Jump to content

vesti

dovlagsi

Recommended Posts

dok sam imao Ča table, secam se da je islo samo CAxxx-xxx ... stavise, nije mi ni na pamet palo da mora bas Č

ja na jesen tek oko tablica... ako probaju da mi uvale s nasim slovima, mogu da ih vrate odmah... planiram da idem van zemlje ikad kknptybb

btw pusa svima <3

Najbolji sam ja koji kao razmišljam šta dižu toliku buku oko novih slova u tablicama, kad je to verovatno neki poprilično mali procenat ljudi koji su dobili naša slova. I onda danas vozim i po prvi put vidim lika sa novim tablicama ispred sebe i kao priđem da pogledam a ono na kraju IĐ :)

Heghlu'meH QaQ jajvam

dve vesti vezane za trajanje baterija kod hibrida i električnih automobila. zwerko, pazi ovamo:

1. MIT drugari testirali baterije nakon 1.500 ciklusa brzog punjenja, i otkrili da su izgubile 10% kapaciteta

http://green.autoblog.com/2011/01/04/mit-electric-vehicle-tests-rapid-charging-battery/

2. toyota prius iz 2002 sa ~300 hiljada pređenih kilometara i dalje troši približno isto

http://green.autoblog.com/2011/01/07/consumer-reports-tests-old-2002-prius/

moram reći da sam iznenađen, s obzirom da mi litijum-jonske baterije redovno crkavaju u mobilnim telefonima :)

zar prius ne koristi nimh baterije?

to je dobar fazon kad kupis novog - "e, odoh da formiram Priusa.." :)

edit: sad citam na wikipediji, kao frka je sto Prius ima vece no dozvoljeno emitovanje radijacije lol, na nekim delovima u kabini (npr. zadnjem desnom sedistu) cak i 24mG, a vec 3mG je kao dovoljno da se deci kasnije razvije leukemija.... lol

facebook.com/speed.rs

Da se vratim na priču o tablicama, danas vidim gradski autobus (privatni) koji na kraju ima oznaku WČ. Mislim sve sve, ali smo stvarno retardi, aj razumeo bih da oće da ubace naša slova jer neće strana, ali koja je logika imati i Č i W?!

Heghlu'meH QaQ jajvam

Da se vratim na priču o tablicama, danas vidim gradski autobus (privatni) koji na kraju ima oznaku WČ. Mislim sve sve, ali smo stvarno retardi, aj razumeo bih da oće da ubace naša slova jer neće strana, ali koja je logika imati i Č i W?!

pa da mogu ljudi da pisu "swaka čast" [:D]

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

Culi ste verovatno za onog naseg lika sto je Meckom u Hrvatskoj vozio 244 km/h i sad je to kao neka mnogo velika vest...

Meni su znacajniji komentari na tu vest posetilaca ovog sajta (dole) :/ http://auto.blog.rs/blog/auto/vesti/2011/01/10/drzavljanin-srbije-jurio-kroz-hrvatsku-244-km-h

boze, ima budala

facebook.com/speed.rs

pojasni malo, ja sam u totalno suprotnom tripu, mislio sam da ce posle dva komentara da bude batice vs hipsteri vs srbi vs hrvati vs nemci, a ljudi su pricali normalno do kraja, ko da nije na netu nego prica iz neke sobe gde bleje likovi dobri drugari...

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

prva recenica je "Nikad necu razumeti ogranicenje brzine na auto-putu, kakva glupost."

sta ima da pojasnjavam? :)

posle tamo likovi kazu "nemci su carevi, oni imaju autoban i tu mozes da juris koliko oces.."

Da, te deonice autoban-a su iste kao hrvatski ili nas auto-put.... mislim, boze...

pa onda one price "da.. jao.. herp derp.. ja kad sam moga vozio 250 km/h u hrvatskoj, niko me nije dirao..." ...

facebook.com/speed.rs

sto ljudi, sto cudi, to je normalno za bilo kakav razgovor... ali mene prijatno iznenadjuje sto posle dva posta nisu krenuli da se nabadaju, tako da je to jedini utisak koji imam o tome:)

šta znam, dovla, ja sam prošao delom neograničenog autobana i nije bio ništa posebno. tri trake iste širine, nikakva svemirski brod tehnologija, sve regularno...

pa ne znam... gde sam ja prosao i gde nema ogranicenja, to su uvek 4 trake i svako malo pa poneki sigurnosni zid... jbm li ga

al da ne palamudimo, prve fotke sa detroitskog salona:

Porsche 918 RSR Racer

767 KS hybrid

168665_499362908179_8177433179_6052602_1082454_n.jpg

168483_499363013179_8177433179_6052604_367768_n.jpg

Toyota Prius C Concept

tojotino vidjenje hibrida po meri Honde Insight

34798_499359983179_8177433179_6052563_3804804_n.jpg

Toyota Prius V

mini-ven na bazi klasicnog Priusa

168111_499360363179_8177433179_6052566_5869660_n.jpg

album slika odje, bice ih jos dodavano u narednim danima: http://www.facebook.com/album.php?fbid=499359868179&id=8177433179&aid=282280

facebook.com/speed.rs

@ ČW - rofl :))

@ nove tablice - malo sam ih posmatrao na automobilima, i nemam pojma što, ali na matorim kolima i recimo Jugu deluju tako odvratno da ne mogu da opišem, dok na novim kolima i nisu tako loše. One stare su mi nekako bile univerzalne, valjda zato što su minimalističke :)

@ autoput/autobahn - ja koliko znam put u Hrvatskoj je krajnje kul, autoput, što nije puno povezano sa ovom pričom :) a koliko se sećam Autobahna, obično stvarno ima četiri trake i nekako mi se čini da su trake šire. Having said that, daleko od toga da imaju specijalni asfalt koji dodatno usporava nekog debila koji vozi 300 kad ovaj hoće da zakoči ili specijalne bankine od gume i sunđera uz botove koji te podignu i vrate na pravi put :)

@ prius - koliko je ružan karavan + pitanje - jel ovaj Prius C isto dvosed, jer ako se ne varam, ovaj .... waaaaait ... napisao si Insight, zar nije Insight zapravo Hondino viđenje Priusa? Jel si mislio na CR-Z, ili ja ne kapiram?

@ benzin - I ovo što saznadoh danas, pošto ne pratim cene dizela, ladno je 126 dinara ... eeeeej! A onaj "bolji" dizel 135 ili koliko već. Postovao sam već u UPT-u, ali ajde i kad sam ovde. Brate mili, koja je to cifra. Ne samo da se više ne isplati da voziš na gas, sad se zaista ne isplati ni da kupuješ dizel auto, osim ako nije neki džip pa bi razlika u potrošnji bila značajna. Ali ovi mali automobili što se gađaju sa ciframa 5-6-7 litara potrošnje bilo dizel ili benzin, nema poente.

gde da nadjem ovu "novu opremu" za kola?treba mi ceo komplet: prsluk,trougao,prva pomoc i sta vec jos treba.nista nemam i sramota me.zadnji put kad sam vozio(pre 3 meseca) secam se price da su bili kompleti u nekim supermarketima.ocu sve da bude regulare a ne da se strecam od pandura.

hvala.

salt wat fish fresh wat fish?

Idi u Tempo slobodno, naći ćeš pakete koji ti trebaju, ili u druge veće hipermarkete.

U suštini ti je najvažnije da gledaš koja je prva pomoć. Treba da bude ona u plavom pakovanju, odnosno ovakva:

PRVA-POMOC-2.jpg

To je jedina kod nas priznata prva pomoć koja zadovoljava sve zahteve Agencije za lekove ili ko god da je to propisao. I proizvodi je Galenika.

Sve drugo što treba da imaš (prsluk, trougao, uže za vuču) može biti bilo koje. Još jedino gde treba da obratiš pažnju jesu lanci, ali ni tu nije najjasnije šta kaže zakon - po jednom tumačenju moraš da imaš lance obavezno, a po drugom samo ako imaš letnje gume (ako imaš zimske ne trebaju ti). Pri čemu te letnje moraju imati šaru dublju od 4 (ili možda 5) milimetara. A ako hoćeš da budeš najsigurniji, lepo kupiš neke najjadnije lance od 2000 dinara i udri.

Moraš da imaš još i set sijalica, bez obzira da li na tvom automobilu one mogu lako da se zamene ili ne :)

@ prius - koliko je ružan karavan + pitanje - jel ovaj Prius C isto dvosed, jer ako se ne varam, ovaj .... waaaaait ... napisao si Insight, zar nije Insight zapravo Hondino viđenje Priusa? Jel si mislio na CR-Z, ili ja ne kapiram?

aaaa sad si i mene zbunio :D

elem, Insight je klasu ispod Priusa, pa ovaj Prius C gadja njega. Ukratko. :)

facebook.com/speed.rs

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...