Pekarman Posted May 25, 2011 Report Share Posted May 25, 2011 Generalno, svaki karakter koji ima taj "just dont give a fuck" je gotivan, bar meni. Quote Ljudi se dele na optimiste i one koji znaju bolje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted May 25, 2011 Report Share Posted May 25, 2011 Lik koji se shibao za Tiriona je Bron, placenik. - On se prvi put pojavljuje u krcmi kad Catelyn uhapsi Tiriona... zatim u prethodnoj epizodi na putu ka Eyrie zamku pre nego sto ih napadnu oni divljaci.... Tirion kaze "Lannister always pays his debts" i znacajno pogleda Brona... i na kraju kad u poslednjoj epizodi zahteva trial by combat... Bron se dobrovoljno javio zato sto je placenik i tu je samo zbog zlata generalno. Što je daleko lakše shvatiti i objasniti ako si čitao knjigu, u kojoj je i sam Tirion to pojasnio :) Sad kako čitam skoro paralelno i knjigu, nekako mi je Tirion previše naglašeno u seriji predstavljen kao good guy. Ali mi je u svakom slučaju gotivan lik :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Insomnia Posted May 25, 2011 Report Share Posted May 25, 2011 Mene su Starkovi smorili zestoko...niti su neki fajteri niti su nesto pametni...jedina osobina koja ih istice jeste lojalnost i visi ideali ili kako to da nazovem, moral i etika? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted May 25, 2011 Report Share Posted May 25, 2011 U tome i jeste fazon Starkovih. Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Insomnia Posted May 25, 2011 Report Share Posted May 25, 2011 Da razumem ja to ali nekako sam ocekivao vise od njih tj jos uvek ocekujem posto nisam jos zavrsio ni prvu knjigu...Bran i Ayra su mi nade Starkovih trenutno i naravno Jon Snow Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pesma-mrtve-dece Posted May 25, 2011 Report Share Posted May 25, 2011 http://www.buzzfeed.com/donnad/introducing-stupid-ned-stark lolovao sam na neke (: Quote Get smart or die dumb! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvnityCker Posted May 25, 2011 Report Share Posted May 25, 2011 Što je daleko lakše shvatiti i objasniti ako si čitao knjigu, u kojoj je i sam Tirion to pojasnio :) Sad kako čitam skoro paralelno i knjigu, nekako mi je Tirion previše naglašeno u seriji predstavljen kao good guy. Ali mi je u svakom slučaju gotivan lik :) on je sto bi se u d&d svetu reklo true neutral cini mi se. Quote The people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted May 25, 2011 Report Share Posted May 25, 2011 i meni je tirion predstavljen suvise pozitivno u odnosu na knjigu...btw, necu sad da gledam sedmu, strpljenja:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted May 25, 2011 Report Share Posted May 25, 2011 Nije toliko pozitivan koliko je harizmatičan. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pipboy Posted May 25, 2011 Report Share Posted May 25, 2011 Baš tako, i u knjizi nemam utisak da je nešto spektakularno loš (mada sam na sredini druge sada), više je nekako "negativac" silom prilika, plus što se vidi da kritičnim situacijima prilazi na logičan i praktičan način, umesto impulsivnog reagovanja (to je uostalom valjda i razlog što je jedan od glavnih karaktera po poglavljima isto). Quote "You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?" "By my deeds I honour him, V8." Link to comment Share on other sites More sharing options...
brue Posted May 25, 2011 Report Share Posted May 25, 2011 on je sto bi se u d&d svetu reklo true neutral cini mi se. U knjizi (za sada) da, ali ne i u seriji. Osim ako mu status dobrice ne narušava jurenje kurvi? :) Ne Pip, nisam rekao da je loš, nego da je previše pozitivno predstavljen u seriji u odnosu na knjigu. Ponavljam, friško mi je sve jer paralelno čitam knjigu i pratim seriju, bez znanja o kasnijim dešavanjima. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Insomnia Posted May 26, 2011 Report Share Posted May 26, 2011 Meni je sasvim dobro uradjen...ali kontam da ce misljenje da se menja vezano za sve likove kako budem citao sve vise i vise :) Uglavnom HVALA jos jednom na preporuci knjige i serije svima :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LaG Posted May 26, 2011 Report Share Posted May 26, 2011 meni je tirajon oduvek bio dobrica? mislim on je najmanje lanister od svih lanistera tj ima sve njihove vrline, a nema njihove mane... valjda sam ga ja samo tako dozhiveo, nemam pojma. Quote neka osoba glupak hehe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Posted May 27, 2011 Report Share Posted May 27, 2011 on je sto bi se u d&d svetu reklo true neutral cini mi se. far from it :) mnogo je blizi chaotic good ja bih rekao Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted May 27, 2011 Report Share Posted May 27, 2011 Teško je odrediti šta je od ta dva, jer iako bih se složio sa tobom Trups on pokušava maksimalno da bude neutral, jedino što ga njegovo nasleđe tera da donosi odluke koje najradije ne bi i onda postaje chaotic good. Hoću da kažem da nije sin Lanistera, nego recimo neki seljak ili učenjak, verovatno bi bio true neutral. Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Posted May 27, 2011 Report Share Posted May 27, 2011 sta ga znam, mozda je i tako, mada sam oduvek imao stav da je alignment sistem u D&Dju loše odrađen. Po meni Palladium sistem dosta bolje rešava to. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
leisure Posted May 27, 2011 Report Share Posted May 27, 2011 (edited) svidja mi se njegov stav prema Dzonu Snou( i prem malom Branu rekao bih da je chaotic good :) Edited May 27, 2011 by leisure Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted May 27, 2011 Report Share Posted May 27, 2011 jebala vas ta d&d terminologija, true neutral, chaotic good, sta kenjate bre! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
leisure Posted May 27, 2011 Report Share Posted May 27, 2011 oduzmite Duletu mikrofon Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
StormScion Posted May 27, 2011 Report Share Posted May 27, 2011 kaze se carina :) Quote Is the destiny of mankind controlled by some transcendental entity or law? Is it like the Hand of God hovering above? At least it is true that man has no control, even over his own will Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted May 27, 2011 Report Share Posted May 27, 2011 U Duletovom svetu imaju dva alignmenta: Pije i Ne pije. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Insomnia Posted May 28, 2011 Report Share Posted May 28, 2011 Sta je onda dobro po Duletu? Pije = drustvo za pijanstvo i dobar provod ili Ne pije = vise alkohola za Duleta? (dont know why I asked) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickwood Posted May 29, 2011 Author Report Share Posted May 29, 2011 phuuuujii sto je dobra sedma epizoda :) Quote Ovdashnji P.S> nickwoode, zasto se ne "log_out"-ujes kad si na forumu sa mog kompa? DovlaGSI :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
milutin_mica Posted May 29, 2011 Report Share Posted May 29, 2011 Kad ce 8. ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diego Posted May 29, 2011 Report Share Posted May 29, 2011 za 7 sati Quote I see by your outfit, that you are a cowboy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts