dekifoto985 Posted May 6, 2014 Report Share Posted May 6, 2014 (edited) Masa se nabija ishranom, ne suplementima... Napiši režim ishrane, i malo detaljnije principe kojih se držiš s ishranom Ujutru jedem 3-5 belanaca, stavim ih na crni hleb sa abc namazom, pojedem malo ela sira Ili za dorucak napravim ovsene pahuljice sa mlekom, jabukom I bananom Pre treninga gledam da ubacim neko voce, banane, ponekada uspem da pojedem I neko meso, tipa belo sa nekim varivom Posle treninga jedem dosta Najcesce belo meso min 400gr pirinac, I gledam da ubacim neke tikvice I neku salatu Kada ne jedem piletinu jedem ramstek ili teletino, ponekada se castim I biftekom Jednom nedeljno jedem morsku ribu posle treninga... Uvece jedem nekada morske plodove, celu kutiju ili tunjevinu iscedim od ulja plus ela sir, uvece nekada kada bas ogldnim pojedem 2 ili 3 jabuke To je otprilike to, tako vrtim raznim danima... To su otprilike kolicine hrane koje unosim.... I da zaboravio sam da napomenem, voleo bih da nabacim maso a da to ne bude salo, tj da mi ostani isti ili slican nivo masti u organizmu, tj voleo bih da nabacim cist misic treniranjem I ishranom, to mi je cilj.... Edited May 6, 2014 by dekifoto985 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted May 6, 2014 Report Share Posted May 6, 2014 Furaš proteinsku dijetu a hoćeš masu, ne radi se to tako. Ujutru krljaj ugljene hidrate (u vidu hrane, ne suplemenata). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
primo Posted May 6, 2014 Report Share Posted May 6, 2014 Ako hoces da se gojis moras da budes u plusu sa kalorijama. Skontaj koliko trosis u proseku dnevno, meri se svako jutro posle pisanja i dodas u nekom opsegu od +150 do +300kcal dnevno. Myfitnesspal ti je odlican sajt/aplikacija za pracenje kalorija Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dekifoto985 Posted May 6, 2014 Report Share Posted May 6, 2014 Da li moze neko da mi navede koje ugljene hidrate mogu da unosim recimo ujutro, tj sta je dobro da ubacim od uh, a da ne krenem ruzno da se gojim, da mi ostanu trbusnjaci I da mi se ne dize nivo masti. Hvala Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boyka Posted May 6, 2014 Report Share Posted May 6, 2014 Prvo, mišićna masa se pre svega gradi proteinima, a ne UH...U zavisnosti od organizma, ali za masu treba da unosiš preko 2.2gr (probaj sa 2.4-2.5 pa vidi kako će raditi) proteina po kilogramu mišićne mase. 400gr belog je nepotrebno odjednom, treba podeliti u 2 obroka, naravno gledaj da u toku dana imaš 4-5 obroka. Unosiš previše šećera preko voća, posebno uveče (2-3 jabuke je previše). Protein moraš da imaš u svakom obroku, UH u svakom obroku osim u poslednjem, kada treba čist protein da unosiš - Ella, tuna itd Ovsene su keva ujutru kao izvor UH (ne zaboravi i protein obavezno), osim toga pirinač, heljda...Ujutru uz 4-5 belanaca slobodno unesi i bar 2 žumanca, neće ti ništa škoditi s obzirom da dobro treniraš. Ovo su samo neke osnovne stvari, najbolje da nađeš nekog ko ima gotov režim ishrane i da ti prosledi, pa posle modifikuj prema sebi 1 Quote Znaš me, znam te Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted May 6, 2014 Report Share Posted May 6, 2014 ja cu ti samo reci da ako si 1985, dakle imas 29 god, hvali se isusu za 183, 77 i 10-12 posto masti. ako oces misica, slusaj boyku i dendea deluje da su potkovani. Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted May 6, 2014 Report Share Posted May 6, 2014 тих три килограма си добио од креатина :)))) Quote Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Buda_ Posted May 6, 2014 Report Share Posted May 6, 2014 Prvi put u zivotu sam dobio stomak, i to onaj donji najruzniji... Sta da izbacim iz ishrane da ne dodje do nekog pogorsavanja situacije? Imam obicaj da zderem dosta tijesta navece, od toga je 1000% je l ? sta da ubacim umjesto toga a da ne opadnem maks? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post voodoo_ Posted May 6, 2014 Popular Post Report Share Posted May 6, 2014 Ubaci penis u vaginu :DD :DDD 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted May 6, 2014 Report Share Posted May 6, 2014 sta da ubacis umesto testa a da ne opadnes? vijagru lol Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
BakiZ Posted May 6, 2014 Report Share Posted May 6, 2014 Ako hoces da se gojis moras da budes u plusu sa kalorijama. Skontaj koliko trosis u proseku dnevno, meri se svako jutro posle pisanja i dodas u nekom opsegu od +150 do +300kcal dnevno. Myfitnesspal ti je odlican sajt/aplikacija za pracenje kalorija OMFG jel moguce da sam ovo procitao na ruru :O Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Longleyy Posted May 6, 2014 Report Share Posted May 6, 2014 Ubaci penis u vaginu :DD :DDD :DD :DDDD :DDDDDD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikita_ Posted May 6, 2014 Author Report Share Posted May 6, 2014 Ovsene pahuljice najbolji ugljeni hidrat na planeti! Quote sine nikita, postao si nik kejv Vagine 90 posto zena sveta su ti otvorene Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted May 7, 2014 Report Share Posted May 7, 2014 a carb is a carb Furaš proteinsku dijetu a hoćeš masu, ne radi se to tako. Ujutru krljaj ugljene hidrate (u vidu hrane, ne suplemenata). drži se hardvera pls :( Prvi put u zivotu sam dobio stomak, i to onaj donji najruzniji... Sta da izbacim iz ishrane da ne dodje do nekog pogorsavanja situacije? Imam obicaj da zderem dosta tijesta navece, od toga je 1000% je l ? sta da ubacim umjesto toga a da ne opadnem maks? ne postoji namirnica X koju treba da izbaciš, postoji broj kalorija koje treba da izbaciš. na celu ovu raspravu o nabacivanju mase i ishrani ću samo po pedeseti put linkovati ovo: ispoštuješ prva dva nivoa i car si. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted May 7, 2014 Report Share Posted May 7, 2014 Samo da podsetim da sam se ugojio sa 65 na 85 kila samo uz teretanu (i to pogrešne vežbe), običan whey i kućevnu ishranu (doduše jeo sam belo meso pojačano). Ivan 1 : Ivan 0 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alfa Posted May 7, 2014 Report Share Posted May 7, 2014 (edited) ugojiti se =/= nabiti mišićnu masuPrvo, mišićna masa se pre svega gradi proteinima, a ne UH...U zavisnosti od organizma, ali za masu treba da unosiš preko 2.2gr (probaj sa 2.4-2.5 pa vidi kako će raditi) proteina po kilogramu mišićne mase. 400gr belog je nepotrebno odjednom, treba podeliti u 2 obroka, naravno gledaj da u toku dana imaš 4-5 obroka. Unosiš previše šećera preko voća, posebno uveče (2-3 jabuke je previše). Protein moraš da imaš u svakom obroku, UH u svakom obroku osim u poslednjem, kada treba čist protein da unosiš - Ella, tuna itd Ovsene su keva ujutru kao izvor UH (ne zaboravi i protein obavezno), osim toga pirinač, heljda...Ujutru uz 4-5 belanaca slobodno unesi i bar 2 žumanca, neće ti ništa škoditi s obzirom da dobro treniraš.Ovo su samo neke osnovne stvari, najbolje da nađeš nekog ko ima gotov režim ishrane i da ti prosledi, pa posle modifikuj prema sebiOvo je naravno ukratko sve, ali Boyka je objasnio.@dekiAj opiši loma i trening, pošto kapiram da je dosta intezivan. Ok se hraniš + suplementi, verujem da te taj krosfit trening koči u tome što želiš, da nabaciš mišićnu masu :> Edited May 7, 2014 by алфа Quote Um caruje, Dundo Maroje! Link to comment Share on other sites More sharing options...
f4ts0 Posted May 7, 2014 Report Share Posted May 7, 2014 20 kila čega? Kolko vode, kolko mišića. Mislim bio si se nagruvo nije da nisi, ali tvoja mladost je amortizovala greskice u hrani, a tijelo probujalo od vežbi i hormona! Quote You may have gone to Cambridge, but I'm an honorary graduate of Starfleet Academy Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikita_ Posted May 7, 2014 Author Report Share Posted May 7, 2014 Nije carb a carb ako u jednom imas minerale i vitamine a u drugi je prazan ili jos gore ima stvari koje ne treba a po ceni se jedva razlikuju. Naravno pricam o opstem zdravlju i na duge staze. 2g proteina po kilogramu je sasvim dovoljno za nekog ko nije na hemiji :) Quote sine nikita, postao si nik kejv Vagine 90 posto zena sveta su ti otvorene Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted May 7, 2014 Report Share Posted May 7, 2014 Samo da podsetim da sam se ugojio sa 65 na 85 kila samo uz teretanu (i to pogrešne vežbe), običan whey i kućevnu ishranu (doduše jeo sam belo meso pojačano). Ivan 1 : Ivan 0 e ako si se ugojio onda se izvinjavam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted May 7, 2014 Report Share Posted May 7, 2014 lol, vudu imao 65 kila:( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astora Posted May 8, 2014 Report Share Posted May 8, 2014 Dosao sam do 87 kg. Sa kolegama igram fudbal nedeljom a sa drugarima ponedeljkom, sredom i cetvrtkom. Sto se tice teretane, napravio sam pauzu 3 meseca i od 15-og maja krecem ponovo. Umesto u teretanu vise sam se bazirao na street workout-u, zgibovi, propadanja, sklekovi, cucnjevi i trbusnjaci. Nisam hteo da nastavljam sa suplementacijom tokom pauze pa sam lagano skupljao sve kada ponovo krenem sa teretanom da imam. Uzeo sam gainer (ULT Muscle Juice Revolution), glutamin (allmax glutamin), mislim da mi vise nista i ne treba sto se tice suplementacije, bar za pocetak. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dekifoto985 Posted May 8, 2014 Report Share Posted May 8, 2014 ugojiti se =/= nabiti mišićnu masu Ovo je naravno ukratko sve, ali Boyka je objasnio. @deki Aj opiši loma i trening, pošto kapiram da je dosta intezivan. Ok se hraniš + suplementi, verujem da te taj krosfit trening koči u tome što želiš, da nabaciš mišićnu masu :> Treninzi su dosta intenzivni I svaki dan su drugaciji, Nekada je akcenat na izdrzljibosti, a nekada na snazi, Evo recimo jedan trening gde sam zapamtio da mi nije bilo dobro 15 minuta se radi I treba da se uradi 15 serija 3 nabacaja sa 50 kila 3 lezi sutani skoci (lus) 3 skoka u dalj 3 podizanje noge iz upora Za tu seriju ti treba oko 35-45 sec da uradis, do isteka minuta je odmor, cim krene sledeci minut moras odma da radis sledecu seriju I tako 15 min, posle 8-9 serije puls je sigurno 200. Znam ja da crossfit nije uospte resenje za nabavivanje misicne mase, znam da je cista teretana sigurno mnogo bolja, ali ovi treninzi su mi mnogo interesantni.... tako da je pitanje samo pravilne ishrane I suplementacije za ovu vrstu treninga... Moram da ustanovim neku ishranu gde cu moci da unosim pravilnih namirnica I da krenem lagano da se gojim, unosim 120gr whey proteina, sto je oko 100 gr cistog proteina I unesem jos sigurno 100 gr preko hrane alo se I dalje ne gojim, a to je vise od 2.5gr po kilogramu tezine.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kal1mero Posted May 8, 2014 Report Share Posted May 8, 2014 Па нећеш се угојити од протеина :) Quote Нема будућности без истине. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boyka Posted May 8, 2014 Report Share Posted May 8, 2014 (edited) Moram da ustanovim neku ishranu gde cu moci da unosim pravilnih namirnica I da krenem lagano da se gojim, unosim 120gr whey proteina, sto je oko 100 gr cistog proteina I unesem jos sigurno 100 gr preko hrane alo se I dalje ne gojim, a to je vise od 2.5gr po kilogramu tezine.... Nemoj nikad ishranu da zamenjuješ suplementacijom u tolikoj meri...Apsurdno je da uneseš više proteina preko suplemenata nego preko hrane Nabijanje mase (kvalitetne mišićne mase) je dugotrajan proces i mnogo je komplikovaniji nego skidanje kilaže Edited May 8, 2014 by Boyka 1 Quote Znaš me, znam te Link to comment Share on other sites More sharing options...
BakiZ Posted May 8, 2014 Report Share Posted May 8, 2014 Па нећеш се угојити од протеина :) hoce ako bude unosio vise kalorija nego sto potrosi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts