Cela Posted January 2, 2012 Report Share Posted January 2, 2012 hvala, tako sam donekle i kapirao, ali 13 v 333 jebote bog Quote When the going gets tough, the tough get going Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted January 2, 2012 Report Share Posted January 2, 2012 01 January 2012 - 20:24' timestamp='1325445875' post='1831258'] E pitanje za neki sat stize 02 January 2012 - 02:42' timestamp='1325468542' post='1831311'] Npr oni kojima je osnovna namena bila da prevoze namirnice, municiju i sl za kopnenu invaziju nigga please Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BarcaS take 2 Posted January 2, 2012 Author Report Share Posted January 2, 2012 Pardon :( Koje oruzje se smatralo nepostenim u srednjem veku (islo je dotle da ga je crkva osudila i zabranila - lol zabranila) i zasto? Quote https://www.g2a.com/r/barcas Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted January 2, 2012 Report Share Posted January 2, 2012 pa luk i strela su se smatrali nepostenim u pocetku, al to naravno nije sprecilo ljude da ih koriste, tako da kapiram da nisi na to mislio Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted January 2, 2012 Report Share Posted January 2, 2012 Vatreno oružje, jer je delo Satane. Naravno, kad su pragmatičnije glave počele da se naoružavaju, anatema je skinuta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thunderstorm Posted January 2, 2012 Report Share Posted January 2, 2012 (edited) Trebalo bi da je samostrel,a sada razlog zbog cega se smatrao nepostenim nisam siguran valjda zato sto je mogao da probija oklope(lakse nego luk) ili tako nesto pa je to ubijalo "cast" borbe :D? edit. inace 3 posta za 3 minuta sa 3 razlcita oruzija :D Edited January 2, 2012 by Thunderstorm Quote It’s better to burn out than to fade away Link to comment Share on other sites More sharing options...
BarcaS take 2 Posted January 2, 2012 Author Report Share Posted January 2, 2012 I tvoj je bio tacan. Samostrel je anatemisano oruzje jer je davalo mogucnost da posle 30 minuta treninga jednom seljaku da ubije viteza bez po muke. Luk i strela su ipak nesto drugo, za luk je bila potrebna mnogo veca fizicka snaga i treniranje, za samostrel gotovo nista. Quote https://www.g2a.com/r/barcas Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thunderstorm Posted January 3, 2012 Report Share Posted January 3, 2012 Predpostavio sam da je ta neka fora sa efikasnoscu samostrela bio razlog za njegovo zabranjivanje ali nisam bio siguran. Ajde nesto iz rimskog doba lako je pitanje,koja je osoba 7 puta birana za konzula? Quote It’s better to burn out than to fade away Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikola kralj Posted January 3, 2012 Report Share Posted January 3, 2012 gaj marije! prvi koji je ikada izabran za konzula a da je proshlo manje od 12 godina izmedju konzulata...kako se zvao njegov dugogodishnji prijatelj a potom najljuci protivnk? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BarcaS take 2 Posted January 3, 2012 Author Report Share Posted January 3, 2012 Lucije Kornelije Sula! Aka volim da se cesem i da budem diktator :) Quote https://www.g2a.com/r/barcas Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted January 6, 2012 Report Share Posted January 6, 2012 posto ste se zaboravili opet da nastavimo koje godine je osnovan grad rim Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
samir^b Posted January 7, 2012 Report Share Posted January 7, 2012 753 mi stoji u glavi, a mozda ima veze i sa grckom? Quote "Odvajali se mi ili ne, mi smo vec odvojeni!" - Dj. Balasevic Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted January 7, 2012 Report Share Posted January 7, 2012 da, 753. godina pre hrista, postavljaj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
samir^b Posted January 7, 2012 Report Share Posted January 7, 2012 ajd taman, godina sa kojom mesam: kad su bile prve olimpijske igre u antickoj grckoj? Quote "Odvajali se mi ili ne, mi smo vec odvojeni!" - Dj. Balasevic Link to comment Share on other sites More sharing options...
Touche Posted January 7, 2012 Report Share Posted January 7, 2012 776 ili 772 god p.n.e. ? A od 1896 su ponovo pocele da se odrzavaju... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikola kralj Posted January 7, 2012 Report Share Posted January 7, 2012 776...kad su ih ukinuli, ko je to uradio i zashto? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BarcaS take 2 Posted January 8, 2012 Author Report Share Posted January 8, 2012 Samo da napomenem da wiki ima malo... netacne informacije. Olimpijske igre su odrzane u cast Olimpije(Olimpijade), majke Aleksandra Velikog i kraljice Epira. Mozda su tek kasnije odrzavane u ime Zevsa ali za ovo sam siguran. Quote https://www.g2a.com/r/barcas Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted January 8, 2012 Report Share Posted January 8, 2012 (edited) Ukinute su zbog širenja uticaja hrišćanstva, jer su značajan simbol paganske vere. Ukinuo ih je rimski car, ali da li je to prvi koji je prihvatio hrišćanstvo ne znam. BTW Barcase kako igre održavane 776. PNE mogu biti u čast žene koja će se roditi četiri veka kasnije? :) Edited January 8, 2012 by cali Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted January 8, 2012 Report Share Posted January 8, 2012 A zar prve nisu odrzane nulte godine? :) mislim Grci su racunali vreme od odrzavanja Olimpijskih igara :) Quote Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sting Posted January 8, 2012 Report Share Posted January 8, 2012 Ali grcka nulta godina nije istao kao i hrishcanska nulta godina tako da ne vidim tu problem. Zapravo 776 godina pre nove ere i jeste bila nulta godina, ali za Grke. Samo shto su to vishe bile nulte godine u smislu ciklusa, a ne kao mi shto merimo. Quote We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted January 8, 2012 Report Share Posted January 8, 2012 a ukinuo ih je rimski car teodosije...s tim da su se valjda u pocetku odrzavale u delfima, tek posle u olimpiji na peloponezu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Faramir Posted January 8, 2012 Report Share Posted January 8, 2012 da da, valjda su se odrzavale u Delfima da bi odavale chast prorochicama.. ujedno, mislim da naziv Olimpijske nije zbog Olimpije, vec zbog Olimpa.. ali ae :) Quote ubij jednog - ubica si; ubij hiljadu - vojskovodja si; ubij milion - drzavnik si. A single death is tragedy, million is a statistic. - I.V.Stalin It's nice to be important, but it's more important to be nice. NN 4ever Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikola kralj Posted January 8, 2012 Report Share Posted January 8, 2012 Samo da napomenem da wiki ima malo... netacne informacije. Olimpijske igre su odrzane u cast Olimpije(Olimpijade), majke Aleksandra Velikog i kraljice Epira. Mozda su tek kasnije odrzavane u ime Zevsa ali za ovo sam siguran. tebra istripovao si se, odrzavaju se od 776 pne u gradu olimpiji na peloponezu, zato se zovu olimpijske, a bile su slicne igre u delfima, kao i u mnogim drugim mestima (ugl svetilishtima ili prorocishtima posvecenim nekom bogu), samo su ove u olimpiji bile najpopularnije...ukino ih je najverovatnije car teodosije veliki zbog propagiranja paganske kulture i obicaja, shto tad nije bilo in, a poslednje su odrzane 393, upravo za njegove vladavine, pa se pretpostavlja da je on kao gospodar tadashnjeg zapadnog sveta imao nekog ucheshca u tome... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Touche Posted January 8, 2012 Report Share Posted January 8, 2012 Sory, drugari, nisam bacao pogled na forum. Mislim da je moj turn na pitanje, posto ste sve razjasnili sve vezano za Olimpijadu( veliki lol za majku Aleksandra Velikog ). Elem, ko je uveo streljacki vod u bitkama? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BarcaS take 2 Posted January 9, 2012 Author Report Share Posted January 9, 2012 Polud'o sam - eto sta se desi kad coveka izda secanje. Olimpija(da) je dobila ime po igrama u kojima je i Filip pobedio. :D Quote https://www.g2a.com/r/barcas Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts