Jump to content

Need medical attention

Recommended Posts

Ој, Леду, сконтао сам да имам лоше држање сколиоза стајл и да вероватно зато сјебавам леву страну леђа, а сконтао сам то кад трчим, много више сјебем леву ногу него десну, гледао сам се у огледалу (лолгеј) и контам да су ми ноге исте дужине, а опет, лева ногавица на лонама ми је ''дужа'', тако да контам да је положај карлице у питању. И десно раме је (миииинимално) подигнуто.

Нисам кукао на то (јер нисам повезао два и два, па сам кукао само за леђа) код физијатара, па су ми дали неке вежбе истезања за леђа да радим гајби после оних струја и ултразвукова и вежбања са тренерима. Е сад, контам да би било готивно дузмем да стално имам у глави то, па да се нагињем мало на десно кад ходам/трчим да ме не би смарало, а да код истезања бацим акценат на леву страну, контам да ће то да се поравна ако мало нагрувам леђа, а?

Смара ме кад трчим или дуго ходам, линија споља од кука до стопала, поготово потколеница споља и скочни зглоб споља, иначе није неки не знам ни ја који степен... Киропрактишнр ми је рекао да ми је све у реду са леђима и да сам само геј и да јачам (али нисам тад извалио то за држање, па смо се фокусирали само на спазам, ал оно, контам да је он то све скенирао, тако да контам да није сколиоза него само држање, а и да јесте, прилично је лол).

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

A zar nije ona fora da niko nema baš 100% pravu kičmu i jednaku dužinu ekstremiteta, već da svakako ti je jedna noga kraća ali malo i plus to organizam kompenzuje krivljenjem kičme? Što naravno ne mora da znači da je kod tebe slučaj, već više mi pade napamet kad si napisao ovo "jedno rame mi je maaaaaaaalo više od drugog".

Тај фај, имаћемо и сингл!

Лаки, није, зато што ме нога јебе због тога, можда раме нема везе са тим.

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

i ja imam skoliozu, isto se primecuje da mi je jedno rame malko vise...al kad sam bio kod fizijatra pre neku godinu rekao je da je to ok i dao mi je vezbe koje ja naravno ne radim vise jer sam lenja stoka...zavisi kog je stepena ta skolioza i kolike ti probleme pravi...al u nasim godinama nema tu nekog velikog ispravljanja stvari (ne onih heee), vec samo vezbe i jacanje misica

srpskivojnik-3.jpg

Па контам да није велика, али смара ме јер, рецимо кад трчим или ходам, носим 45 кила на левој, а 30 кила на десној (лупам), што је цимање у пракси. Како бих описао, то чак и није ''права'' сколиоза, него више, као кад би осу која пролази кроз пају, уместо да иде тачно између ногу у под, иде ближе левој, као неки мини контрапост, кад би ми неко одсеко пају, она би пала тик уз лево стопало. Контам да је рад у карлици.

Ај дај те вежбе, конкретно ме и интересују те за јачање и истезање.

Мислио сам да одем до оних ликова што сте их помињали на патикама (рудо?) и да их питам за неке улошке који помажу ако имаш тај трип, јел то океј трип? Мислим, јел то они раде? Пошто је мало зезнуто да се самокоригујеш што се држања тиче, да је кифоза, то би било лко, само се исправљаш, овако ти у ходу немаш појма колико си истрипован што се тиче лево-десно трипа.

montiraj kameru na štap a štap ispred sebe i snimaj se onda posle gledaj snimke i vidi kako levo-desno hodaš :))

šalu na stranu, ja nisam znao da to Rudo radi, ali Rudo je zaista baš poznat u smislu protetike, tako da izguglaj telefon pa ih pitaj.

Dule jedno pitanje, jel ima spasa za nas patke, odnosno ljude sa ravnim tabanima? Znam da sam to kao klinac trebao da sredim, ali nikad se nisam ozbiljno iscimao. Ako budem nosio one uloške and šit, postoji li šansa da mi se stopala vrate u normalu?

Edited by śavke

У једној старој књизи читао сам чудну причу; а враг би га знао откуд мени та књига из неког смешног времена, у коме је било много слободоумних закона, а нимало слободе; држали се говори и писале књиге о привреди, а нико ништа није сејао; цела земља претрпана моралним поукама, а морала није било; у свакој кући пун таван логика, али памети није било; на сваком кораку говорило се о штедњи, а расипало се на све стране, а сваки зеленаш и нитков могао је себи купити за неколико гроша титулу: велики народни родољуб. 
Радоје Домановић - "Страдија" 1902. -