Dule_smor Posted December 31, 2010 Report Share Posted December 31, 2010 Zaboravljaš da bi tih 500 miliona mina i zamki sa eksplozivom moralo da se proizvede negde, a to bi značilo manje materijala bodljikavih žica, utvrđenih pozicija, oružja i municije za Romelove trupe. Ili u gorem scenariju za Nemce, manje materijala za istočni front koji se približavao Berlinu. A čisto da bi stavili cifru od 500 miliona u referentni okvir, danas u vojnim rezervama se procenjuje da ima oko 100 miliona mina, i da je još 100 miliona u zemlji. Druga stvar su dve nemačke tenkovske divizije: da su postavljene bliže sigurno bi bile korisnije, ali koliko? Lažni napad vi verovatno odvukao jednu diviziju na najužu tačku kanala, dok bi preostala divizija morala da brani sto kilometara plaže. Ne zaboravimo da je samo na Omahi bilo klanje - ostale plaže su bile banana i zauzete su bez ozbiljnih borbi. A kad dodamo na to artiljerijsku podršku i vazdušnu superiornost saveznika koje bi izvesno bile sposobne da razbiju masovni napad, sumnjam da bi invazija propala, pogotovu što su saveznici imali plutajuće dokove za iskrcavanje materijala. Iskrcavanje na Normandiju bi bilo krvavije i sporije, ali čisto sumnjam da bi ih Nemci bacili nazad u more. vidi ovog, jel su te ruzvelt i cercil placali da siris defetizam! :D De si Dule...kad cemo na dunju neku...alkosu i prodajo...:) U staroj Grckoj, tacnije u polisu Atina, postojala je kazna u slucaju da muz (kao slobodni gradjanin) zatekne zenu kako ga vara sa drugim slobodnim gradjaninom Atine (u slucaju da nije slobodan gradjanin, kazna je bila smrt na licu mesta:) ). Za zenu je bila propisana smrtna kazna, a koja kazna (javna i ponizavajuca) je bila propisana za muskog preljubnika? anal sa kojotom! :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted January 1, 2011 Report Share Posted January 1, 2011 hint neki nemke? Link to comment Share on other sites More sharing options...
absolute Posted January 1, 2011 Report Share Posted January 1, 2011 (edited) Hehe.... ima veze sa analima, doduse ne Tacitovim :) Ok...posto mi Dule preti zivotom najmilijih, da odgovorim...:) Kazna za muskog preljubnika je bila javno stavljanje (i vadjenje) rotkve u anus. Sto je i blaga kazna, s obzirom da je u primitivnim drustvima obicno takva situacija zavrsavala smrtnim ishodima. Edited January 4, 2011 by absolute QUOTE (Kojot @ Apr 21 2009, 03:24)relnao pametna devojka se ili iskenaj pre sexa ili se izklistira tusem i namaze pomadom Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted January 5, 2011 Report Share Posted January 5, 2011 posto je nemke editovao post, niko nece videti da je odgovorio:)...elem, nek postavlja ko hoce, da ne bih ja uleteo sa nekim ultra specificnim ww2 japan pitanjem:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted January 5, 2011 Report Share Posted January 5, 2011 Aj ovako, sa malo novijom istorijom - kako se zove pilot koji je uspeo da ostane sam protiv 11 MiG-21 lovaca i da iz tog duela kao pobednik? Hint: bilo je na History-u :) Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted January 5, 2011 Report Share Posted January 5, 2011 ah, opet americka propaganda:)...kapiram da je bilo u vijentamu, al nemam pojma ko je u pitanju:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted January 6, 2011 Report Share Posted January 6, 2011 Nije amerikanac, nije Vijetnam :) Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted January 6, 2011 Report Share Posted January 6, 2011 iju, onda moze biti samo neki jesha vs arapa:)...a jedini koga ja znam i valjda njihov najbolji as je giora epstein? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted January 6, 2011 Report Share Posted January 6, 2011 Blah, busted, nisam trebao da dajem tolike hintove :) Elem jeste on u pitanju, to i jeste jedan od razloga zašto je njihov najbolji as sa ukupno 17 obaranja, a u toj konkretnoj situaciji u odnosu 1 naprema 11 je uspeo da obori trojcu, plus što mu je jedna raketa fejlovala :) Inače preporuka za gledanje su ova dva klipa iz emisije gde se govori o tom duelu, priča i sam Epstin: Vrlo interesantni su njegovi komentari na temu toga kako najbolje iskoristiti energiju aviona u dogfightu, kako se gubi na manevrisanju i kako se može okrenuti borba u svoju korist, za razliku od shvatanja većine modernih simulacija letenja koje su u fazonu "eto ti džojstik samo ga usmeri ka protivniku i pobeđuješ" :) I scena kada egipćanin kreće da radi split-S manevar na visini od 3000 stopa, a preporuka za MiG 21 jeste da se to ne pokušava ispod 6500 :) Nažalost ipak je imao većeg baju iznad sebe... Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted January 6, 2011 Report Share Posted January 6, 2011 ahaha, pa tu sam emisiju gledao pre neki mesec, zato sam i zapamtio ovog jeshu:)...elem, hitler je napao rusiju 22. juna...da li je silom prilika izabran taj dan, ili zato sto se jos neki vazan dogadjaj desio na taj datum i koji naravno:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted January 6, 2011 Report Share Posted January 6, 2011 Nemam pojma za važni datum, ali znam da je invazija prvobitno planirana za maj, ali su se isprečili Balkan, kao i kašnjenje u izgradnji vazduhoplovnih baza u Poljskoj. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted January 6, 2011 Report Share Posted January 6, 2011 da naravno, sve je to uticalo na odlaganje invazije za jun mesec...al kad je vec odlozena, sto ne izabrati zanimljiv datum:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted January 6, 2011 Report Share Posted January 6, 2011 Pa postoji bar nekoliko verzija toga - jedna je da je izabran najduži dan u godini i da se vodilo računa o vremenskim prilikama. Druga je da je izabran datum tačno godinu dana posle potpisivanjea kapitulacije Francuske 1940. godine, pošto je to Hitleru bio baš super dan. Na kraju postoji čak i teorija da je datum bio vezan za početak Napoleonove invazije na Rusiju koja je počela 23. juna 1812. godine, s obzirom da su u to vreme deca u nemačkim školama učila da su većina Napoleonovih vojnika u to vreme bili Nemci. Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted January 6, 2011 Report Share Posted January 6, 2011 Koliko ja znam nije Hitler izabrao datum, već komandanti koji su odredili 22.6.1941. kao najraniji datum kada invazija može da krene. Hitler je samo aminovao, pošto je svima u interesu da napad krene što ranije. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted January 7, 2011 Report Share Posted January 7, 2011 ok, zwerko je ubo ono sto sam mislio, 22/23. juna je napoleon napao rusiju...a znajuci hitlerovu opsednutost ovim stvarima vrlo moguce da je bas zbog toga izabran taj datum, a ne par dana ranije/kasnije...postavljaj zwerko! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted January 7, 2011 Report Share Posted January 7, 2011 15. aprila 1945. iz nemačke je isplovila jedna podmornica sa ciljem da stigne u Japan. Šta je nosila i kako je to na kraju upotrebljeno? Hint: Naziv podmornice je vrlo blizak tome šta je nosila :) Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted January 7, 2011 Report Share Posted January 7, 2011 znam za onu podmornicu sto je nosila mlazni motor sa me-262 i par tona uranijuma za prljavu bombu...ali ona nije stigla na vreme posto se nemacka predala pa su je zarobili u atlantiku negde Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwerko Posted January 7, 2011 Report Share Posted January 7, 2011 Jeste to, podmornica se zvala U-234, a izotop uranijuma koji je prenosila ima oznaku U-235. Nemački mornari su se smejali kad su japanci koji su je pratili na sanducima napisali U-235 jer su mislili da su pogrešili naziv podmornice :) Inače je nosila i planove za mlazne avione, kao i prototip motora, ali najbitniji tovar je bilo upravo tih 3.5 kg (nije baš par tona :) uranijuma. Inače to je 20% od celokupnog uranijuma koji je iskorišćen za bombu na Hirošimu, postoje čak inidicije da je upravo taj materijal i korišćen, za Nagasaki je korišćen plutonijum. Ti postavljaš :) Heghlu'meH QaQ jajvam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted January 7, 2011 Report Share Posted January 7, 2011 ok, mislio sam par tona nepreciscene rude:)...smrdljivi ameri, to je trebalo da padne na s. francisko, a ne na hirosimu! ah, ne pada mi na pamet nista non-ww2 related, moracu da prosirim znanje:) ko je ucestvaovao u bici kod zame? Link to comment Share on other sites More sharing options...
absolute Posted January 7, 2011 Report Share Posted January 7, 2011 Ah, ovo znam... Punski rat, rimljani i kartaginjani... :) QUOTE (Kojot @ Apr 21 2009, 03:24)relnao pametna devojka se ili iskenaj pre sexa ili se izklistira tusem i namaze pomadom Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted January 7, 2011 Report Share Posted January 7, 2011 tako je nemke, scipion je tu pobedio hanibala i kartagina je unistena...postavljaj:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
absolute Posted January 7, 2011 Report Share Posted January 7, 2011 Da, bese su im povukli brazdu preko grada i zalili solju da nista ne nikne...:) Cekaj, moram se setim necega....najeo sam se krmetine danas, mozak mi je pun lipida :) QUOTE (Kojot @ Apr 21 2009, 03:24)relnao pametna devojka se ili iskenaj pre sexa ili se izklistira tusem i namaze pomadom Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dule_smor Posted January 8, 2011 Report Share Posted January 8, 2011 Cekaj, moram se setim necega....najeo sam se krmetine danas, mozak mi je pun lipida :) pa ok, vecina mozdanog tkiva se sastoji od masti, posto su svi neuroni obmotani mijelinskim omotacem koji cine masti:)...e sad druga je stvar sto ne valja kad se masti nakupe u krvnim sudovima:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 8, 2011 Report Share Posted January 8, 2011 nisu ovo medicinske pitalice, stfu! Link to comment Share on other sites More sharing options...
absolute Posted January 8, 2011 Report Share Posted January 8, 2011 Ajde jedno iz starog rima. (ne znam da li ce krekius da odgovori, cujem da je upisao fakultet, pa nema vremena) :) Dakle, iz nekog razloga , stari rimljani su zapazili da su moralna nacela odredjenih profesija bila u krajnje ruku sumnjiva i da su zene koje su se bavile njima imale ne bas uvek iskrene namere....ssi.... To su bile konkubine, cirkuske igracice i glumice. Koje pravo je zenama koje su se bavile navedenim profesijama bilo ukinuto? QUOTE (Kojot @ Apr 21 2009, 03:24)relnao pametna devojka se ili iskenaj pre sexa ili se izklistira tusem i namaze pomadom Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts