Jump to content

vesti

dovlagsi

Recommended Posts

Elem, nije baš neka vest, ali čisto da podelim svoj smor sa vama :) Svi znamo da su kod nas kola skuplja nego drugde, ali sam nedavno bio u Slovačkoj pa sam se još više razočarao. Prva stvar je bila reklama za Fiat Punto Evo koji sa klimom i ABS-om i generalno nekom ok opremom košta 8.590 evra, ako se ne varam kod nas je Grande Punto koji je jednu generaciju stariji sa tom istom opremom 8.999 evra, a otprilike ovoliko je budjavi Punto Classic :) Na moje pitanje da oni slučajno ne reklamiraju koja sa cenom bez PDV samo dobio po mene razočaravajući odgovor - cena je sa pdv, na putu.

Ono što mi je bilo još upadljivije je bila reklama za Land Rover Freelander koji sa dizel motorom kako piše na bilbordu kod njih kreće od nekih 27k evra, što mi je nekako bilo mnogo malo. Ne budem lenj pa kad dodjoh ovde čisto skoknuh da vidim koliko je to vozilo kod naših uvoznika. Da ne bi bilo laži i prevare evo na kraju linka ka oba sajta (srpskog i slovačkog), negde sa leve strane je cena za Freelander koja počinje "od... "

Srbija

Slovačka

Primetićete da su cifre u ceni skoro iste osim toga što je prva različita, a razlika je tričavih 40% cene automobila :))

Heghlu'meH QaQ jajvam

Ono što mi je bilo još upadljivije je bila reklama za Land Rover Freelander koji sa dizel motorom kako piše na bilbordu kod njih kreće od nekih 27k evra, što mi je nekako bilo mnogo malo. Ne budem lenj pa kad dodjoh ovde čisto skoknuh da vidim koliko je to vozilo kod naših uvoznika. Da ne bi bilo laži i prevare evo na kraju linka ka oba sajta (srpskog i slovačkog), negde sa leve strane je cena za Freelander koja počinje "od... "

Srbija

Slovačka

Primetićete da su cifre u ceni skoro iste osim toga što je prva različita, a razlika je tričavih 40% cene automobila :))

Hetlerovicu, cene za LR u Grandu su iskazane u dolarima. :) Al svejedno, opet deru, jasno. Sto je najgore po nas, Madjarska spada u prve tri zemlje Evrope po "jeftinoci" novih automobila, pa je pre neku godinu bila cak aktuelna prica o odlasku i kupovini kola tamo... Al ne brini brigu, osnovni pro_ceed u npr. Danskoj kosta 24.200 evra :)))

Inace,

Novi Daihatsu Charade!

daihatsu%20charade.jpg

.... whaaaat.jpg

facebook.com/speed.rs

Hetlerovicu, cene za LR u Grandu su iskazane u dolarima. :) Al svejedno, opet deru, jasno.

Inace,

Novi Daihatsu Charade!

A vidiš, potpuno nisam ni skontao, ko bi očekivao da neko daje kod nas cenu u dolarima, ali svejedno, nije skuplji 20K evra nego 10 :)

Ali mi nije jasan ovaj Daihatsu - izbacuju novi model koji je replika Yarisa sada već prethodne generacije? Mislim kapiram da imaju neku kooperaciju, ali je ovo na nivou Zastave 10 i Punta, mislim taj Daihatsu je nekad bio kao ok marka :)

Heghlu'meH QaQ jajvam

šalio sam se ale :)

zwerko baš si failovao, ja sam mislio da si skapirao da pišu cene u dolarima :)

Koliko ja znam priču, Daihatsu je Toyotin a već neko vreme posmatrajući šta izdaju nema tu ničega "kul", sve je bukvalno kao "poor guys toyota", tj. ti modeli su ubi bože. Pa me ne čudi da je ovo odgovor tojote na one "Astra classic" šeme :)

Upravo ovo što je Laki rekao - Daihatsu će u Evropi postati praktično Dačijin konkurent, a iz ovog Šarada vidimo u kom pravcu će (najverovatnije) ići. Pre nedelju dana je bila aktuelna informacija da se evropski ogranak Daihatsua zatvara, ali izgleda da imaju novo rešenje, jel.

Inače, big news, prva "procurela" slika novog Lamboa Aventador!

6,5 V12 700 KS

prilicno ocekivan izgled

184391_10150110255278180_8177433179_6364827_2431589_n.jpg

facebook.com/speed.rs

Upravo ovo što je Laki rekao - Daihatsu će u Evropi postati praktično Dačijin konkurent, a iz ovog Šarada vidimo u kom pravcu će (najverovatnije) ići. Pre nedelju dana je bila aktuelna informacija da se evropski ogranak Daihatsua zatvara, ali izgleda da imaju novo rešenje, jel.

Pa kad se tako postave stvari to zaista i ne deluje tako loše, ako bi na primer za iste pare koliko košta ovaj naš ziljavi Punto ili Dacia Sandero, a to je tu manje više slično, mogao da kupim Yarisa prethodne generacije sa drugim znakom, svakako bi mi to bio izbor. Mene samo brine cenovna politika, jer je Toyota tu uvek malo jaka, ako bi na primer ovaj Daihatsu bio jedno 10% viši sa cenom onda bi bio tu negde kao i Ford Fiesta, gde svakako gubi smisao.

Heghlu'meH QaQ jajvam

Jaris je sad na akciji 10 hiljada, znaci taj Charade moze da bude samo jeftiniji od toga, sto je prihvatljiva cena... Onaj ko u nasoj zemlji ima para za novi biznis bi trebalo da razmotri ideju da valja Daihatsu u Srbiji, ono, jeftini a kvalitetni automobili i dostupna Tojotina servisna mreza... Osim ako Toyota Srbija ne odluci da sama radi Daihatsu...

facebook.com/speed.rs

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...