Jump to content

Teretana topik!

nikita_

Recommended Posts

Стичем утисак да си постао зависник од суплемената :))) а то што си се угојио 10 кила за месец дана говори о томе да си на  скоро истом нивоу свести пре него што си кренуо да вежбаш :)

Нема  будућности без истине.

Hranu jesam smanjio i sveo sam na minimum. Posto nemam para jelte za profi ishranu i unos proteina na dnevnoj bazi je ocajan planirao sam da uzmem protein a dobijam pitanja sa strane tipa "zasto uzimas to sada ako planiras da skidas visak masti, ne treba tebi sada protein?!"... Malo me sve to zbunjuje jer po nekom mom razmisljanju protein je i vise nego potreban za ishranu misica a opet sa druge strane, sagorevac masti mi je potreban jer sam ga ranije konzumirao.

@kali

Na neki nacin jesam ali od sagorevaca masti. Neces verovati ali sta god da pojedem to se lepi za mene i imam ogroman problem sa kilazom. Nabacio jesam lepu misicnu masu i to je primetno ali dzaba kada za mesec dana ja vratim 10 kg. Zbunjen jesam jer ima milion saveta kako da vezbas, sta da jedes, sta da koristis od suplemenata a to su sve ljudi koje vidjam u teretani i sa kojima nisam razmenio 5 reci. Pa bih pre prihvatio savete od vas nego li od tamo nekih "profi bildera" koji nemaju ni blizu misicne mase koje ja imam za godinu dana vezbanja + - pauze :D

33 godine imam i cvrsto sam resio i moj cilj jeste da svedem svoju kilazu na 90 kg jer na neki nacin jos uvek sam u "mladim godinama" i necu da setam okolo sa stomakom do zuba. Uz teretanu ubacio sam i 2x nedeljno trcanje i svake nedelje od 19h do 20h mali fudbal u balonu u Indjiji.

Astora koliko sam shvatio ti ne brojis kalorije, jel tako? Nekako nema smisla da mislis koliko proteina jedes i sta jedes ako ne brojis kalorije...

Od sagorevaca kod nas legalno se ne prodaje nista sto valja. Iz nekog razloga sinefrin i johimbin su zabranjeni u Srbiji. Pogledaj VPX Meltdown sta ima od sastojaka pa trazi nesto slicno ako ne nadjes meltdown(onaj lik na fejsu MMA majce prodaje meltdown cini mi se)

btw danas u teretani radim leg press i u sred serije pukne ono sranje sto drzi naslon, cimne me do jaja i spuste se tegovi skroz do onih krajnjih osiguraca.(pete mi udare dupe skoro) Prikljesti mi koleno do jaja i malo skocni zglob..  Bio na VMA odmah, nema otoka, ne mogu skroz da ispravim i savijem nogu ali kao verovatno je ok... :(

Hranu jesam smanjio i sveo sam na minimum. Posto nemam para jelte za profi ishranu i unos proteina na dnevnoj bazi je ocajan planirao sam da uzmem protein a dobijam pitanja sa strane tipa "zasto uzimas to sada ako planiras da skidas visak masti, ne treba tebi sada protein?!"... Malo me sve to zbunjuje jer po nekom mom razmisljanju protein je i vise nego potreban za ishranu misica a opet sa druge strane, sagorevac masti mi je potreban jer sam ga ranije konzumirao.

@kali

Na neki nacin jesam ali od sagorevaca masti. Neces verovati ali sta god da pojedem to se lepi za mene i imam ogroman problem sa kilazom. Nabacio jesam lepu misicnu masu i to je primetno ali dzaba kada za mesec dana ja vratim 10 kg. Zbunjen jesam jer ima milion saveta kako da vezbas, sta da jedes, sta da koristis od suplemenata a to su sve ljudi koje vidjam u teretani i sa kojima nisam razmenio 5 reci. Pa bih pre prihvatio savete od vas nego li od tamo nekih "profi bildera" koji nemaju ni blizu misicne mase koje ja imam za godinu dana vezbanja + - pauze :D

33 godine imam i cvrsto sam resio i moj cilj jeste da svedem svoju kilazu na 90 kg jer na neki nacin jos uvek sam u "mladim godinama" i necu da setam okolo sa stomakom do zuba. Uz teretanu ubacio sam i 2x nedeljno trcanje i svake nedelje od 19h do 20h mali fudbal u balonu u Indjiji.

Погрешан ти је циљ :) Теби очигледно није толики проблем да смршаш него да одржаваш килажу :) Нећеш моћи цео живот нити треба да тренираш као коњ и то све да би имо 90 кила :)  Битнији је континуитет од интензитета :)  Ти још увек уносиш велику количину хране :) Јесте то сада здравија храна али је то велика количина :) 

+ verovatno ta količina je u max 3 obroka, od kojih je jedan preobilan (nije sad da sam ja pametan, jer ja radim upravo tu stvar, čak i kad dovedem ishranu u red kalorijski, ja je rasporedim u jedan veliki obrok i dva mala, na 6-7 sati između njih).

03:34 ( MiGsa ) da budem iskren

03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki

22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah

13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare

[16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know

[21:00] <vudu> jebacemo svi

Sagorevaci su djubre, ima srce da vam stane od 100% kofeina :DDDDDD

btw danas u teretani radim leg press i u sred serije pukne ono sranje sto drzi naslon, cimne me do jaja i spuste se tegovi skroz do onih krajnjih osiguraca.(pete mi udare dupe skoro) Prikljesti mi koleno do jaja i malo skocni zglob..  Bio na VMA odmah, nema otoka, ne mogu skroz da ispravim i savijem nogu ali kao verovatno je ok... :(

uzmi hormon rasta, proci ce

• Downvote (-1) 1

When the going gets tough, the tough get going

Uzimanje proteina i ostalih suplemenata na nesređenu ishranu je manje više bacanje para...Ako ti za mesec dana nabiješ 10kg, a nisi profi sportista koji skida kilažu za takmičenje, onda je jasan pokazatelj šta treba da menjaš, jer takve oscilacije pre svega nisu zdrave. Ili si sportista (stil života) ili si polusportista (umereni treninzi, umerena ishrana) ili nisi sportista (prežderavanja nekvalitetnom hranom), ali ne možeš iz ekstrema u ekstrem da ideš

Znaš me, znam te

Није течна креда :) али не могу да се сетим како је зову :)

Магнезијум !!

Продавнице за пењаче то имају :) 

Edited by Kal1mero

• 2 weeks later...

Izvinjavam se unapred ako je glupo pitanje, ali primetio sam da mass gainer u jednoj dozi od 50g sadrži istu količinu proteina i ugljenih hidrata kao Nestle-ov Nesquik. Puka slučajnost? :)

"He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster, for when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you." - Friedrich Nietzsche