[BMF]Psycho Posted June 18, 2009 Report Share Posted June 18, 2009 па то је било пре 30 година. да прераде текст и продукцију нарације, опет би био врх филмић. ma to moze neko na kompu da sredi. samo da mjutuje tog imbecila i da lepo isprica sta se dogadja. ne sporim da je video materijal super. kad se Gile sprijatelji sa lanetom, pa idu da kradu med, a medvedi pizde \o/ Quote "A forgotten virtue like honesty is worth at least twenty credits." -JC Denton Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomkeus Posted June 18, 2009 Report Share Posted June 18, 2009 Life After People Corporation Journey to the Edge of the Universe Guns, Germs and Steel Da dodam još par: Manufacturing Consent The Century of the Self The Trap Quote You're all gonna die. Then you'll be dead for way longer than you're alive; like, that's mostly what you're ever gonna be. You're just dead people that didn't die yet... Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddball Posted June 19, 2009 Report Share Posted June 19, 2009 Курск 1943.? знам да је то највећа тенковска битка у рату и да је ту потпуно сломљен Источни фронт. 3 Bambija za tebe. Medjutim, vecina ljudi misli da je najveca bitka bila iskrcavanje saveznika u Normandiji 1944, kao i da je bila najvaznija tokom tog rata. Otuda i izraz "Taj datum je Dan-D!" koji se prilicno siroko i slobodno koristi cak i drzavama koje nisu ucestvovale u tom iskrcavanju. Narocito nasi politicari. Pritom da ne pominjem da su na prostorima bivse SFRJ postojale bitke koje su bile vece i intenzivnije nego to iskrcavanje. Setio sam se jos jednog dokumentarnog filma: Operation - Hollywood. Quote postoje samo dve istine na ovom svetu: 1). djape je najbolji frajer 2). zemlja je plocha Link to comment Share on other sites More sharing options...
HitCrit Posted June 19, 2009 Report Share Posted June 19, 2009 Koliko ja znam , najvaznija bitka rata je bio Staljingrad 1942. , zar ne?Tamo je prvi put zaustavljena nemacka vojska koja je zatim do kraja rata bila u defanzivi.Kursk je bila svojevrsna kontraofanziva kojom su Nemci pokusali da zaustave upravo tu promenu koja je i pocela u Staljingradu.To vazi za Evropu , ali na Pacifiku je to sigurno bio Midvej.Posle je sve islo u jednom smeru. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
absolute Posted June 19, 2009 Report Share Posted June 19, 2009 Pa zapravo i Lenjingrad i Staljingrad i Kursk imaju udela... A, da su Nemci pukli rat od Rusa, pukli su...Ameri su ih samo dokrajcili kad su vec bili u agoniji... Quote QUOTE (Kojot @ Apr 21 2009, 03:24)relnao pametna devojka se ili iskenaj pre sexa ili se izklistira tusem i namaze pomadom Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted June 19, 2009 Report Share Posted June 19, 2009 dokrajčio ih je onaj baja sa zastavom na rajhstagu :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddball Posted June 19, 2009 Report Share Posted June 19, 2009 Pa zapravo i Lenjingrad i Staljingrad i Kursk imaju udela... A, da su Nemci pukli rat od Rusa, pukli su...Ameri su ih samo dokrajcili kad su vec bili u agoniji... Staljigrad je bio izuzetno bitan industrijski grad, i to nije bilo licno prepucavanje izmedju Hitlera i Staljina. Taj grad je preimenovan u Staljingrad jer je vazio za najjaci industrijski grad u SSSr-u i predstavljan je kao ideal socijalisticke revolucije i prosperitet komunizma (navodim "predstavljan" sto u to vreme i jeste bio). Ako pogledate geografsku kartu i uporedite je sa geopolitickom dobicete jasnu sliku i zasto. Staljingradska bitka je bila bitna za neke druge stvari, poput pojave jednog potpuno novog nacina ratovanja u urbanim podrucjima. Za mnoge sovjetske vojnike ta taktika je dosla suvise kasno. Bitka kod Kurska je trebala da bude odbrambenog karaktera kod Sovjeta, medjutim dobijanjem podataka od sovjetskih spijuna pre svega oberlajtnanta Lajtnera (Nikolaj Kuznjecov) u poslednjem trenutku odluceno je da se izvrsi napad u trenuku kada se Hitlerove trube budu pripremale za napad. Bilo bi lepo i napomenuti da se oko 70% ukupnih snaga Osovine nalazilo upravo na Istocnom frontu. Ljudi dizu frku oko sumnjivih 6 miliona ubijenih Jevreja, a broj stradalih Sovjeta je 24 miliona i posle njih 20 miliona Kineza. I Sovjeti i Kinezi pojedinacno imaju veci broj zrtava od svih ostalih ucesnica u ratu zajedno. Ali, tesko da cemo videti dokumentarni film koji se bavi ovom pricom. dokrajčio ih je onaj baja sa zastavom na rajhstagu :) da nije ovaj??? ova je manje poznata Quote postoje samo dve istine na ovom svetu: 1). djape je najbolji frajer 2). zemlja je plocha Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaudDib Posted June 19, 2009 Report Share Posted June 19, 2009 previshe si jednu strane chitao. staljingrad je preimenovan zato da bi bio staljinov - grad, a ko ne brani staljinov grad za staljina je smrad. nemci su najvishe pukli zbog preglomazne logistike i shto su im provalili shifre, na stranu shto je hitler odlepio. od tih 24 miliona rusa 18 miliona je pobio staljin. bitka kod kurska je dobijena zato shto su rusi imali vremena, a nemcima se zhurilo i gorelo pod nogama. itd itd .. uostalom ovo je offtopic, imate ww2 temu :) Quote • crno nam se piše • belo nam se šmrče • mind over matter • jebo sam vam mater Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddball Posted June 19, 2009 Report Share Posted June 19, 2009 Ako sam ja citao samo jednu onda si ti citao samo drugu stranu ;) Quote postoje samo dve istine na ovom svetu: 1). djape je najbolji frajer 2). zemlja je plocha Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaudDib Posted June 19, 2009 Report Share Posted June 19, 2009 mogutje :) Quote • crno nam se piše • belo nam se šmrče • mind over matter • jebo sam vam mater Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted June 19, 2009 Report Share Posted June 19, 2009 A inace ova prva slika na Rajhstagu je originalna, ali nije pustena u medije vec je retusirana zato sto oficir ima dva sata, jedan na desnoj jedan na levoj ruci, sto je znacilo da je bilo kradje ili modernim recnikom zaplene, pa su mu izbrisali jedan sat. Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Posted June 19, 2009 Report Share Posted June 19, 2009 немаш појма, Боле, то је због временских зона било тако. локално и Хазјаново време. :))))) Quote MORTALIS HOMO AURA PER KHARONE SERVAStyle over subsistenceCrown of Light. Keeper of The Yoda Chamber. I&I, Righteous Army of One. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatboy Posted June 19, 2009 Report Share Posted June 19, 2009 najjacha fora u poslednjih metar dana! Quote Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dz Posted June 19, 2009 Report Share Posted June 19, 2009 па то је било пре 30 година. да прераде текст и продукцију нарације, опет би био врх филмић. a sem toga radjen je za klince uglavnom Quote oO Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatboy Posted June 23, 2009 Report Share Posted June 23, 2009 (edited) BBC Planet Earth u HD-u prejebeno rula.... ali zato Nature's Great Events JEBENO SMARA - oprez!!! Edited June 23, 2009 by fatboy Quote Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије! Link to comment Share on other sites More sharing options...
HitCrit Posted June 23, 2009 Report Share Posted June 23, 2009 Ja sam gledao Planet Earth samo malo , nekoliko clipova , pored spektakularnih slika i pejzaza , ono sto je receno , nije nesto novo i sveze.Stara prica ispricana novog tehnologijom zar ne? Doista nisam pogledao ceo serijal. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolkonski Posted June 23, 2009 Report Share Posted June 23, 2009 Kako to mislis stara prica, ako recimo nikad pre ovoga nije snimljen tigar sa himalaja? Quote ----------------- nema vise zezanja A.B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HitCrit Posted June 23, 2009 Report Share Posted June 23, 2009 (edited) Tacno , ja nisam , mislim da niko i nije.Ali tigar je tigar jbg.Kakav moze da bude tigar pa makar i sa Meseca.Macka ko macka.Dobro opet to neko voli da vidi , i neko uziva u tome , ali u sustini ceo serijal je jedan JAKO dobar wallpaper.Manje-vise slika u visokoj rezoluciji sa jako puno boja. Edited June 23, 2009 by HitCrit 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sinister Posted June 23, 2009 Author Report Share Posted June 23, 2009 lol :) Quote Bring It Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corey Posted June 23, 2009 Report Share Posted June 23, 2009 ahhahahaha car Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
[BMF]Psycho Posted June 28, 2009 Report Share Posted June 28, 2009 Odgledah sad kod druga "Living with Michael Jackson" dokumentarac, mislim da se tako zove. Radi ga neki izraelac iz Engleske, sa cvikerima. Liku je ochigledno bio zadatak da isprovocira Majkla i da pokaze kako je ovaj bolesna zivotinja koja ima samo dve strasti u zivotu, plasticne operacije i jebanje dece. Ono sto me je iznenadilo, je kako je Majkl sa strpljenjem i iskrenoscu odgovarao na sva pitanja i pricao o svom zivotu, i pokazivao privatne delove svog zivota. Totalno me odusevio kao licnost. Sta je sve jadan proziveo, i kako cini deci sa terminalnim bolestima, igra se sa njima. Cak je jednom klincu pomogao da prebrodi rak. A ovaj novinar non stop podbada otrovnim pitanjima i stavlja mu reci u usta. Na kraju se pokupio pokunjene njuske, a Majkl ispo car. Da napomenem, nikad nisam dublje ulazio u traceve i njegov zivot, cenim ga samo kao muzicara, ovo je moja reakcija sad kad sam prvi put video sve to. Ne mogu reci da mi je prijalo gledanje, jer je zaista tuzna prica, ali svakako dobar dokumentarac. Quote "A forgotten virtue like honesty is worth at least twenty credits." -JC Denton Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatboy Posted July 11, 2011 Report Share Posted July 11, 2011 BBC HUMAN PLANET Sjajan mini serijal, 8 epizoda po sat vremena, kao zasebne celine... Obavezno skinuti u HD-u, 720p je oko 22gb na torentima... Quote Унутра је сигурно читава експлозија радости и магије! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pipboy Posted July 11, 2011 Report Share Posted July 11, 2011 Svet koji nestaje je hipsterski, prave dede se sećaju Poslednje Oaze :)))) To sam imao i album sa sličicama, a i vodili nas organizovano klince u bioskop. Quote "You're the first of the official death squads to whom we've been formally introduced... How do you do?" "By my deeds I honour him, V8." Link to comment Share on other sites More sharing options...
peja_ Posted July 11, 2011 Report Share Posted July 11, 2011 Svet koji nestaje je hipsterski, prave dede se sećaju Poslednje Oaze :)))) ovo nema smisla :c Quote The thing's hollow — it goes on forever — and — oh my God — it's full of stars! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shekk Posted July 11, 2011 Report Share Posted July 11, 2011 Yep, pip je gledao dokumentarce o životinjama pre nego što su bili kul Quote jebote, smorio si sa kukanjem vise :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts