evgeniy Posted January 28, 2010 Report Share Posted January 28, 2010 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stator Posted January 29, 2010 Report Share Posted January 29, 2010 http://www.insidehw....-iPad-name.html Majkemi pocecu da mislim da ovo rade namerno, ista spika je bila i za iPhone samo je u tom slucaju pravo na ime drzao Cisco. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted January 29, 2010 Report Share Posted January 29, 2010 (edited) http://www.nadlanu.com/Dynamic/TomorrowsPress,intLangID,2,intItemID,160766,intCategoryID,313.html Edited January 29, 2010 by voodoo_ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted January 29, 2010 Report Share Posted January 29, 2010 http://www.nadlanu.com/Dynamic/TomorrowsPress,intLangID,2,intItemID,160766,intCategoryID,313.html jebote koliko smo jadni sa ovim ugradjivanjem od 1000000000000% Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zytherius Posted January 29, 2010 Report Share Posted January 29, 2010 Cena bi prema grubim najavama kod nas trebalo da bude oko 1.200 evra (za najskluplji model koji u Americi košta 820 dolara) i ona se formira na osnovu toga što u Evropi Srbiji odmah izjednačavaju dolar i evro, plus carina i prevoz do Srbije. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LaG Posted January 29, 2010 Report Share Posted January 29, 2010 "Little iPhone too puny," Goliath (32), a Sacramento giant, told UnNews reporters, "but new iPad big like me. Goliath browse internet on move now." Quote neka osoba glupak hehe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stator Posted January 29, 2010 Report Share Posted January 29, 2010 Cena bi prema grubim najavama kod nas trebalo da bude oko 1.200 evra (za najskluplji model koji u Americi košta 820 dolara) i ona se formira na osnovu toga što u Evropi Srbiji odmah izjednačavaju dolar i evro, plus carina i prevoz do Srbije. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stator Posted January 29, 2010 Report Share Posted January 29, 2010 Verovali ili ne ali posle najave iPad-a akcije Apple su skocile. To znaci da investitori cene da ce se ovo prodavati dobro. Bas sada citam, ocekuje se preko 2.5 miliona prodatih primeraka u prvoj godini, kao i velika zarada od sadrzaja koji ljudi budu kupovali preko njega. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
peja_ Posted January 29, 2010 Report Share Posted January 29, 2010 naravno da ce se prodavati, to je apple gomila somova se lozi na bilo sta sto ima apple logo mislim i ti se se primio na ovo sranje lol :D Quote The thing's hollow — it goes on forever — and — oh my God — it's full of stars! Link to comment Share on other sites More sharing options...
47@mission Posted January 29, 2010 Report Share Posted January 29, 2010 btw, iPad je po mom misljenju trebalo da bude blizi ovome http://www.axiotron.....php?id=modbook Cekaj, je l' ovo neka zajebancija ili ne? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stator Posted January 29, 2010 Report Share Posted January 29, 2010 Pa pazi ja sam daleko od HC Apple fanboy-a :) Ijako volim svoj MBP, mnogo sam veci Linux/Google fanboy I pored velikog pocetnog hejta mislim da ce uspeti da otplate kompletan R&D i pokriju troskove proizvodnje i reklaminja. E sada da li ce ovo biti uspesno ko iPhone, hmm verovatno ne. Ali ce totalno ce ubiti kindle koji je veliki hit u americi, sa ovim dilom sa knjigama. Jedna knjiga je oko $15 od toga 30% ide direktno njima. Pa ako prodaju 2.5 miliona i ti ljudi kupe 1 knjigu mesecno to je lepa kinta, a gde je tu muzika a gde su ostale igrice / aplikacije sa kojim imaju isti dill. Potrudili su se da ga maksimalno zatvore da bi ljudi bili stimulisani da kupuju sav sadrzaj preko njihovih prodavnica. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted January 29, 2010 Report Share Posted January 29, 2010 teško da će stručne knjige koje su na kindlu tipa po 70 dolara (knjige na kindlu koštaju oko 80-90% cene pune knjige) da Apple ponudi za 15 lardoa, već će imati one najpopularnije naslove koje i u papirnoj verziji koštaju tek nešto više od te papirne. Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stator Posted January 29, 2010 Report Share Posted January 29, 2010 Koliko sam ja skapirao mislim da ce prodaju samo "limunade" knjige u klasi alhemicar i devincijev kod. Jer se to najvise prodaje, strucnih knjiga se mnogo manje proda, pa ako njih uopste bude verujem da ce biti skuplje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted January 29, 2010 Report Share Posted January 29, 2010 http://www.archos.com/products/nb/archos_9/index.html?country=gb&lang=en Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted January 29, 2010 Report Share Posted January 29, 2010 Ovaj Archos izgleda mnogo bolje od ipada. I verovatno ima vishe funkcija. U principu, Windows platformu ubija Intel sa svojim jadnim Atomima koji su sporiji od pentium 3 procesora :( Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Highl1 Posted January 29, 2010 Report Share Posted January 29, 2010 Koliko sam ja skapirao mislim da ce prodaju samo "limunade" knjige u klasi alhemicar i devincijev kod. Jer se to najvise prodaje, strucnih knjiga se mnogo manje proda, pa ako njih uopste bude verujem da ce biti skuplje. To sam i ja skapirao, zato kažem da Amazonu mogu da maznu deo kolača, al ne da ga ubiju, jer Kindle ima već sad bazu od 400k knjiga, uključujući i dobar deo stručne literature Quote 03:34 ( MiGsa ) da budem iskren03:35 ( MiGsa ) nagledao sam se ovde vishe kurcheva nego pichki 22:05 (Ivan_tm) Ozbiljno, tvoj i Cokin sam upamtio odmah 13:43 ( darko ) ja sam puco iz njegove vazdushare [16:42:19] Miša says: pojavio mi se patrijarh pavle u ppl u may know [21:00] <vudu> jebacemo svi Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomkeus Posted January 29, 2010 Report Share Posted January 29, 2010 iPad je namenjen samo za jednu stvar: Idiotproof kupovina sadržina sa Appleovih online prodavnica i njihova konzumacija. Quote You're all gonna die. Then you'll be dead for way longer than you're alive; like, that's mostly what you're ever gonna be. You're just dead people that didn't die yet... Link to comment Share on other sites More sharing options...
noodle Posted January 29, 2010 Report Share Posted January 29, 2010 Kupiš netbuk za 300 dolara koji sve to radi mnogo bolje a istih je dimenzija? netbook? ti to ozbiljno? niko ne govori njegove prednosti... on nije netbook, nije telefon i laptop, on je nesto izmedju, izgleda kao uvecana verzija iPoda touch i iPhonea, ali ima dosta novosti pa to nije. on vam daju osecaj toucha i udobnost apple operativnog sistema! iPad gdk je tu, uskoro ce biti gomila programa, iBook ce svoju kolekciju siriti, itd. ono sto moze da se popravi software-om, popravice se, ono vezano za hardware popravice se u sledecoj verziji. on sada ima velike nedostatke, ali prvi iPhone nije podrzavao mms, a kamoli 3g + kosta puno pa je proglasen za najvece otkrice 2007. a sada je tu 3gs i sisa konkureciju kao ovce... Quote ...za sve one koji se ne pitaju da li će se sve dobro završiti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted January 29, 2010 Report Share Posted January 29, 2010 (edited) Da, pošto je Apple prvo ošišao sve ovce koje su navalile na prvi iPhone, pa kad je konkurencija počela da stiska, napokon izbacio upotrebljiv uređaj. Ista je fora izgleda i sa iPadom. Verzija 1 služi da se ošišaju svi retardi koji ne žale novaca na bilo šta što piše Apple, ma koliko neupotrebljivo bilo, verzija dva doneće možda multitasking OMG i Flash Player OMG #2, a tek verzija tri će imati funkcionalnost koju je trebalo da ima v1 u 2010. godini. Poslovni plan im je očigledno top-notch (što opet ne briše činjenicu da ko kupi iPad v1 za ove pare treba da se leči). Edited January 29, 2010 by voodoo_ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Goga[TT] Posted January 29, 2010 Report Share Posted January 29, 2010 Pre bih rekao da vi nemate mozga i da ne preduzimate nishta u zivotu vec samo pljujete, neki ljudi jednostavno vishe vremena provode na tome da zarade novce i posle ce te iste novce radije potroshiti na neshto shto ce im olakshati stvari shto je bolje moguce. Ajde da uporedimo kome ce komotnije biti da prochita knjigu, proveri mail, odradi neshto u iworku, excelu i pokrene josh par aplikacija amerikancu sa ipadom ili tebi sa windows tablet-om? Mislim da je windows na tabletu skroz beskorisna stvar jer UI nije prilagodjen nimalo. Ovde se niti shishaju ovce, niti prodaju muda za bubrege vec ljudi jednostavno imaju proizvod koji sluzi onome chemu je namenjen najbolje. Ukoliko vam je potrebnije neshto vishe od ovoga, imate lepo laptop i sluzice vam do mile volje. Po meni jedini nedostatak je kamera koju ce verovatno i ubaciti. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
peja_ Posted January 29, 2010 Report Share Posted January 29, 2010 kako se samo otkrivaju :D Quote The thing's hollow — it goes on forever — and — oh my God — it's full of stars! Link to comment Share on other sites More sharing options...
voodoo_ Posted January 29, 2010 Report Share Posted January 29, 2010 ' date='29 January 2010 - 17:18' timestamp='1264781906' post='1515698'] Pre bih rekao da vi nemate mozga i da ne preduzimate nishta u zivotu vec samo pljujete, neki ljudi jednostavno vishe vremena provode na tome da zarade novce i posle ce te iste novce radije potroshiti na neshto shto ce im olakshati stvari shto je bolje moguce. Ajde da uporedimo kome ce komotnije biti da prochita knjigu, proveri mail, odradi neshto u iworku, excelu i pokrene josh par aplikacija amerikancu sa ipadom ili tebi sa windows tablet-om? Mislim da je windows na tabletu skroz beskorisna stvar jer UI nije prilagodjen nimalo. Ovde se niti shishaju ovce, niti prodaju muda za bubrege vec ljudi jednostavno imaju proizvod koji sluzi onome chemu je namenjen najbolje. Ukoliko vam je potrebnije neshto vishe od ovoga, imate lepo laptop i sluzice vam do mile volje. Po meni jedini nedostatak je kamera koju ce verovatno i ubaciti. Brate mili, jel ti shvataš da mobilni telefon od 200 evra ima veću upotrebnu vrednost od iPad-a, čija je jedina prednost u tom poređenju što ima veći ekran? Kad počneš da zarađuješ svoje pare onda ćeš razmisliti da li bi nešto što je tehnički gledano preuveličani e-book reader platio 1200 evra. Boli me kurac šta će UBACITI nekada u budućnosti, oni ovo SADA prodaju za bezobrazne pare a funkcionalnost je na jako niskom nivou. Jebeni snobovi. Kurac moj ćeš da uradiš išta na tom sranju, jel ti kapiraš da ono NEMA MULTITASKING? Znači, čitaš knjigu, nađeš nešto interesantno što bi proverio na Guglu, ZATVORIŠ KNJIGU, otvoriš browser, jao vidi što je izašao interesantan tekst, daj da ga iskopiram u dokumenat, uradiš copy teksta pa onda ZATVORIŠ JEBENI BROWSER DA BI MOGAO DA OTVORIŠ iWORD? Jel treba još capslockovanih reči da upotrebim da bi skontali da ste mamlazi ako branite kompaniju koja svoje mušterije tretira ko majmune? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
peja_ Posted January 29, 2010 Report Share Posted January 29, 2010 haha, vudu car :D ali ono, zaista je tako i prosto je neverovatno da je potrebeno da se pisu ovakvi postovi. mada, kad malo bolje pogledam, nije potrebno jer ni tada nece prihvatiti realnost :D Quote The thing's hollow — it goes on forever — and — oh my God — it's full of stars! Link to comment Share on other sites More sharing options...
evgeniy Posted January 29, 2010 Report Share Posted January 29, 2010 au, vudu poceo da psuje, not good. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corey Posted January 29, 2010 Report Share Posted January 29, 2010 Lock this shit Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts