Jump to content

The Elder Scrolls V: Skyrim


voodoo_

Recommended Posts

Jebi ga, kotači progresa se ne mogu zaustaviti, čak i kad se okreću u pogrešnom pravcu. Isto kao ovi novi filmovi, 99% filma urađeno u kompjuteru, sa virtuelnim setovima, nema kao ranije da odu na lokacije da osetiš da su na nekom stvarnom mestu (excluding 300, Sin City i sl., gde je to i namerno tako).

Bar neko i pravi RPGove, makar i za konzole, ko bi sad gubio vreme na skockavanje kompleksne PC igre koja u najavi finansijski upropašćava autore.

"You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"

 

"By my deeds I honour him, V8."

 

Link to comment
Share on other sites

Aman bre ljudi,stvarno ne zelim da se mesam u price starije rur garde,ali jebeno ovo postaje iskreno topik sve manje o skajrimu,a sve vise o pisanju u oci konzolasima i ljubiteljima ove igre,jebiga ocekivanja su nam svima bila prevelika da bi bilo koja igra mogla da ih ispuni,pa zato su i mnogo sad razocarani,mozda nema grafiku wicera 2,mozda nema gameplay,rpg value daggerfala i morrowinda,mozda nema neka druge karakteristike drugih igara,ali su cikice iz betezde napravili igru koja je u svakom pogledu ,dobra ( sto je u zadnjih par godina retkost ) mozda nije u nicemu preizdrkana,ali je sve u svemu igra odlicna , sem tog inventara,koji je ocigledno napravljen da bi bio pristupacniji konzolasima - sto ne cini igru u potpunosti priklonjenu konzolasima ,a pc gamerima kita ,jer eto sami razmislite,dosta je tu u parama,oni da su napravili igru koja je skoro samo za pc,a prakticno ista ta i za konzole,nijedan konzolas nece da je kupi i igra ( a kad imas ps3 ( ne znam za xbox ) ti moras da kupis igru od 60e,a kad imas komp,evo od nas 20 sto pise na topiku kladim se da je niko nije kupio,bar ne za sad ) pa na relativno malu stetu pc gameplaya ,dobije se ogroman plus kod konzolasa i tako priklade igru svima ,jer ako bi pravili drugacije igre za pc i konzole,to su onda dve potpuno drugacije mehanika,i skoro pa da mora da se ulozi vise resursa a ne isplati se.

Mozda je ovo pomalo i subjektivno misljenje,mada sam pokusao da sto realnije kazem kako stoje stvari,jer je meni igra mnogo dobra i igracu je sigurno jos dugo - za vreme daggerfala nisam bio gamer,tako da za tadasnje standarde ne znam kakva je bila,igro sam je tek mnogo kasnije,morrowind i jesam koliko toliko i neizbesno je da je igra bila mnogo dobra,ali ne toliko bolja od skajrima.

A sad uz duzno postovanje nekima,koje znam iz njihovih postova u drugim topicima i znam da se razumiju u igre i rpgove,ali svi sto kazete da ste usli u igru igrali 15min i uninstall to je putpuno sranje. Kao prvo i one najgore igre u prvih 15 minuta ne mozes da zakljucis kakva je u stvari,a skyrim,eto za bilo kog rpg gamera posle 15 minuta ne moze ,znaci nema sanse da bude toliko los da je odma izbrises sa kompa i krenes da bashujes likove na forumu .

A jebeni inventory i neke sitnije bugove ce mozda i da fixuju,kao da im je problem da izbace mali patch.

P.s. o vencanjima :

Posle 10-ak dana in-game ulazim u crku mare u riftu,da vidim dal ce da mi prodaju jos jedan medaljon pa da se nanovo zenim jer mi ova zena isparila,kad ono cim sam uso krece sekvenca - moja draga zenica mi kaze da ne moze da veruje da smo se vencali i da mora da se dogovorimo gde cemo da zivimo... tako da ako je iko imao isti bug sa nestajucim zenama,probajte da opet udjete u crkvu ( mozda je u neko odredjeno vreme)

Havarija bracoooo

Link to comment
Share on other sites

Ja i ne kažem da igra ne valja, kupio sam MW3 a ovo mi se više igra. Ali je glupo da na konzoli postoje sasvim ravnopravno FPSovi, a ne mogu da odrade usrani inventar sa svim predmetima na ekranu, makar i opciono.

"You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"

 

"By my deeds I honour him, V8."

 

Link to comment
Share on other sites

Nope, kao ni u slučaju Morrowinda koji je bio premium konzolaška igra od starta.

Sad si lupio ko Maksim po diviziji. Nekako imam osecaj da si jos u prvom mom postu shvatio sta hocu da kazem, al se prepires jer numes da stanes :)

Sta sam onda ja trebao da kazem za Gothic 3 i njegov combat sistem? Ili pak za Mass Effect 2 ili mozda Witcher 2 ? Igra je dovoljno dobra da ti te stvari ne predstave nepremostivu prepreku.

Pa ne znam dal si pratio topike za ME2 i W2, opljuvao sam ih kao izdajnike prve igre(ciji sam najveci fan), kao sve sto je lose i pogresno u gejming industriji danas.

Instaliro sam opet, krenuo sa xbox joypadom(tuga da je na kompu teze koristiti tastaturu+mis), postavio mindset plice, i sad ide nekako, videcemo...

Dragon Age 2 je sranje a ne konzološka igra, ovo je multiplatformska igra u kojoj su mnoge pc gotive ojađene a korisnici konzola nisu uskraćeni ni za šta osim za tastaturu/miš, a pod tim mislim na nedostatak osnovnih statistika, arkadno levelovanje skilova i generalno nedostatak sofistikacije i detalja u svim aspektima igre. Na žalost su gejmeri na konzolama u proseku polumentalnoretardirani tako da i hitovi za njih ne smeju da budu komplikovane igre. Kao što Overlord iz Wargaminga reče na pitanje "Kako vam se svideo gamecon u londonu i da li ćete doći ponovo?": "Bilo je sjajno ali nećemo doći nikad više, Engleska je zemlja konzolaša i ti ljudi su imali probleme sa konceptima kao što je repaircost tenka posle borbe, cena municije, itd.".

Što se mene tiče Skajrim mi je super osim govnjavog menija koji bi trebalo zabraniti zakonom. Jednostavno igru posmatram kao proizvod za malo mlađu publiku i za mediokritete kojima je konzola sve i svja i trudim se da izvučem iz igre max roleplay value i ložim se da je dualkastovanje kul. I dalje žalim za revolucionarno kompleksnim Daggerfallom i fantastičnim Morrowind, šoćiram se što iko uopšte spominje meni imbecilni oblajvion i poslednjom snagom oplakujem crnu budućnost franšize.

Svaka ti je ko u Njegosa.

Aman bre ljudi,stvarno ne zelim da se mesam u price starije rur garde,ali jebeno ovo postaje iskreno topik sve manje o skajrimu,a sve vise o pisanju u oci konzolasima i ljubiteljima ove igre,jebiga ocekivanja su nam svima bila prevelika da bi bilo koja igra mogla da ih ispuni,pa zato su i mnogo sad razocarani,mozda nema grafiku wicera 2,mozda nema gameplay,rpg value daggerfala i morrowinda,mozda nema neka druge karakteristike drugih igara...

Nisu nerealna ocekivanja, kad znamo da mogu MNOGO bolje. Bunimo se jer svesno downgrejduju svoj produkt da bi zaradili vise para. Ekvivalent ovog sto si napisao je, jeste da pljeska nema domacu lepinju, sveze, kvalitetno meso od zivotinje uzgajane na farmi, sveze povrce iz domace baste ali ne mozes reci da nije pljeska koji se ne bi svidela ljubitelju kvalitetnih domacih pljeski.

"A forgotten virtue like honesty is worth at least twenty credits." -JC Denton

Link to comment
Share on other sites

Jebi ga, kotači progresa se ne mogu zaustaviti, čak i kad se okreću u pogrešnom pravcu. Isto kao ovi novi filmovi, 99% filma urađeno u kompjuteru, sa virtuelnim setovima, nema kao ranije da odu na lokacije da osetiš da su na nekom stvarnom mestu (excluding 300, Sin City i sl., gde je to i namerno tako).

Bar neko i pravi RPGove, makar i za konzole, ko bi sad gubio vreme na skockavanje kompleksne PC igre koja u najavi finansijski upropašćava autore.

Е, па у томе је управо и суштина, различити људи на ту ситуацију различито реагују:)

Рецимо, ја то не могу да поднесем и радије нећу да се играм, не из ината него просто, није ми уживање да играм толико упропашћен жанр који волим, а волим га због ствари које у последњих година потпуно незаступљене у том жанру, тако да кад се све сабере, боље ми је да играм баскет, читам књигу или радим нешто треће и да заборавим на ЦРПГ.

Неко други, опет, мора да добије своју дозу инвентара, дијалога, коцкица и нпцова и онда је у фазону дај шта даш добро је што уопште има, дај да извучем најбоље из понуђеног.

Оба става су легитимна и оба разумем. Оно, ако немам шта да јебем, ја ћу да дркам, неко ће да каже брате не могу да дркам идем да јебем меланију испод моста, туђа рука кева:)

Међутим, ја и поред свег труда да будем зен и објективан, не разумем једну групу мишљења, а то су људи који су у фазону да је интерфејс лош, да су дијалози лол итд. (не причам за скајрим него генерално), али је игра баш лепа или је лепо кад удариш неког а он готивно крвари или је залазак сунца до јаја или има раг дол или су рибе сисате итд. Не мислим ово прозивачки да не разумем, већ заиста искрено не контам концепт таквог размишљања:)

Ја сам мислио да је код рпг игре објективно јако битно да је добра механика, па онда какав је свет, па онда заступљеност скрипти, отвореност делања, комплексност свега тога, могућности лика, дијалози итд итд итд. и увек сам некако био у фазону да супер лепа оптимизована епска итд игра која трокира у наведеном једноставно нема шта да тражи против чак и АСЦИИ игре која је све то успешно инкорпорирала. Некако не знам зашто би неко баш ФРП играо због тога. Ово причам зато што у последње време то испливава као највећи квалитет и људи озбиљно замерају игри кад тај квалитет не поседује. А ја сам тотално мислио да је објективни консензус да су то небитне ствари.

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

Link to comment
Share on other sites

Ne prepirem se, lol, nego ukazujem na pojentu da je Morrowind u startu pravljen sa namerom da bude što više hustle free na konzolama, kao novom tržištu koje se otvaralo za takav tip igara, i da je uspeh na PCu bio samo splet okolnosti (open world igre koje nisu bile tako česte, sa takvim tehničkim karakteristikama (pixel shader voda po prvi put) i velikom dužinom igranja).

"You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"

 

"By my deeds I honour him, V8."

 

Link to comment
Share on other sites

Jel beše kad istrošim staff može posle da se puni?

Mozda je ovo pomalo i subjektivno misljenje,mada sam pokusao da sto realnije kazem kako stoje stvari,jer je meni igra mnogo dobra i igracu je sigurno jos dugo - za vreme daggerfala nisam bio gamer,tako da za tadasnje standarde ne znam kakva je bila,igro sam je tek mnogo kasnije,morrowind i jesam koliko toliko i neizbesno je da je igra bila mnogo dobra,ali ne toliko bolja od skajrima.

Kako ti je frp bez statistika (str, dex, con itd) mnogo dobar? To nije više ni frp nego, realno, arkadna simulacija frp-a. :/ BTW Morrowind je koliko star, skoro 10 godina? Za 10 godina smo dobili dve lošije igre (koje se realno ovde nikome ne sviđaju jer su im previše arkadne) a ti je hvališ, ok nema problema samo nemoj svima da objašnjavaš kako je igra mnogo dobar frp jer nije. Skajrim je jedan izuzetno dobar downgrade vrednosti koje većina ljudi ovde voli već dobrano preko deceniju.

Ja sam je sada igrao malo duže i svaki dungeon u kome sam bio je obično hodnik žuto-braon sranje, da budem najiskreniji. :(

Edited by abohac
Link to comment
Share on other sites

Ja ga vise hvalim kao uopsteno igru u kojoj ja uzivam,nego kao frp,mnoge elemente frpa ni nema ,eto najvaznije statistike,kao sto si sam reko . Meni onako licno pase da je igram,fino ubija vreme i uopste mi je dobra igra,ali evo izgleda da se sve vise ljudi ne slaze sa tim mojim stavom :\ Pa nek igra ko oce/voli , ko nece ne mora:)

Havarija bracoooo

Link to comment
Share on other sites

Lol, šta te briga ako se neko slaže ili ne. Inače, ista stvar kao i sa prvim Lands of Loreom, nije klasičan FRP ali je vraški zabavno

"You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"

 

"By my deeds I honour him, V8."

 

Link to comment
Share on other sites

Па да, то је нека друга прича, ја сам се веселио уз NWN лоооол, а скајрим је, оно, пен енд пејпр рпг за нвн.

Али више некако не могу, притисло ме све то, амери, либија, бетезда, конзумеризам, некако сам постао јако осетљив на то и онда како да играм скајрим кад ћу бијесно чупат косе кроз 99% садржаја:)

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

Link to comment
Share on other sites

Незеност људи околнијех убија мој зен, не знам де да нађем снагу за отпор!

Зебавам се, ал не, не гледам ја на ово тако, просто, није ми играње црпг игара толико битно да бих се трудио да укључујем резервни зен само да бих играо неки тамо скајрим уз бацање пегле на десет минута уместо на пет:)

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

Link to comment
Share on other sites

Е, али ту има једна зачкољица:)

Да ли је зеније играти грозне игре или отићи на баскет јер нема добрих игара? Услед жудње за добрим насловима, пунимо организам лошим, то није претерано зен, напротив, патња и жудња на све стране:) зеније је рећи јебо вам пас матер, не ваља ништа, одо да се дружим са питоном, игре кажете, које игре?:)

Мада наравно, може то да се гледа и на тај твој начин.

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

Link to comment
Share on other sites

Pa ne znam, ja Skyrim igram da bih gledao maglovite planine u daljini, a Dungeon Siege 3 sam npr igrao jer je bila sva gloomy i bloomy sanjiva atmosfera. Uglavnom, sve je u prioritetima. Meni RPG elementi odavno nisu prioritet, imam još par stvari u životu za koje mogu da ispoštujem koncentraciju a sve ostalo ćao (uključujući igre).

Link to comment
Share on other sites

Па јес, ал скајрим је ипак ''као'' неки рпг, значи да је од 100% нешто отишло и на то, па се онда питам што ниси узео неки бибисијев документарац ''најлепши пејзажи света'' и завалио се у столицу и добио пејзаже који су прави, ха де, и неупрљани лошим рпг елементима:)

Мислим серем, ал знаш шта оћу да кажем, ја кад сам у фазону да ми је приоритет да пуцам, узмем квејк, не узмем андајинг:)

Мада офтопикујемо много, једино Лука пише онтопик лол

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

Link to comment
Share on other sites

ili lepo gojzerice na noge i pravac planinski predeli po srbiji, sa planinarima ta akcija je dzabalesku

skinuo instalirao sve mi je isto kao u oblivionu, mozda probam kasnije, ali tesko imam jos malko vremena da se opustenije igram i nisam siguran da cu to vreme da bacam na vake providne i predvidive stvari

fallout_table.gif

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Ali ja sam znao da ces da imas prinovu i da je to razlog tvog ponasanja, ovaj brue sve pomesao :D To je i bio fazon, "rodice ti se dete a ti kukas, sram da te bude" a ne "misli G!!! da ce smak sveta". Stvarno brue, nisam ja bre toliki drogos iako radim sa belo :tf:

Ljudi se dele na optimiste i one koji znaju bolje.

Link to comment
Share on other sites

nego cudno da u novoj bethesdinoj igri ne mozes da imas potomke... to verovatno cuvaju za sledecu next gen igru :)

mizlim, zenidbe kupovina kuce opremanje... roflmao

bilo bi dobro da su od toga napravili nesto zaista dobro, znaci ja kao biseksualka u igri hocu threesome, sa svojom dragom i nasim konjicem! njiiihihihiii!

fallout_table.gif

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

nego cudno da u novoj bethesdinoj igri ne mozes da imas potomke... to verovatno cuvaju za sledecu next gen igru :)

mizlim, zenidbe kupovina kuce opremanje... roflmao

bilo bi dobro da su od toga napravili nesto zaista dobro, znaci ja kao biseksualka u igri hocu threesome, sa svojom dragom i nasim konjicem! njiiihihihiii!

[roflmao] realno takvu slobodu sam video jedino u arcanumu, i to nisam siguran da je mogao threesome, ali ovca i girl on girl su opcije :tf:

Eh šta ti je pravi RPG [^]

jebote, smorio si sa kukanjem vise :D

Link to comment
Share on other sites

Hm.. usao sam u neku pecinu... gomila Falmera.. ja level 8, jebu mi kevu naravno... ali uz pomoc henchmena i samonovanog fire atronacha... uspem da dodjem do kraja...

tamo me cekaju neki jachi Falmer... i jebeni Dwemer Centurion... uspeo sam da ubijem oba.. po cenu henchmena koji je zaginuo.... i dobio sam gomilu nekih delova od tog golema... pa me zanima, jel vredelo lol? sta mogu da radim s tim govnima?

Get smart or die dumb!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...