na njemu (jedini put mi se to desilo u trećem osnovne, i trajalo je jebena 3 dana, plašim se :c ) Edited October 15, 2012 by mIRA Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astora Posted October 15, 2012 Report Share Posted October 15, 2012 nemas brige,mozda si bila na promaji a vrlo moguce da si spavala u nezgodnom polozaju..Proci ce za maksimalno 2-3 dana Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
absolute Posted October 15, 2012 Report Share Posted October 15, 2012 Do lekara mozes ako bi nesto popila, ovako, moj savet (kao i za sve), lagane vezbe istezanja (do granice bola)... Quote QUOTE (Kojot @ Apr 21 2009, 03:24)relnao pametna devojka se ili iskenaj pre sexa ili se izklistira tusem i namaze pomadom Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRA Posted October 15, 2012 Report Share Posted October 15, 2012 hvala :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted October 15, 2012 Report Share Posted October 15, 2012 Do lekara mozes ako bi nesto popila Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts