nickwood Posted November 9, 2009 Report Share Posted November 9, 2009 Seriozno sam zagrizao sa kupim 1.6 CRDi, Smile+EU oprema, mooozda cak i Sun varijatna. Da li iko vozi ovo, kako je srecan i zadovoljan, nesrecan i nezadovoljan, svaki utisak, osim ravnodusnosti me zanima. Quote Ovdashnji P.S> nickwoode, zasto se ne "log_out"-ujes kad si na forumu sa mog kompa? DovlaGSI :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted November 9, 2009 Report Share Posted November 9, 2009 cekaj verziju sa 115ks da bude dostupna. Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted November 9, 2009 Report Share Posted November 9, 2009 Relano, ako imaš neku strava ponudu ili tako nešto, onda to malo menja stvari, nema potrebe da čekaš nešto, jer tad neće biti akcije. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Santa Posted November 9, 2009 Report Share Posted November 9, 2009 Ponekad vozim službenog i30 1,6 crdi 90 ks. Sasvim solidan auto, naročito što se tiče prostora. preporuka po ovim uslovima koje nudi efg leasing (0% kamate) Quote Svakoga dana u svakom pogledu, sve više napredujem Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted November 9, 2009 Report Share Posted November 9, 2009 90 konja je malo za taj auto - ja imam swifta sa 92 konja pa mi je nekad malo, a auto je realno manji... Tako da je bolje ovo shto je Vlada rekao. Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Santa Posted November 10, 2009 Report Share Posted November 10, 2009 Swift benzinac? Quote Svakoga dana u svakom pogledu, sve više napredujem Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted November 10, 2009 Report Share Posted November 10, 2009 Evo doduse sta sam ja rekao pre dve i po godine, kada sam testirao Cee'd-a, sa tim CRDi 90KS motorom: "U vožnji se Kia Ceed pokazala vrlo ubedljivo. Kao što smo već i rekli na početku, naša ekipa je prva u Srbiji imala priliku da testira model Ceed sa novim CRDi dizel agregatom. U pitanju je motor koji je specijalno za ovaj model razvijen u Evropi i odlikuje ga novi VGT varijabilni turbo-punjač. Iz 1.600 kubika radne zapremine izvlači maksimalnih 90 KS u jednoj i 115 KS u drugoj, jačoj verziji. Dobrobiti VGT turbine se vide upravo u razlici između ove dve varijante CRDi motora – slabiji ima samo 20 Nm maksimalnog obrtnog momenta manje (235 Nm). Ovo je upravo i najveće iznenađenje u vožnji ovog automobila. Iako je on težak skoro 1,5 tona i ima motor od relativno malih 1,6 litara zapremine sa 90 konja, veliki obrtni momenat mu omogućava sjajna (među)ubrzanja! Maksimum se dostiže pri niskih 1.750 obrtaja, što dobro dođe prilikom preticanja ili bilo kakvog naglog ubrzanja. Ipak, neke granice se ne mogu preći, pa tako ovaj agregat brzo gubi snagu nakon 2.500 obrtaja, što je uslovljeno sa onih maksimalnih 90 KS. Već bi onaj drugi 1,6 CRDi sa 115 KS trebalo da ponudi rešenje ovog problema, a idealna solucija bi svakako bila 2,0 CRDi sa 140 KS, koji će se u prodaji kod nas pojaviti u julu 2007. godine." http://www.speed-industry.com/articles.php?mode=view&type=1&vrsta=1&id=219 Tek nakon toga sam vozio i 115 KS, koji je stvarno bolji, medjutim fina su medjuubrzanja i na slabijem. Ako je sada jedinstvena prilika za kupovinu Hjundaija, Dzoni uzmi ga, bices zadovoljan. Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
bjela Posted November 11, 2009 Report Share Posted November 11, 2009 Hyundai ima tu ponudu (0% kamate na lizingu) jos od sajma, a ne znam do kad ce trajati. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted November 28, 2009 Report Share Posted November 28, 2009 Kia cee'd i pro_cee'd su najprodavaniji automobili u Sloveniji. Huh, pitam se zasto...? http://www.kia.si/pricelist/?model=289 Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted November 28, 2009 Report Share Posted November 28, 2009 "NEPREMAGLJIVA CENA!" Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sting Posted November 28, 2009 Report Share Posted November 28, 2009 Pa vidi se i kroz maglu, shta ti tu nije jasno? Quote We must all fear evil men. But there is another kind of evil which we must fear most and that is the indifference of good men ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Santa Posted November 29, 2009 Report Share Posted November 29, 2009 Premagati=pobediti Nepremagljiva=nepobediva Quote Svakoga dana u svakom pogledu, sve više napredujem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted November 29, 2009 Report Share Posted November 29, 2009 santa slovenac, drž' ga! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Santa Posted November 29, 2009 Report Share Posted November 29, 2009 aj ar džast trenslejting. Me no speek slovenia gut. Quote Svakoga dana u svakom pogledu, sve više napredujem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Posted November 29, 2009 Report Share Posted November 29, 2009 Kia cee'd i pro_cee'd su najprodavaniji automobili u Sloveniji. Huh, pitam se zasto...? Zato što imaju najbolji odnos cene i nepotrebnih funkcija? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sa1Nt Posted November 29, 2009 Report Share Posted November 29, 2009 :)))))))))))))))))))))) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddball Posted January 15, 2010 Report Share Posted January 15, 2010 Torima, ako nisi pazario Hyundai još uvek evo ti mali info iz prve ruke... Taj auto je identičan kao i Kia Ceed, potpuno. "Braća blizanci" što su rekli na nekom sajtu -bemligakomjernisamzapamtioime.com- ali to možeš i sam da proveriš na sajtovima predstavnika ova dva proizvođača. Samo uporedi tehničke podatke i skapiraćeš koliko ima sati. Osovina ista, motor isti, suspenzije iste, sistem kočnica isti... E, sad! Trenutno i30 na lageru je povoljniji i cena je oko 10.500 evra, a Kia Ceed koja je 2009. godište (ali nije vozena nego ostala na lageru od prosle godine) i košta nešto manje od 11.000. Ako se razmišljaš između ova dva ja bih radije pazario Ceed. U osnovnoj verziji ima opremu koja bi meni više pasovala, a i lepši je auto [stvar ličnog ukusa (prim.aut)]. Ako želiš da pogledaš Kiu mogu ti dati kontakt od jedne osobe koja će ti reći sve kako zaista jeste (baci mi pm, ali samo u slučaju da si zaista zainteresovan), nije u fazonu da izmišlja budalaštine jer ne radi kao prodavac već je na malo jačoj instanci. Nije general, ali nije ni prašinar. Međutim, ako ipak nisi potpuno zagrižen za koreance pogledaj Suzuki SX4 Sedan. Ja sam digo razmišljao oko kola šta i kako, i za cenu do 12.500 evra ono što (ja) mislim da je dobra kupovina je upravo taj Suzuki. Heč/terenac je od 12.500, dok je Sedan jeftiniji iz nekog razloga (10.990 evra) iako ima nešto više opreme od prethodnonavedenog SX4 u osnovnom paketu. Možda je džipić popularniji tako da i to može biti razlog. Po ceni je u rangu sa i30 i Kiom ali ima 1.6 motor i malo bolju opremu od Hyundaia. Quote postoje samo dve istine na ovom svetu: 1). djape je najbolji frajer 2). zemlja je plocha Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted January 16, 2010 Report Share Posted January 16, 2010 Torima, ako nisi pazario Hyundai još uvek evo ti mali info iz prve ruke... Taj auto je identičan kao i Kia Ceed, potpuno. "Braća blizanci" što su rekli na nekom sajtu -bemligakomjernisamzapamtioime.com- ali to možeš i sam da proveriš na sajtovima predstavnika ova dva proizvođača. Samo uporedi tehničke podatke i skapiraćeš koliko ima sati. Osovina ista, motor isti, suspenzije iste, sistem kočnica isti... E, sad! Trenutno i30 na lageru je povoljniji i cena je oko 10.500 evra, a Kia Ceed koja je 2009. godište (ali nije vozena nego ostala na lageru od prosle godine) i košta nešto manje od 11.000. Ako se razmišljaš između ova dva ja bih radije pazario Ceed. U osnovnoj verziji ima opremu koja bi meni više pasovala, a i lepši je auto [stvar ličnog ukusa (prim.aut)]. Ako želiš da pogledaš Kiu mogu ti dati kontakt od jedne osobe koja će ti reći sve kako zaista jeste (baci mi pm, ali samo u slučaju da si zaista zainteresovan), nije u fazonu da izmišlja budalaštine jer ne radi kao prodavac već je na malo jačoj instanci. Nije general, ali nije ni prašinar. Međutim, ako ipak nisi potpuno zagrižen za koreance pogledaj Suzuki SX4 Sedan. Ja sam digo razmišljao oko kola šta i kako, i za cenu do 12.500 evra ono što (ja) mislim da je dobra kupovina je upravo taj Suzuki. Heč/terenac je od 12.500, dok je Sedan jeftiniji iz nekog razloga (10.990 evra) iako ima nešto više opreme od prethodnonavedenog SX4 u osnovnom paketu. Možda je džipić popularniji tako da i to može biti razlog. Po ceni je u rangu sa i30 i Kiom ali ima 1.6 motor i malo bolju opremu od Hyundaia. Odustao je, a i moj je drugar, a ja vozim Kiu vec dve godine pa je upucen u sve vezano za tu pricu. :) A Suzuki SX4 Sedan bi kupio samo neko ko bi umesto ociju imao nesto drugo sto ne moze na pravi nacin da prenese sliku ka mozgu. Najruzniji auto na svetu, odmah posle Pezoa 206 Sedan. xP Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted January 16, 2010 Report Share Posted January 16, 2010 Pretera ga brate, nije SX4 sedan tako losh. Da ne pricham da ima bash veliki gepek shto je veeeliki plus ako vozish mnogo stvari. Suzuki ima jako dobro upravljanje, dosta je pouzdan, jedino je malo tvrdji na amortizerima. Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddball Posted January 16, 2010 Report Share Posted January 16, 2010 @ dovlagsi: Koliko je neki auto/predmet/čovek lep/lepa je stvar ličnog ukusa. Sa druge strane ako ti imaš keša da kupuješ auto isključivo zbog estetike (quote: "Najruzniji auto na svetu") onda je to vrlo pohvalno za finansijsko stanje u tvojoj porodici. Ljudi kupuju kola iz različitih razloga i potreba, ja sam moj post napisao na osnovu ličnih afiniteta, ličnog ukusa i ličnih potreba. Srba je u pravu za ono što je rekao, međutim još jedan veliki plus za Suzuki je što kao prenosnik na pogon koristi lanac što Kia nema. ...bi kupio samo neko ko bi umesto ociju imao nesto drugo sto ne moze na pravi nacin da prenese sliku ka mozgu... Prozivaš nekoga samo zato što ima drugačiji ukus... Quote postoje samo dve istine na ovom svetu: 1). djape je najbolji frajer 2). zemlja je plocha Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted January 16, 2010 Report Share Posted January 16, 2010 Dobro, lep je, sori. Velika greska u Suzukiju SX4 Sedan jeste sto se on bazira na, jel logicno, Suzukiju SX4. A on nije sedan vec TERENSKO vozilo, bazirano na Fiatu Sedici, koje ima platformu posebno konfigurisano za implementaciju 4WD pogona. Zbog toga SX4 Sedan nije mogao da dobije full-multilink pozadi, pa cak ni pravilni MacPherson napred, sto je kompromisno resenje u ovom slucaju. Mislio sam da ne objasnjavam zasto je to bitno jer smatram da je izlisno, ali posto si gore rekao da kia/hyundai nema lanac a suzuki ima i da je to bolje omg, onda cu izgleda morati. Suzuki ima jednu veliku rupu pozadi, gde inace dolazi 4WD sklop i sklon je nepreciznosti u upravljanju. Takodje, sadrzi potpuno drugacije elemente podvozja, mnogo redje koriscene, sto mu povecava cenu delova. Zatim, ima vise tih elemenata no standatrdni automobili, to mu povecava tezinu, a samim tim i potrosnju. Tako iako ima 107 KS, ide nikako... Probao ja. Izvinjavam se na "mohi-style" odgovoru. Ako se stekate za kintu, kupite Logana - on je dobio sve idealne sklopove za ono za sta je predvidjen. Ako se malo manje stekate - kupite Chevy Cruze. Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatboy Posted January 16, 2010 Report Share Posted January 16, 2010 Bogami kad dodje trenutak za kupovinu auta, potrudicu se da ne uzmem nista ispod 1800 kubika, preticanje slabim automobilom tako smaraaaaaa plus sto je i opasnije kad ne mozesw da pritisnesh gas i brzo obidjesh ispred sebe drznika koji raspalim jugom pichi 100tku trudeci se da pobegne tvom puntu... Quote Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted January 16, 2010 Report Share Posted January 16, 2010 ^ Ako ti je bitno preticanje, gledaj samo da ima turbo, nije toliko bitno koliko kubika. Proci ces jeftinije. :) Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZerBah Posted January 16, 2010 Report Share Posted January 16, 2010 Nisam vozio SX4, ali znam da Swift ide jako dobro sa svojih 92 KS. I upravljati Swiftom je zaista zadovoljstvo - shirok autic, mali i oshtar volan. Quote А в чем сила, брат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dovlagsi Posted January 16, 2010 Report Share Posted January 16, 2010 Ma Swift je potpuno druga prica, to je super autic kao sto sam ti to rekao i kad si ga kupovao. Quote facebook.com/speed.rs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts