Jump to content

Prenos broja telefona?

Trooper

Recommended Posts

• Replies 179
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Trupsi, nema dobitka nikakvog ni kad je hevi multitasking, biće da OS to još uvek ne podržava na pravi način (ko što nije Hummingbird procesore na 2.1)

03:34 ( MiGsa ) da budem iskren

03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki

22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah

13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare

[16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know

[21:00] <vudu> jebacemo svi

ja nemam tatu :(

Jebote, ovde svima baterija traje po pet dana na smartphone-u :)) Uvek baterija traje u zavisnosti od korišćenja, blutut, wifi, razgovor i sl, meni recimo standardno na Nokia E71 (nova baterija potpuno) traje oko dan. Ako mnogo sedim u kolima i telefoniram preko blututa negde oko 18-19h je već umro, a ako uključim uz to i recimo chat onda je otišao oko 16h :)

Sve u svemu korišćenje telefona je vrlo subjektivno, verovatno bi nekome drugome isti taj model trajao pet dana opušteno...

Heghlu'meH QaQ jajvam

bile su priche isto da nece da apple dodje dok se ne uvede srbija u Paypal sistem

ne znam kakve veze to ima jedno s drugim ali u svakom slucaju paypal nikad nece doci izgleda...

A to za baterije isto, osim mohijevog od dva cela dana sto traje svi se pune na dan ako ih akash...

Jebote, ovde svima baterija traje po pet dana na smartphone-u :)) Uvek baterija traje u zavisnosti od korišćenja, blutut, wifi, razgovor i sl, meni recimo standardno na Nokia E71 (nova baterija potpuno) traje oko dan. Ako mnogo sedim u kolima i telefoniram preko blututa negde oko 18-19h je već umro, a ako uključim uz to i recimo chat onda je otišao oko 16h :)

Sve u svemu korišćenje telefona je vrlo subjektivno, verovatno bi nekome drugome isti taj model trajao pet dana opušteno...

snap20110617_190220.png

upaljen wifi, 3g, gps (blutut ne koristim).. imam 2-3 poziva dnevno, 10tak smsova i non stop se syncuju mail, prognoza i ostale gluposti (osim fba/twittera jer to ne koristim) :)

U Srbiji od 1. jula moguća prenosivost mobilnog broja

Sva tri domaća mobilna operatera, Telekom Srbije, Vip mobajl (Mobile) i Telenor, omogućiće od 1. jula korisnicima prenošenje telefonskog broja, rečeno je agenciji Beta u tim kompanijama.

Usluga prenosivosti mobilnih brojeva u Srbiji počeće da funkcioniše posle nekoliko odlaganja, a pravilnikom Republičke agencije za elektronske komunikacije (Ratel) bilo je predviđeno da počne 1. januara 2011. godine.

U Srbiji rade tri operatera mobilne telefonije - Telekom Srbije, Telenor i Vip mobajl, koji zajedno imaju oko 10 miliona izdatih brojeva.

Kako ističu u Telekomu Srbije, MTS je u potpunosti spreman za prenosivost brojeva i 1. jul dočekuje sa "željom da opravda poverenje višegodisnjih korisnika, ali i da otvori vrata i bude atraktivan i za potencijalne nove korisnike".

"U prenosivosti brojeva vidimo novu šansu na tržištu, dok istovremeno ona korisnicima daje mogućnost fer izbora. Ne očekujemo bilo kakve poteškoće u tom procesu i verujemo da će se on odvijati na zadovoljstvo korisnika", kažu u najvećem srpskom mobilnom operateru.

U Telekomu navode da će za prenos broja u mts mrežu, odnosno uslugu prenosa broja, korisnik morati da izdvoji "svega jedan dinar sa PDV-om", uz napomenu da je u cenu je uračunato izdavanje SIM kartice.

Kako ističu u Vipu, prenosivost broja mobilnog telefona donosi korisnicima bolji kvalitet usluge i pravi je pokretač konkurentnosti na svim tržištima na kojima se uvede.

"Iako će procedura prenosa broja u Srbiji trajati par dana, želimo da naglasimo da za to vreme korisnici neće trpeti bilo kakav prekid usluge", kažu u tom mobilnom operateru.

upaljen wifi, 3g, gps (blutut ne koristim).. imam 2-3 poziva dnevno, 10tak smsova i non stop se syncuju mail, prognoza i ostale gluposti (osim fba/twittera jer to ne koristim) :)

Kao što rekoh, vrlo zavisi od toga kako i koliko koristiš telefon, ja sam u petak imao recimo 50ak poziva (otprilike pola-pola dolazni/odlazni), 38 sms-ova i nekih 30ak mailova koji se sinhronizuju preko gmail aplikacije za Symbian. Da je broj poziva na nivou tvog verovatno bi i meni baterija na e71 trajala bar tri dana...

Heghlu'meH QaQ jajvam

upravo ovo što reče Zverko, pozivi najviše troše. A, kad nema sinhronizacije ili se ne koriste, GPS, BT i WiFi troše 0% baterije. Znači, nakačeni ste na WiFi celog dana, ali imate sync svakih 6 sati za FB i mail, otići će vam 5% baterije za to kratko vreme koliko se nakačio i proverio da li ima promena

mani se corava posla sa prva droidom. I ako uzmes i ako ne uzmes telefon sa tim paketom, potpisujes ugovor na 2 godine sto je debilizam veeeliki. strpi se do 1. jula, cenim da ce svi, a ponajvise telekom (drzavna firma ftw) izbaciti vesele ponude za nove korisnike.

Ovdashnji

P.S> nickwoode, zasto se ne "log_out"-ujes kad si na forumu sa mog kompa? DovlaGSI

:)

upravo ovo što reče Zverko, pozivi najviše troše. A, kad nema sinhronizacije ili se ne koriste, GPS, BT i WiFi troše 0% baterije. Znači, nakačeni ste na WiFi celog dana, ali imate sync svakih 6 sati za FB i mail, otići će vam 5% baterije za to kratko vreme koliko se nakačio i proverio da li ima promena

jasno, al' ne syncuju se na 6h vec na 30 min :) a i zavisi od optimizacije samog roma, od kad koristim darky - traje 2d baterija, sa stock - 1d max :)

mani se corava posla sa prva droidom. I ako uzmes i ako ne uzmes telefon sa tim paketom, potpisujes ugovor na 2 godine sto je debilizam veeeliki. strpi se do 1. jula, cenim da ce svi, a ponajvise telekom (drzavna firma ftw) izbaciti vesele ponude za nove korisnike.

Pa i hocu prvog jula da se prebacim na telekom, zato pitam za taj paket. Ja znam da na telenoru ne moras da potpishesh ugovor nikakav ako ne uzmesh telefon, sumnjam da je kod ovih drugacije, mada zvacu da pitam bash.

malo posredna situacija vezana za prva droid. Pre mesec dana sam hteo da uzmem lg onaj 540 na svoj paket, mix net L, gde je u tadasnjoj ponudi na sajtu kostao 1 dinar. ja odem, trazim, oni mi ne daju sa izjavom "samo uz prva droid". ja kao "wtf, pise na sajtu, sta koj kurac". "ne, samo uz prva droid, ovo na sajtu je za ljude van beograda". tu iz mesta umrem od smeha i trazim da mi daju info gde van beograda moze da se kupi. Kaze mi kokoska iz prodaje ispred koje sedim da zovem tehnicku podrsku. tu popizdim i krenem da se svadjam, da zovem sefa itd, i na kraju mi saopste da ce trebovati telefon iz nekog drugog grada ili poslovnice i stagod i da ce me zvati. ja kao kul, jebite se, ne budem li pozvan, doci cu opet da pravim guzvu.

zove krava mene sutradan da mi kaze da telefon jos nije stigao i da ce me zvati cim stigne. zove me prekosutra da kaze da je telefon stigao. ja kao kul woohooo.

odem opet tamo (poslovnica u kumanovskoj inace, kod bulevara), dobar dan, dobar dan, dajte taj telefon, dajte da potpisem taj ugovor na 2 godine i da vam platim jedan uno dinar, srecno se kezeci jer sam isterao svoje.

tu ti ona meni daje ugovor na potpis i izjavljuje "posto je ovo 3g telefon, moracete da koristite i nasu 3g uslugu, 118 dinara sa pdv svakog meseca dok traje ugovor". ja kazem "necu, nigde ne pise da mora, sta je to sada". ona odgovara sa "tako mi je napravljeno u aplikaciji, ja vama ne mogu da izdam ugovor i zatvorim sve bez stiklirane 3g opcije". svadjamo se mi tu, ja se nerviram, ona tera svoje, govorim joj kako je ortak u istoj toj poslovnici za stolom pored kupio Galaxy S bez 3g gluposti, a to je 6x vise 3g telefon od malog LG 540, ona ustaje da proveri, dolazi da kaze da to niej moguce, ja ludim, crven, ozbiljno popizdeo, no kazem ok, ovoliko cimanja, 20 evra za 2 godine, prezivecu. Odstampa ona meni to dodatno da potpisem, kad ne lezi vraze, odstampala mi ZAHTEV od koga ja od Telekoma Srbija JA ZAHTEVAM da mi omoguci 3G uslugu na osnovu ugovora tog i tog, tj ja trazim da mi uzmu 20 evra in za sta. Tu sam dobio nervni slom i izasao napolje.

Ovdashnji

P.S> nickwoode, zasto se ne "log_out"-ujes kad si na forumu sa mog kompa? DovlaGSI

malo posredna situacija vezana za prva droid. Pre mesec dana sam hteo da uzmem lg onaj 540 na svoj paket, mix net L, gde je u tadasnjoj ponudi na sajtu kostao 1 dinar. ja odem, trazim, oni mi ne daju sa izjavom "samo uz prva droid". ja kao "wtf, pise na sajtu, sta koj kurac". "ne, samo uz prva droid, ovo na sajtu je za ljude van beograda". tu iz mesta umrem od smeha i trazim da mi daju info gde van beograda moze da se kupi. Kaze mi kokoska iz prodaje ispred koje sedim da zovem tehnicku podrsku. tu popizdim i krenem da se svadjam, da zovem sefa itd, i na kraju mi saopste da ce trebovati telefon iz nekog drugog grada ili poslovnice i stagod i da ce me zvati. ja kao kul, jebite se, ne budem li pozvan, doci cu opet da pravim guzvu.

zove krava mene sutradan da mi kaze da telefon jos nije stigao i da ce me zvati cim stigne. zove me prekosutra da kaze da je telefon stigao. ja kao kul woohooo.

odem opet tamo (poslovnica u kumanovskoj inace, kod bulevara), dobar dan, dobar dan, dajte taj telefon, dajte da potpisem taj ugovor na 2 godine i da vam platim jedan uno dinar, srecno se kezeci jer sam isterao svoje.

tu ti ona meni daje ugovor na potpis i izjavljuje "posto je ovo 3g telefon, moracete da koristite i nasu 3g uslugu, 118 dinara sa pdv svakog meseca dok traje ugovor". ja kazem "necu, nigde ne pise da mora, sta je to sada". ona odgovara sa "tako mi je napravljeno u aplikaciji, ja vama ne mogu da izdam ugovor i zatvorim sve bez stiklirane 3g opcije". svadjamo se mi tu, ja se nerviram, ona tera svoje, govorim joj kako je ortak u istoj toj poslovnici za stolom pored kupio Galaxy S bez 3g gluposti, a to je 6x vise 3g telefon od malog LG 540, ona ustaje da proveri, dolazi da kaze da to niej moguce, ja ludim, crven, ozbiljno popizdeo, no kazem ok, ovoliko cimanja, 20 evra za 2 godine, prezivecu. Odstampa ona meni to dodatno da potpisem, kad ne lezi vraze, odstampala mi ZAHTEV od koga ja od Telekoma Srbija JA ZAHTEVAM da mi omoguci 3G uslugu na osnovu ugovora tog i tog, tj ja trazim da mi uzmu 20 evra in za sta. Tu sam dobio nervni slom i izasao napolje.

ma to su debili bre, to su i meni rekli sa ovaj huawei. Uzeo preko kontrole troskova, i kazu mi da posto je 3g telefon, moram da placam pretplatu za vreme ugovora.

Nista, ajde, pristanem, drndam telefon posle i izvalim da 3g ne radi. Ubacim podesavanja sa neta, nece da radi. Zovem 789 i krecem pricu kako necu da placam nesto sto ne radi, bla bla bla, da bi mi lik iz tehnicke rekao da kontrola troskova uopste ne predvidja 3g i da ne mogu da koristim i ako hocu.

Jbt,jedna firma, 20190195 razlicitih prica.

Forum neprikladan za signaturu!

Ne kontam, oni vam namecu 3g pretplatu zato sto ste od njih uzeli 3g telefon ?

Znaci ti uzmesh prva droid paket koji je 1500 din, i oces jos neki fon koji kao ima 3g, i ti MORASH da platish JOSH dodatnih 120 dinara za period od dve godine ?

pa gde je tu mozak :D

ne 3g pretplatu, ti imas 3g gde bazne stanice to podrzavaju. ali te maltretiraju za njihovu 3g uslugu koja podrazumeva brz pristup mondo portalu ili tako neku glupost i stream videa sa tog istog portala telefonom. notorna budalastina izmisljena za uzimanje jos malo para tupavom plebsu, tj onome ko se navuce sa "ma nije 120 dinara nesto". mislim, i nije, ja za malo da pristanem, ali opet...

Ovdashnji

Ali koliko magle?

Taj pedersko-menadžersko-lihvarski stil poslovanja se širi kao zaraza svetom, ISP neće da bude samo ISP, operater neće da bude samo operater, oće da ti naplate i protok i još specijalno po komadu "sadržaja" koji skineš svako hoće svoj app/kalakurica/glupost-shop, a kako srbin nije blesav da plaća za ono što se skida džabe sa neta onda idu ti "kompromisni" modeli gde ti plaćaš pretplatu za pristup nekom skrnavom sadržaju koji te ne zanima, a kako ni to niko neće onda idu ova "kreativna" tumačenja pravilnika i ubeđivanje da doplatiš za glupost "jer to tako mora" a u stvari im je neko rekao da moraju da ostvare kvotu prodate magle. Dve Smrti Prodavcima Magle.

jebote, smorio si sa kukanjem vise :D