Jump to content

vesti

dovlagsi

Recommended Posts

Poshto je Dovla neshto zauzet i ne radi update vesti o novim modelima, evo jednog interesantnog noviteta:

Ford Mondeo 2012:

50d3f48f0fe757f50ec690730f6b3835.jpeg

040673341c278dd47b22cb202b0538d9.jpeg

Very nice :)

Ah da, osnovne novine - najslabiji motor ce biti Ecoboost 1.6 150KS, kasnije ce se pojaviti hibrid, svi motori ce imati start/stop i novi sistem otvaranja i zatvaranja otvora na prednjoj masci u zavisnosti od brzine i temperature motora!

Josh jedna novina (opet Ford):

Edited by ZerBah

А в чем сила, брат?

Poshto je Dovla neshto zauzet i ne radi update vesti o novim modelima, evo jednog interesantnog noviteta:

njanjanja, ostavio sam vam tamo album iz frankfurta, to su sve noviteti :)

al ajde, evo i od mene nesto:

Skoda Citigo

na bazi volkswagena up!

307613_10150336146983180_8177433179_8143353_1303003806_n.jpg

i Seat ce da izda i svoj mikro-gradski auto uskoro...

facebook.com/speed.rs

Ovaj novi Mondeo izgleda baš besno, mada mislim da će ga malo smoriti u konačnom dizajnu (ako ovo nije to?) da bi bio malo više prilagođen kao porodična limuzina. Ovo za vrata je fenomenalna stvar, samo kad bi uveli zakon da to mora da se ugradi na sve automobile, što reče Laki uvek će da te odvali neko iz Juga...

A ova Škoda može da bude do jaja ako bi bila korektna sa cenom.

Heghlu'meH QaQ jajvam

Pa pazi, između Fabie i Pola nema neke spec razlike sem u dizajnu (s tim da treba imati u vidu da je aktuelna Fabija na prethodnoj generaciji Pola), isti su motori, isti su čak i delovi, a razlika u ceni je značajna - Fabia kreće od 8.900 eur, a Polo od 10.700 sa identičnim motorom i opremom. Doduše to je ono zvanični cenovnik bez akcija i sl, mislim da je čak cena i malo niža za oba modela. Ali ako Škoda bude recimo 1.000 eur jeftinija od VW Up-a mislim da im je to dobra startna pozicija.

Heghlu'meH QaQ jajvam

Ne mora ovo da bude mnogo jeftinije od Fabije, meni bi recimo bilo odlično kad bi bio jefitiniji od Kie Picanto (koja je isto odličan automobil) a košta oko 8k za osnovnu verziju, odnosno 9k za neku normalnu. Inače videh juče da je Dulić nešto svečano dodelio prvu subvenciju za kola koja imaju ispod 100g CO2/km, za Corsu Ecoflex, jel zna neko kad to kreće definitivno, recimo taj isti Picanto bi onda bio 8k u pristojnoj opremi.

Kad smo već na temu Koreanci - VW koncern, meni je ova scena kada direktor VW-a dolazi da ispipa novi i30 na salonu tako fenomenalna da nemam reči:

http://www.youtube.com/embed/YpPNVSQmR5c

Edited by Zwerko

Heghlu'meH QaQ jajvam

Novi i30 sabija,inace imam tesku odbojnost prema koreancima i njihovim kolima ali ovog puta mi se bas dopada...jos ce biti 1.6 dizel sa nekih 130 ks koji mi zvuci predobro,zna li se cena ?

Inace ovaj klip im je stvarno dobra reklama,citao sam malo i u novinama da ih je lik nahvalio mnogo.

UM CARUJE DOK SNAGA NE POPIZDI !!!

Novi i30 sabija,inace imam tesku odbojnost prema koreancima i njihovim kolima ali ovog puta mi se bas dopada...jos ce biti 1.6 dizel sa nekih 130 ks koji mi zvuci predobro,zna li se cena ?

Inace ovaj klip im je stvarno dobra reklama,citao sam malo i u novinama da ih je lik nahvalio mnogo.

Taj dizel ce kod nas dolaziti samo sa najvisom opremom u ponudi, znaci, negde oko 19-20 hiljada ce kostati. To, naravno, ako taj model uopste bude uvozen, ovi nasi uvoznici Hjundaija su teska govna. Imali su samo najjeftinije varijante i30 u ponudi, bez mogucnosti cak ni da porucis bilo sta drugo.

Sto se Skode Citigo tice, tu se nazalost nece gledati koliko "metala" ima auto, vec ce racunati na to da nekome zaista treba mikro-automobil i samim tim nece predstavljati konkurenciju Fabiji, te ne mora da bude mnogo jeftiniji od nje.

facebook.com/speed.rs

Sto se Skode Citigo tice, tu se nazalost nece gledati koliko "metala" ima auto, vec ce racunati na to da nekome zaista treba mikro-automobil i samim tim nece predstavljati konkurenciju Fabiji, te ne mora da bude mnogo jeftiniji od nje.

Ja isto mislim, tipa biće cena ista ili malo niža, ništa dramatično.

^ to ce biti "Logan fighter", pusti ti sadasnji izgled koncept-vozila... :)

Čekaj bre, zar neće on zameniti Oktaviju? Mislim to je klasa i po veličini i po ceni daleko od Logana? I još jedno glupo pitanje, više ne postoji Fabia sedan? To bi praktično bio pravi konkurent Loganu....

Inače, da se pofalim, sutra ću da dobijem na par sati da provozam i-Miev :)))) Tako da ćete dobiti detaljan izveštaj o mojoj prvoj pravoj vožnji električnim, ekološkim automobilom :)) Jebiga, jedini je bedak što ne mogu da ga dobijem na par dana da proverim kako ide i s punjenjem, ali mislim da su mi rekli da su ga prodali pa ga ovo i oni pozajmljuju...

Heghlu'meH QaQ jajvam

Taj dizel ce kod nas dolaziti samo sa najvisom opremom u ponudi, znaci, negde oko 19-20 hiljada ce kostati. To, naravno, ako taj model uopste bude uvozen, ovi nasi uvoznici Hjundaija su teska govna. Imali su samo najjeftinije varijante i30 u ponudi, bez mogucnosti cak ni da porucis bilo sta drugo.

True, lager im je tragichan, bash sam ovih dana ishao da gledam i30 i cee'da. Mozhe da se poruchi ali je chekanje 3 meseca, ali kad im kazhesh shta zhelish, gledaju te kao da si pao sa Marsa. Tipa, ja sam im rekao da zhelim 1.6 benzinca u full opremi, a lik me je pogledao kao da sam mu opsovao sve shto ima u zhivotu. Slichna je pricha i sa cee'dom, 1.6 benzinac josh i imaju na lageru ali sa nekom shugi bugi opremom.

Ei Aaniigoo 'Ahoot'e

Čekaj bre, zar neće on zameniti Oktaviju? Mislim to je klasa i po veličini i po ceni daleko od Logana? I još jedno glupo pitanje, više ne postoji Fabia sedan? To bi praktično bio pravi konkurent Loganu....

Ne, on je prvo bio najavljivan kao nova Felicija, pa je onda ispalo da ce biti sedan... Prakticno nema vise Fabije Sedan, sto je opste poznato jel, pa ce ovaj Mission L da uleti na to mesto. Poseban "brending" za vozilo takvog tipa nije nista novo (Renault Thalia npr.), a i sta mislis zasto se koncept zove bas Mission L? :)

Inače, da se pofalim, sutra ću da dobijem na par sati da provozam i-Miev :)))) Tako da ćete dobiti detaljan izveštaj o mojoj prvoj pravoj vožnji električnim, ekološkim automobilom :)) Jebiga, jedini je bedak što ne mogu da ga dobijem na par dana da proverim kako ide i s punjenjem, ali mislim da su mi rekli da su ga prodali pa ga ovo i oni pozajmljuju...

Obavezno mi posalji fotke i tekst! ;) Ili jednostavno objavi to negde da se vidi.

Prodali su ga??! xD

Taj i-Miev koshta ovde kao Svetog Petra kajgana - u fazonu 45 'iljada evra!?! I sad ce neko da kupi njega, a ne neki dzip ili mega sedan - riiiigghhht :tf:

Pa i ovde je skup, skoro pa toliko... Jos je rano za takve automobile, jbg.

facebook.com/speed.rs

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...