iguana Posted November 4, 2010 Report Share Posted November 4, 2010 Secret in Their Eyes Argentinski film koji je ove godine osvojio oskara. Malo mi je tesko da poverujem da nije bilo i boljih filmova, iskreno. Ali generalno gledano radi se, i dalje, o jednom odlichnom filmu kojeg bi opisao kao odlichan, moderan film noir u boji. Prvih pola sata mi je bilo pomalo izludjujuce, sa radnjom koja se servira na kasicicu, sa lichnostima koje su rezervisane, ali na kraju se gledanje i vishe nego isplati iako film nikada nije previshe brz. mozda nikada niko ovaj film nece pamtiti po samoj prici koja povezuje ove likove jer je klasichna "who's the murder", koliko po lichnostima koji su odlichno odglumljene. Karakteri su duboki, prepoznatljivi, covek ih zavoli... ako jednom budete imali 2 sata slobodnog, moja preporuka za gledanje It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted November 4, 2010 Report Share Posted November 4, 2010 http://bucuresti.24fun.ro/out/galleries/400/events/cum_mi_am_petrecut_sfarsitul_verii_kak_ya_provel_etim_letom_rusia_2010/10e0b1fkak_ya_provyol_etim_letom.jpg[/img odličan film, vrhunska kamera. jako spor tempo. ako se pređe preko pomalo navučene postavke, i dva deus ex događaja, vrh. preporuka kako da nadjem ovaj film, moz neki imd blink Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted November 4, 2010 Report Share Posted November 4, 2010 kako da nadjem ovaj film, moz neki imd blink How I Ended This Summer Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted November 4, 2010 Report Share Posted November 4, 2010 Izgubila se igra reči u prevodu, jbg :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
NemaN!-!-! Posted November 5, 2010 Report Share Posted November 5, 2010 inception odlican 5. http://www.imdb.com/title/tt1375666/ podseca malo na existenz ako je neko gledao Link to comment Share on other sites More sharing options...
G!!! Posted November 6, 2010 Report Share Posted November 6, 2010 jea i ja ga odgledah konacno iako sam pretpostavio posle 10 minuta filma kakav ce biti kraj, uopste nisam razocaran ni krajem (kao sto bih u 99% slucajeva bio u toj situaciji) niti bilo cim u filmu. odlican, svaka cast Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dz Posted November 6, 2010 Report Share Posted November 6, 2010 (edited) izgleda da je napokon pusten na net dobar snimak skidam odma! edit: odgledah Dread, nije los Edited November 6, 2010 by Dz oO Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pipboy Posted November 8, 2010 Report Share Posted November 8, 2010 (edited) GONE BABY GONE Odličan sleeper hit film koji je nekako ostao u senci konkurencije pre tri godine. Rek'o, ajde da ga ogdledam dok ne izađe Town HD, da vidimo kako Ben Aflek režira filmove, i uopšte se nisam razočarao. Priča je odlična, rasplet još bolji (mada nisam ni jednog trenutku imao ni najmanju sumnju u to šta bih ja izabrao na kraju), atmosfera vrlo autentična i realistična, Morgan Friman i Ed Haris odlično dozirani da ne budu u fokusu priče. Jedina mala zamerka su Kejsi Aflek i Mišel Monagan, em su nekako suviše u kontrastu sa tim beznadežnim white trash šljamom Detroita, em je ona u potpunosti nepotrebna osim kao eye candy u priči, em mi on deluje suviše kmezavo i mlitavo za ovakvu ulogu (što nije minus samo po sebi, jer je to sjajno znao da iskoristi u nekim filmovima, ovde bi neko drugi delovao mnogo uverljivije). Edited November 8, 2010 by Pipboy "You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?" "By my deeds I honour him, V8." Link to comment Share on other sites More sharing options...
makiii Posted November 8, 2010 Report Share Posted November 8, 2010 e bas sam hteo da gledam taj film i nikako da se setim kako se zove, danke ce da pogledam veceras ako nadjem neki dobar strim. /ignore. neki ljudi ne razumu neke stvari!1! Link to comment Share on other sites More sharing options...
konfuzni Posted November 8, 2010 Report Share Posted November 8, 2010 Jel gledao neko The Fourth Kind?? mrzelo me da citam 42 strane :) sa Milom Jovovich kao po nekoj istinitoj prici o otmicama tudjinaca :) I wish that BACKSPACE works in life!. Link to comment Share on other sites More sharing options...
iguana Posted November 8, 2010 Report Share Posted November 8, 2010 the Last AirBender ne znam zasto sam to i skinuo, ali mislim da je ovo poslednji film Shjamalana koji cu ikada samoinicijativno gledati. Ocekivao sam nesto u rangu Zlatnog Kompasa a dobio sam sranje koje ide rame uz rame sa 10 000 BC It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
konfuzni Posted November 8, 2010 Report Share Posted November 8, 2010 taj airbender sam odgledo pola sata i obriso odma sa kompa :\ I wish that BACKSPACE works in life!. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trn Posted November 8, 2010 Report Share Posted November 8, 2010 Meni je kul fourth kind :) svidja mi se taj tip filma polu dokumentarac, nije previse monoton... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doolio Posted November 9, 2010 Report Share Posted November 9, 2010 ja nisam uspeo da zavrsim erbendera...ja ne znam sta je tom coveku stvarno, filmovi mu imaju sve goru i goru izvedbu. bilo bi mi jasno da je film fejl u smislu da je bljutav, previse holivudski, retardiran itd itd itd, medjutim, okosnica debilnosti filma je upravo u izvedbi - da je film izveden kvalitetno, bio bi sasvim okej. ovako imamo neubedljiv plastikanerski dizajn gde je krajolik ubedljiv koliko i scene safarija snimljene u studiju iz filmova iz pedesetih, retardiranu glumu potpomognutu retardiranom montazom i rezijom, onaj debilni vividni filter koji od movie-like snimka napravi precisti grand show trip, jedan od najmentolskijih kastinga ikad, jeftini amerski fetis sa plavookim protagonistima, pa 90% glumaca nosi plava sociva (takodje precista i grand showasta) i tako dalje i tako blize... kad covek gleda nove terminatore ili nesto tog tipa, fejl je takodje vidan, ali u drugom smeru, rezija je dobra, efekti su upeglani, muzika je takva i takva tu gde treba itd. ovo je ko da se igrao sinisa pavic vezanih ociju... slican trip je imao i liga izuzetnih dzentlmena, ono, gledas film i sve je nekako...lose. sto se fourth kinda tice, meni je gej. da ne gresim, dusu, ima nekoliko polu-jezivih scena, medjutim, ceo film se oslanja na taj dokumentaristicki trip, a mislim da film mora da ponudi mnogo, mnogo vise kao film, a ne da se oslanja na efekte tog tipa. jer ako tim efektima oduzmes trip, sjebo si ceo film. a trip ovog efekta je validan jedino ako mislis da zapravo zaista gledas film baziran na dokumentarcu. a to se, naravno, nikome od nas nije desilo...moji roditelji bi verovatno tripovali da je film zasnovan na dokumentarnim zapisima, a oni bas i nisu ciljna grupa modernih filmova, ne radi im percepcija na taj nacin:) film koji je dobar per se, uvlaci gledaoca u trip svojim 'inner' kvalitetima i onda mozemo da dobijemo i tuznu tragediju i strasan horor i smesnu komediju i engaging akciju. medjutim, ako film poseduje samo spoljasnji faktor kao 'hook' (pomenuta dokumentarac postavka), onda bilo kome ko je izmedju 15 i 50 godina tesko da ce biti dobar. barem su to neka moja dva dinara. gledao sam danas harold i kumar go to white castle, ne znam zbog cega, nesto sam imao trip u glavi da je film hvaljen. i smorio sam se, izgleda da sam mator za taj amerski koledz humor nastao polovinom devedesetih... brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted November 9, 2010 Report Share Posted November 9, 2010 Odgledao Wall Street: Money Never Sleeps - sve mi je bilo bash dobro, osim samog kraja koji su zasrali... Znachi da nema poslednje minute, film bi bio vrhunski. А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted November 9, 2010 Report Share Posted November 9, 2010 @Avatar the Last Airbander Film je radjen po crtanoj seriji koja traje tri sezone. Pominjao sam je davno na ovom topiku. To je najbolja crtana serija (a sigurno top 10 uopste) koju sam ja gledao i preporucio bih je svakom. Film nisam gledao. Samo sam hteo da vam kazem da ne propustite seriju jer garantujem da cete uzivati. ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GibanicA Posted November 9, 2010 Report Share Posted November 9, 2010 (edited) Social Network za pocetak - da ne zaboravim. Sava Centar je i dalje oficijelno najgora sala na svetu..losa slika, bedno platno, zvuk bolji kod mene u sobi na zvucnicima.. sam film je solidan, dobro struktuiran i reziran, prica nekako lepo `ide` i zanimljiva je svakom ko je upalio (ili nije) fejsbuk..nema kreativnosti, maste ili nekih uau momenata..film je samo dobar, lepo ispricana prica ali ni po cemu nije poseban, ostaje samo kao lep jednokratni uzitak u bioskopu..za razliku od nekih drugih Fincherovih ostvarenja koje svi ovde dobro znamo i pamtimo.. i da - glavni glumac je stvarno odlican - isti cukerberg sa onim streberskim pokretima i glasom.. The Town uf..odakle poceti..ne znam da li sam ja kreten pa se svima svidja i dobija visoke ocene film koji mi je potpuno prosecan, ako ne i ispod toga.. Klisei, klisei, pa jos malo klisea, umotano u poprilicno predvidljivu pricu..sve to filovano blatunjavom Rebekom Hol..akcija i pljacke su vidjene u drugim filmovima bar 15000 puta pa ne vidim zasto su ovde bolje u bilo kom smislu..`poslednji posao` koji negativac uvek nekako odradi blablabla..kenja mi se od afleka i njegove price..ne treba da rezira vise (a ni da glumi-mladji brat mu je mnogo bolji)..jedina svetla tacka je sto epizodnu ulogu glumi lik koji je igrao Kobayashija u legendarnom The Usual Suspects. mislim da je ovo prvi film da ga vidim nakon toga.. i da - aflekov ortak najbolji u filmu vrhunski glumi..pravi irski shaban a sto se tice Shyamalana ja se ne secam njegovog dobrog filma posle Unbreakable.. Edited November 9, 2010 by GibanicA 2kokaje Link to comment Share on other sites More sharing options...
sinister Posted November 9, 2010 Report Share Posted November 9, 2010 ju, kako napljuva town :( Bring It Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted November 9, 2010 Report Share Posted November 9, 2010 (edited) The Town uf..odakle poceti..ne znam da li sam ja kreten pa se svima svidja i dobija visoke ocene film koji mi je potpuno prosecan, ako ne i ispod toga.. Klisei, klisei, pa jos malo klisea, umotano u poprilicno predvidljivu pricu..sve to filovano blatunjavom Rebekom Hol..akcija i pljacke su vidjene u drugim filmovima bar 15000 puta pa ne vidim zasto su ovde bolje u bilo kom smislu..`poslednji posao` koji negativac uvek nekako odradi blablabla..kenja mi se od afleka i njegove price..ne treba da rezira vise (a ni da glumi-mladji brat mu je mnogo bolji)..jedina svetla tacka je sto epizodnu ulogu glumi lik koji je igrao Kobayashija u legendarnom The Usual Suspects. mislim da je ovo prvi film da ga vidim nakon toga.. i da - aflekov ortak najbolji u filmu vrhunski glumi..pravi irski shaban a sto se tice Shyamalana ja se ne secam njegovog dobrog filma posle Unbreakable.. Nisam gledao ali to sto si opisao je aflekov stil, preterano istaknuti klisei, to je mozda malo pokupio od kevin smitha sa kojim je cesto saradjivao. Takve neke stvari moras imati u vidu kada gledas njegove filmove tj ili zelis da ih gledas zato sto volis to ili ne. Kao na primer sto ili volis japanske horore ili ne, a ako ih ne volis moze biti najbolji na svetu nece ti se svideti. Edited November 9, 2010 by mohican OPTIMISED FOR HUMAN OPTICAL NERVEBEST VIEWED WITH A MONITOR Link to comment Share on other sites More sharing options...
iguana Posted November 9, 2010 Report Share Posted November 9, 2010 poslednji originalni heist film koji sam gledao je bio Inside Man It's nice to be good, but it's nothing compared to being bad Link to comment Share on other sites More sharing options...
GibanicA Posted November 9, 2010 Report Share Posted November 9, 2010 Nisam gledao ali to sto si opisao je aflekov stil, preterano istaknuti klisei, to je mozda malo pokupio od kevin smitha sa kojim je cesto saradjivao. Takve neke stvari moras imati u vidu kada gledas njegove filmove tj ili zelis da ih gledas zato sto volis to ili ne. Kao na primer sto ili volis japanske horore ili ne, a ako ih ne volis moze biti najbolji na svetu nece ti se svideti. nisam gledao gone baby gone, pa mi je ovo prvi susret s njim u rezija smislu..ako je takav, ok, totalno stoji sta si rekao - sta god da uradi u tom stilu nece mi se svideti.. likovi su dobri, film ni u jednom momentu ne smori, akcione scene su sjajne (meni se npr dopada montaža, nema onih ne-vidim-ništa-ali-sve-seva kadrova od 0.3 sekunde). generalno, film nije na nivou heat-a, ali baš ga napljuva daleko od toga da sam ocekivao heat, samo sam stekao utisak da film ne zasluzuje nikakav hajp ni pricu o njemu jer je jednostavno prosecan i `uobicajen`..sad mi ne radi mozak ali u zadnjih par godina je bilo filmova na ovaj fazon koji su slicnog kvaliteta..nije da smori preterano ali se i tebi sigurno prikenjalo od onakvog zavrsetka i onog plakanja i pisma koje dok cita sigurno place cela publika u americkom bioskopu. a i cela ona izdaja `sestre narkomanke` mi je bila nekako mnogo glup detalj scenarija.. i jebote tek sad kad si rekao sam proverio na imdb da je kobajasi zapravo fiserov cale u inception..uopste ga nisam skontao :( 2kokaje Link to comment Share on other sites More sharing options...
manager Posted November 9, 2010 Report Share Posted November 9, 2010 a sto se tice Shyamalana ja se ne secam njegovog dobrog filma posle Unbreakable.. http://www.imdb.com/title/tt0286106/ nije los, ali svakako je posle sixth sense-a i unbreakable-a po kvalitetu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
~JungleBoY~ Posted November 9, 2010 Report Share Posted November 9, 2010 (edited) Iskreno rečeno, Signs su realno osrednji film, ali to me nije sprečilo da pustim suzu na Mel Gibsona i njegove sjajne facijalne eskpresije. Carina, šteta što je govno od čoveka :D I uopšte, čak iako film po meni nije ništa posebno, Šijamalan je i tu stvorio sjajan suspenz i pokazao kako raspoloženje u filmu može da trijumfuje nad rupama u zapletu kao i vera nad logikom, zato i gotivim taj film. Ja ne znam šta se desilo s njim posle pa da ni ovo što je jedino znao da radi više ni ne pokušava, nego ga očigledno prosto boli kurac :D Edited November 9, 2010 by Mr. Nobody :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pipboy Posted November 9, 2010 Report Share Posted November 9, 2010 Koje rupe u zapletu? "You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?" "By my deeds I honour him, V8." Link to comment Share on other sites More sharing options...
~JungleBoY~ Posted November 9, 2010 Report Share Posted November 9, 2010 (edited) npr. ejlijeni koji dolaze na planetu koja je 67% pokrivena supstancom koja ih ubija na licu mesta? :D Edited November 9, 2010 by Mr. Nobody :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts