sttevann Posted July 5, 2016 Report Share Posted July 5, 2016 Ok, onda bih mozda mogao i ovde da odem... A jel zna neko mozda sta bi to moglo da bude? Proci ce neko vreme dok ne dobijem termin za pregled, a nekad se bas unervozim od razmisljanja. Quote "Choose life..." Link to comment Share on other sites More sharing options...
HitCrit Posted August 10, 2016 Report Share Posted August 10, 2016 Sve sam se nadao da će proći a evo već je prošlo 3-4 meseca bez promena, i počinje da mi pravi problem. Ako može savet super:) Hvala unapred. Radim uglavnom sedeći (95%), za računarom manje-više, nikad ispod 10 sati tokom dana. Plus na to sve prošle godine sam se ugojio više od 15 kg, pa sam na stotki sada, 183cm visok. Normalno funkcionišem tokom dana bez problema, međutim kada legnem uveče, počnu kolena da mi rade, prvo nelagodan osećaj strujanja kroz oba kolena, pa onda pojačava do laganog bola, pa do oštrijeg bola. Bol i žiganje dolazi u talasima, kao duvanje vetra, naiđe srednjeg inteziteta, pa u potpunosti prođe, pa opet jakog inteziteta, pa prođe i tako - u talasima koji nisu sinhronizovani, tj. nemaju neki ritam, bar nisam primetio da imaju. Problem je što ne mogu da zaspim satima, pa sve češće uspevam tek oko 3+ da zaspim, što mi opet pravi puno problema na poslu i tako u krug. Ne prolazi, i imam osećaj da se pogoršava. Kod doce nisam bio još. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted August 10, 2016 Report Share Posted August 10, 2016 a što za početak ne probaš da mažeš nešto tipa bengej i to, možda pomogne malo, makar da zaspiš, pre nego odeš kod lekara. inače za ovakav slučaj nisam još čuo. zvuči kao babe kad opisuju reumu, ali nekako si suviše mlad za to kapiram. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
primo Posted August 10, 2016 Report Share Posted August 10, 2016 lioton meni pomaze kod oticanja Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dende Posted August 10, 2016 Report Share Posted August 10, 2016 A sto za pocetak ne pokusas da smrsas? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted August 10, 2016 Report Share Posted August 10, 2016 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mncu Posted August 10, 2016 Report Share Posted August 10, 2016 Upravo, moze da bude I od tezine, narocito ako si se naglo ugojio. Ja sam za 2-3 meseca otisla sa 48-49 kg na 60 I nesto, mnogo su me boleli zglobovi. Kad mi se vratila kilaza u normalu prosli su I bolovi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HitCrit Posted August 10, 2016 Report Share Posted August 10, 2016 Zato sam i spomenuo kilažu. To mi je svakako osumnjičeni br.1 :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted August 11, 2016 Report Share Posted August 11, 2016 On 8/10/2016 at 8:33 AM, HitCrit said: Problem je što ne mogu da zaspim satima, pa sve češće uspevam tek oko 3+ da zaspim, što mi opet pravi puno problema na poslu i tako u krug. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted August 11, 2016 Report Share Posted August 11, 2016 sto rece laki ovo tvoje zvuci ko neke degenerativne reumatske promene kod matoraca, bolje ipak otidi da snimis ta kolena, valjda nije hrskavica otisla nacisto Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HitCrit Posted August 11, 2016 Report Share Posted August 11, 2016 Hvala Dule:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orange Posted August 22, 2016 Report Share Posted August 22, 2016 Treba da menjam "most" (5 zuba) kod zubara, pa vidim na cenovniku da imaju i neke skuplje bezmetalne. I moze li mi neko preporuciti dobrog zubara na CUkarici sa vrhunskim proteticarem, jer ovi dosadasnji mi ne ulivaju poverenje (zubari)? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted August 22, 2016 Report Share Posted August 22, 2016 @togFU, pomagaj, sjebao sam rame na moru...ovo desno mi odavno krcka od nepravilnog sedenja i pisanja na poslu...i posle par dana intenzivnijeg plivanja poceo da me boli pri pokretu kad plivam prsno recimo i povlacim ruku u nazad...u miru i pri vecini ostalih pokreta me ne boli uopste...sad je vec malo bolje tako da kapiram da nisam prosao kao ti, vec samo istegao neki misic...ali da se konsultujem cisto, sta je bese bilo kod tebe, delimicno iscasenje zgloba? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orange Posted August 22, 2016 Report Share Posted August 22, 2016 Hvala Tortky! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted August 22, 2016 Report Share Posted August 22, 2016 59 minutes ago, Dule_smor said: @togFU, pomagaj, sjebao sam rame na moru...ovo desno mi odavno krcka od nepravilnog sedenja i pisanja na poslu...i posle par dana intenzivnijeg plivanja poceo da me boli pri pokretu kad plivam prsno recimo i povlacim ruku u nazad...u miru i pri vecini ostalih pokreta me ne boli uopste...sad je vec malo bolje tako da kapiram da nisam prosao kao ti, vec samo istegao neki misic...ali da se konsultujem cisto, sta je bese bilo kod tebe, delimicno iscasenje zgloba? U mom slučaju je na slične simptome kao tvoje bilo ovo - http://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/frozen-shoulder/basics/definition/con-20022510 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickwood Posted August 22, 2016 Report Share Posted August 22, 2016 Imam da vadim umnjak raspali, iznikao i stvarno se malo raspao. Gde najbolje? Pominjali su drugari ovde Stomatološki fakultet ako se dobro sećam, dajte predloge i iskustva plox. Quote Ovdashnji P.S> nickwoode, zasto se ne "log_out"-ujes kad si na forumu sa mog kompa? DovlaGSI :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
togFU Posted August 22, 2016 Report Share Posted August 22, 2016 @Dule_smor ja bih ovako laički rekao da je situacija vrlo jednostavna - nakon penzija style života bez fizičke aktivnosti odlučio si da malo intenzivnije plivaš na moru, i jedstavno telo je odreagovalo tako kako je odreagovalo :) Čak sumnjam i da je ovo što je Lucky naveo, pre bih rekao da je neka upala ili istezanje ligamenta jednostavno... Ali za svaki slučaj pronašao sam ovaj moj post od pre par godina: Probaj vežbu pod A) (znači samo guraš ruku u vrata ili zid i držiš 5-10 sec) ili pod C) (ali ne sa tegom, već fazon sa flašicom vode za početak), možda ti je najlaške ovu prvu da probaš pored vrata fazon. Ako osetiš taj mišić iza, odnosno ako boli dok izvodiš vežbu ili neposredno posle izvođenja, onda ti savetujem da posetiš lekara. Ako ne boli u toj pozi onda odradi vežbe u svakom slučaju, jer je to "nevidljivi" mišić koji preko 90% ljudi koji vežbaju totalno zapostavi, a bitan je za stabilnost ramena. I btw ja sam imao full dislokaciju, i morao sam na operaciju. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FATA Posted August 22, 2016 Report Share Posted August 22, 2016 Imam da vadim umnjak raspali, iznikao i stvarno se malo raspao. Gde najbolje? Pominjali su drugari ovde Stomatološki fakultet ako se dobro sećam, dajte predloge i iskustva plox. Ja sam operisao 1 prosle i 2 ove godine. Prosle godine zapoceo operaciju kod koleginice svoje zubarke i katastrofa... 6-7 anestezija i operacija od 3h, pa kad je videla da nema izlaza pozvala stomatoloski i urgirala tamo da se vadi posto sam dosta iskrvario. Dosao tamo i duze sam cekao doktora nego sto je trajalo vadjenje i usivanje, cirke 5minuta. Ove godine sam odmah otisao na stomatoloski i zakazao kod istog lika, 15min je trajala operacija 2umnjaka sa sve usivanjem. E sad, imas par opcija. Racunaj da je hirursko vadjenje oko 100e ako vadi profesor, ako zelis da budes pokusni kunic nekom na specijalizaciji onda je to zadovoljstvo 60e. E sad, mozda jesi taj lik a mozda nisi... Pre operacije sam se psovadjao sa asistentoom i nastavili smo posle. Kad sam napustio salu i na salteru zatekao red od ~15ljudi bio sam u fazonu bmk da cekam a necu ni da im platim i spicio gajbi. Posle 2 nedelje otisao kod svoje doktorke na kontrolu i skidanje konaca i sve je proslo super, plus sam ustekao ~20k za operaciju. Da li ce mi to kasnije stici ili ce me eventualno juriti bmk :-) Sent from my LG-D802 using Tapatalk Quote prevelik ti avatar m8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohr Posted August 22, 2016 Report Share Posted August 22, 2016 meni se vec duze vreme raspada levi gornji umnjak ali me ne boli,samo osetim tako nekad neki delic zuba na jeziku,vodim se da ga ne diram dok mi ne pravi nikakve probleme,koliko sam u stvari pogresio ? :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted August 22, 2016 Report Share Posted August 22, 2016 fala togfu, probao sam ove vezbe i za sad ne boli, izgleda da je stvarno bilo samo malo forsiranje na plaivanju...ali praticu situaciju jos pa ako se povrati bol idem do ortopeda...znaci ti si bas bio najebao onda, jbga Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daki_ Posted August 22, 2016 Report Share Posted August 22, 2016 (edited) 2 hours ago, mohr said: meni se vec duze vreme raspada levi gornji umnjak ali me ne boli,samo osetim tako nekad neki delic zuba na jeziku,vodim se da ga ne diram dok mi ne pravi nikakve probleme,koliko sam u stvari pogresio ? :) Ne diraj. To je zdrav zub. Koren nece da ti struli, bolovi nece biti nesnosni, a operacija nece biti skupa. Jedi na tu stranu i unosi dosta secera. To je to. Ako se jos nesto setim dopisacu sutra, Edited August 22, 2016 by Udo Tvrdi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted August 23, 2016 Report Share Posted August 23, 2016 13 hours ago, mohr said: meni se vec duze vreme raspada levi gornji umnjak ali me ne boli,samo osetim tako nekad neki delic zuba na jeziku,vodim se da ga ne diram dok mi ne pravi nikakve probleme,koliko sam u stvari pogresio ? :) ako nisi razaznao trol iznad, to što se događa nije nimalo dobro - ako ne osećaš bol možda znači da ti je i nerv otišao i onda je to dosta loša situacija, pa bi bilo dobro da što pre odeš kod zubara. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dende Posted August 23, 2016 Report Share Posted August 23, 2016 Vi sto imate problema sa ramenima - imate u teretana topicu klip koji je neko okacio sa vezbama za rotatore.Ja radim varijaciju toga i nikad nisam imao problema. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted August 23, 2016 Report Share Posted August 23, 2016 Daj link, ko će sada da brlja po teretana topicu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohr Posted August 23, 2016 Report Share Posted August 23, 2016 1 hour ago, Lucky said: ako nisi razaznao trol iznad, to što se događa nije nimalo dobro - ako ne osećaš bol možda znači da ti je i nerv otišao i onda je to dosta loša situacija, pa bi bilo dobro da što pre odeš kod zubara. koji njegov post nije trol,tesko cu imati vremena za zubara,ako krenu bolovi izvadicu ga na prvu i to je to Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts