Jump to content

DOTA 2 - slobodna diskusija

Pr0toSS

Recommended Posts

S'oproshtenjem, chini mi se da tje i Dreadlord kao nuzhno zlo da igra Dotu2 - shodno kako se razvija situacija u HoN-u...do sad je HoN bio zapravo DotA2 tj DotA za profi igrache, sad su krenuli daleko da se razilaze od Dote i postaju pre LoL za profi igrache nego DotA za profi igrache...tako kapiram da tje DotA2 biti DotA za profi igrache.

Prosto koeficijent profi igracha u HoNu je u proteklih mesec dana opa nenormalno, u principu ne znam dal sam odgirao normalnu partiju u zadnjih metar dana. Ubacili su ovaj F2P, heroje koji sad izbacuju su u principu useless buljotine (DM i MK) koje su samo zabavne za igru...cenim da je to to, RIP HoN.

Ako neko hotje btw, kapiram da prodajem acc, 250eu Full Legacy al mi fali par Gold Modela. :tf:

Draga deco, stavila sam vam turpiju u tortu. Ako ovo procita upravnik, samo sam se salila.

Mama Dalton

jedino sto ce se placati u doti kolko sam skapirao moze da bude neki skin za heroja ili tako nesto, ako se tacno secam onoga sto sam procitao. nece biti te budjave kupovine heroja niti bilo cega sto moze uticati na igru. sto se hona tice, verujem da ce pabova uvek biti ali vec sam nacuo da ce dosta profesionalnih ekipa i iz hona i iz lola preci na dotu 2, a mozda i neki cs-ovci. sto se gamescoma tice, nije prvi put da se igra za milion dolara u gamingu, ako se dobro secam bio je i sc2 turnir i cod4 turnir na kojima je nagradni fond bio i veci od toga, a kolko sam shvatio i ovde je 1.6mil ukupno, stim sto prvi uzima 1mil. u svakom slucaju, pretpostavljam da ce konkurencija biti mnogo veca nego u doti1, s obzirom da ce svi gameri uplivati u dota 2 community :D

Milionce dolara za prvog, sve ono sto sam govorio pre godinu dana sad je realnost. HoN umire lol se koprca... Ne verujem da ce se nesto mnogo promeniti u vrhu dota scene, mozda samo se neke americke ekipe prikljuce, trixi i rexi su bili jedva prosecni dota igraci a dominiraju hon scenom...

Sto se tice ovo "za pro igrace" dota u sustini ostaje ista igra, nece ubaciti gamebreaking izmene samo engine i platforma ce da budu na nivou, transfer sa dote ce biti lagan.

@Dread eh da sam trol sad bih izvadio jedno 15 tvojih "anti-dota, hon je pro" postova ali neka :D

legen... wait for it.

lol se dovoljno razlikuje od dote tako da nema bojazni za njega još neko vreme, jerbo je dota 2, po svim blogovima koje sam video, skoro pa potpuno preslikana dota 1 (jer je icefrog tako zahtevao).

ljudi i dalje ne kontaju koju silu lol predstavlja na polju moba igara, jer ima preogromnu bazu igrača kojoj se relativno stalno udovoljava od strane riota. taj fanbase je verovatno jedini razlog zašto i dan danas radije igram lol nego hon.

kol'ko god da je hon u nekim stvarima za 3 koplja bolji od lol-a, bila to animacija u igri, mnogo bolji i stabilniji klijent, neoprostivi nedostaci poput zvaničnog nepodržavanja riplejeva i dan danas, generalno jako mali broj itema koji se aktiviraju u igri (poput hexa, ciklona itd.), sinergija između spellova heroja (samo mi karma trenutno pada na pamet u lol-u apropo toga), lol je i dalje vraški zabavna igra sa akcentima na drugim stvarima u metagame-u i odličnim dizajnom heroja i raznih kreatura (po mom mišljenju, na ovom planu je toliko razbila hon da je to možda i glavna prednost koja joj je omogućila tol'ku popularnost), plus, ponavljam, sjajni i ogromni fanbase koji konstantnim sugestijama i stalnim stvaranjem kreativnih sadržaja samo unapređuje kvalitet i popularnost igre (ista stvar koja je i podiglu dotu na pijedestal, ne?)

da, lol je bio dž sve vreme i zato su ga ljudi igrali, ali, kao i svaka druga igra, ljudi se ne bi zadržavali u lol-u dugo vremena, i igrali ga sve više, da igra nije pokazala da je vredna gubljenja vremena.

da hon zahteva više skila, da, to je i sam chu rekao, ali glavno pitanje - da li je taj povišeni requirement skila proporcionalan većem stepenu stvarne zabave tokom igranja u odnosu na lol? po mom mišljenju ne, i zato je hon fejlovao (u odnosu na lol).

da će dota 2 zameniti hon, verujem da hoće, za lol je već veliko pitanje.

:-)