Jump to content

zanimljive slike

Guest

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Mora manja slika da bude da bi se videlo.

facepalmed.jpg

Nego, na koju foru se prave osve slike? Nešto se prčka sa pozadinom svake da bi se dobili obrisi (čisto sumnjam, mnogo cimanja), ili se glavna slika nekako difjuzuje preko ostalih (ili na njima preovlađuje određena boja, pa se stvara iluzija glavne slike)?

"You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?"

"By my deeds I honour him, V8."

Pravo da ti kažem ne znam kako se to pravi ručno, verovatno postoji način, ali znam da postoji "hiljadu" programa koji se bave ovim, pa ti prosto odabereš originalnu sliku i ove male, i onda uz još par klikova voila - dobio si svoj foto mozaik. Lupi tako neki search tipa - photomosaic creator, trebalo bi da ispadne neki od tih programa.

ne znam kako se radi sa turbo tehnologijama, ali u RL-u:) se radi tako sto uzmes gomilu slicica, redjas i udaljavas se dok zmiris na oci da bi nestali detalji koji te vuku i tako sto godina dok ne napravis veliku sliku od malih [:D]

identican princip ko kad radis mozaik, samo sto nemas kamencice nego slicice. ali one, posto su jako sitne, se ponasaju ko kamencic, tj imaju jedan koloristicko-tonalni property umesto milion:)

e sad, ovo pretpostavljam da program alteruje ove male slike sto se boje i tona tice, malo, ali dovoljno da naprave ovu veliku. ili to ili uzme ponudjene slicice i poredja ih u najboljem odnosu tako da prave veliku (sto sumnjam).

brate sto ti ne smuvas miu? realno 5 min da provede sa tobom bila bi ready za guraj-vadi. :)

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...